Şimdi Ara

İngilizceye Savaş Açtım :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
2
Favori
982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba biliyorum başlık biraz sert gibi görünüyor ancak şu an içinde bulunduğum durumu en iyi anlatan cümle bu.

Daha önce bu bölümde rosetta stone altına yazmışlığım var o zamandan bu zamana ingilizcemde hala büyük bir gelişme yok ve artık iş güçte bulduk şu hayatta bana en büyük dert bu ingilizce arkadaş. Ne yapıp edip bu ingilizceyi advanced seviyeye taşıyacağım, taşımamda gerekiyor. Ancak ilgimi bir türlü toplayamıyordum. Tembellik ediyordum. Sonra düşündüm işten eve gelince en çok nelerle uğraşıyordum. Bir tarafta televizyon açık izlemiyorum bile bir yandan elimde ipadle uğraşıyorum. Bunları yapacağıma neden ben tembellik ediyorumdum da ingilizceye çalışmamakta diretiyordum çünkü masaya oturup kitapla defterle uğraşmak zor geliyordu. Bende o zaman en çok uğraştığım şeylerle ingilizce öğrensem olmaz mı diye sormaya başladım kendime.

Şu an neler yaptığımı anlatmak istiyorum;
    1-) Tv de kablolu yaynda bir üst pakete geçip ENGLISH CLUB TV kanalını açtırdım her gün eve gelince o kanal açık en az konsantre olarak 1 saat izliyorum. Dedimya ipad elimde konstrasyonum tv de olmasa bile o kanal açık. Gerçekten çok güzel bir kanal herkes mutlaka edinmeye çalışmalı bu kanalı amacı ingilizce öğretmek olan bu kanalda her seviye için düşünülmüş programlar var ve 24 saat açık kurs gibi.

2-) Ipade ingilizce uygulamalar yükledim bunlar;

-ABA ENGLISH: Bu uygulama dikkatimi çeken ilk uygulama oldu. 6 seviye var toplam 144 ünite her ünitede 24 adet video var profesyonelce hazırlanmış. Önce videoyu izliyorsunuz. Daha sonra Speak, Write, Interpret, Videoclass, Exercises, Vocabulary, Assessment bölümlerini bu videoda geçen diyaloğa göre uyguluyorsunuz. Tek eksik yanı Vocabulary sadece pronounciation yaptırıyor kelimenin anlamı vs. yok (ingilizce-ingilizce olmalı en azından) Ben sitesinden yıllık 60 dolara üye oldum ipad de uygulama üzerinden kullanıyorum. Mutlaka herkes denemeli bu programı. İşin en ilginç yani bu Uygulamanın daha doğrusu şirketin olduğu yer İspanya.

-BRITISH COUNCIL LEARN ENGLISH(podcast): Listening konusunda podcast'ların önemi büyük çok araştırdım bu konuda daha iyisini bulamadım. vazgeçilmezim harika gerçekten üzerine tanımam hemde ücretsiz.

-MEMRISE: Kelime tekrarıyla kelime öğretme her ne kadar eski kötü bir yöntem olarak görülsede birçok kelimeyi sayesinde canlı tutuyor ve öğreniyorum.

-DUOLINGO: Hemen hemen herkes bu ünlü programı biliyordur anlatmaya gerek duymuyorum zaten ücretsiz hiç durmayın indiirin.

-HOT ENGLISH MAGAZINE: Bu dergiyi arkadaşımla gezerken gördüm a bu neymiş derken arkadaşım bu dergiyi kullandığını ve çok yararlı olduğunu söyledi. Ancak biraz tuzlu (24.5 tl). Korkmayın onunda uygulaması var :) Sitesinde online üyelik 80 tl yazıyor 12 dergi için. Tahmin ediyorum ipad uygulaması için kullanabiliyoruzdur. Ancak yinede sormak lazım.

-GRAMMAR IN USE( ilk bedavayı bitirdim satın alacağım) : Bilmeyen yok hazırlıktan kalma Advanced seviye kitabım var ancak o bana çok ağır geliyor şimdilik. Mavi olan intermediate seviye en ideali bende onu satın almayı düşünüyorum (45 tl)

Evet bunun dışında çok uygulama var ancak benim kullandıklarım bunlar. Sayın rat.planetin forumda yazdığı masrafsız ingilizce başlığındaki taktikleride uygulamaya çalışıyorum aslında.
    Bir de linkteki yazı beni çok gaza getiriyor arada açıp açıp okuyorum;
    https://eksisozluk.com/ingilizce--34590?p=56 (limon kimyon zorro isimli yazarın yazısı)

Bunların dışında tavsiyeleriniz olursa lütfen yazın beni bu konuda bilgilendirin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tilgarimo58 -- 5 Mart 2016; 22:03:36 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• English club tv bendede var başlangıç seviyedekiler için özellikle uygun. British council podcastler iyi ama 3. bölümden süreleri 10 dk'ya iniyor ve konular değişiyor kısaldıkdan sonra sevmedim ama başları çok iyi. Düzenli ve istikrarlı çalışma sonuca ulaştırcaktır kitap okumakda çok önemli..

Sizde bir kursa veya özel derse gidin bence. Evde çalışma istikrarı uzun sürmüyor. kafaya takmayın mecbur görmeyin! 4. ayımı doldurdum ingilizcede iyi gidiyor şuan 2. aydayken vs çok sinirliydim mecbur görüyordum takıyorudm kafaya ingilizceyi sizde takıyorsunuz kafaya belli mecbur gördükçe pes etmeye yaklaşacaksınız şuan attığınız adımlar süreç/ süreç zevklidir ama işlemesine geldimi zorludur pes edebilirsiniz mecbur gördükçe. artık ben zevk alarak yapıyorum kitap okurken, dizi izlerken vs. yaşamımıza keyif alarak katmalıyız bunu anladım zaman gerekiyor öğrenmek için aceleci olmamalıyız.

• tilgarimo58 T kullanıcısına yanıt
    bravo hocam. ben de ayni bir seruven icersindeyim. umarim kendimizi caliskaliga alistirir ve hayatta istedigimiz seyleri basarabiliriz. basarilar dilerim yolunuzda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Kıyamet Senfonisi
    Tavsiyeleriniz için çok teşekkürler; kursa gitme konusunu düşündüm hem maddi olarak külfet (3000 tl civarı-gerçi öğreneyimde çokta gözümde değil) hemde iş ev kurs üçgeni mesafe olarak Birbirine uzak, bir yerden sonra beni asıl bunun bıktıracağını düşündüğüm için gitmek istemiyorum.

Söylediğiniz gibi kafayı takmış durumdayım ancak ben sizden farklı olarak birçok şeyi kafayı takınca başarabiliyorum öyle bir yetenek verilmiş bana hakkaten üstüne gittiğimde yapıyorum ve bundanda büyük bir keyif alıyorum.

Kafaya taktığım şey aslında ingilizce değil kafaya taktığım kendimi mesleki ve kişisel anlamda geliştirmek bilgilerimi artırmak istemem( mühendisim) daha iyi bir mühendis nasıl olabilirim. Bunun anahtarınıda ingilizce olarak görüyorum. Yukarıda linkini verdiğim yazıda " ingilizce öğrendikten sonra bütün dünyanın bilgisi çığ olup düşüyor üzerinize" "dünyayı 10 kat röntgen filminin arkasından görüyoruz" gibi cümleler yazılmış. Bunu ingilizce bilen arkadaşlarımdan da sıkça duyuyorum. Örneğin şu an SAP işiyle ilgili bir projemiz var şirkette o kadar kısıtlı kaynak var ki türkçe olarak bu konuda edinebildiğim bilgi çok dar kalıyor halbuki Sap diye youtube yazınca binlerce ingilizce kaynak buluyorsunuz.

@IceRock

Teşekkür ederim sayın Icerock bende yukarıda yazdığım gibi hayatta başarılı olmanın anahtarını ingilizce olarak görüyorum. Umarım başarırız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tilgarimo58 -- 6 Mart 2016; 12:54:06 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bende savaş açtım son bir haftadır çalışıyorum. Lingualeoya da üye oldum yıllık 37 lira. Orada birçok kaynak ve uygulama var. Son bir hafta da 200 ün üzerinde kelime çalıştım. Ezber işe yaramıyor uygulamalarla ve okumalarla tekrar gerekiyor. Günde 4 saati geçiyor İngilizce çalışmalarım. Böyle giderse bir yıla upper-inte çıkarım diye umuyorum. Bol bol okuma yapıyorum. Ama deyimler ve farklı anlamlara gelen cümlelerde çok takılıyorum. Başka öneriniz varsa alabilrim. :)
  • lingualeo yorumlarda çok olumlu değildi o yüzden denemedim siz memnunsunuz sanırım. Kelime öğrenmede gerçekten bir paragraf veya okuma parçası üzerinde çalışmak kalıcı hale getiriyor. Aslında memrise uygulamasının en eksik yanıda bu tamam kelimeleri ezberletme yöntemine gidiyor arada soruyor ancak o kelimelerin oluşturduğu bir sayfalık bir parça olsa akılda daha kolay kalır. Bu anlamda insanların niye hikaye kitabı önerdiklerini anlayabiliyorum.

Aslında hot english magazine de bu anlamda iyi belli konular ve buna dair kelimelerin ingilizce açıklamaları. Hikaye kitaplarının uygulama olarak oxford bookwarms var yeni keşfettim gayet güzel ücretsiz hikayeler var sesli şekilde.
    Ancak penguin readers bulamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tilgarimo58 -- 7 Mart 2016; 19:24:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tilgarimo58

lingualeo yorumlarda çok olumlu değildi o yüzden denemedim siz memnunsunuz sanırım. Kelime öğrenmede gerçekten bir paragraf veya okuma parçası üzerinde çalışmak kalıcı hale getiriyor. Aslında memrise uygulamasının en eksik yanıda bu tamam kelimeleri ezberletme yöntemine gidiyor arada soruyor ancak o kelimelerin oluşturduğu bir sayfalık bir parça olsa akılda daha kolay kalır. Bu anlamda insanların niye hikaye kitabı önerdiklerini anlayabiliyorum.

Aslında hot english magazine de bu anlamda iyi belli konular ve buna dair kelimelerin ingilizce açıklamaları. Hikaye kitaplarının uygulama olarak oxford bookwarms var yeni keşfettim gayet güzel ücretsiz hikayeler var sesli şekilde.
    Ancak penguin readers bulamadım.

Hocam size bu kitabı öneriyorum. Ben bugün aldım. Her cümlede iki ya da üç bilmediğim kelime çıkıyor. Onlara bakıp yoluma devam ediyorum. Çok yararlı.
    Bu mesaja eklenen görseller:

İngilizceye Savaş Açtım :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: tilgarimo58

@Kıyamet Senfonisi
    Tavsiyeleriniz için çok teşekkürler; kursa gitme konusunu düşündüm hem maddi olarak külfet (3000 tl civarı-gerçi öğreneyimde çokta gözümde değil) hemde iş ev kurs üçgeni mesafe olarak Birbirine uzak, bir yerden sonra beni asıl bunun bıktıracağını düşündüğüm için gitmek istemiyorum.

Söylediğiniz gibi kafayı takmış durumdayım ancak ben sizden farklı olarak birçok şeyi kafayı takınca başarabiliyorum öyle bir yetenek verilmiş bana hakkaten üstüne gittiğimde yapıyorum ve bundanda büyük bir keyif alıyorum.

Kafaya taktığım şey aslında ingilizce değil kafaya taktığım kendimi mesleki ve kişisel anlamda geliştirmek bilgilerimi artırmak istemem( mühendisim) daha iyi bir mühendis nasıl olabilirim. Bunun anahtarınıda ingilizce olarak görüyorum. Yukarıda linkini verdiğim yazıda " ingilizce öğrendikten sonra bütün dünyanın bilgisi çığ olup düşüyor üzerinize" "dünyayı 10 kat röntgen filminin arkasından görüyoruz" gibi cümleler yazılmış. Bunu ingilizce bilen arkadaşlarımdan da sıkça duyuyorum. Örneğin şu an SAP işiyle ilgili bir projemiz var şirkette o kadar kısıtlı kaynak var ki türkçe olarak bu konuda edinebildiğim bilgi çok dar kalıyor halbuki Sap diye youtube yazınca binlerce ingilizce kaynak buluyorsunuz.

@IceRock

Teşekkür ederim sayın Icerock bende yukarıda yazdığım gibi hayatta başarılı olmanın anahtarını ingilizce olarak görüyorum. Umarım başarırız.

İngilizce öğrenince gerçekten de daha fazla kaynağa ulaşabilirsiniz.Özellikle mühendislik bölümleri için İngilizce şart gibi bir şey.Bunu abartı olarak gören arkadaşlar gidip mühendislik bölümleriyle ilgili bir makalenin kaynakça kısmına baksınlar.Ne kadar çok İngilizce yayınlardan faydalanıldığını görecekler.Mesleki anlamda çok büyük faydası olur.
    Öğrenme meselesine gelince açtığım şu konuyu okuyun.Gerekli tavsiyelere uyarsanız öğrenmemeniz için bir neden yok.Konu linki imza kısmında var.

• Sayın milan kundera kitap olarak grammar in use kullanıyorum şimdilik yarın bu kitabıda inceleyeyim mutlaka yararı olacaktır.

Sayın rat.planet hocam forumda birçok başlığınız var onlarıda takip ediyorum favorim masrafsız yabancı dil öğrenme kaynakları başlığınız. Çok sağolun bizimle değerli bilgiler paylaşıyorsunuz. Dediğiniz gibi mühendislik alanı ingilizceyle deyim yerindeyse göbekten bağlı ilk problem olarak bunu çözebilirsem gerisi çorap söküğü gibi gelecektir diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tilgarimo58 -- 7 Mart 2016; 23:15:27 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.