Şimdi Ara

İngilizce Altın Kuralında Kafama Takılan.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Bir sitede incelemiştim. İngilizce öğrenmenin en etkili yolu dinlemek ve izlemek. Kafama bir şey takıldı. Mesela ingilizce müzik dinlemeyi ele alalım. Normalde çocuğumuza ve kardeşimize bir şeyler öğretirken onu gösterir ve kalıp kurarız.

    Ör: Kızım hadi topu getir. diye ve topu gösteririz. O ise bir iki sonunda top kelimesinin o eşya olduğunu kavrar ve öğrenir. Dinleye dinleye sonuçta. Mesela İngilizce şarkı dinlerken ingilizce nasıl öğreniliyor merak ediyorum. Bilmediğimiz kelimelerin, hangi kavramı anlattığını bilemiyoruz. Okunuşuna göre araştırsak baya yorucu. Dinleyerek öğrenenler nasıl yapıyor merak ediyorum. Yarısını sonuçta anlayamayorum.

    Kısacası dinlemek ve izlemekle ilgili TAVSİYELERİNİZ nelerdir?

    -- İngilizce filmi ingilizce alt yazıyla mı? Türkçe altyazıyla mı? Altyazısız mı??
    -- Şarkıda ise nasıl bir yol gerekir? Orta seviye için erken mi vs....

    Kısa ve öz şekilşde bana tavsiyesi olan var mı? Biliyorum çok geniş kapsamlı bir soru ama çalış çalış bir yere kadar konuşmak ve dinlemenin zamanı geldi sanki.

    Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.







  • (Bence)Yabancı şarkı dinlemek en iyi şekilde telaffuzu güçlendirir vede İngilizcenin meşhur söz kalıplarını öğrenmemize yardımcı olur.İngilizce öğrenmeye gelirsek.Herkesin favori yabancı şarkıları vardır.Bunları ezberleyenler İngilizcesiyle yetinmezler bende dahil illaki sözlerinin çevirisine bakarız.Ama şarkının büyük bir faydası olmuyor diğer aktivitelere göre.

    Yabancı dizi - film için ise seviye seviye atlamanız gerekir.Önce her türlüsünden izleyin en az zorlandığınızdan başlayın.Ben ilk İngilizce dublaj Türkçe altyazıdan başlamıştım öğrendikçe İngilizce altyazı ve altyazısız tarzında ilerledim.Sizde bu şekilde yapabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Postal Dude

    (Bence)Yabancı şarkı dinlemek en iyi şekilde telaffuzu güçlendirir vede İngilizcenin meşhur söz kalıplarını öğrenmemize yardımcı olur.İngilizce öğrenmeye gelirsek.Herkesin favori yabancı şarkıları vardır.Bunları ezberleyenler İngilizcesiyle yetinmezler bende dahil illaki sözlerinin çevirisine bakarız.Ama şarkının büyük bir faydası olmuyor diğer aktivitelere göre.

    Yabancı dizi - film için ise seviye seviye atlamanız gerekir.Önce her türlüsünden izleyin en az zorlandığınızdan başlayın.Ben ilk İngilizce dublaj Türkçe altyazıdan başlamıştım öğrendikçe İngilizce altyazı ve altyazısız tarzında ilerledim.Sizde bu şekilde yapabilirsiniz.

    +1
  • ingilizce kelime öğrenmenin zorluğu aşırı derecede sıkıcı olması ve kullanılmadığı zaman çok çabuk unutulmasıdır.
    bu yüzden kelime öğrenmeyi amaç değil araç olarak kullanmak. bunun da yollarından biri şarkı dinlemek. sen sevdiğin şarkıcıyı veya şarkıyı tekrar ettikçe ezberlersin. ilerde o kelimeyi duyunca çağrışım yapar kolay hatırlarsın.
    grammer için ise çalışmak gerekir. kalıpları gördükçe aşina olursun.
    ben hiç çalışmadan sadece oyun oynayarak ingilizce öğrenenleri biliyorum. ing anlıyorlar ama grammar bilmediklerinden yazma ilkokul seviyesinde oluyor tabi :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Film izlerken ingilizce altyazi olmali, turkce çevirmeler kötü oluyor bazen. Yavaş yavaş kelimeleri öğreniyorsun. Daha doğrusu cümle cümle. Örneğin bir filmde kaza oluyor ve herkes gelip şu soruyu soruyor, 'Are you okay?' İlk başta anlayamıyordum zamanla anladım.
    Diğer sahnede de aksiyon filminde adami sorguya çekiyorlar adam tek şey söylüyor, 'I dont know yani bilmiyorum demek filan.
    İngilizce seviyem okuldan kalma. Suan bende dil ogrenmeye hevesliyim. Kelimeleri tanıyorum biliyorum ama nerede nasıl kullanicagimi bilmiyorum.
    Sana tavsiyem, altyazi izle filmleri, cümle cümle öğreniyorsun ben bile farkettim.
    Veyatta Suriyeli birini bul, para karşılığında arapça öğren. Ben suan böyle yapıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilgisayar oyunları bana ingilizceyi öğretti. top örneğiyle aynı mantıkta ama daha karışık kelimeler-cümleler var.hem görüyosun hem işitiyosun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.