Şimdi Ara

İngilizce yanına ne öğrenmeli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar arkadaslar Mimarlık okicam ingilizce dısında baska hangi dili öğrenmeliyim sizce ? Yani ingilizceden sonra dünyaya hangi dil hakim oluyor ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam bu bölümüne göre değişen bir şey.
    Yâni,siyasal bilimler vs. okumak isteyen bir kişinin şu anki Türkiye dış politikasından dolayı 'Arapça' öğrenmesi işine fazlasıyla yarayabilir.
    Kendine göre bir plan çiz. Gelecekte hangi ülkede çalışmak istersin vs? Ha dersen ki, yok ben ülkemde çalışacağım çıkmayacağım burdan belirli bir seviyeye kadar (göstermelik gibi diyelim.) Fransızca veya Almanca bilgisi yeterli olur diye düşünüyorum.

Kısacası gelecekte nerede nasıl bir iş yapmak istiyorsun? Bunu belirle ona göre iş yapmak.Bir Arap ülkesinde çalışmak istiyorsan gidip de İspanyolca öğrenmen pek mantıklı değil.
    Başarılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gorgoras

Selamlar arkadaslar Mimarlık okicam ingilizce dısında baska hangi dili öğrenmeliyim sizce ? Yani ingilizceden sonra dünyaya hangi dil hakim oluyor ?

Bu sizin seçiminize bağlı bir şey.Ama İngilizce çok iyi bilmeniz gerekiyor.
    Sanırım Almanya bu konuda ileri diye biliyorum(Yanlış bilgi olabilir.Öyle hatırlıyorum)
    İngilizce'den sonra dünyaya hakim bir dil yok. Neden ?Çünkü şuan kıtalar arası tek dil İngilizce.Çince büyük bir nüfus tarafından konuşuluyor ama diğer devletlere etkisi kültürel olarak dil anlamında az.

Ülkemizde özellikle iş dünyasında şu dilleri öğrenmek büyük bir fırsat:İngilizce,Arapça,Almanca,(belki Fransızca)

Bu 3 dil çok önemli.Diğer dillerin etkisi daha az.Çince desen öğrenmesi zaten minimum 5 sene.

Benim size önerim önce İngilizce'yi advanced seviyesinde öğrenin.Mesleğinizle ilgili tüm terimleri vs. öğrenin.Sonra sırasıyla Almanca,Arapça öğrenebilirsiniz.Eğer dil öğrenmeyi seviyorsanız en son Fransızca öğrenirsiniz.

• Bende mimarlık okuyacağım ve bu soruyu düşünüyordum.İtalya ve ispanyolca mimaride çok iyi diye duydum.Erasmus falanla gidersek oralara dillerini öğrenmek iyi olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.