Şimdi Ara

İngilizce kursuna başlayacam ama...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler 14 ekimde Kursa başlayacam ama (daha para vermedim) çekiniyorum ya. İngilizce öğrenmek benim hayalimdi ama utanıyorum biraz. 3 Kur aldım 6 ay sürücek. Sonra Work and Travel yapıcam ama utanıyorum azıcık biraz tavsiyeye ihtiyacım var ya. Siz ne diyorsunuz?

• Dostum neden utanıyorsun ? Ne güzel git öğren işte. Ne kadar ücret talep ettiler bu arada ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeAndre

Dostum neden utanıyorsun ? Ne güzel git öğren işte. Ne kadar ücret talep ettiler bu arada ?

3880TL 6 aylık
  • utandığın şey ne merak ettim :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lucadris07

utandığın şey ne merak ettim :D

Utanmak demeyelim de çekiniyorum ve biraz kaygılarım var. 6 ay eğitim verilecek ve ben ingilizce öğrenemessem ve boşuna gidersem ne olacak? birde hoca ingilizce soru sorduğunda benimde ingilizce cevap vermem gerekiyor işte telaffuzum pek iyi değil konuşrken biraz çekinirim
  • Sınıfındaki insanlar da senin kadar İngilizce biliyor hatta senden daha kötü durumda olabilirler. Dolasıyla ya yanlış yaparsam ve rezil olursam diye bir düşünce geçirme aklından. Olabildiğince hocanın açtığı sohbete katılmaya çalış, bazen sırayla sorular sorar dersin gidişatına göre işlenen konuyla alakalı ya da günlük hayatla ilgili. Bu soruları geçiştirmek için kısa cevaplar vereyim muhabbet uzamasın tarzında düşünme. Hocanın sorduğu soruya vermek istediğin cevabı veremiyorsan, kelime haznen vesaire yetmiyorsa bildiğin kelimelerle başka bir cevap ver. Yani en basit örnekle "Futbol oynamayı seviyorum" demek aklına gelmiyorsa, "Sinemaya gitmeyi seviyorum" vs.

Olabildiğince konuşmaya çalış, özellikle yabancı hocaların bazıları Türkçe anlayamayabiliyor ya da bilinçli olarak anlamıyor gibi yapıyor. Onlarla zaten bi şekilde iletişim kurmak için konuşmaya zorlamalısın kendini. Konuşmadan sadece kursa gidip gelip verilen ödevleri yaparak olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALEXİST -- 1 Ekim 2017; 21:7:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ALEXİST

Sınıfındaki insanlar da senin kadar İngilizce biliyor hatta senden daha kötü durumda olabilirler. Dolasıyla ya yanlış yaparsam ve rezil olursam diye bir düşünce geçirme aklından. Olabildiğince hocanın açtığı sohbete katılmaya çalış, bazen sırayla sorular sorar dersin gidişatına göre işlenen konuyla alakalı ya da günlük hayatla ilgili. Bu soruları geçiştirmek için kısa cevaplar vereyim de muhabbet uzamasın tarzında düşünme. Hocanın sorduğu soruya vermek istediğin cevabı veremiyorsan, kelime haznen vesaire yetmiyorsa bildiğin kelimelerle başka bir cevap ver. Yani en basit örnekle "Futbol oynamayı seviyorum" demek aklına gelmiyorsa, "Sinemaya gitmeyi seviyorum" vs.

Olabildiğince konuşmaya çalış, özellikle yabancı hocaların bazıları Türkçe anlayamayabiliyor ya da bilinçli olarak anlamıyor gibi yapıyor. Onlarla zaten bi şekilde iletişim kurmak için konuşmaya zorlamalısın kendini. Konuşmadan sadece kursa gidip gelip verilen ödevleri yaparak olmaz.

yorum için teşekkür ederim. Aklımda :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.