Şimdi Ara

Ingilizce bilmeden yazılımcı olunur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sizce?? Cevrenizde var mı iyi paralar kazanıp ingilizce bilmeyen yazılımcı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ne oluyor bu aralar yazılımcı konularında yüksek enflasyon var

Ve ingilizce bilmeden hiçbir şey olmaz

• Yok, zaten ingilizce öğrenmesi zor değil ki o kadar kompleks yazılım konularına kafa yoracaksan ingilizceye de 5-6 ay ayırıp öğreniver.

• olunur, yazılımla beraber bir yandan öğrenirsin. ileri seviye için şart ama sorunların çoğunu ingilizce araştıracaksın

• Türkçe kod yazılabiliyor diye biliyorum. Yine de bilgisayar bilimleri ve literatürü Anglo-Sakson dünyada özelde bilhassa ABD'de gelişip dünyaya yayıldığı için İngilizce üzerine kurulu. Bence olmaz. Günümüzde zaten herhangi bir konuda "dünyanın bir parçası" olmak için İngilizce bilmek şart; çağımızın lingua franca'sı (ortak dili) çünkü. Eskiden lingua franca Fransızcaydı. Modern küreselleşmeden önce de İngilizce ve Fransızca yerine başka diller belirli bölgelere veya uygarlıksal kategorilere hakim olan lingua franca'lardı. Müslüman Ortadoğu'daki Arapça, Hıristiyan Batı'daki Latince, Doğu Akdeniz dünyasındaki Yunanca gibi. Bu saydığım dilleri ilgili tarihsel coğrafyalarda yaşayıp da bilmemek eğitimli veya kendini geliştirmeye çalışan kimseler için düşünülemez bir vaziyetti.

• White Death kullanıcısına yanıt

"6 ayda yazılım öğrenip, 2x asgari ücretle işe başlıyorsun aga."

bu cümleyi başkasından duysam inanmazdım ama şahit oldum...

şahit olduğum kişi 2 lisans mezunu (öğretmen ve sosyoloji).

• konuya gelirsek, olunur olunmasına da yerinde sayarsın, öğrendiğin içerikler güncel olmaz.

Ulen ingilizce kaynaklara bakıyorum, kimse değişken tanımlarken var kullanmıyorken, Türk bir eğitimci güncel eğitim die var kullanarak js anlatıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt
    Teoride yazılan diller var ama pratikte pek etkili değiller sektörde.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.