Şimdi Ara

İngilizcem var,grammerim yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İlkokul,ortaokul'da vs ingilizce dersine/diline dair hiç bir çabam olmadı.Lisede,4 sene boyunca hergün en azından 5-6 saat müzik dinledim,ortalama düzeyde dizi-film izledim.
    Farkında olmadan bilinçaltıma kalıplar ve kelimeler yerleşmeye başladı.
    Farkında olmadan ingilizce konuşulan bir ülkede bir bebek/çocuk nasıl ingilizce öğreniyorsa o şekilde ingilizce öğrenmiş oldum.Güzelde bir aksan da edindim,dolayısıyla.
    Türkçesini bilmediğim kelimeler dağarcığıma yerleşmeye başladı ve pratik,akıcı ingilizceye sahip oldum.

Şu filmlerdeki cahil ve biraz da gerizekalı olan serserilerin ingilizcesi gibi ingilizcem.Konuşabiliyor ve anlayabiliyorum lakin grammere dair hiçbir bilgiye sahip değilim.

Üniversiteye başlarken hazırlığı sınavla verdim.Sonuçlarda grammerim gerçekten rezildi.

Bana sınavın upper-intermediate olduğunu belirttiler.Skorlarım şöyleydi;

Grammer  33/65 (65 soru)
    Reading    35/35 (35 soru)
    Listening   95/100 (20 soru)
    Writing      70/100

Writing için verilen süre 40dk idi.Ama verilen temayı yanlış anladığımı fark edip yazımı komple sildiğimde 12-13dk'm kalmıştı.Özensiz bir şekilde yarım yamalak yetiştirdim.
    Grammerim kötü olduğundan kompleks cümleler kurmaktan kaçındım bu da bir etken olabilir.Gerçi yine de uzun ve bol bağlaçlı cümleler kurmuştum.

İleride -2,3 yıl- TOEFL'a hazırlanmayı planlıyorum ama görünen o ki bu grammer bilgisi ile ciddi bir hüsrana uğramam muhtemel.
    Dolayısıyla grammer bilgimi geliştirmek istiyorum.En baştan başlayarak hızlıca konuları kavrama gibi bir planım var.Lakin nasıl bir kaynak edinmeliyim,nerelerden çalışmalıyım hiçbir fikrim yok.

Yardımcı olacağınızı umuyorum,arkadaşlar.Şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Runaway 

Arkadaşlar durumumu şöyle anlatayım;

İlkokul,ortaokul'da vs ingilizce dersine/diline dair hiç bir çabam olmadı.Lisede,4 sene boyunca hergün en azından 5-6 saat müzik dinledim,ortalama düzeyde dizi-film izledim.

Ben asıl, liseye giderken nasıl olup da her gün, üstelik de "en az" 5-6 saat müzik dinlediğine şaşıyorum.

Dizi izleyerek ve müzik dinleyerek İngilizce öğrenilebileceği hiç aklıma gelmezdi doğrusu.

"Gramer" derken, her cümle zaten belli bir gramer yapısına dayanır. Ne sordular da cevabın yetersiz kaldı, anlayamadım. İddia ettiğin kadar iyi İngilizce öğrenmişsen gramerde bir sıkıntın olmaması lazımdı. Yok eğer, "şu sözcük adverb midir, yoksa adjective midir?" diye bir şeyler sormuşlarsa onu da bilemem.

Dizi izleyerek hadi bir ölçüde mümkün diyelim, çünkü dizilerde olay ve nesnelerle kelimeleri bir ölçüde eşleştirmek mümkün olabilir; ama müzik dinleyerek yabancı dil filan öğrenilmez. Yeme bizi.

Baştan alıp gramer kuralları dahilinde çalışacak isen muhtemelen birçok şeyi aslında bilmediğini ve yanlış kullandığını fark edeceksin.

"Kaynak" sormuşsun da, ücretli bir şey mi arıyorsun, yoksa ücretsiz bir şeyler mi, onu söylememişsin.

• Merhabalar,
    Söylediklerimin tamamen yalandan ibaret olduğunu ima ederek "yeme bizi" ifadeniz ciddi anlamda canımı sıktı,moralimi bozdu.
    Ben bu konularda hassasım.
    Tamamen iyi niyetimle bir yardım istedim bundan emin olabilirsiniz.Bahsettidiğiniz konuları açıklayayım;

Ben Beşiktaş'ta yaşarken okulum Tarabya/Ferahevlerde idi.Dolayısıyla hergün 2-2.5 saatim yollarda geçiyordu.
    Bu süre içerisinde daima müzik dinlerdim.Evde ise bilgisayarım açık olduğu süre içerisinde ve boş vakitlerimde
    daima müzik dinlerdim.Bahsettiğim süre bu şekilde doldu.

Grammerdeki zayıflığımdan kastım mesela test sorularında karşıma gelen şıklarda çelişkiye düşüşüm gibi durumlar.
    Mesela "have" veya "have been" baktığımdan ikiside oturuyormuş gibi geliyor.Çok fazla çelişkiye düşüyorum sorularda.

Son olarak biraz daha açık görüşlü olmanızı öneriyorum.

• quote:

Merhabalar,
    Söylediklerimin tamamen yalandan ibaret olduğunu ima ederek "yeme bizi" ifadeniz ciddi anlamda canımı sıktı,moralimi bozdu.
    Tamamen iyi niyetimle bir yardım istedim bundan emin olabilirsiniz.Bahsettidiğiniz konuları açıklayayım;

Ben Beşiktaş'ta yaşarken okulum Tarabya/Ferahevlerde idi.Dolayısıyla hergün 2-2.5 saatim yollarda geçiyordu.
    Bu süre içerisinde daima müzik dinlerdim.Evde ise bilgisayarım açık olduğu süre içerisinde ve boş vakitlerimde

Grammerdeki zayıflığımdan kastım mesela test sorularında karşıma gelen şıklarda çelişkiye düşüşüm gibi durumlar.
    Mesela "have" veya "have been" baktığımdan ikiside oturuyormuş gibi geliyor.Çok fazla çelişkiye düşüyorum sorularda.

Neyse, seni kırdıysam kusura bakma.

Ama ne gibi bir şey aradığınızı, ücretli mi yoksa ücretsiz mi bir şey aradığınızı yazarsanız eminim arkadaşlar yardımcı olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: HerhangiBiriyim

quote:

Merhabalar,

Neyse, seni kırdıysam kusura bakma.

Ama ne gibi bir şey aradığınızı, ücretli mi yoksa ücretsiz mi bir şey aradığınızı yazarsanız eminim arkadaşlar yardımcı olacaktır.

Teşekkür ederim.Her türlü seçeneğe açığım ama şuanlık kursa gitmek için zamanım yok.Uygun maliyetli olması koşuluyla diğer seçeneklere açığım.

• Aslında bu konularda benden çok daha bilgili, çok şey hakkında bilgi sahibi olan insanlar var. Henüz cevap vermemişler ama verirler umarım.
    Ben sadece kendi çalıştığım set hakkında bilgi sahibiyim. Onu da sık sık yazmak istemiyorum, çünkü sanki pazarlamaya çalışıyormuşum gibi düşünenler olabilir.
  • quote:

Aslında bu konularda benden çok daha bilgili, çok şey hakkında bilgi sahibi olan insanlar var. Henüz cevap vermemişler ama verirler umarım.
    Ben sadece kendi çalıştığım set hakkında bilgi sahibiyim. Onu da sık sık yazmak istemiyorum, çünkü sanki pazarlamaya çalışıyormuşum gibi düşünenler olabilir.

Setin kaliteli olduğunu düşünüyorsanız paylaşın,lütfen.Memnun olurum :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İngilizcenin behzatı var mı ?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Aslında bu konularda benden çok daha bilgili, çok şey hakkında bilgi sahibi olan insanlar var. Henüz cevap vermemişler ama verirler umarım.

Setin kaliteli olduğunu düşünüyorsanız paylaşın,lütfen.Memnun olurum :)

Daha iyisi vardır, daha kötüsü vardır, onu bilemem. Ama bende English Plus var ve çok memnunum. Gramer bilgileri Let's Start'tan sonra gelen Basic 1'de başlıyor. Ama gramer konularına adapte olmanız, bazen üzerinde titizlikle durmanız gerekiyor.
    Benim babamın malı değil, ama eğer doğru ise ve sadece reklam amaçlı yazmamışlar ise, dünyanın en çok satan İngilizce seti olduğunu söylemişler. Şahsen ben memnunum. Ama eğer hızlı hızlı geçmeyecekseniz zaman alacak bir set. Hızlı geçerseniz de bazı şeyleri gözden kaçırıp doğru öğrenemeyebilirsiniz.

Şurada bir tanıtımı var. Buradaki fiyatı da diğer yerlere göre daha düşük sanırım.

http://www.nebbu.com/English-Plus-FULL-SET-12-CD_240812.html#0

EDIT: Buradaki fiyat diğer yerlere göre ucuz ama site güvenilir midir bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HerhangiBiriyim -- 9 Mayıs 2013; 23:11:31 >

• Aslında ben şunu anlamadım. Dizi ve müzik ile ingilizce ögrenmiş olabilrsin buna şaşırmam. Fakat konuşurken gramer mi kullanmıyorsun yoksa sokak dilimi kullanıyorsun? Gramer bilmiyorum demek nasıl oluyor anlamadım :S Agzından çıkan her kelimeyi, kagıda dökebiliyorsan zaten onda gramer vardır. Sokak dili konuşabiliyorum ama resmi dilde sorun yaşıyorum diyorsan o farklı. Biraz daha bilgi verirsen sevinirim.

Gramer kitabı olarakta ELS inside and out ve gramer in usage tavsiye edebilirim. Özellikle ELS inside and out hem türkçe anlatımlı hemde tüm gramer konularını kapsadıgından çok yardımcı olur.Kitabın fiyatı pahalıdır 50 tl olması lazım ama internete pdf olarak indirebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yurtik

Aslında ben şunu anlamadım. Dizi ve müzik ile ingilizce ögrenmiş olabilrsin buna şaşırmam. Fakat konuşurken gramer mi kullanmıyorsun yoksa sokak dilimi kullanıyorsun? Gramer bilmiyorum demek nasıl oluyor anlamadım :S Agzından çıkan her kelimeyi, kagıda dökebiliyorsan zaten onda gramer vardır. Sokak dili konuşabiliyorum ama resmi dilde sorun yaşıyorum diyorsan o farklı. Biraz daha bilgi verirsen sevinirim.

Gramer kitabı olarakta ELS inside and out ve gramer in usage tavsiye edebilirim. Özellikle ELS inside and out hem türkçe anlatımlı hemde tüm gramer konularını kapsadıgından çok yardımcı olur.Kitabın fiyatı pahalıdır 50 tl olması lazım ama internete pdf olarak indirebilirsiniz.

"Grammer bilmiyorum" ifadesi biraz fazla mutlak olmuş,sanırım.Basic düzeyde grammer bilgim var.

Test soruları karşıma geldiğinde çok fazla çelişki yaşıyorum.Şıklardan birini yada ikisini eliyorum ama geriye kalanların hepsi cümleye uyuyormuş gibi geliyor.
    Cevapları içgüdüsel veriyorum,başarı oranım %50'lerde kalıyor grammer için.

Ayrıca bahsettiğiniz gibi resmi dile de biraz uzağım.Komplike cümleler kurmakta zorlanıyorum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yurtik

Aslında ben şunu anlamadım. Dizi ve müzik ile ingilizce ögrenmiş olabilrsin buna şaşırmam. Fakat konuşurken gramer mi kullanmıyorsun yoksa sokak dilimi kullanıyorsun? Gramer bilmiyorum demek nasıl oluyor anlamadım :S Agzından çıkan her kelimeyi, kagıda dökebiliyorsan zaten onda gramer vardır. Sokak dili konuşabiliyorum ama resmi dilde sorun yaşıyorum diyorsan o farklı. Biraz daha bilgi verirsen sevinirim.

"Grammer bilmiyorum" ifadesi biraz fazla mutlak olmuş,sanırım.Basic düzeyde grammer bilgim var.

Test soruları karşıma geldiğinde çok fazla çelişki yaşıyorum.Şıklardan birini yada ikisini eliyorum ama geriye kalanların hepsi cümleye uyuyormuş gibi geliyor.
    Cevapları içgüdüsel veriyorum,başarı oranım %50'lerde kalıyor grammer için.

Ayrıca bahsettiğiniz gibi resmi dile de biraz uzağım.Komplike cümleler kurmakta zorlanıyorum.

Aslında sizin durumunuz forumdaki ingilizce konuşmak istiyorsanız gramer ögrenmeyin'cilere örnek teşkil eden bi durum. Bu iş sadece konuşma veya sadece gramer ile olmuyor. İkisininde ortası olması lazım, tabi dili ne amaçla kullandıgınıza baglı olarak bu durum değişir. Bende dil ögrencisiyim.Üniversitede okuyorum. Sorununu anlayabiliyorum. O test sorularındaki başarın veya başarıszlıgın senin iyi veya kötülügünden değil. Sınavlar tamamen saçmalık. Ama resmi dilide oturtursanız sizin için ileriki iş hayatınızda da çok yararlı olur. Size önerdigim iki kitap işinizi fazlasıyla görecektir. Ayrıca ingilizce bir şeyler okumakta işinize yarıcaktır.

• Grammar bilmeyen biri icin writing oldukca yuksek. Ozelikle IELTS vs de essay yazarken grammare uymazsanız gozunuzun yasına bakmıyorlar

Writing 70/100
  • Ya arkadaşım, kızma, darılma lütfen ama, sadece müzik dinleyip dizi izleyerek mesela şu cümle nasıl anlaşılabilir, benim aklım almıyor doğrusu.

I like math less than I like English, but the class I like the least is history.

I always do worse in history than any other subject at schooll.
  • quote:

Ya arkadaşım, kızma, darılma lütfen ama, sadece müzik dinleyip dizi izleyerek mesela şu cümle nasıl anlaşılabilir, benim aklım almıyor doğrusu.

I like math less than I like English, but the class I like the least is history.

I always do worse in history than any other subject at schooll.

Bazı şeyler tecrübe edinmeden anlaşılamaz.Bu da o durumlardan birisi sanırım.

Ben hiçbir şey bilmeden,ingilizce tek kelime bilmeden dizi izleyip,müzik dinleyerek ingilizce öğrendiğimi iddia etmedim,etmiyorum.

Tabi ki birşeyler biliyordum ama grammer'e dair neydeyse hiçbirşey öğrenmedim,öğrenemedim okullarda.

Dizilerde karakterin kurduğu cümleyi çevirilmiş olarak altyazıda okuyorsunuz.Bu sırada karakterin hareket ve mimikleri durumu pekiştiriyor.
    Cümlelerde yaptığı vurgularda ise vurgulanan kelimeyi aşağıdaki çeviriden çok çok rahat bir şekilde çıkarabiliyorsunuz.Dizilerdeki insanlar günlük yaşama dair olan cümleleri,kalıpları sık sık kullanıyorlar.
    Sürekli olarak duyduğunuz kalıplar ister istemez zihninize yerleşiyor.Öğrendiğiniz kelime sayısı arttıkça cümlelerdeki bilmediğiniz kelime sayısı azalıyor.
    Bir cümlede bilmediğiniz sadece bir kelime varsa o kelimenin anlamını olayların gelişiminden,hareket ve mimiklerde yada kelimenin zorluğuna göre sadece cümle yapısından çıkarabiliyorsunuz.

En önemlisi çok fazla cümle,diyalog duyduğunuzdan cümle yapısı bilinç altınıza yerleşiyor.Cümledeki kelimelerin büyük kısmını biliyorsanız cümle anlamını rahat bir şekilde çıkartabiliyorsunuz.
    Yani ingilizceyi doğal bir yolla öğrenmiş oluyorsunuz.

• Hımmm, doğrudur. Altyazılı izlemişseniz faydası olmuştur.
  • sizin durumunuz şuna benziyor

türkçe konuşan bir ortaokul veya lise öğrencisi TÜRKDİLİ ve EDEBİYATI dersinden zayıf alıyor. Türkçe konuşuyor ama derste yapamıyor.

Bu konuda söyleyebileceğim tek bir şey var, ÇOK ÇOK ŞANSLISIN :))

Neden; çünkü gramer ağırlıklı bir eğitimden geçseydin sınavlarda yapacaktın ama doğru düzgün konuşma yeteneğin olmayacaktı. Dil senin için sıkıcı bir eziyetten öye birşey olmayacaktı.

Şu an yapman gereken bol bol seviyene uygun sesli ingilizce kitabı okumak. ve yukarıda tavsiye edilen gramer kitaplarından birini alıp takip etmek.

Öncelik her zaman konuşma olmalı, gramer arkadan gelir.
  • Gitar'a katılıyorum. Eğer konuşabiliyorsanız grameri zaten öğrenirsiniz. Atıyorum, yurt dışına gittiğinizde kimse size if clause'ın nerelerde ve hangi durumlarda kullanıldığını sormaz. Sorununuz gramer ise internetteki ücretsiz konu anlatımların yeterli olacağını düşünüyorum. Yok yetmez diyorsanız bende eski bir gramer kitabı vardı, içinde tüm konular var. Aklıma takılan bir şey olursa hala açıp bakıyorum. Sizin için baktım kitaba buyurun;http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=12786 İstiyorsanız bir kaç fotoğraf atabilirim kitaptan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sâlim -- 27 Mayıs 2013; 17:41:13 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.