Şimdi Ara

İngilizce Ne Kadar Zamanda Öğrenilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
3
Favori
95.710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu sene kısmetse üniversite hayatına başlıyorum.istediğim üniversitelerden birinin eğitim dili ingilizce.yalnız ben şu an hiç ingilizce bilmiyorum ve eğer üniversiteye gidersem burslu okuyacağım.yani bursun kesilme gibi bir tehlikesi var.ben de sizlerin kaç senede veya kaç ayda ingilizce öğrendiğinizi ve ne kadarlık çalışma temposuyla bunu başardığınızı öğrenmek istiyorum.

kısacası; hiç dil bilmeyen ortalama bir öğrenci bu dili ne kadar sürede öğrenebilir?

kısaca söylemek varken lafı neden uzattım anlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yavkar@fb -- 29 Temmuz 2008; 14:31:07 >

İngilizce Ne Kadar Sürede Öğrenilir?

İngilizce öğrenmek için gereken süre, çeşitli faktörlere bağlı olarak kişiden kişiye değişir. Bunlar arasında şunlar yer alır:

• Başlangıç seviyesi
    • Hedeflenen yeterlilik seviyesi
    • Uygulama sıklığı ve yoğunluğu
    • Öğrenme stili
    • Motivasyon

Ortalama Süre Çizelgesi

Ortalama olarak, aşağıdaki zaman dilimlerinde belirtilen yeterlilik seviyelerine ulaşılabilir:

• Temel İletişim: 6-12 ay
    • Akıcı Konuşma: 1-2 yıl
    • Ana Dil Düzeyinde Beceri: 3-5 yıl

İngilizce Kaç Ayda Öğrenilir?

İngilizce kaç ayda öğrenileceği, yukarıda belirtilen faktörlere bağlıdır. Örneğin, haftada 10 saatlik çalışma ile temel iletişim becerilerine 6 ayda ulaşılabilir.

Hızlandırılmış Öğrenme

Daha hızlı öğrenmek istiyorsanız, aşağıdaki ipuçlarını dikkate alabilirsiniz:

• Yoğun Çalışma: Günde en az 2-3 saat İngilizce çalışmaya zaman ayırın.
    • Tutarlılık: Düzenli olarak çalışın ve çalışmalarınızı aksatmayın.
    • Pratik: Uygulamanın öğrenmenin ayrılmaz bir parçası olduğunu unutmayın.
    • Kendinize Dalın: İngilizce filmleri izleyin, kitaplar okuyun ve ana dili İngilizce olan kişilerle konuşun.

Sabır ve Kararlılık

İngilizce öğrenmek zaman ve çaba gerektirir. Sabırlı ve kararlı olmak, hedefinize ulaşmanıza yardımcı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ingilizceyi ingiltereye bile gitsen bir omur boyunca tam ogrenemezsin.(onlar kada(!))

Orjinalden alıntı: télveß

ingilizceyi ingiltereye bile gitsen bir omur boyunca tam ogrenemezsin.(onlar kada(!))

Katılıyorum. Ben 10 senedir İngilizce ile haşır neşirim, fakat yine de ''İngilizce biliyorum.'' demekten çekinirim.

Gramer konularını başabilmek önemli. Zibil tane Tense var. Ya bunların zoru ne Allah aşkına, niye bu kadar zaman çıkarmışlar? Hadi çıkardınız diyeyim, neden bazı fiiller düzenli değil, "-ed" ve "-en" neden hepsine gelmiyor, iş bitmiyor? Almanca'daki zamire göre fiil çekimininin mantığını anlamak daha da güç. Türkçenin gözünü seveyim... Neyse.

Ben, İngilizcenin, İngiltere gibi ülkelere gitmeden, konuşmadan onlarınki kadar öğrenileceğini düşünmüyorum. Deyimleri var, konuşma dili var, şusu var, busu var.

http://www.ingilizcepratik.net/

Bu sitenin sağ tarafında gramer listesi var, açıklamalar içinde. Aslında zor değil. Ama keşke yabancı dil, bunlarla sınırlı kalsa.

• quote:

Orjinalden alıntı: fernsehn

Katılıyorum. Ben 10 senedir İngilizce ile haşır neşirim, fakat yine de ''İngilizce biliyorum.'' demekten çekinirim.

galiba orta dereceye gelirsen geçiyormuşsun doğru mu?

edit:zaten amacım onlar gibi öğrenmek değil.bir senede o seviyeye gelemeyeciğimi zaten biliyorum ama en azından buradaki üniversiteyi bitirebilecek kadar dil lazım bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yavkar@fb -- 29 Temmuz 2008; 14:47:03 >

Orjinalden alıntı: yavkar@fb

quote:

Orjinalden alıntı: fernsehn

galiba orta dereceye gelirsen geçiyormuşsun doğru mu?

100 üzerinden 64.5 alman gerekiyor... Çoğu üniversitede böyle.

bu arada imkanın varsa en güzeli ingiltereye gitmek.köydeki adamlar bile ingilizce biliyor ya şaştım kaldım.

yalnız istediğim yer izmir ekonomi üniversitesi medya ve iletişim bölümü.
  • 6 ayda öğrenilir çok çalışırsan
  • ben 20 senedir ingilizcenin içindeyim. Hala çok iyi değilim. Bir ingiliz velet benden iyi konuşur. 1 senede orta karar öğrenirsin. Okuduğunu anlarsın, bişiler yazabilirsin. Ama en zor kısmı konuşmak. Konuşmayı geliştirmek için herhangi bir şansın da yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Danilo Thann

Six months

o kac oluyordu yaa 72 haftami demek istiyordun orada yaw?

• quote:

Orjinalden alıntı: niko_jr

ben 20 senedir ingilizcenin içindeyim. Hala çok iyi değilim. Bir ingiliz velet benden iyi konuşur. 1 senede orta karar öğrenirsin. Okuduğunu anlarsın, bişiler yazabilirsin. Ama en zor kısmı konuşmak. Konuşmayı geliştirmek için herhangi bir şansın da yok.

İngiltere'ye gitmek dışında tabi ki...

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.