Şimdi Ara

İngiltere'de dil okuluna gitmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
2
Favori
1.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, yurtdışında dil okuluna gitme olayı nasıl işliyor? Genel ücretler nasıl, konaklama nasıl hallediliyor, süresi ne kadar? Hiçbir bilgim yok ancak İngiltere'de bir dil okuluna gitmek isterdim, bunun için ortalama ücret ne kadardır? Peki ya pasaport, vize? 3 aylık süre upper-intermediate birisini advanced seviyesine getirebilir mi?

• Ben nisan'da londraya gideceğim daha kayıt olmadım ama kesin uçak biletlerimi felen aldım aksilik olmazsa vizede vs. :) Okul masrafları 3800 TL felen tutacak ( Kaplan dil okuluna gideceğim holborn bölgesinde) 1 aylığı aylık yurtta kalmada, haftalık 200 pound heralde, Aylık 4000 ediyor heralde ( pek bilgim yok bunun hakkında) Ben Londrada' apart otel'De kalmayı düşünüyorum tuzlu olucak ama gitmişken merkezde olalım bir ev hayatı yaşayayımm öğrenci gibi hissetmek istemiyorum kendimi yurtlarda vs.

dilokulubul.com 'a gideceğin yere göre dilokulları ve fiyatları çıkıyor oradan araştırabilirsin,, Türkiye'den çok şey katacağı kesindir 3 aylık ingilterede olmak bence.

Vize, konusu ise danışman şirketler aracılığı ile idealist vs var onlardan istediğin okula kayıt olucaksın onalr vize işini halledecek, ama 2 aylık banka hesap cüzdanını vs gstermen gerekecek şimdiden koy okul,kalış,orada geçinebilecek kadarda para göster bankanda,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kıyamet Senfonisi -- 2 Ocak 2016; 16:01:12 >

• Cevap yazdığınız için teşekkürler hocam. "Dil okulu" olayında asıl amacım eğitimden ziyade İngiltere'ye gitmek, pratik yapmak. Araştırdım biraz, 3 ay beni aşar 2 haftalık seçeneğinde, 2500 Tl gibi fiyatlar var en ucuzundan başlayarak, London'da. 2 haftalığına gittim diyelim, bana kaça patlayacak toplam olarak, onu merak ediyorum. Ailenin yanında falan kalabiliyor muyuz veya yurtta? 2500 okul için desek, bunun konaklaması, yemeği cartı curtu var. 5000 Tl'yi falan bulur mu ki 2 haftalık ziyaret? Sadece 2500 tl okul ücretiyle bitmiyor değil mi?@Kıyamet Senfonisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Neighbourhood -- 2 Ocak 2016; 18:05:40 >
  • Hocam, siteden baktım dediğin şekil yurtta konaklamalı dahil londrada bir tane 2 hafta eğitim+yurt 750 gbp 3200 felen tutuyor, vize başvuru ücreti vs'de var heralde, hadi uçak biletleriyle beraber 4200... bence 2 haftalık londra 5200 felen gider :) , Nisan'a şimdiden hazırlanıyorum ben para biriktirme olsun vs.. Sırf merkezden apart otel+okul vs olsun 20 bin küsüre patlıyacak bana.. (hayatda kaçkez gidiyoruz bea) Bak bu konu iştahlandırdı beni yine ingilizce çalışmaya gidiyorum ben

Git hocam git şimdi olmaz yazın olur biriktir yine git 3'ü 5'i hesaplama istiyorsa canın git.

Maltaya'da bakabilirisn hocam orada uygun euro olduğu için.

• Hocam babamla konuştum, 2 hafta için göndermeye sıcak bakmıyor, en az 1 ay diyor.. Onu da pek karşılayacak durumda değiliz, 1 ay için en az 8000-10000 Tl gözden çıkarılmalı sanırım.

Malta falan olmaz ya, amaç zaten London'a gitmek, o İngiliz aksanını duymak, kapmak biraz.. O kadar İngilizce biliyoruz, daha adam gibi oturup konuşmuşluğum yok çok üzülüyorum ona, çok büyük pratik eksikliği var. Skype'da bir grubumuz var mikrofonlarla konuşuyoruz anca, o da zevk vermiyor karşındaki İtalyan, Hindistanlı olunca.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyorum hocam. Yarın bi sayısal loto/iddaa oynayayım, onlardan da tutmazsa bir şey, bir dahaki yıla artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Neighbourhood -- 3 Ocak 2016; 23:27:40 >
  • The Neighbourhood kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,bende yaklaşık sizin konumunuzdayım.Upper intermediate-Advanced arası.Ancak bildiğim kadarıyla advanced'ın ölçüsü yok.Herald tribune de okursun.foreign affairs de okursun yani sonu yok.
    Benim nacizane kanaatim;giden bir arkadaşımdan biliyorum.Bizi hiç takmıyorlar diyor.kimse kimseyi umursamıyor özellikle yabancılara karşıda bir dikkatliler.dünya umurlarında değil diyor.Anlattığım çocuk toefl dan 120 üzerinden 85 alıp canı skılan,sosyal gelişimi üst düzey ist ünv ing iktisat mezunu ve son sınıfı oraya gidip ingiliterede denkliği olan bir okulda son sınıf okuyup 2 diploma alan birisi.
    2 hafta için....okadar para...
    Ünv'de Bir hocamızın anlattığı bir tavsiye var.Amerika kanada İngiltere de yaşlı grubun takıldığı bizdeki kahve mantığı oradada varmış.Eğer diyor giderseniz o kahvehane pub vs bir şekilde bulun.Oralarda sohbet etmeye aç,birileri olsada sohbet etsek diyen çokça yaşlı adam bulursun...Benim aklıma yattı bu yöntem pratik ingilizce katkısı,phrasal verbler idiomlar her yönde katkısı olur diye düşünüyorum ancak 2 hafta bana göre az geliyor.:((ümitsizliğe düşürmek istemem Yolunuz açık olsun.

• Ben de dil okulu için boylu boyunca araştırma yapmıştım. Seviyem sizinki kadar iyi değil. A2yim. Kanada ve İngiltere arasında hala kararsızım. 5-7 ay falan kalmayı planlıyorum. İngiltere olursa Manchester şu an kafamdaki yer. Hem büyük şehir hem de daha uygun, Türk marketlerde vs çalışabilme ihtimali var. Londra'yı tercih etmene gerek yok bence. Yaşam giderleri çok pahalı. Ona yakın bölgelere de geçebilirsin. Cambridge, Oxford, Brighton, Canterbury gibi. Haftasonu trenle 1 saatliğine Londra'ya geçersin. Yok illa Londra olsun diyorsan, Londra zone olarak ayrılıyor ya zone3-4 kısımlarında da okuyabilirsin oralarda dil okulu bul. Google haritada english courses falan yaz çıkıyor bir sürü seçenek. Delfin, St.Giles daha uygundu diye hatırlıyorum. Ama işte konaklaması masrafları el yakıyor. Bana kalırsa da 2 haftalık için değmez. Aile yanı konaklama yap self catering. Zone olarak da uzak yerleri seç biraz. Birkaç danışmanlıkla görüş sana promosyonlu fiyat versinler dil okulları için.

Ayrıca birkaç arkadaşım Londra'da 6 aylığına gittiler. Henüz bitirmediler. Onlar Londra'yı önermediler bana. İngiliz bulmak zaten zor kozmopolit bir şehir olduğu için. Aksan falan hak getire. İnanılmaz pahalı olduğu için de sıkıntılı tabi ben çok kalacağım için geçerli bir eleştiri bu. Kolay gelsin şimdiden sana

@The Neighbourhood

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arcdaily -- 12 Ocak 2016; 18:03:06 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MALTA'DA DİL OKULU
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.