Şimdi Ara

İngilizce kelime öğrenme yöntemleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
1
Favori
1.636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar sizde kendi yöntemlerinizi yazarsanız benim gibi ingilizce öğrenen arkadaşlar yardımcı olmuş olursunuz.

Ben google translate'i hep açık tutuyorum.bilmediğim bir kelime görünce direk oradan bakıyorum.yarı yarıya akılda kalıyor diyebilirim ama çok etkili bir yöntem değil maalesef.

• online oyunlarda ihtiyacım olan kelimeleri ezberlemek durumunda kalıyorum ve de oyun içerisindeki dialoglar ile yeni kelimeler öğreniyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ǻlucard

online oyunlarda ihtiyacım olan kelimeleri ezberlemek durumunda kalıyorum ve de oyun içerisindeki dialoglar ile yeni kelimeler öğreniyorum.

övünmek gibi yazmak istemiyorum öyle çokta iyi ingilizcem yok fakat okulda en iyi bilen bir kaç kişiden biriyim.okullar ve ilkokul 7-8. sınıftaki öğretmenim sayesinde öğrendim diyebilirim.

ama kelime eksikliğinden bazen takılıyorum.hala bana uygun bir yöntem bulamadım
  • yabanci film indirip ingilizce alt yaziyla anlamaya calisiyorum engadget gibi yabanci sitelerde haber okumaya calisiyorum bazen evde tek basima ingilizce konusuyorum yarari oluyor

• hocam ben telefonumda not uygulamasına yazıyordum, daha sonra widget olarak ana ekrana koyuyordum hep göre göre öğreniyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Kutup_Ayısı_

yabanci film indirip ingilizce alt yaziyla anlamaya calisiyorum engadget gibi yabanci sitelerde haber okumaya calisiyorum bazen evde tek basima ingilizce konusuyorum yarari oluyor

Evde tek başına nasıl İngilizce konuşuyorsun yav aydınlat bizi
  • 9gag'ta takıl baya işine yarar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dil Öğrenme Uygulaması
    3 yıl önce açıldı
    ingilizce öğrenme
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: iDenis

hocam ben telefonumda not uygulamasına yazıyordum, daha sonra widget olarak ana ekrana koyuyordum hep göre göre öğreniyorsun

telefon kullanmıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: GörkemAvcı1985

quote:

Orijinalden alıntı: _Kutup_Ayısı_

yabanci film indirip ingilizce alt yaziyla anlamaya calisiyorum engadget gibi yabanci sitelerde haber okumaya calisiyorum bazen evde tek basima ingilizce konusuyorum yarari oluyor

Evde tek başına nasıl İngilizce konuşuyorsun yav aydınlat bizi

cok tavsiye etmiyorum sizofreniye kayiyor uzun vadede ama bazen mesajlasirken yazdigim seyi kafamda ingilizceye cevirmeye calisiyorum o iyi bi yontem

• quote:

Orijinalden alıntı: SellYourSoul

quote:

Orijinalden alıntı: Ǻlucard

online oyunlarda ihtiyacım olan kelimeleri ezberlemek durumunda kalıyorum ve de oyun içerisindeki dialoglar ile yeni kelimeler öğreniyorum.

övünmek gibi yazmak istemiyorum öyle çokta iyi ingilizcem yok fakat okulda en iyi bilen bir kaç kişiden biriyim.okullar ve ilkokul 7-8. sınıftaki öğretmenim sayesinde öğrendim diyebilirim.

ama kelime eksikliğinden bazen takılıyorum.hala bana uygun bir yöntem bulamadım

eşyaların üstüne ingilizce anlamlarını kağıda yazıp yapıştırın ya da odanızın duvarına ufak ufak kağıtlarla kelimeleri yazın yapıştırın. Ne kadar çok sıklıkta görürseniz o kadar zihninizde kalır diye düşünüyorum.

• dota , hon vs oyna
    film dizi izle o gelişir
  • O kelimeyi 10 kere yazmak

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: iDenis

hocam ben telefonumda not uygulamasına yazıyordum, daha sonra widget olarak ana ekrana koyuyordum hep göre göre öğreniyorsun

telefon kullanmıyorum

• İlgili olduğun alanda ingilizce kaynakları oku. Gitar tekniklerini yabancı forumlardan takip et mesela.
  • Telefonunu ingilizce yap,her gün 1 tane ingilizce kelime ezberle,ingilizce altyazılı film izle,haberleri ingilizce okumaya başla bilmediğin kelimeleri translateden bul telefona not et,basit ingilizce kitaplar okumaya başla,
    online oyunlar oyna devam edeyim mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alcatraz -- 24 Şubat 2013; 0:20:38 >
  • Zamanında bilmediğim kelimeleri post-it kağıtlara anlamlarını vs. yazıp dolabıma asıyordum. Bu şekilde haznem geniş. Benim sorunum "speaking"de konuşamıyorum. Cümle kuramıyorum. Fazla utangacım.
  • quote:

Arkadaşlar sizde kendi yöntemlerinizi yazarsanız benim gibi ingilizce öğrenen arkadaşlar yardımcı olmuş olursunuz.

Ben google translate'i hep açık tutuyorum.bilmediğim bir kelime görünce direk oradan bakıyorum.yarı yarıya akılda kalıyor diyebilirim ama çok etkili bir yöntem değil maalesef.
    arkadaşlar merhabalar
    http://www.youtube.com/user/TheCengizhoca/videos?flow=grid&view=0&sort=da

cengiz hocanın derslerini dinleyen oldumu hiç ? önerirmisiniz ben başlamayı düşünüyorum da. anlatış tarzı çok hoşuma gitti

http://forum.donanimhaber.com/m_65324458/tm.htm
    buda bir arkadaş açmış sağolsun bayağı kaynak var yararlı olur umarım

• Şu güzel program kelime öğrenmen için işe yarayabilir. Ben kurdum sürekli kelime sorup duruyor :)

Freehttp://www.gezginler.net/indir/easywords.html

EasyWords 1.8 işe yarıyor diyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi damardangiren -- 24 Şubat 2013; 0:53:03 >
  • teamspeak için speaking clublar var. onlara katılabilirsi. bayağı ilerler Ingilizcen

• Google translate gibi direk kelimenin tr karşılığını veren sözlüklerden kelime öğrenemezsin. Sana tavsiyem İng - İng sözlük kullanmandır. Kelimeyi örnek cümlelerle, eş anlamlısıyla ve zıt anlamlısıyla destekleyen sözlükler sana cok büyük fayda saglar.
    Bu yüzden bir dil bölümü mezunu olaraktan Longman Oxford Cambridge gibi sözlükleri şiddetle tavsiye ederim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.