Şimdi Ara

ING Bank e-turuncu hesap (127. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.569
Cevap
129
Favori
577.993
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 125126127128129
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ugurbaba10

E turuncu hesap açtık 3 ay olmadı %13,5 geçen baktım faiz %8 düşmüş noluyor anlamadım.

Turuncu hesabı internet bankacılığından mı açtınız yoksa banka şubesinde memur mu açtı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi puntoyel -- 14 Ekim 2017; 21:37:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: XenonMan58

İng hoşgeldin faizi bittikten sonra en mantıklı e-mevduat hangisi sizce? Hangi bankaya geçilmeli.

paranın miktarına göre ve paraya olan anlık ihtiyacınıza göre değişir. Ama 100k altı için 32 gün vade yapabilirim derseniz şu an cepteteb iyidir. Ama para 100k üzeriyse ve 32 gün bağlayanilecek gibiyseniz enpara.

Tabiki paranızı 32 günlük bağlarken anlık ihtiyaçlarınız için de cepteteb hesaba veya enpara birikim hesaba bir miktar ayırın ki vade bozulmasın zira enpara ve ceptetebin vadeli hesaplarından para çekerseniz o güne kadar olan faiz gelirinin tümünü kaybedersiniz.

Şu an tüm para miktarları için en iyisi N kolay bono. Aynı e turuncu hesap gibi ama bu mevduat değil bono yatırımı aslında. Üstelik stopaj mevduatta %15 iken bunda %10 bu nedenle mevduat eşleniği olarak %15,09 gibi bürüt günlük faiz geliri sağlıyor. Ama devlet güvencesi yok.!!!

Ayrıca diğer pek çok bankanın hoşgeldin hesabı yok 2000 vadesizde dursun kalanı %14 ile faiz kazancı sağlasın hesapları var ama ben onlara güvenmiyorum. Hep bir yerden bir masraf çıkaracaklar gibi geliyor. Tabi benim düşüncem.

• puntoyel kullanıcısına yanıt
    Bu cevabınıza göre: Cuma günü saat 16:00'dan önce ilk defa Ingbank e-turuncu hesabına para yatırılırsa valör aynı gün başlar, sadece cumartesi ve pazar günlerine ait faiz pazartesi günü hesaplanarak hesaba eklenir.

Doğru anlıyor muyum?
    Hangı hesaplar onlar. Guvenmedığinız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sabit Fikir

Bu cevabınıza göre: Cuma günü saat 16:00'dan önce ilk defa Ingbank e-turuncu hesabına para yatırılırsa valör aynı gün başlar, sadece cumartesi ve pazar günlerine ait faiz pazartesi günü hesaplanarak hesaba eklenir.

Doğru anlıyor muyum?

Evet kesinlikle. Pazatesi günü 3 gülük faiz kazancı hesabınıza yatar. Cumatesi, pazar , pazartesi gününün kazancı. Salı bir, çarşamba bir perşembe bir cuma bir günlük faiz kazancı yatar. Parayı hep saat 16 dan önce yatırınız 16 dan sonra saat 23 e kadar enpara birikim hesabına yatırıp bir gün sonra sabah eft yapabilirsiniz.

• quote:

Hangı hesaplar onlar. Guvenmedığinız.

Güvenmiyorum derken bankalara güvenmiyorum yorumu çıkmasın. Türkiye de şu an tüm bankalar güvenilir benim düşünceme göre. Ama biliyorsunuz bankacılık masrafları ve eft havale masrafları var bankaların. Bir de vadesiz hesabta para tutmanızı istiyor veya 2000 TL lik kısmın üstüne faiz verilir gibi kıstaslar var. Bir de 100 k üzeri para için düşük faiz işletiyorlar.

Ya çokta kötüleme taraftarı değilim ama şifreli vereyim isimleri rodeo karbondioksit hesap, filbo vişne hesap gibi.

O zaman turuncu hosgeldınden sonra illakı 32 gunluk mevduat sart oluyor bu koşullarda degıl mi? Siz suan turuncudan sonra neye geçtiniz? Mevduat sizce altın ve dövizden iyi midir?

Cevabınız için teşekkür ederim.

Böyle ise sorun yok.
  • XenonMan58 kullanıcısına yanıt
    İos kullanıyorum,android bankacılık işlemleri için güvenli sistem değildir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • radko kullanıcısına yanıt
    O zmn işlemleri bankamatık kartından yapmam gerekecek.

• quote:

O zaman turuncu hosgeldınden sonra illakı 32 gunluk mevduat sart oluyor bu koşullarda degıl mi? Siz suan turuncudan sonra neye geçtiniz? Mevduat sizce altın ve dövizden iyi midir?

Mevduat ile altın-dövize yatırım arasında risk farkı vardır. Mevduat risksizdir. Ne kazanacağın bellidir. Altın - döviz kazandırabilir de kaybettirebilirde.

Tabiki eğer piyasa verilerini değerlendirmeyi ve güncel olayların döviz ve altın üzerine etkilerimi teşhis etmeyi biliyorsanız altın ve döviz daha çık kazandırır.

Ben şu an aktifbank N kolay bono’ dayım. E turuncu da 1 yılım doldu ondan dolayı N kolay bonoya geçtim.

• voodoo child kullanıcısına yanıt
    Paranizin miktarina gore dusuyor faiz orani 75.000 ve üzeri %12 oluyor. Sizin kac paraniz vardi hesabinizda

• quote:

Orijinalden alıntı: puntoyel

quote:

Hocam Ingbankta da mı aynı valör olayı var, yani cuma günü yatırdığın paraya pazartesi mi faiz işlemeye başlıyor?

ING e turuncuda valör yok. Ama Hafta içi saat 9 ile 16 arası yatırdığınzı para bir sonraki gün faiz kazandırır. Eğer cuma saat 16 dan sonra para yatırırsanız sanırım salı günü ilk faiz kazancını sağlarsınız.

Enpara birikim hesabında ise faiz düşüktür ama saat 8 ile 23 arası hafta içi veya hafta sonu fark etmez yatırdığınız para bir sonraki gün faiz kazancı alır.

Bu nedenle hafta içi saat 16 dan sonra veya hafta sonları para yatırılması gerekiyorsa enpara birikim hesabına yatırılır sonra ING e turuncu veya diğer banka e vadelilerine eft yapılarak yatırılır.

İnternet sitesinde 5 e kadat yatırdığınız para fsiz kazanır diyo benmi hatalıyım?

Birde cuma günü para yatırdım, daha eklenen bişey yok hiç bi değer artmadı 0 gösteriyor, yarını bekliyorum. Başka bişey yapmam gerekmiyor sadece parayı eft yapıcaz e turuncuya o kadar di mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: juckrusel

quote:

Orijinalden alıntı: puntoyel

quote:

Hocam Ingbankta da mı aynı valör olayı var, yani cuma günü yatırdığın paraya pazartesi mi faiz işlemeye başlıyor?

ING e turuncuda valör yok. Ama Hafta içi saat 9 ile 16 arası yatırdığınzı para bir sonraki gün faiz kazandırır. Eğer cuma saat 16 dan sonra para yatırırsanız sanırım salı günü ilk faiz kazancını sağlarsınız.

Enpara birikim hesabında ise faiz düşüktür ama saat 8 ile 23 arası hafta içi veya hafta sonu fark etmez yatırdığınız para bir sonraki gün faiz kazancı alır.

Bu nedenle hafta içi saat 16 dan sonra veya hafta sonları para yatırılması gerekiyorsa enpara birikim hesabına yatırılır sonra ING e turuncu veya diğer banka e vadelilerine eft yapılarak yatırılır.

İnternet sitesinde 5 e kadat yatırdığınız para fsiz kazanır diyo benmi hatalıyım?

Birde cuma günü para yatırdım, daha eklenen bişey yok hiç bi değer artmadı 0 gösteriyor, yarını bekliyorum. Başka bişey yapmam gerekmiyor sadece parayı eft yapıcaz e turuncuya o kadar di mi?

Sitede yazıyorsa doğrudur. Ama yine de dikkat edin saat 16 ya kadar yatırmaya çalışın paranızı.

Hafta sonu faiz kazancı olmaz. Hafta sonu para çekerseniz çektiğiniz para miktarından kazanacağınız 3 günlük faiz gelirinizi kaybedersiniz. Yani faiz gelirinin hepsini değil sadece çektiğiniz paranın payına düşen faiz geliri kısmını kaybedersiniz.

Pazartesi 3 günlük faiz kazancı hesabınıza eklenir.

Evet sadece e turuncu hesap ıbanına veya hesap nosuna eft yapmanız yeterlidir. Ama işlem saatleri arasında yapın yoksa 1 gün faiz kazancı kaybınız olur eft yaptığınız miktar için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi puntoyel -- 15 Ekim 2017; 12:25:47 >

• Sözleşmede hesap işletim ücreti aylık 11,60
    e turuncu hesap işletim ücreti 0 diyor.
    Hesap açılırken para çekmek için vadesiz hesapta açıyorlar diye biliyorum , o zaman bu aylık ücret olcak mı her ay? Kullananlar cevap verebilirmi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tt44

Sözleşmede hesap işletim ücreti aylık 11,60
    e turuncu hesap işletim ücreti 0 diyor.
    Hesap açılırken para çekmek için vadesiz hesapta açıyorlar diye biliyorum , o zaman bu aylık ücret olcak mı her ay? Kullananlar cevap verebilirmi

Vadesiz hesabı kullanmazsanız hesap işletim ücreti alınmıyor. Sadece e turuncu hesap üzerinden para yatırma çekme eft havale işlemleri yaparsanız ücretsiz tabi o da 2017 yılı boyunca önümüzde ki yıl yine kampanyı uzatıp e turuncuyu masrafsız yapacaklardır diye düşünüyorum.

• Hazan kullanıcısına yanıt
    Ayiptir soylemesi büyük kısmı dolar olmak üzere 100k üstü idi. %11 gibi degismisti daha yazdım gibi.. Eft yaparken de 12% yapalım eft yapmayin diye teklif geldi.

• voodoo child kullanıcısına yanıt
    Demekki degistirmisler oranlari yuzde on ikiydi yuz bin ustu. Benimde aralik ayinda bitiyor bakalim baska yerler arastirmaya baslayacagim. On bir cok az

• Hazan kullanıcısına yanıt
    Ben de baktım biraz fakat yine en iyisi enpara gibi geldi ugrasmadim zaten ilk hevesim idi enpara:) .. 13.75 verdi yatirdim hem de her zaman. Diğer ismi olmayan subesi olmayan bir kaç bana var bu civarda ya da aha yüksek veren fakat onlarda da hoşgeldin vs gibi bir kaç aylık ya da eft vs ücretli ya da bir kaç bin liraniz her zaman hesabinizda faizsiz duracak gibi saçma sapan şartla vardı.

Sonuc olarak hoşgeldin e ingden sonra en iyi seçenek enpara gibi geldi

İng den mevduati komple bosaltmak istedigimizde vadesiz hesaba gecirip oyle mi komple subeden cekmemiz gerekiyor eger oyleyse anlik olarak kesinti yapacaklarina eminim. Direk e turuncu hesabindan subeye gidip hesap bosaltilamiyor mu ?

• 
Sayfa: önceki 125126127128129
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.