Şimdi Ara

İngilizce Tıp Seçin/Amerikada Doktor Maaşları (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
5
Favori
17.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 210507 2 kullanıcısına yanıt
    tm knk
    _____________________________
  • bekobaba B kullanıcısına yanıt
    hocam amerikanın o sistemi çok kötü. mesela elinizde müzik çalar cihazı var. bir tane adamın da saçma sapan bir patenti var alakasız. adam size dava açıyor. davayı kazanacksınız ama avukat parası falan derken 200bin doları buluyor. onun yerine adama 100 bin dolar ödüyorsunuz. sonuçta durduk yere 100bin dolar giriyor size.
    _____________________________
  • lel komiksin kardeş.

    usmle'yi geçen yılda 50 türk yok :D genelde hintliler ve çinliler geçiyor. ha giden arkadaşım yok mu var ama tus'tan çooooook daha fazla çalışmak lazım, yıl tekrarın olmamalı, yüksek ortalama, tercihen bol yurtdışı stajları ve güzel referanslar.

    ha bi de en az 10.000 dolar sınavlar için, zira 3 aşamanın ilki 975 dolardı en son, 2. aşamanın ilk kısmı da öyle, 2. aşamanın ikinci kısmı ise yalnızca amerika'da falan.

    herkes usmle'ye heves eder ancak türkiye'den çoğu zaman pek az kişi başvurur, başvuranın da yüzde biri falan geçer.

    ingilizce tıp okumanın bunun yanında bence hiçbir esprisi yok, zira terminolojiyi zaten öğrenirken latince, türkçe ve ingilizce beraber öğrenirsin normal tıpta da. konuşacak ingilizceyi de bi zahmet kendin öğren.

    hadi hayırlı tıraşlar
    _____________________________
  • quote:

    Orijinalden alıntı: srknpower

    quote:

    Orijinalden alıntı: Cakarss

    Kendini dusunme halkini dusun orda sadece sana para verirler onlarin hizmetcilihini yaparsin.ordaki ilmi ogren gel kendi milletine yardim et.

    Kendimi neden düşünmeyeyim, hayata 1 kere gelmişim.
    Sonuçta burada da orada da hayrına kimse çalışmıyor, doktorlar hayrına çalışıyor gibi yazmışsınız
    Ayrıca aynı vatanın parçası olduğum insanlar bu ülkeyi giderek ortadoğululaştırmaya çalışıyor. Her gün ayrı doktoru dövüyor. Onlar bana değer vermezken ben ne yapabilirim? Bu ülke bu kafa ile giderse Ortadoğu bataklığına karışacak iyicene.

    Ayrıca eğitimi orada almamın ne manası var, orada da aynı şey anlatılıyor burada da.

    Kardeşim sana fikirlerine bir insan olarak saygım var. Abd fikri de kabul edilemez değil ancak iyi oku yazdıklarımı.

    Bundan beş sene önce tıp okuyan bir sözde aydın arkadaş hesabından şunu yazdı. Bir gün ayağımıza geleceksiniz o zaman görürüz tarzında

    Adamı tüm hayatımdan sildim. Siz tıp okuyanların en az yüzde otuzunda şu sıkıntı var diğer tüm meslekler bal kaymak ama beğenmiyorlar sizin meslek de Allah tarafından bahsedilmiş tüm doktorlar ve öğrenciler süper. Hepsi çok aşırı zeki. Tüm hastaları iyileştiriyosunuz. Acayip ilgili ve alakalısınız. Yahu tıp puanı alıyonuz da birader hiç mi kendinizi eleştirecek gücünüz yok. Bak ben sana diyim hayvan oğlu hayvan öğretmen de, polis de, memur da, vatandaş da doktor da vardır ve bunların bir kısmı hiçbir şey bilmediği halde vede hiçbir şey başaramadığı halde mesleğe devlet güvencesinde devam eder. Eee başarı tıp okuduktan sonra bitince hıncını milletten alır. Aynısı diğer meslekler içinde geçerli. Şimdi kimse bana çıkıp her doktor dayağı hak eder demesin bunların bazıları asla bu mesleği yapmamalı. Tüm mesleklerin kişilik testleri olması. Kesinlikle objektif bir şekilde bu test o bölüme girmeden yapılmalı. Bu vakaları en aza indirger. Haa bunlar olunca olaylar ne olur azalır ama asla gitmez durduk yere girişen adam da var. Ama showhaber kafası ile bakmayın haberlere.

    "merhaba diyen adamı otuz yerinden bıçakladı" yok ya! Bu kafadan kurtulun yok olmuyor ise abd ye gidin de millete üstünlük taslamayı deneyin bakalım ne oluyor görün. Bende sistemden ülkemden şikayetçiyim ama hem şikayet edip hem en çok parayı ben almıyorum devletten. Sizin kadar nefrrt de etmiyorum. Düzeltmek bizim elimizde bu ülkeyi ama üç senede olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________




  • İyi sen abd ye git de kına yak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spiritswithinn -- 20 Temmuz 2017; 17:37:57 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tipta abd'den iyi oldugumuzu sanan arkadas guldurdu kardes cogu ilac arastirmasi, ameliyat teknikleri, makineler vs. abd'de gelistirilir. Sonra bize gelir. Biz de en iyi sekilde onlarin bulduklarini uygulariz. Yeni bir sey kesfeden, bir hastaliga yeni bir yaklasim getiren bir turk varsa soyle biz de bilelim.



    Amerikada uzmanlik kolay olsaydi herkes giderdi. Sakin ol ergen kardesim. Sor bakim ulas abine kac turk doktor varmis amerika'da. Senin gibi heyecanli gencler heves ediyor, bir bakiyor ulan bu is zormus diye tusa hazirlanmaya basliyor



    300bin dolarin %40'i vergiye gidiyor bu arada. Yine kotu para degil tabi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________




  • Haklısın hocam pardon yanlış hatırlamışım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • http://www.tusem.com.tr/infobank/usmle_hakkinda_bilgi.asp dostum bu sitede amerika tarafından kabul edilen tıp fakülteleri altına akreditesi olanları yazmışlar.Ben de o yüzden öyle oldugunu sanıyordum.Tercihimi yaparken de fakültenin akredite olup olmamasını önemsiyordum bu sebeple açıkcası.Ama siz bu konuyu baya araştırmışsınız,baya bilgili olduğunuz da belli.Gerçekten akreditenin usmle sınavına giriş için zorunluluğu yok mu,emin misiniz?
    _____________________________
  • Her ay bi mustang ha

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    Sometimes, it's better to be alone.
  • bizde burda karın tokluguna doktorluk yapalım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Tenth Doctor

    Usmle kazanmak çok kolay değil. Ben de tip 2. Sınıf öğrencisiyim, Bende dinledim bu konuşmayı usmle kazanan bir proftan. Kolay değil. Sınavı çok zor değil ama , Senin yanında oraya giden hintli si cinlisi susu busu da var. Tek değilsin yani. O sınavı kazanmak zor. Kabul almak Vs de çok kolay değil. Ingilizce tip çok da önemli değil. Yeterli Ingilizcen varsa yaparsın. Uzmanlikta da bazı yerler hariç Evet yeniden uzmanlık yapmak gerek. Sanırım HT Radyoloji (tus 1.si sanırım) direk kabul alıyor. Ve Türkiye Avrupa da çoğu yerden daha ileride tip olarak, Bu da doğru. Ingilterede 90-150k sterlin parası var doktorlugun, Bu da doğru. Amerika yerine İngiltere tercih ederim ben Ki ileride gitmek de istiyorum İngiltere'ye. Uygarlığın Başkenti. <3



    Sonuç : Herkes Usmle yi yapamaz Hocam . Kabul falan sıkıntı kolay değil o kadar Aselsan Müh. Alacak, Biz Karabük ten mezunuz. Odtü itü Boğaziçi mezunları var orada, onlarla yarisiyoruz. Bunun gibi. Zor yani :)

    Yalnız ingiltereye gitmek de cidden zor. Ne biliyorsun bu konu hakkında? Ben pek bir şey bulamamıştım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________




  • Mesele hiçbir zaman usmle sınavları olmadı öyle sinavi verip gideyim yok.Tavsiye mektuplari alman lazim ki Türkiye'de ki doktorlarin ki bir ise yaramiyor.Yurtdisinda kendi paranla staj yapman lazim.Detaylica öğrenmeden millete umut vermeyin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    In The Wee Small Hours Of The Morning
  • quote:

    Orijinalden alıntı: srknpower


    quote:

    Orijinalden alıntı: WWalker

    Bu gidişle amerikan milliyetçisi olcaksın reis :))

    Bu ülkenin beyinleri, bu kadar Ortadoğu arap düşüncesine sahip insanla beraber yasayacagina yurtdisina gitsin kendini kurtarsin

    Ileride bu insanlar biterse geri gelirler

    Amerika çok güçlü demek amerikan milliyetciligi yapmak demek degildir.

    Türkiyenin yönü Ortadoğu değil medeniyet ve bilim olan Batı dünyası olmalıdır. Her ülkenin en iyi yonlerinden ilham alıp Türklüğümuzü pekistirmeliyiz

    Diğer dediklerinize katılıyorum ama yetişmiş insanın gitmesi konusunda yanlış düşünüyorsunuz. Bir de diyorsunuz ki biterlerse geri gelirler.





    Zaten yetişmiş insanlarımız gittiği için bu durumdayız. Gidenler oldukça daha iyiye değil kötüye gideceğiz. Bu ülkeyi kaçanlar değil kalanlar kurtarır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________




  • Türkiye'yi aşağılama konusu?

    ABD'de şuan çalışmak epey zor (Donald Trump'ı analım). Zaman geçtikçe yabancılara verilen çalışma vizesi sayısı epey azaldı, artık göç yerine yerel halktan iş ihtiyacı karşılanması tercih edilmekte (gene Trump'ı analım).

    ABD'de doktor olarak çalışmak için epey para dökmek ve zaman sarf etmek lazım, hani bunu yapabilen varsa şansını deneyebilir.
    _____________________________
    -- --Bilgisayar 1--
    MSI MPG X570 GAMING EDGE WIFI, AMD Ryzen 5900x, G.SKILL Trident Z Neo 64GB (4 x 16GB)DDR4 3600, MSI Radeon 6800 XT, Corsair HX1200, Corsair Air 540, 2x ST8000DM004 Seagate 8TB 5400RPM, WDC WD40EFRX WD RED 4 TB 5400 RPM, KXG50ZNV256G NVMe TOSHIBA 256 GB,Sandisk ULTA NVMe 1 TB, 2x ST1000DM003 1 TB 7200 RPM, SteelSeries RIVAL 100, Audio-Technica ATH-M50x, Samsung 28 UE590D, AOC Q3279VWF
  • Doktor olsam , Türkiye amerika ile aynı maaşı verse bile bir dakika durmam . Görüşlerimin saygı görmediği bir ülkede ne diye yaşayayım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • 12.sınıftayken ne olduğunu sorguladığım sınava bugün tıp öğrencisi olarak girdim, tarihe not düşülsün

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dr.Techno

    Hocam maas iyi güzel de sıkıntı belli şu ülkede kaç kişi fakülteden mezun olur olmaz yahut olduktan sonra kazanacagi muamma olan sınava 10.000dolara yakın para dökebilir?

    10 bin ne 80-100 bin arası çok rahat gidiyor.ayrica tus tan kat kat daha zor bir sinav.kazandiktan sonra çalışacağın belli bile değil.ozel sektordede çalışmayacağın için ortada kalma riskin var.muhendislik okuyup hayatımı orda devam ettirmek istiyorum ben bile özel sektör şansım olmasına rağmen çok şüpheci yaklaşıyorum cidden hiç kolay değil Amerika'da çalışmak

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Abi siz sikintili misiniz dolar dort lira diyor sanki turkiye de kullanican amerikada yasamak ne kadar zor biliyon mu orada vergi oranlarimdan peki .orada 30 k dolar maas alan muhendisin bile bekar bir halde zor yasadigini allahim ya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sinan2398

    Abi siz sikintili misiniz dolar dort lira diyor sanki turkiye de kullanican amerikada yasamak ne kadar zor biliyon mu orada vergi oranlarimdan peki .orada 30 k dolar maas alan muhendisin bile bekar bir halde zor yasadigini allahim ya

    Sen ciddi misin ? Amerika'da yaşam şartları zormuş sjsjjsjs.Ulan su içsen 4 tane vergi veriyorsun,wcye gitsen yine 3-4 tane ödersin.Populer teknolojik aletleri 4-5 asgari ücretle alabiliyorsun(yemeyip icmemen lazim) ve sen gelmiş amerikada yaşam şartları zor felan diyorsun.Güldürme ya,trolleyeceksen de az ötede trolle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Hakketten komiksin abd de ev fiyatlarina araba fiyatlarina market fiyatlarina bak bakalik internetten zor mu

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.