Şimdi Ara

ingilizce nick koymadan önce lütfen okuyun.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
8.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar şu anda bi cs serverındayım ve ben ve kuzenimden başka herkesin nicki ingilizce
    sizi bilmem ama bu durum beni çok rahatsız ediyo. çünkü sürekli ingilizce kullanmamız demek sömürge olduğumuzu kabul etmemiz kadar kötü (bana göre). biraz araştırma yaparsak sömürge ülkelerin yavaş yavaş dillerini kaybettiklerini anlayabiliriz. kimse inkar etmesin ben dahil birçok kişi ingilizce kelimeleri daha havalı buluyor. en azından bilinçaltından öyle geliyor. işte bunu sağlayan da dışardan gelen müdahaleler.olay bu hale geldiyse düzelmesini de bilir. şu an ben ingilizce kelimelerin bana kötü gelmesi için kendimle mücadele ediyorum. bunu yok etmeye çalışıyorum. şöyle bi düşünün neden ingilizce nick kullanıyoruz diye.
    önemseyin arkadaşlar bu gerçekten çok önemli bi konu. eğer beni anlayanlar olursa ülkelerine bir iyilik yapsınlar ve bunu çevrelerine anlatsınlar. bundan kurtulmamız lazım. eğer biz türklüğümüzü korumak istiyorsak önce türkçeyi korumalıyız. dilin ne kadar önemli olduğunu araştırarak bulabilirsiniz. sömürge ülkelerin haline bakabilirsiniz.
    ayrıca benim kullandığım "nick" "server" gibi kelimeler de ingilizce biliyorum. bunları kullanmamam gerektiğini de biliyorum ama kabul ediyorum ki nick rumuzdan daha kısa. server yazmak sunucu yazmaktan daha kolay. bunları kullananlara lafım yok ama havalı olsun diye ingilizce nick kullananlar lütfen biraz daha düşünsün.

şimdi bunu bilin ve ondan sonra ne yaparsanız yapın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÇayLaK KRaL -- 15 Mart 2008; 22:08:56 >

• Arkadaşım Dediklerin İyi Şeyler,Yapmayı düşüneceğim,Anlamadığım Tek şey madem böyle diyorsun DH nickin neden NFSCarbon ??
  • ya benmde ingilizce değil türkçede . birde yurt dışı serverlerine gir . bak bakalım onların nece nickleri. birde nick diyosun . nick bile inglizce
  • arkadaşlar ingilizce nicke dikkat ediyorsunuz da neden Türk kelimesinin baş harfinin büyük yazılmasına dikkat etmiyorsunuz!!
  • Önemli olan nickin yabancı bir dille veya Türkçe yazılmış olması değil. Önemli olan CS oynayan tayfanın Türkçesini yitirmiş olmasıdır. Benim cs nickim lancerjack benim için özel anlamları var orasını geç doğru veya yanlış olmasına bak.
    $heqiLL ChoCuQ diye nickler var kanqa diye konuşanlar adminliqqqq diye bağıranlar var bunlara asıl müdahele etmek gerek. Konuşacaksan ya Türkçe konuşacan/yazacan orjinal biçimde ya da olduğu gibi yabancı dille yazıcan. Sırf havalı veya süslü görünsün diye ben 15 16 yaşlarındayım diye bağıran konuşma biçimleri görmekten bende sıkılmış durumdayım. Malesef üzülerek söylüyorum artık cs de yazı yazan insanların yaşlarını çok rahat anlayabiliyoruz:) Gençler özeniyor ama saçma gereksiz bir o kadarda çirkin olduğunun farkında değil sen K yerine Q yazınca tüm kızlar senle çıkmaya başlamıyor bunu bir idrak et ey cs tayfası:)

• yazının tamamını okumayanlar var sanırım nick kullandığımın farkındayım nfscarbon da oyun ismi...
    ama chatlak gibi, gitarist yerine guitarist gibi, kral yerine king gibi ifadelerden bahsediyorum.
  • Ben Almanca kullanıyorum

Şaka bi yana ben yabancı bi "lakap" kullanırken farklı olmasına dikkat ediyorum ve yabancı kelimelerin söylenişleri hoşuma gidiyor..yabancı bir lakap kullanılmasını da sakıncalı bulmuyorum açıkçası.. yani cezalandırıcı yerine punisher, acımasız yerine Grausam(almanca) denmesi göze ve kulağa daha hoş gelir bence

AMA yha, shekil, choq , eft, süfe gibi kavramlardan tiksinirim kullanan mantıklı insanları da uyarırım.. genelde aldığım tepki ya alışkanlık olmuş işte keh keh şeklindedir yapcak pek bişey de yok o yüzden
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LÜTFEN BU SİTEYE BİR BAKIN
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • &NFSCARBON

Kusura bakma arkadaşım ama ben sana katılmıyorum.Çünkü şuan hayatımızda kullandığımız herşey yabancı dilde örnek veriyim mesela benim kullandığım saat casio, kullandığım yazıcı HP, kullandığım telefon nokia ve daha bunun gibi bir sürü şey

Bunları ele alırsak dediğin şey bana saçma geliyo
  • BENUM NİCK Bombis
  • Beim nikckim Grub ismi arada ingilizce nicklerde koyarım çünkü gözüme hoş gelir .. Fakat ben o yönden karşı değilim benim kızdığım şey LJ nin bahsettiği türkçemizi katleden kelimelerle konuşmak ..
  • İngilizce isimlerde sorun yok. Bence de asıl sorun chatlaq,lems vb. gibi kelimelerin kullanılması. Bunları kullananlar birde kendilerini bi halt yiyomuş sanmıyolar mı
  • Bencede nicklere çok takılmamak gerek.Önemli olan kendi ülkemizde konuştuğumuz tek ana dilimiz ve Mustafa Kemal Atatürk'ün bize bırakmış olduğu Türkçemizi korumaktır.L.J ' ye tamamen katılıyorum.Hani lisede küçük yaşta çocuklar sigara içerde sonra polat alemdar havasına girip kendilerini büyük görmeye başlarlar etrafındaki arkadaşlarından, oyunda da aynı şekilde K yerine Q kullanan(en basitinden - qelsene, qanki..) arkadaşlar aynı tavırlara bürünüyor.Ama malesef bilmiyorlar bu tavır onların olağan yaşını zaten yerlere düşürdüğünü..
  • quote:

Orjinalden alıntı: KoMiKaZe

Bencede nicklere çok takılmamak gerek.Önemli olan kendi ülkemizde konuştuğumuz tek ana dilimiz ve Mustafa Kemal Atatürk'ün bize bırakmış olduğu Türkçemizi korumaktır.L.J ' ye tamamen katılıyorum.Hani lisede küçük yaşta çocuklar sigara içerde sonra polat alemdar havasına girip kendilerini büyük görmeye başlarlar etrafındaki arkadaşlarından, oyunda da aynı şekilde K yerine Q kullanan(en basitinden - qelsene, qanki..) arkadaşlar aynı tavırlara bürünüyor.Ama malesef bilmiyorlar bu tavır onların olağan yaşını zaten yerlere düşürdüğünü..

aynen katıLıyorum

• Hee Nick yerine Kamil Koyalımda Dalga Geçsinler Dimi Sonra Dickeler Nerden Buldun Bu Nicki Çok Aradınmı Falan Sende Babam Koydu Deyip Geçersin Rezil Olursun

İstediğini Koyarsın Kardeşim İngilizce , Almanca , Fransızca Farketmez Sanki Adın Değişçek Bişeyi Temsil Ediyor Böyle Boş Konu Açtığın İçin 3 Kişi Tarafından Şikayet Edildin Bunu Bil..

Diyene Bak Kendi Nickin Niye NfsCarbon Bu Türkçemi ?
  • beni anlamıyorsunuz.... anlamanızı da beklemezdim zaten! devam edin koyun yakında türkçe kullandığınız hiçbir sözcük kulağınıza hoş gelmeyecek görürsünüz!!

boş konu ha?? neden açılan server konularını şikayet etmiyorsun neden uygunsuz başlıklı yardım edin gibi konuları şikayet etmiyosn söyleyeyim nedenini aman senin yaptığın birşeye laf gitmesin aman haksız çıkma öyle mi??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÇayLaK KRaL -- 16 Mart 2008; 21:09:42 >
  • NFSCarbon ben annadım senin ne demek istedigini we kendince hakLısın ama takıLdıgın detay çok ince bir nokta.kendini biLen insanLarız biz.yabancı nick koyupta turkLugumden turkcemden uzakLaşacak degiLim.bu arada unutma counter-strike turkçe bir oyun deiL o zmn baştan onu oynama derim benii forumLar.saygıLar...
  • Valla benim CS nickim MonsteR ki benim için özel bi anlamı var... Bir arkadaşımın bana taktığı lakap ki yıllardır kullanıyorum ve böyle bir şey için değiştiremem... MonsteR yerine başta CanavaR kullanabilirdim ama bana MonsteR lakabını takan arkadaşımın lakabı CanavaR dı... @L.J Sana Katılıyorum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: gFbMaTT

quote:

Orjinalden alıntı: KoMiKaZe

Bencede nicklere çok takılmamak gerek.Önemli olan kendi ülkemizde konuştuğumuz tek ana dilimiz ve Mustafa Kemal Atatürk'ün bize bırakmış olduğu Türkçemizi korumaktır.L.J ' ye tamamen katılıyorum.Hani lisede küçük yaşta çocuklar sigara içerde sonra polat alemdar havasına girip kendilerini büyük görmeye başlarlar etrafındaki arkadaşlarından, oyunda da aynı şekilde K yerine Q kullanan(en basitinden - qelsene, qanki..) arkadaşlar aynı tavırlara bürünüyor.Ama malesef bilmiyorlar bu tavır onların olağan yaşını zaten yerlere düşürdüğünü..

aynen katıLıyorum

+

• benim nick Kedi
  • bahsettiğim Türk serveri. kimseye nickini değiştir demiyorum ama ingilizce nickin neden havalı geldiğini hatırlatmak istedim. asıl önemli olan koymak ya da koymamak değil. ingilizce nickin bize havalı gelmemesi gerekir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.