Şimdi Ara

Ingiltere’de £3000 net maaş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
204
Cevap
5
Favori
27.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İngiltere’de yaşıyorum £3000 net maaş alıyorum. Soruları alayım.



  • Kırmızı etin kilosunu 4 pound olarak yazmışsınız. Ben 2 ay oxford da kaldım. Tesco hariç kasaplarda etin kilosu 30-40 pound idi. Ayrıca ev fiyatları da harabeden hallice evler 300-400 bin pound dan başlıyordu. İngiliz insanı da kültürü de bize göre çok farklı. Orada yaşarken bir tas çorbaya hasret kalıyorsunuz. Tek yemek anlayışları dondurulmuş pastry alıp onu mikrodalgada ısıtıp yemek. Bizde insanlar çalışırken para biriktirir ev-araba çocukları için iyi gelecek hayali kurarken onlar sadece o haftasonu nasıl eğleniriz hangi pub a gideriz veya yazın nasıl daha iyi tatil yaparız hayali kuruyorlar. 18 yaşına gelen çocuklarınına da çoğu aile maddi destek sağlamaları için çalışmaya yönlendiriyor. Bizdeki gibi genç-çocugu el üzerinde tutmak diye bir şey yok.
    Burada bunları okuyanlar hep genç veya henüz bir işi düzgün yapacak seviyeye gelmeden yurtdışına kapak atıp lüks hayat hayali kuranlar. 100 tane ingilizi çevirin 10 tanesinin elinde iphone 6 dan yüksek model göremezsiniz. Bu insanlar elindeki paranın değerini çok iyi bilirler. Hatta bu anlayış devletten geldiği için her yerde görürsünüz. Umumi tuvaletlerdeki lavabolardan kaynar su akar (sebebi bence su israfını önlemek elini uzun süre suyun altında bekletemezsin).
    Son olarakta 7 den 70 e bu insanlar mcdonalds ı doldururen diğer birçok kafe-restoran çok boş. 3-5 pounda sağlıksız olmasına rağmen fastfood ile besleniyorlar veya tesco-sainsburry-pret gibi yerlerden soğuk sandeviç yiyor çoğu insan gidipte 15-20 pounda bir restorana oturup yemek yemeği tercih etmiyor.
    Bunları Türkiye deki yakıt-araba aşırı yüksek vergilere bahane bulmak için yazmadım. Sadece insanların hayatı yurtdışında çocuk oyuncağı gibi görüp ülkeye veryansın ederken kendi beceriksizlik-kabiliyetsizlik veya kendini eğitemeyip üniversitede 4 sene bomboş gezip sonra işsiz kaldım demesi çok saçma. Bütün bunları yapın ondan sonra zaten ülkeyi haritadan siz seçersiniz.
    Oğlum eti meti geçtim ben bu telefon faturası olayına çok fena tav oldum..

    Düşünsene 56 TL veriyorsun artık kaç yıl kalacağının sözünü veriyorsun bilmiyorum. Adam sana Iphone X veriyor,sınırsı konuşma ve mesajlaşma veriyor.Üstüne 42GB paket veriyor,spotify premium üyelik veriyor.. Yetmiyor roaming veriyor. Vay anasını avradını sileyim ben böyle işin.

    Ulan 1000dk konuşma 1000sms 10gb internete 50TL veriyorum. Yetmiyor ayda 1 defa Bulgara memlekete gitsem hat değişmemek için hattım açık kalsın diye de günlük 15TL veriyorum aynı paketi orada kullanabileyim diye.

    Adam benim verdiğim birimden 6 birim daha fazla veriyor içeriğine bak. Kardeş yok mu orada amele işi?Mobilya kurulum,nakliyat,madencilik,çöpçülük filan? Yemin ediyorum burada temiz iş yapıp 2000-3000 kazanacağız diye sinir stress sahibi olup ömrümüzden ömür yiyip bi nane yiyememektense gideyim orada iş saatlerinde sürüneyim iş saati harici insan gibi yaşayayım.
  • isin ne
  • Hillsborough'dan güzel bir resim varsa atar mısın ?
  • Oranın parasıyla işte burdaki 3000 lira maaş, neyin tatavası ki. Tabi "vay be aylık 17 bin yapıyor" diyen geri zekalı çomarları etkileyebilirsin.

    Edit: Arkadaşlar bakın demek istediğim, hani ordaki 3000 pound'u Türk parasına çevirip hesap yapacaklar ve 3 bin Pound'un bizdeki 3 bin ile sadece birim olarak aynı olduğunu söylemekti. Elbette ordaki 3 bin ile bizdeki 3 binin alım gücü arasında dağlar kadar fark var ve karşılaştıralamaz.

    Ama inanın Londrada köpek bağlasan durmayacak evlerin kirası da inanılmaz pahalı. Tabi orda 3 bin pound alan biri 3-4 ayda ikinci el güzel bir Bmw alabilirken, bizde de 1-2 senede alıyor ve en önemlisi de insan gibi yaşadığını hissediyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi break the cycle -- 6 Nisan 2018; 13:25:35 >
  • Ankabirdu A kullanıcısına yanıt
    Satış temsilcisi
  • Atanamayan Dr. Strange kullanıcısına yanıt
    Brightona taşındım
  • break the cycle kullanıcısına yanıt
    Amacım etkilemek değil buraya gelirseniz ortalama bu kadar kazanırsınız.
  • ingiltere zenci ve orta doğulu kaynıyo diyolar hocem ne diyosunuz
  • ne kadar kira veriyorsun kaç metre kare ve şehirdeki konumu nedir elektrik su ne kadar veriyorsun bide sağlık sigortası ve arabaların yılık sigortaları ne kadar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Konungariket Sverige

    ne kadar kira veriyorsun kaç metre kare ve şehirdeki konumu nedir elektrik su ne kadar veriyorsun bide sağlık sigortası ve arabaların yılık sigortaları ne kadar

    Dalağı saralım sana ne mantıklı sorular sordun
  • Sheffield Wednesday kullanıcısına yanıt
    Hiç gitmedin mi hocam stada :(
  • Dil okuku ile oraya gidip orada kalıca olarak oturum izni almak mümkün mü?
  • Londra'da oturan arkadasim var, hayat pahaliligindan cok sikayetci.
  • ComputerScientist kullanıcısına yanıt
    Değil özel sebeblerin olmalı örnek ben 5 senedir almanyadayım üni öğrencisiyim sınırsız oturum vermeyi bırak vizeyi 1 sene uzatmada sorun çıkarıyorlar ama geçen pkklı biriyle tanıstım 2 yıl olmuş geleli kaçak yollarla adam alman vatandası olmus evlenmeden birşey yapmadan Türkiyede sorunlarım vardı ondan vatandaşlık verdiler diyo böyle adaletsiz bir dünya
  • Hocam foto falan at yav ne sorusu?



    Neyse 1 tane sorayım orda mi daha mutlusun burda mı?
  • Burada daha mutluyum. 4 yıldır bu ülkedeyim.
  • Evet pahalı ancak iyi bir maaşla geçinilir ve para biriktirmek mümkün
  • ComputerScientist kullanıcısına yanıt
    Ankara antlaşmasıyla veya evlenerek kalıcı oturum sahibi olabilirsin. Ancak prosedürler uzun ve sabır gerektirir.
  • İnternet fiyatları ne kadar ?
    Kırmızı et fiyatları ne kadar ?
    Araba fiyatları ne kadar ?
    Ve İngilizler bizi kıskanıyor mu ?
  • Konungariket Sverige kullanıcısına yanıt
    Kira 2 odalı bir ev tuttum. Kız arkadaşım ve bir arkadaşımız kalıyor. Ortalama £400 bana düşen.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.