Şimdi Ara

İNGİLİZCE TIP MI YOKSA TÜRKÇE TIP MI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben İngilizce tercih etmeyi düşünüyorum ama zorlanir miyim bilgisi olan var mi? Artilari eksileri nelerdir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nabuket -- 25 Temmuz 2018; 16:18:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hacettepe İngilizce tıpta okuyan arkadaşım İngilizce anlatılan dan hiçbir şey anlamadıkları için çogu kişinin Türkçe anlatılan derse girdiklerini söyledi

• sorun olmaz ingilizce oku, güncel kal, zihnin aktif kalır hem.
  • up
  • İngilizce Tıp okuyanlar ing sınavını veremezse 1 sene hazırlıkmı okuyorlar ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akademisyen olmak veya yurt disina gitmek istemiyorsan Ingilzce'yi asla secme derim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İngilizceyi ogrenme ve guncel tutma firsatin varken turkceye gitmen tamamen vizyonsuzluk olur. Gerekirse 1 yil hazirliga kal, kendin de cabala gelistir dilini. Buradaki vizyonsuzlari dinleme, ondan sonra iki kelime ingilizce konusamayan temel bilimler fizyoloji hocalarindsn olursun.

Ayrica dil bilmeden nasil makale okuyacaksin daha onemlisi nasil yayim yapacaksin pubmed'de?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tıp okuyan var mı?
    3 yıl önce açıldı
    DİL SIRALAMALARI ŞAKA MI?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: haskolastik

Akademisyen olmak veya yurt disina gitmek istemiyorsan Ingilzce'yi asla secme derim
    bu nasil vizyonsuluktur Allahim

• There and Back Again T kullanıcısına yanıt
    Belki arkadasimiz pratisyen hekim olarak atanmak ve calismak istiyordur. Hazırlıkla beraber 7 sene okuduktan sonra akademik olarak ilerlemek istemiyorsa neden bir de baska dille ugrassin? Kaldi ki makale okumak icin Ingilizce ogrenmesi yeterlidir Direkt ingilizce tip okumasina gerek yok. Os frontale'in Ingilizcesi farkli bir sey degildir mesela. Kavramlari, isine yarayacak latince isimlerin tamamini ogrenecek zaten ana dilindeki tip egitiminde.

• quote:

Belki arkadasimiz pratisyen hekim olarak atanmak ve calismak istiyordur. Hazırlıkla beraber 7 sene okuduktan sonra akademik olarak ilerlemek istemiyorsa neden bir de baska dille ugrassin? Kaldi ki makale okumak icin Ingilizce ogrenmesi yeterlidir Direkt ingilizce tip okumasina gerek yok. Os frontale'in Ingilizcesi farkli bir sey degildir mesela. Kavramlari, isine yarayacak latince isimlerin tamamini ogrenecek zaten ana dilindeki tip egitiminde.
    Genel ingilizceyle meslek ingilizcesi farklidir. Ayrica diger ulkelerde copculer bile bir yabanci dil bilirken bizim ulkede bu zihniyet doktorun ingilizce bilmesine gerek yok diyor... Pratisyen hekim olsa bile tip hergun ilerliyor amerikan kultur kursu ingilizcesiyle degil meslek ingilizcesiyle bilmesi lazim dili ki makaleleri anlayabilsin. Neyse duvara konusuyoruz resmen siz dil ogrenmeyin aga

• There and Back Again T kullanıcısına yanıt
    Hocam inanir misiniz Almanya'da 3 yaşındaki çocuk bile Almanca biliyor. Ulkemizin hâlini siz düşünün :)
    Mesleki ingilizcesini Tus dershanelerinde de rahatlikla gelistirebilir. Bu sureci yakindan gozlemliyorum. TUS icin gerekli olan mesleki Ingilizce sinavlarini sadece Ingilizce tip okumus hekim adaylarinin gecebilecegini veya Turkce okuyanlarin akademik kariyerinin sıfır oldugunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.

• quote:

Hocam inanir misiniz Almanya'da 3 yaşındaki çocuk bile Almanca biliyor. Ulkemizin hâlini siz düşünün :)
    Mesleki ingilizcesini Tus dershanelerinde de rahatlikla gelistirebilir. Bu sureci yakindan gozlemliyorum. TUS icin gerekli olan mesleki Ingilizce sinavlarini sadece Ingilizce tip okumus hekim adaylarinin gecebilecegini veya Turkce okuyanlarin akademik kariyerinin sıfır oldugunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.
    copculer bile bir yabanci dil biliyor demisim (kendi dillerinden baska kendilerine yabanci dil) anlamayip cocukca espri yapma :)

Evet ben yakindsn biliyorum bu kardesimin hesabi ama 4.sinif tip ogrencisiyim. İngilizce tip okuyanlarin akademik kariyeri turkce okuyanlardan daha iyi, (bu bi eksiklik getirmiyor, tus basarisi da daha iyi)

Bu konuyu acan adamin ingilizce okumak gibi bi imkani varsa neden turkce secip ekstradan tus dersanesiymis dil kursuymus caba harcasin ki? Orijinal yabanci dilde 6 sene egitim almak mi dandik dersane ingimizce kurslari mi?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.