Şimdi Ara

İngilizce Öğretmenleri Bakabilirler mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Ben Açık Öğretim Lisesi'inde okuyan bir talebeyim. İlerisi için çeşitli düşüncelerim var, bunlardan biri de ingilizce öğretmenliği. Ben de siz tecrübeli öğretmenlerimizden bilgi almak istiyorum.

    Liseden sonra Açık Öğretim Fakültesi'nden mezun olup ing. öğretmenliği yapabilir miyim? AÖF'ün hangi bölümleri buna müsait?

    Üni. mezunu olduktan sonra bir sınava vs. girip bir sertifika almam mı lazım? Aldıktan sonra nerelerde ing. öğretmenliği yapabilirim?

    Genel olarak özetlersek: ingilizce öğretmenliği için bana hangi diploma ve/veya belgeler lazım?


    Şimdiden çok teşekkür ediyorum.


    İyi günler.







  • I goto me the can but the
  • Örgün öğretimde İngilizce öğretmenliği bölümünde, 2. üniversite olarak ise aöf işletme okuyan birisi olarak cevaplayayım.
    Aöf'de ingilizce öğretmenliği bölümü var fakat(2yıl örgün+2yıl açık öğrenimi var), kontenjanlı ve yds'den yeterli puanı yapmanız gerekli.
    Sanırım sıralama olarak ilk 5000'lerdeydi. (Ösys-dil olarak yaklaşık 320 puan civarı ediyor) Ösys yabancı dil puanınızın 0.8 ile çarpılması için liseden
    yabancı dil bölümü mezunu olmanız gerekiyor, yoksa alan dışı olduğu için 0,3 ile çarpılacaktır. (Gerçi şu sıralar tüm bölümlerde katsayıların kalkması gündemde)
    Direkt İngilizce öğretmenliği bölümünü yada ingiliz dili ve edebiyatı, amerikan kültürü ve edebiyatı, ingilizce mütercim tercümanlık gibi bölümlerden birisini bitirip üstüne
    formasyon eğitimi alarak öğretmenlik yapabilirsiniz. Bildiğiniz gibi devlette çalışmak isterseniz sınavlara hazırlanmak, atanmayı beklemek zorunda kalırsınız.
    Özel okullar da deneyimli, yetişmiş öğretmenler arar genellikle. Eğitim bilimleri üzerine yüksek lisans yapıp, üniversitede kalarak mesleki hayatınıza da devam edebilirsiniz.
    Açıkcası ben öğretmenlik yapmayı düşünmüyorum, bu yüzden bir yandan da işletme bölümünü bitirmeye bakıyorum.




  • meb de öğretmenlik düşünüyorsan işin zor tarafı kpss yi kazanmak. Bu sene 74 ten aldı ing öğrt. lerini
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.