Şimdi Ara

ING Bank e-turuncu hesap (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6.569
Cevap
131
Favori
576.491
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bide böyle bişey demeyeyim derler daha ikinci mesajda laf çakma çabalarına girerler, ben senin dosyanı indirmedim kullanmadım dosyana laf atmadım sadece savunmanın saçmalığına değindim.
    Bir tuhaf şeyde kar bile sağlamadığın şeyi bu kadar savunman, dediğin gibi kullanan kullanmış teşekkür etmiş başkaları da alternatif önermiş. Monopoly olma çaban yoksa bu kadar savunma fuzuli.

Fiziksel yaşa verdiğin öneme değinmiyorum bile.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Degerli musterimiz, uluslararasi duzenlemeler kapsaminda subenize giderek Amerikan vergi mukellefi olup olmadiginizi beyan etmeniz gerekmektedir.

Böyle sms geldi, bu olay nedir

• b0Ni kullanıcısına yanıt
    Aşağıdaki linki bi incele kardeşim,

www.gib.gov.tr
    FATCA Anlaşmasıyla İlgili Sıkça Sorulan Sorular | Gelir İdaresi Başkanlığı
    http://www.gib.gov.tr/uluslararasi_mevzuat/fatca-sorular

• miyagi41 M kullanıcısına yanıt
    Sormak istediğim herkese gönderilen oto sms mi bu, bana niye gelmiş onu anlamadım yani. Sadece ing,den geldi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Banada geldi bu sabah

Edit: sadece ing den

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atheet -- 5 Haziran 2016; 10:53:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: b0Ni

Sormak istediğim herkese gönderilen oto sms mi bu, bana niye gelmiş onu anlamadım yani. Sadece ing,den geldi

Gereksizce herkese gönderilen bir mesaj, dikkate almayın. Banka çalışanlarının bile bu sms konusunda bilgisi yok.
  • Merhaba, e-turuncu hesap için başvuruda bulundum, kurye beni aradıktan sonra mı gelecek? Kuryeye imzamı verip, kartımı aldıktan sonra şubeye gitmemi gerektiren bir şey var mı? E-turuncu hesabın yanında vadesiz hesap da açılacak galiba, vadesiz hesaptan hesap işletim ücreti alınacak mı? Bana verecekleri kartı kullanarak atmden direkt e-turuncu hesaptan para çekebilir miyim, yoksa vadesiz hesaba aktarıp öyle mi çekmem gerekiyor? Son olarak da, alışveriş yaparken tüm para e-turuncu hesapta ise ödeme yapabilir miyim yoksa sadece vadesiz hesaptaki paradan mı ödeme yapılıyor? Teşekkürler.
  • Arkadaşlar bu faiz konuları gerçekten çok ilgi görüyor cidden kimseyi yargılamak vs. gibi bir düşünce ile bunu söylemiyorum, faiz kullanan arkadaşlar müslüman mı veya farklı bir inanca sahip bireyler mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: laiklikforever

Bankacılık sisteminde faizsiz diye bir olay yok.

Bank Asya, Kuveyt Türk vs hiçbirinde faizsiz diye bir şey yok.

Size kredi verirken ya da mevduat açtığınızda kar payı diyebilir. Buna kanabilirsiniz de. Sorun yok. Ama bankacılıktaki tek enstrüman mevduat ve kredi değildir.

Tüm bankalar, Merkez Bankası'nda zorunlu olarak bir para bulundurur. Buna zorunlu karşılık denir. Bir bankanın 10 milyar TL mevduatı varsa bunun atıyorum %5'ini Merkez Bankası'na yatırmak zorundadır. Merkez Bankası da bu paraya faiz öder doğal olarak. Bu zorunlu bir işlemdir, hiçbir banka ben parayı yatırmayayım diyemez, para yatırılınca da Merkez Bankası otomatik olarak faiz ödemesi yapar.

Yani kar payı yalanına inanıyorsanız, kendini kandırıyorsanız bile içiniz faiz noktasında rahat olamaz. Çünkü küresel bankacılık sistemi gereği, zorunlu karşılıklardan faiz alınır ve bu da sizin paranıza karışır.

Faiz istemeyen gidip altın ya da döviz alsın. İstisnasız bütün bankalar, Merkez Bankası'na zorunlu karşılık olarak para yatırmak zorundadır. Ve bu para ile de faiz ödemesi elde edilir.

Kar payının da zaten faiz olduğu ayrı bir konu. Ama kendini kandıran kendine müslüman çok ülkemizde. Kar payını geçtim, kar payını helal kabul etsen bile kar payı yalanını kullanan bankalar da yine faiz işine girmektedir. Bu küresel ekonomik sistemin getirdiği bir zorunluluktur.

Hocam merhabalar, ben bu dediğinizi yeni duydum ve birkaç banka sanırım kar-zarar payı gibi birşey olması lazım ismi, bunun hiçbir şekilde faiz olmadığını söylüyorlardı.Bunlar gerçekten insanları kandırıyorlar mı yoksa farklı bir yöntem mi var ?

• masteyen kullanıcısına yanıt
    Yargılamak için sormuyorsunuz ama inancını sorguluyorsunuz. Tübitak'a Papaz eriğini imam eriğine çevirme projesi gibi bir inançmetre projesi lazım sanalda, çarşıda pazarda, kahvede her yerde lazım böyle bir cihaz.
  • masteyen kullanıcısına yanıt
    Bizim ulkemizdeki insanlarin cogu bana kalirsa lafta musluman,keske insanlarin en buyuk gunahi faiz olsaydi. ona gelene kadar daha neler neler var muslumanliga ters dusen.

• Enpara'da tuttuğum bir miktar para var ve Enpara eskisi gibi faiz vermiyor. %11 şu anda, değer mi %1 için geçirmeye bilemedim. Görülen o ki epey de uğraştırıcı.
    Kardeşim olay mevzusu çok derin, sadece sana gelmesinin sebebi; İng banka müşteri olurken senin evraklarını imzalatırken bu maddeyi imzalatmayı unutmuşlar belli ki. Yurt dışında ve özellikle Amerikayla bağlantın olup olmadığını kontrol etmek, Amerikaya vergi verip vermediğinin ibrazını sağlamak adına bütün dünyada uygulanan, Amerikanın kendi isteği ve talebi doğrultusunda, vergi kaçakçılığını önlemek adına Tüm Türk bankalarının da bu anlaşma dahilinde amerikadan vergi kaçırmayı önlemek adına bir soru metinidir. Eğer bankaya uğramaz, benim Amerikayla veya yurt dışı bağlantım,ikametim yok demezsen, sana sürekli bu aynı mesaj gelecektir. İlla da şubeye gitmem dersen, mevcut vadesiz veya vadeli hesaplarının dondurulması riski var. Amerika baba öyle diyor, haa bana, nerden biliyorsun diye sormak istersen ismi lazım olmayan özel bir bankada operasyon biriminde çalıştığımdan bildiğimi söyleyebilirim. İspat ararsan çalıştığın tüm bankaların müşteri hizmetlerini arayıp, öğrenebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: johnymu

enpara azda verse en iyisi o bence. 10-20 tl fazla verecek diye hüsrana uğramak istemem doğrusu

3 senedir enpara kullanıyorum. 3 senedir atm ler sorunlu , yapılan hiçbişey yok. 1 sene önce cepteteb açtırmıştım. 1 kere bozuk atm sine denk gelmedim teb in. finansbank atmleri çok sorunlu ya atm bozuk olur ya da para yatıramazsn
  • ben atm ile uğraşmadığım için sıkıntı yok. internetten hallediyorum işlerimi
  • miyagi41 M kullanıcısına yanıt
    20-25 gün önce cepteteb hesabı açtığımda amerikan vatandaşı mısın ?

Amerika ile ilgin var mı ?

Amerika'ya vergi ödüyor musun gibi neden bunları soruyorlar tarzı sorular sormuşlardı.

Şimdi sebebini öğrenmiş oldum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ylcm

10 gündür hesap açılmadı mh ni aradım geri döndüler , imzada sorun varmış yeniden kurye gönderip imza allıcaklar
    enparanın gözünü seviyim herşey anında

hala geri dönüş yapmadılar , istemiyorum bilgilerimi silin dedim bende,
    böyle saçma sapan lakayıt bi bankacılık olamaz
  • ylcm kullanıcısına yanıt
    aynısını ben nuvoda yaşadım araya başka kurye girince daha sıkıntılı oluyor yeni sistemmiş biraz sıkıntılı bu konuda en iyisi enpara şimdiye kadar gördüğüm ken adamları geliyor işi bitiriyorlar direk.
  • Verdiği faiz diğer bankalarda olsa bir dakika durulmaz ing de. Şubede bireysel temsilci küstahlık yapıyor birde ne kadar yatıracaktınız diye.
  • E-turuncu heaptan cep lira yüklenmiyor ve ileri tarihli eft ücretli

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.