Google Çevirici ile okumaya çalıştım ancak bilimsel bir yazı oldugu için anlaması haylı güç. İngilizcesi iyi olanlar makaledeki şarj etmekle ilgili püf noktaları burda paylaşabilirlermi eğer okurlarsa. Birde özellikle toblo 2'de anlatmak istedigini merak ediyorum.
Mesela ben pili tam 10 Gün boyunca 2 günde bir Tam %20 De şarj ediyordum hep %100 E kadar (2 günde düşüyordu %20'ye) ama daha 3 aylık pilin 1500 den 1360Mah a düştügünü gördüm. Artık Her gün şarj etcem bende. Peki Mesela kullanmadıgımız zaman pili %40-50 Civarında bırakın diyorlar ya. Mesela bizde pili hep o civareda tutsak. Mesela her %40 a düşünce %650 e kadar şarj etsek pilin ömrü daha çok uzamazmı. Çünkü Diğer türlü pil genelde hep dolu kalcak %70 lerde şarja taktıgımızda.
Benim bildiğim şöyle :
Diyelim ki bir bataryanın 400 kere şarj edilme ömrü olsun ve buna %100 x 400 = %40.000 (yüzde kırkbin) birim ömür diyelim.
Telefonu şarjı %70 kalmışken %100'e şarj ettiğinizde ve telefonu şarjda bıraktığınızda, 40.000 birim ömürden 30 birim tüketmiş oluyorsunuz ve telefon şarjda kaldığı sürece 39.970 birim ömrü kalmaya devam ediyor.
signore
kullanıcısına yanıt
Bence bu kadar kesin olmuyor, dedigim gibi iki aylık iphone'umun pil kapestesi 1500 den 1366 'ya düştü maalesef. Ve herkesin önerdigi şekilde şarj ettim asla Tamamen bitirmedim şarjını vede Her defasında tam %20 olunca şarja takıp %100 olduktan sonrada yarım saat kadar bekleyip aldım fişten ama demekki doğru degilmiş. Bu makalede dogru yöntemden bahsediyor ama ingilizcemiz yetmedi
Birkaç gözlemime değinmekte fayda var;
- Bataryayı cihazınızın sıcakken bitirmeyin, bitirdiyseniz de hemen götürüp şarja takmayın. Bir müddet(15-20 dk) bekleyin sonra şarja takın. Sıcaklıktan kastım Modern Combat 4, Real Racing 3, Injustice vb yüksek işlem gücü gerektiren oyunları oynuyorsanız cpu ve gpu ısınmaya başlayacaktır dolayısıyla yüksek akım çekildiğinden batarya sıcaklığınız da artacaktır. Bu tip oyunlar oynarak şarjı tamamen bitirmemeniz sizin yararınıza.
- Şarj da iken cihazınızla yüksek işlem gücü gerektiren uygulamalar kullanmaktan sakının mümkünse hiç kullanmayın zira zaten elektriğin etkisi ile bataryanız şarj olurken ısınacaktır yüksek işlem gücü ile de yüksek akım çekileceğinden daha fazla bataryanın ısınmasına neden olacaktır.
- Bataryanızı istediğiniz zaman şarja takabilirsiniz; ancak % 10'da şarja takılmış bir batarya % 100 şarj olana kadar ısınacaktır; ancak % 50'den % 100'e şarj olan batarya daha az ısınacaktır dolayısıyla bu da bataryanızın daha uzun ömürlü olmasını sağlayacaktır.
Lityum-İyon bataryalar kimyasal yapıları itibariyle(iyonların hareketleri) sıcaklığı sevmezler o nedenle cihazları olabildiğince serin tutmakta fayda var.
Bunlar kullanmış olduğum 4 tane iPod'um ile gözlemlerim, sonuncu iPod ile 5 ay geçmesine rağmen sonuçlardan gayet memnunum; fakat iOS 7.1'in şarj performansından memnun değilim.
danGerfuLL
kullanıcısına yanıt
Gözlemleriniz çok doğru bende uymaya çalışıyorum bunlara, Sanırım kılıf tercihide önemli. Spigen Neo hybrid aldım, Havalar ısınmaya başladıgı bu günlerde cebimden çıkarttıgımda kılıfında etksyle genellikle telefonun yüzeyi tam sıcak olmamakla beraber ılık oluyor. Bu da sanırım batarya ömrünü olumsuz etkiliyor. Ama kılıfıda sürekli tak çıkar yapamamki. Artık kılıflarada hava kanalları yapmaları gerek sanırım :)
quote:
Orijinalden alıntı: modifix06
Gözlemleriniz çok doğru bende uymaya çalışıyorum bunlara, Sanırım kılıf tercihide önemli. Spigen Neo hybrid aldım, Havalar ısınmaya başladıgı bu günlerde cebimden çıkarttıgımda kılıfında etksyle genellikle telefonun yüzeyi tam sıcak olmamakla beraber ılık oluyor. Bu da sanırım batarya ömrünü olumsuz etkiliyor. Ama kılıfıda sürekli tak çıkar yapamamki. Artık kılıflarada hava kanalları yapmaları gerek sanırım :)
O kılıfın değil cebin etkisi. Cebinizdeki cihazın ekranı(cebin tene yakın olması nedeniyle) daha fazla temas ettiğinden ekran bir nebze ısınacaktır; ancak batarya arka kısımda kaldığından çok büyük etkisi olmaz.
Kendi Tabirimle taksit taksit şarj edince Pil mAh değerim 1364 ten 1377 'ye çıktı. %20 dilimlerle şarj ediyorum . Ama bol bol şarja takıyorum. Örnegin Gece şarja takıp sabah almak yerine. Gün içerisinde %20-25 arası değerlerde şarj ediyorum.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme