Şimdi Ara

İngilizce Tıp Seçin/Amerikada Doktor Maaşları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
105
Cevap
5
Favori
17.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Türkçe tıp da tabiki harika ama ileride akademisyen olmak istiyorsaniz veya yurtdisinda özellikle ABDde doktor olmak istiyorsaniz kesinlikle İngilizce tip seçin derim

Bizim fakülteye USMLE(ABDnin TUSa benzer bir sinavi ama tam TUS degil)'yi kazanan doktor bir abi sunum yapmaya geldiğinde( o da benim okuduğum fakülteden mezun olmus 2011 yilinda) sunumundan çekmistim

Gördüğünüz rakamlar bu branşlardaki uzman doktorların 1 yılda (dikkatinizi çekerim daha Doç Dr. bile degil ) kazandığı ortalama maaşlar. Yani en yuksek maaşlar da değil, daha iyi kazanan uzman doktorlar da var.
    Ve üstelik bu rakamlar TL değil dolar cinsinden, 3.5 TL ile çarpın parayı Türkiyede yiyeceksiniz

Resim azıcık bulanık olmuş ama üstüne tıklanınca okunuyor sanırım

İngilizce Tıp Seçin/Amerikada Doktor Maaşları

Bu arada 16 gün önce ben de ABDden döndüm (Los Angeles ve Las Vegasa gitmistim) adamlar bizden gelişmişlik olarak 200 yil önde. Insanlari da bekledigimden çok daha medeni ve sicakkanli çıktı maalesef.

Siz hayatinizi kurtarmak istiyorsaniz Ingilizce tip okuyun bir sansinizi deneyin derim
    Türkçe tip okuyup USMLEye girilmez mi? Evet tabiki girilir ama Ingilizce avantaj olacaktır .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9D2914531 -- 20 Temmuz 2017; 13:17:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu ülkenin beyinleri, bu kadar Ortadoğu arap düşüncesine sahip insanla beraber yasayacagina yurtdisina gitsin kendini kurtarsin

Ileride bu insanlar biterse geri gelirler

Amerika çok güçlü demek amerikan milliyetciligi yapmak demek degildir.

Türkiyenin yönü Ortadoğu değil medeniyet ve bilim olan Batı dünyası olmalıdır. Her ülkenin en iyi yonlerinden ilham alıp Türklüğümuzü pekistirmeliyiz
    Araştırma imkanları olarak ABD sadece bizden degil bütün dünyadan en az 100 yil ileride. Bunu konferansa gelen doktor dedi.

Arastirmalarima, ABDye bizzat gitmeme ve konferansta doktordan bizzat duyduğuma mi inanayım sana mi?

Sen ABDnin ciddi ciddi koprulerimizi kiskandigini sanan tayfadan değilsin insallah, ABDde hastanelerin ucretli olduğu Tipin gelismemis oldugu anlamina gelmiyor
    John Hopkins, Harvard tıp fakültesi bizde değil maalesef, onlarda
    Kendimi neden düşünmeyeyim, hayata 1 kere gelmişim.
    Sonuçta burada da orada da hayrına kimse çalışmıyor, doktorlar hayrına çalışıyor gibi yazmışsınız
    Ayrıca aynı vatanın parçası olduğum insanlar bu ülkeyi giderek ortadoğululaştırmaya çalışıyor. Her gün ayrı doktoru dövüyor. Onlar bana değer vermezken ben ne yapabilirim? Bu ülke bu kafa ile giderse Ortadoğu bataklığına karışacak iyicene.

Ayrıca eğitimi orada almamın ne manası var, orada da aynı şey anlatılıyor burada da.
    artı olarak adam o kadar okuduktan sonra zorunlu hizmet saçmalığı yüzünden allahın unuttuğu yerde her gün terör korkusuyla hasta yakınlarından dayak mı yerim korkusuyla gelişmemiş insanların arasında gelişmemiş şehirlerde yıllarını heba edeceğine amerika vs. düşünmesi gayet doğal bence. yıllık min 200k dolardan bahsediyoruz. tl ye çevirmek doğru değil ama türkiyede yıllık 200k tl kazandığınızı düşünün yine de harika. üstelik üstte bahsettiğim koşullar yerine daha medeni ve insani koşullar içinde yaşamak ve hakettiğin saygıyı görmek.
    Yav su carpma muhabbetini aciklasana. Orada calisan adam senede kac kere turkiyeye gelecek sanki.

1 dolar = 1 tl gibi dusunun. Bu ucretler vergiler kesildikten sonraki ucretler degilse onu da dusun. Orada yasarken bir suru seye vergi veriyorsunuz. Araba alirken dunyanin parasini verip devlete de 1 tane almak gibi degil tabi. Ama alisik olmadigimiz vergi turleri var.

Ayni isi yapanin hayat standardi tabi ki orada daha yuksek olacak ama oyle 10 kat filan degil. Gitmeye deger mi derseniz kesinlikle deger. Fakat rakamlara aldanip cok fazla ucuk beklentilerle gitmemek lazim. Bu ucretleri gorenler beverly hillsde filan yasariz diye dusunur simdi ama senelik 20 30k usd konut vergisinden haberleri de yoktur.
  • Bu gidişle amerikan milliyetçisi olcaksın reis :))

• quote:

Orijinalden alıntı: WWalker

Bu gidişle amerikan milliyetçisi olcaksın reis :))

Bu ülkenin beyinleri, bu kadar Ortadoğu arap düşüncesine sahip insanla beraber yasayacagina yurtdisina gitsin kendini kurtarsin

Ileride bu insanlar biterse geri gelirler

Amerika çok güçlü demek amerikan milliyetciligi yapmak demek degildir.

Türkiyenin yönü Ortadoğu değil medeniyet ve bilim olan Batı dünyası olmalıdır. Her ülkenin en iyi yonlerinden ilham alıp Türklüğümuzü pekistirmeliyiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9D2914531 -- 20 Temmuz 2017; 12:42:33 >
  • reis bu sayilar gercek mi yoksa azami degerler mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: canislupusccc

reis bu sayilar gercek mi yoksa azami degerler mi?

Ortalama kazanan bir Uzman Dr.un 1 yılda kazandığı maaşlarmiş bunlar. Şaka gibi geliyor değil mi

• quote:

Orijinalden alıntı: srknpower

quote:

Ortalama kazanan bir Uzman Dr.un 1 yılda kazandığı maaşlarmiş bunlar. Şaka gibi geliyor değil mi

ben de aylık sandim xd avrupada daha fazla aliyolar knk..

• quote:

quote:

quote:

Nasil daha fazla mümkün degil avrupada bir doktorun daha fazla kazanmasi ben sana diyeyim.

Ortalama bir Uzman Dr ABDde 25000 dolar kazaniyor ayda. Daha bu Yardımcı Doç Dr, Doç Dr ve Prof Dr olacak.

25000i 3.5 ile carptin mi sen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9D2914531 -- 20 Temmuz 2017; 12:47:56 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Güldürdün kardeş sen türk doktorların he diyince Amerikaya gidip orda doktorluk yapabildiğini düşünen 13 yaşındaki hayalci veledlerdensin sanırım :)
  • Oncelikle Tıp icin 200 yil onde olduklarindan bahsediyorsan çocuğun tekisin dikkate almayin derim. Çünkü Turkiye'nin önünde tıpta sadece Almanya vardır geri kalan ulkeler Turkiyeyle yarisamaz bile kendi elindekini yersiz yermek yerine bi dusunsen keşke.

• Amerikadaki muhteşem ünilerden mezun olan doktorlar varken seni neden alsınlar?

• quote:

Orijinalden alıntı: divergent99

Güldürdün kardeş sen türk doktorların he diyince Amerikaya gidip orda doktorluk yapabildiğini düşünen 13 yaşındaki hayalci veledlerdensin sanırım :)

Tıp 2 . Sinifa gectim, 1. Sinifta çok araştırdım. Yasim da senden büyüktür bence

USMLE konusunda buranin yuzde 99undan daha bilgiliyimdir

USMLE kazanmak cok zor bir sey degil, cok iyi bir ingilizce ve yeterli bir TUS bilgisi olan ve biraz da sosyal aktivitesi olan birinin başarma ihtimali yuzde 50den fazla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9D2914531 -- 20 Temmuz 2017; 12:53:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sırma Su

Oncelikle Tıp icin 200 yil onde olduklarindan bahsediyorsan çocuğun tekisin dikkate almayin derim. Çünkü Turkiye'nin önünde tıpta sadece Almanya vardır geri kalan ulkeler Turkiyeyle yarisamaz bile kendi elindekini yersiz yermek yerine bi dusunsen keşke.

Araştırma imkanları olarak ABD sadece bizden degil bütün dünyadan en az 100 yil ileride. Bunu konferansa gelen doktor dedi.

Arastirmalarima, ABDye bizzat gitmeme ve konferansta doktordan bizzat duyduğuma mi inanayım sana mi?

Sen ABDnin ciddi ciddi koprulerimizi kiskandigini sanan tayfadan değilsin insallah, ABDde hastanelerin ucretli olduğu Tipin gelismemis oldugu anlamina gelmiyor
    John Hopkins, Harvard tıp fakültesi bizde değil maalesef, onlarda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9D2914531 -- 20 Temmuz 2017; 12:55:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: II.Leopold

Amerikadaki muhteşem ünilerden mezun olan doktorlar varken seni neden alsınlar?

USMLEde onlarla ayni sinavda yarisiyorsun, onlardan daha iyisini yaparsan neden seni almasınlar

• quote:

Oncelikle Tıp icin 200 yil onde olduklarindan bahsediyorsan çocuğun tekisin dikkate almayin derim. Çünkü Turkiye'nin önünde tıpta sadece Almanya vardır geri kalan ulkeler Turkiyeyle yarisamaz bile kendi elindekini yersiz yermek yerine bi dusunsen keşke.

madem türkiye tıpta dünya lideri! sormazlar mı adama en iyi türk doktor mehmet özün ne işi var amerikada? yoksa bu da mı amerikanın bir oyunu ve batının kıskançlığı mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyzır02561

quote:

madem türkiye tıpta dünya lideri! sormazlar mı adama en iyi türk doktor mehmet özün ne işi var amerikada? yoksa bu da mı amerikanın bir oyunu ve batının kıskançlığı mı?

Değil zaten, sallıyor kafasından

Konferanstaki doktor aynen sunu dedi, sadece bizden degil Avrupadan da 100 yil ilerideler. Tipta diğer ülkeler ayri bir dünya, ABD ayrı bir dünya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9D2914531 -- 20 Temmuz 2017; 12:59:0 >

• USMLE'ye girmek için yüksek miktar para gerektiğini duymuştum. Yani ailenizin durumu iyiyse ve şansınıza güveniyorsanız denenebilir.

• İyi tamam bu kadar ülkenden nefret ediyosan git tutan yok seni
  • quote:

Orijinalden alıntı: Luxurian

USMLE'ye girmek için yüksek miktar para gerektiğini duymuştum. Yani ailenizin durumu iyiyse ve şansınıza güveniyorsanız denenebilir.

Cok yuksek bir para gerekiyor evet, sınavları cok pahali. Binlerce dolar lazim

Son step de yurtdisinda ABDde

• quote:

Orijinalden alıntı: divergent99

İyi tamam bu kadar ülkenden nefret ediyosan git tutan yok seni

Benim verdigim cevapla ne alaka? Ülkemi kuran adamin adı Atatürk, neden nefret edeyim ?
    Abdye gidin demek ülkeden nefret etmek mi oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9D2914531 -- 20 Temmuz 2017; 13:1:24 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Nasil daha fazla mümkün degil avrupada bir doktorun daha fazla kazanmasi ben sana diyeyim.

Ortalama bir Uzman Dr ABDde 25000 dolar kazaniyor ayda. Daha bu Yardımcı Doç Dr, Doç Dr ve Prof Dr olacak.

25000i 3.5 ile carptin mi sen

Reis oralar uzak ama olsun

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.