Şimdi Ara

İngilizcem Yaşıtlarıma Göre Müthiş Ama..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Lise 2'de okuyan bir çocuk şu ana kadar hangi konuları görmüşse...İşte o konuları su gibi biliyorum...İngilizce bir metin gördüğüm zaman bazı cümleleri rahatça anlıyorum ve ders kitabımızdaki text'leri gayet güzel Türkçe'ye çevirebiliyorum...ayrıca hoca bazen derste İngilizce şeyler söylüyor ve sınftaki kimse genellikle anlamıyor ama ben anlıyorum ..ayrıca Speaking Quiz'lerde de çok başarılıyımdır...ve CNBC'deki dizilerde bazı cümleleri anlayabiliyorum...Omegle'de ki insanlar da İngilizce'min çok iyi olduğunu söylüyorlar ve ben de İngilizce'min çok iyi olduğunu düşünüyorum...

Ama 2 gün boyunca Pazartekke'de bir Call Shop'da çalışmam gerekiyor..ve dün bir müşteri geldi ve aramızdaki diyalog şöyle sürdü...O bana Irak'ı aramak ne kadar diye sordu ve bende '0,60' diyemedim ve bilgisayarda göstermek zorunda kaldım...sonra bana kağıdın üstüne '0,40' yazarak o fiyatı talep etti...bende aklımdan şöyle demek geçti ama diyemedim...

"Onlar ayarlanmış fiyatlardır...Ben onları değiştiremem..." Galiba İngilizcesi şu şekilde.. "They are set fee...i can't change them.."

Ama o an aklıma gelmedi...ne zaman bir turistle konuşsam bana bir yol tarifi sorsa yarım olsada anlatırım ama turist gittikten sonra hep şöyle derim..."Yav keşke öyle demeseydim de şöyle deseydim..şu kelimeyi kullansaydım keşke..."

Hep böyle derim yani konuşma anında aklıma gelmez...bu sorunu nasıl aşabilirim ?

Teşekkürler...

• basit ama gündelik dilden oluşan bol kitap oku
  • Kardeşim anladığım kadarıyla sende pratik yok fazla , böyle durumlarda tutulup kalman çok doğal.
  • Günlük dili akıcı bir şekilde konuşan dizileri izleyebilirsin mesela bir aksiyon dizisi ya da House falan gibi yığınla teknik ingilizce içeren bir dizi olmasında tipik bir arkadaşlık sit-com'u olsun mesela.Etkisi gerçekten büyük lisedeyken ingilizce derslerimiz boş geçiyordu fen lisesi olduğumuzdan dolayı ama ben ingilizcemi bir şekilde geliştirmeyi başardıysam lise eğitimim boyunca bu taktiğe borçluyumGündelik dili duyman yetiyor hatta bazen kendimi Barney Stinson'ın cümlelerini tekrarlarken buluyordum Ona çok şey borçluyum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Konuşma yeteneğim çok zayıf
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.