Şimdi Ara

İngilizcede de son sıradayız!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • British Council’ın İngilizce dil eğitimi raporu, önceki hafta, İngiliz yetkililer ve YÖK Başkanı Saraç’ın da katıldığı bir toplantıda açıklandı.

    Üniversitelerde İngilizce öğretimi hakkında bir ülkede bugüne dek gerçekleştirilmiş en kapsamlı çalışma olan bu rapor, lise ve özellikle de üniversitelerimizdeki İngilizce eğitiminin kalitesinin iyileştirilmesi ihtiyacını çok çarpıcı bir ortaya koyuyor.

    İşte rapordan birkaç tespit:

    “Türkiye, İngilizce dil yeterliliği bakımından henüz rakip ekonomileri yakalayamamıştır. Türkiye, çeşitli İngilizce konuşma ölçütlerine göre sürekli olarak çok düşük sıralarda yer almaktadır. Örneğin, English First tarafından geliştirilen 2013 İngilizce Yeterlilik Endeksi’ne (EPI) göre Türkiye, 60 ülke arasında 41’inci sırada bulunmaktadır. 2012 yılında, hem anadili Türkçe olanların, hem de Türkiye’de ikamet edenlerin ortalama toplam Yabancı Dil Olarak İngilizce Sınavı (TOEFL) puanı, Sudan ve Etiyopya gibi Latin alfabesi kullanmayan ülkelere benzer şekilde, 120 üzerinden 75’tir.

    Türkiye’nin konumu 2012’den bu yana iyileşme göstermedi. Türkiye, 2014 yılının İngilizce Yeterlilik Endeksi’ne göre dünyada 47’nci ve 24 Avrupa ülkesi arasında sonuncu sırada yer alıyor.”

    Boşa kürek çekiyoruz!

    Rapordan diğer bazı satır başları da şöyle:

    -Üniversitelerin çoğu, öğrencilerin ihtiyaçları ve müfredatın birbiriyle örtüşmemesi sorununu yaşıyor. Bu da öğrencilerin ve öğretmenlerin motivasyonunun düşmesine neden oluyor.

    -Türkiye’deki üniversiteler yabancı öğrenciler tarafından tercih edilmiyor ve global endekslerde alt sıralarda yer alıyor.

    -Hazırlık sınıfları seçmeli olmalı ve yalnızca eğitim dili İngilizce olan üniversitelerde olmalı. Müfredat, Genel Amaçlı İngilizceden Genel Akademik Amaçlı İngilizceye dönüştürülmelidir.

    Raporda ayrıca Rusya, Çin, Hindistan ve Güney Kore gibi gelişmekte olan diğer G20 ülkelerinde üniversitelerin kalitesini ve sıralamadaki yerini yükseltmeye yönelik projeler gerçekleştirilirken, Türkiye’nin niceliğe odaklanarak üniversite eğitimi alan öğrenci sayısını çok büyük ölçüde artırdığı dile getiriliyor ve Türk hükümetinin üniversitelerin kalitesini artırmaya yönelik benzer bir proje başlatması gerektiği yönünde tavsiyede bulunuluyor.

    Raporda, ülkenin ulusal ve uluslararası gelişim hedeflerine ulaşması için İngilizcenin yükseköğretimde hangi içerikle, nasıl ve neden öğretilmesi gerektiğine ilişkin öneriler de yer alıyor.

    Özetin özeti:Deli saçması sınavlar için kurslara akıttığımız para ve zamanı yabancı dil öğrenmeye harcasaydık, en azından geriye somut bir şey kalırdı!


    ABBAS GÜÇLÜ / MİLLİYET.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >







  • Artık hep derler..
    İngilizce "herkes" biliyor..2.dil şart.

    Ama çevremden de görüyorum oradan buradan da görüyorum..Yukarıda yazı da var.Bu ortalamalar yeni de değil.Peki arkadaş kim o zaman bu "herkes" ?
    Bir yandan 2.dil gerekli diyenler.İngilizce bilmek sıyrılmak için yeterli değil diyenler..Diğer yanda halen İngilizce bilmeyen bir gençlik.

    Nedir bu durum ? Artık gerçekten de İngilizce bilmek yetmiyor mu ? Yoksa aman boşver herkes biliyor nasılsa öğrenip ne olacak demek çok büyük yanlış mı ! (böyle diyenler çok var.Bence yanlış)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen öyle, sözde ülkede herkes ingilizce biliyor, ancak basit bir şey soran turiste bile cevap verilemiyor. Bende bu forum aracılığı ile rat.planet isimli arkadasın çalışma yöntemlerini uygulamaya koyuldum, bana büyük fayda sağlayacağı kanaatindeyim.
  • English First 2015 İngilizce Yeterlilik Endeksi'nde de düşük sıralamadahttp://www.ef.edu/epi/ .

    Özellikle dil öğretimi bazında eğitim sistemi gerçekten çok kötü. Hala gramer ağırlıklı eğitim veriliyor. Tabi ki çoğu kişi hemen eğitim sistemini suçluyor dil öğrenemedikleri için ama bu bahaneden başka bir şey değil. Artık internet çağında yaşıyoruz kişi kendi başına masrafsız bir şekilde dil öğrenebilecek durumda. İnsanların tembellikleri kötü eğitim sistemiyle birleşince bu sonucun ortaya çıkması şaşırtıcı değil. Bir diğer bahane yurtdışına gitmeden dil öğrenilmez veya etrafımda konuşacak kimse yok, internet artık onu da eve kadar getiriyor. 5 kuruş vermeden native dil partneri bulmak için bir sürü site var.

    Ben dinleyerek kendimi geliştirdim hala geldiğim noktaya şaşırıyorum, effortless english sisteminden çok büyük fayda gördüm. Gidip bu seti alın demiyorum elbette sadece örnek amaçlı yazdım. Dinlenecek bir sürü şey var internette bu nedenle bir set almak zorunda bile değil kişi. Effortless English 7 rules diye youtube'da arama yapıp o kurallar çerçevesinde kendi kendine bir şeyler başarmak mümkün.

    Bence bir diğer unsur bu ülkedeki insanların çoğunun yeniliğe açık olmaması. Kaç kere denk geldim bu forumda dinleyerek öğrenmeyi savunanlara karşı çıkanlara. Elbette herkes istediği yöntemi seçmekte özgür karşı taraf bunu desteklemezse saygı duyarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amazonia -- 30 Kasım 2015; 23:34:14 >




  • Bu eğitim sistemiyle ne bekliyordunuz ki? Açtım baktım yeğenimin kitaplarına lise 2 öğrencisi. Hala geniş zaman falan öğretiyorlar. Çocuk 4.sınıftan beri İngilizce eğitimi gördüğünü söyledi. 6 yıl eder bu yaklaşık. Sürekli tekrar eden bir sistem var ilerleyemiyorlar. Sebebi ise şu: Hedefleri İngilizce öğrenmek değil yazılıdan yüksek not almak. Öyle grammar ezberleyip yazılıdan geçmeye bakıyorlar. Fakat kitabı inceledim biraz 5 para etmez gerçekten.
  • Eğitim sistemi berbat gercekten

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.