Şimdi Ara

İngilizce Geliştirme Metodları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
5
Favori
31.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • gramer kitabı olarak, ben yabancı dil sınavına hazırlanırken kullandığım temel kaynak (eminim birçok öğrencinin de böyleydi) ELS'in kitabıydı. dergileri de var, konu anlatımı değişmez, alıştırmaları her sene değişir. kitabını sonradan çıkardılar, mavi kapaklı, kalın bir kitap. adını hatırlayamıyorum şu an. (kitabın fotokopisi var elimde, kapağı çekilmemiş)

    kpds demişsin darkchild, els'in bahsettiğim kitabını bitirdikten sonra (orada eksiksiz bütün gramer konuları mevcut, ancak kpds'ye yönelik bir kitap değil. gramer eksiğinizi kapatmanız için önerdim) hacettepe-taş yayınlarının English grammar for proficiency diye bir kitabı var. bunun grameri els'e göre daha üst seviyede. bunların yanında kpds'ye yönelik kitapları var, onlardan mutlaka çözmelisiniz ki soru tipine aşina olun.


    Q_Q; bir arkadaşım fono'nun setini almış. onlarla başlamanı öneririm. çok aşırı örnek verilmiş kitaplarında. bir örnekte anlamadığında diğerinde anlarsın. farklı örnekleri bir arada görmüş olursun. çok basitten almışlar ve dediğim gibi çok yavaş anlatılmış. kitaplarda gramer konularını az tutmuşlar, örneği ve alıştırmayı bol yapmışlar. els biraz daha detaya gireceği için 2. kaynak olarak kullanmanı öneririm. els'de bütün detaylarını öğrenmene gerek yok, zira en ufak ayrıntı anlatılmış. hacettepe-taş'ın kitabına ise şimdilik elini sürme:)

    umarım yardımcı olabilmişimdir.




  • Cevap yazan herkese teşekkürler..
  • Elm Seviyesi için Alt yazısız dizi izlemek fazla kasar. Şuan how I met your mother ı izliyorum türkçe altyazılı ama fazdası sadece listnig oluyo acabaing alt yazı yapsam nasıl olur ?
  • Gelin bir konu açalım ve o konuda sadece ingilizce konuşalım

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: löpçük

    bana ilkokulda kelimeleri 10'ar kez yazdırdılar, bu şekilde çok kelime "ezberledim" ancak önemli olan kelime ezberlemek değil, öğrenmektir.ezber yöntemi şu an tabiri caizse "lanetlenen" bir yöntemdir :) öğrenmek için kelimeleri kontext içinde öğrenmek gerekir. yani kelimeleri anımsatacak bir şeyler olmalı. örneğin kelimeleri öğrenirken cümle içinde kullanın. bu şekilde, kelimeyle karşılaştığınızda o cümle aklınıza gelecek ve hemen anlamını çıkaracaksınız.

    nette bulduğunuz siteler mümkün olduğunca görsel olsun. ne kadar görsel kaynaklarla çalışırsanız öğrenmeniz o kadar kolay olur. ayrıca sıkılmazsınız.

    aktif olarak dil ile iç içe olmak çok önemlidir. dili ne kadar yaşarsanız o kadar iç içe olursunuz. telefonunuzu, bilgisayarınızı ingilizce kullanmaya çalışın. bir kelime bile olsa yardımcı olacaktır.

    google eşsiz bir kaynak. binlerce farklı alıştırma bulmanız mümkün. Türkiye'de grameri belki yapıyoruz, ancak speaking ve listening kısımları özellikle eksik kalıyor. bunlar için google'da kısa hikayeler bulabilirsiniz. hem hikaye hem yazıları mevcut. duyduğunuzu takip etme imkanınız var. telaffuzları görebiliyorsunuz.

    speaking için, yine google'ı ön kaynak olarak kullanabilirsiniz (yine de yeterli gelmeyecek, pratik gerekli) tartışma konuları var. bunlardan birini seçtiğimizi varsayalım. aynanın karşısına geçip düşüncenizi savunmaya çalışın ingilizce olarak. bu belki telaffuzunuzu düzeltmeye çok yardım etmez, fakat dilde 2 adet kelime haznesi vardır. biri aktif (konuşma-yazma sırasında anında kullanabildiğiniz) biri pasiftir (kelimeyi gördüğünüzde hatırlamakta hiç zorluk çekmezsiniz, anlarsınız, konuşma ve yazmada anında kullanamazsınız).bu aktivite ile aktif kelime haznemizi geliştirebiliriz. önemli olan burayı geliştirmektir bir seviyeden sonra.

    istanbuldaysanız turistlerle iç içe yaşıyorsunuz, çıkıp gezin. elinde harita ile bir turist gördüğünüzde yardımcı olmaya çalışın, ilk başlarda süper bir gramer kullanamayabilirsiniz,moralinizi bozmayın. konuşarak bu sorununuzu halledeceksiniz.


    pratiğiniz geliştikçe konuşurken yapıları, kullanacağınız kelimeleri düşünmemeye başlayacaksınız. konuşmada bazı ipcuçları var, bunlaz düşünmek için zaman kazanmanızı sağlayacak. kendi kullandığım birkaç örnek, baktım bir kelime aklıma gelmedi bir an, konuşmada araya "actually, well" gibi sözcükler ekliyorum. bunlar kullanacağım cümlenin anlamını pek değiştirmez. bunları söylerken de bir sonraki cümlem için hazırlık yapabiliyorum, zaman kazanıyorum. daha uzun zamana ihtiyacım varsa yerine göre "that's what I'm tryin to say" gibi şeyler eklenebilir. bu cümle de artık kalıplaştı bende, yani söylerken cümlenin gramerini vs düşünmüyorum. bu tek bir kelime gibi. onun yerine bir sonraki cümlem için aklımda hazırlık yapıyorum yine. bu şekilde bir çok ipucu var.


    atladığım noktalar mutlaka vardır, üniversitede ingilizce öğretmenliği okumaktayım, gördüğümüz derslerin de kısa bir özeti oldu aslında bu :)

    Faydalı güzel bir yorum okudum uzun bir aradan sonra

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Valla isin ustalari cevap vermis zaten benim ingilizcem cok iyi degil ama senin daha baslangicsa konusmada rahatlik saglamasi acisindan bir tuyo verebilirim.
    Ben LOTR hayrani olarak filmi 40 kere falan izledim (ayri ayri) bu sekilde filmdeki repliklerin %70 i falan ezberimde.
    Daha basit olarak sarki dinle ve ezberle. Konusacagin zaman gramer dusunmemek icin sarkida gecen benzer bir sozu dusun o cumlenin objelerini subjelerini vs kendi istedigin gibi degistir. Iskeleti bozma. Ben boyle yapiyodumbasta. ve anlik cevap veriyodum cok kisa suruyor bu sekilde dusunmek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yabancı arkadaş ile konuşmanın çok büyük etkisi var
  • gta san andreas multiplayer oyna...

    3 sene önce başlamıştım oynamaya, şimdi çevirmenlik okuyorum.

    hazırlık muafiyet sınavını bile geçtim o derece..

    ama biraz istek olmalı insanda..

    fm oyna bi de..
  • Yas 16 3 dil biliyorum 4. yu ogreniyorum.Istek olduktan sonra gerisi gelir kardesim.
  • Bana uyar ama her zaman giremiyorum :)
  • arkadaşlar son mesaj 2008de atılmış konu kapanmış. çocuk şimdi hangi seviyede acaba neler yapmış onu soralım hatta birdaha uğramamış 4yıldır kayp



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Champarator -- 6 Kasım 2012; 12:39:53 >
  • bende merak ettim la çocuğun ingilizce seviyesini :D sonra baktım bi profiline adam en son dört yıl önce bir gece yarısı girmiş dahada uğramamış foruma. sanırım aynı yıl erdoğanda davosa gitmeme kararı almıştı. :/
  • Q_Q Q kullanıcısına yanıt
    HORT!!!
    Dostum ne oldu sana ya hu, kaç senedir yoksun ortalıkta?!

    Ne oldu ingilizce seviyen bir ara uğra da haber ver. Forumca merak eder olduk seni, öldün mü? Kaldın mı? Bir ses ver!
  • Sanırım ingilizcesini geliştiremeden öldü arkadaş
  • ingilizceyi geliştirmenin bir çok yolu var. mesela aklınıza gelmeyen ingilizce geliştirme metodlarını yöntemlerinin listesini inceleyebilirsiniz. Kimisi ezberleyerek öğrenir kimisi sadece dinleyerek yazarak daha hızlı öğrenebilir. Fakat bunların dışında film izleyerke öğrenmek çok mantıklı geliyor bana. Film türü olarak da macera filmlerini öneririm. Bir kişinin başından geçenleri birebir izliyorsunuz zaten karşılaştığı her olayda günlük konuşma diline aşina oluyorsunuz. Eskiden ilkokulda anlatılan tarzda direk dilbilgisi ile ingilizce öğrenilmez bence. ingilizce geliştirme yöntemleri listesini incelemenizi öneririm.




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.