Şimdi Ara

İngilizce bilmemek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hollanda da yaşayan birkaç Türk arkadaşla tanıştım kendileri orda doğup büyümüşler ve dört dil biliyorlar. Türkçe felemenkçe ingilizce ve almanca. Yaşlarımız aynı olmasına rağmen adamların bizden bu kadar önde olması biraz moralimi bozdu. Siz ne düşünüyosunuz ülkemizdeki bu gerilik hakkında?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Şu konuda kimse kendine haksızlık etmesin. Ilk olarak avrupa dilleri birbirine çok yakın ve anadili herhangi bir ab dili olan birisi kolay öğreniyor.

Şöyle izah edeyim. Bizim dilimiz Türkçe ve kırgızistan, kazakistan gibi yerlere gittiğinizde oranın dillerini çok kolay şekilde ve kısa zamanda akıcı konuşabilecek düzeyde öğrenebilirsiniz. Bunun sebebi de gramer yapısı, kelimeler v.b her şeyin neredeyse aynı olması gibi.

Bir vakıttar men de jındı siyaktı süydim
    Ol mağan bele, men oğan kuanış berdim.
    Jıldar boyu suraymın bul suraktı özimge
    Kudayım bul düniege men nege keldim.

Bakin bu Türkçe bir şarkının kazakça çevirisi. Biraz düşünen zaten hangi şarkı olduğunu bilir ve benzerliğin ne kadar çok olduğunu görür.

Işte bu sebeble onların birbirlerinin dilini öğrenmesi aynı bizim kazakça, kırgızca, özbekçe öğrenmesi gibi kolaydır.

Orsa yasayan Türkler de ana dili gibi ordaki bir dili öğrendiginden diğer ab dillerini de cabuk ogreniyoorlar.

Ha bizdeki ingilizce eğitimi ayrı bir konu ama onlara bakarak kendimizi bu kadar geri görmek kendimize haksızlık olur
    Işin asli budur.
  • Bunun tabii ki eğitimle de alakası var ama 4 dil bilmek çok uç bir şey değil. İstersen yaparsın hocam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mark Hoppus kullanıcısına yanıt
    Tamam istesek biz de yaparız ancak adamların normali bu. Yani üniversiteye giden gençlerin 4 dil bilmesi gayet olağanken bizim ülkede ingilizce dahil bilmeyen üniversite mezunları var.

• Bulgar ve türk dilim eşit derecede iyidir. Sırp diliyle de yakınlık olduğundan biraz anlarım. Uni mezunu değilim, liseyi bg'de okumuştum. Ha birazcık ingilizcem de var.

Aslında her dili konuşabilirim. Elimizin altında translate varken bu pekte mümkün olmayan şey değil sonuçta. Kolaylık gibisi yok arkadaş, sefam olsun  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Cheritto -- 12 Temmuz 2020; 11:0:16 >
  • ne alaka sen hollandada mı yasıyon ne slk slk soru bu

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Asıl bu ne slk bi cevap. İki ülke arasındaki eğitim farkından bahsediyorum ben. Fikrin yoksa dahil olma.

• 3 Yaşından itibaren öğretiyorlar diye biliyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İNGİLİZCE MAKALEYİ ANLAMAK
    6 yıl önce açıldı
    Almanca öğrenmek??
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • HIGHER kullanıcısına yanıt
    Eğitim 3 yaşında başlıyormuş evet.

• Benim muhakkak İngilizce ögrenmem lazım bunun için borsada yatırım yapıp uzun dönem sonra İrlanda dil okuluna gidicem. Ne işler buldumda elimden kaçtı bu İngilizce bilmemek yüzünden...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerek yok 4 dil 5 dil bilmeye ingilizceyi çok iyi bilin yeter.

• quote:

Orijinalden alıntı: narrator12

Gerek yok 4 dil 5 dil bilmeye ingilizceyi çok iyi bilin yeter.

aynen

b2 seviyesine bile zar zor ulaşmış , iki kelime edemeyenler " Ingilizceyi herkes konuşuyor yeaa " diyor : )

• quote:

Orijinalden alıntı: fredydexter

Benim muhakkak İngilizce ögrenmem lazım bunun için borsada yatırım yapıp uzun dönem sonra İrlanda dil okuluna gidicem. Ne işler buldumda elimden kaçtı bu İngilizce bilmemek yüzünden...

Hangi bölüm mezunusunuz hocam?

Nasıl işler merak ettim?

• İngilizce şart zaten. Gelecekteki hedeflerim arasında iyi düzeyde İngilizce öğrenmek var.

• bilgisayar-beyin arayuzu tamamlandiktan sonra istedigin dili konusabileceksin. no problem.

• Lise mezunuyum depo işleri şirketin 3 tane yurtdışında yerleri varmış benim yurtdışı tecrübem oldugu için işi giriyordum son dakika İngilizce biliyormusun dediler. Mal gibi adamın suratına baktım. Güney Afrika gidecektik pandemi yüzünden gidemedim hay şansıma tüküreyim son çarem almanyada teyzeme söyleyip bana kız bulsunlar diyecem başka çare yolu kalmadı

• Şu İngilizceyi ögrenmek gerek beyler mutluka avantajınız olucak benim yaş 32 ögrenmek için çapa gösteriyorum yada yurtdışı dil okuluna gidicem para lazım ona gitmem şart oglu şart

• quote:

Orijinalden alıntı: fredydexter

Lise mezunuyum depo işleri şirketin 3 tane yurtdışında yerleri varmış benim yurtdışı tecrübem oldugu için işi giriyordum son dakika İngilizce biliyormusun dediler. Mal gibi adamın suratına baktım. Güney Afrika gidecektik pandemi yüzünden gidemedim hay şansıma tüküreyim son çarem almanyada teyzeme söyleyip bana kız bulsunlar diyecem başka çare yolu kalmadı

Hocam iyi ingilizce bilen birine güzel iş kapıları açılır mı sence hep?

• Açılır muhakkak açılır bu İngilizce ne kadar önemli bir dil oldugunu yurtdışına çıkınca anladım

• Şu konuda kimse kendine haksızlık etmesin. Ilk olarak avrupa dilleri birbirine çok yakın ve anadili herhangi bir ab dili olan birisi kolay öğreniyor.

Şöyle izah edeyim. Bizim dilimiz Türkçe ve kırgızistan, kazakistan gibi yerlere gittiğinizde oranın dillerini çok kolay şekilde ve kısa zamanda akıcı konuşabilecek düzeyde öğrenebilirsiniz. Bunun sebebi de gramer yapısı, kelimeler v.b her şeyin neredeyse aynı olması gibi.

Bir vakıttar men de jındı siyaktı süydim
    Ol mağan bele, men oğan kuanış berdim.
    Jıldar boyu suraymın bul suraktı özimge
    Kudayım bul düniege men nege keldim.

Bakin bu Türkçe bir şarkının kazakça çevirisi. Biraz düşünen zaten hangi şarkı olduğunu bilir ve benzerliğin ne kadar çok olduğunu görür.

Işte bu sebeble onların birbirlerinin dilini öğrenmesi aynı bizim kazakça, kırgızca, özbekçe öğrenmesi gibi kolaydır.

Orsa yasayan Türkler de ana dili gibi ordaki bir dili öğrendiginden diğer ab dillerini de cabuk ogreniyoorlar.

Ha bizdeki ingilizce eğitimi ayrı bir konu ama onlara bakarak kendimizi bu kadar geri görmek kendimize haksızlık olur
    Işin asli budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ACF8F4F94 -- 12 Temmuz 2020; 13:55:29 >

• Avrupa'da eğitimin daha iyi olmasının da etkisi vardır elbet ama asıl neden şengen vizesi. İnsanlar bir dil öğrenmeye başlasalar hedef dil ile ilgili pratik için birilerini bulmaları zor olmuyor. Avrupa'da çoktur zaten insanlar kendi anadilini + en az 2 yabancı dili konuşur. Zaten milletlerarası evlilik çok yaygın olduğu için 2 anadil ile hayata başlayan insanda çok. Şengen öyle bir nimetki en potansiyelsiz insan bile dil öğrenebiliyor. Hırvat bir arkadaş vardı İspanyol bir manita yaptı. Elemanın İspanya'daki evine taşındı, çok kısa zamanda dili öğrenebildi. Fransız başka bir arkadaş vardı zaten AB vatandaşı olunca başka ülkede staj bulmakta zor olmadığı için dilini öğreneceği ülkede staj buluyor 6 ayda orta seviyeye geliyordu. Ezcümle şengen sayesinde yabancı manita kolay yapılıyor aynı evde yaşayarak sevişerek dili öğreniyorsunuz  

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.