Şimdi Ara

İnfinitive ve Gerund Konusu..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
6.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu iki konuyu birbirinden ayırmak için ne gibi yöntemler vardır.. Bu konu hakkında sınavım var ve ben bu konuyu karıştırıyorum..

Şimdiden ilgilenenler için teşekkür ederim..

• Bende karıstırıorum ya hatta bazı fiillerde farklı anlamlara geliolar falan ya onları sallıorum hep Baska bi yolunu bende arıorum yardım lütfen..
  • quote:

Orijinalden alıntı: james_tr

Bende karıstırıorum ya hatta bazı fiillerde farklı anlamlara geliolar falan ya onları sallıorum hep Baska bi yolunu bende arıorum yardım lütfen..

+1
  • 300 kişi içinden 1 kişi yardım edemiyecek mi ? !
  • Arkadaşlar , bunun tek yolu ezberlicen başka yolu yok . Mesela benim bi ezberlenilecekler listem vardır küçük bi deftere ... yolda filan onları okurum . Siz de öyle yapın .

Hemen log out ol ve fiil ezberle
  • Gerund veya Infinitve geldiğini anlamak için öncelikle kelime kalıplarını ve anlamlarını bilmek lazım, cümlenin geneline bakacaksın önce.
    Sanırım Gerund Türkçedeki fiilimsiyle eş değer

I went down to the market to buy a coke. (Kola almak için markete gittim)
    Yani iki fiili to ile bağlıyoruz, birşey için birşey yapmak.

I like playing golf. (Golf oynamayı severim.) Burdada fiilimsi devrede

Anlatımım kötüdür şu siteden bak istersen googlea yazdım çıktı.
    http://www.ingilizcesinifi.net/gerund-and-infinitive/81
  • quote:

Orijinalden alıntı: PeterPetrelli

Gerund veya Infinitve geldiğini anlamak için öncelikle kelime kalıplarını ve anlamlarını bilmek lazım, cümlenin geneline bakacaksın önce.
    Sanırım Gerund Türkçedeki fiilimsiyle eş değer

I went down to the market to buy a coke. (Kola almak için markete gittim)
    Yani iki fiili to ile bağlıyoruz, birşey için birşey yapmak.

I like playing golf. (Golf oynamayı severim.) Burdada fiilimsi devrede

Anlatımım kötüdür şu siteden bak istersen googlea yazdım çıktı.
    http://www.ingilizcesinifi.net/gerund-and-infinitive/81

Yani cümleye eğer için anlamı uygun düşerse " to " eğer fiilimse anlamı yani " ing " takısı gerekirse onu yazıyoruz değil mi ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    The Witcher 4 [ANA KONU]
    4 yıl önce açıldı
    Witcher 3 Hakkında Soru ?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bir sürü kuralı var ve ezberlemen gerek başka yolu yok.

Bir tane söyleyim mesela.Make ve let fiileri her zaman yanlız kullanılır to gelmez.

would like would prefer would love dan sonra to gelir.

bir amaç varsa to gelir.(She went to the post office to collect her parcel)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kerasuslu

bir sürü kuralı var ve ezberlemen gerek başka yolu yok.

Bir tane söyleyim mesela.Make ve let fiileri her zaman yanlız kullanılır to gelmez.

would like would prefer would love dan sonra to gelir.

bir amaç varsa to gelir.(She went to the post office to collect her parcel)

Bir amaç varsa to gelir demişsiniz ya bunu bilsem yeterli olur mu ?
  • ben senın hocanın yerinde olsam, gerund- infinitive konusundan, daha çok 2 şekilde de kullanılabilen verb leri sorardım. çok iyi hatırlamıyorum ama mesela remember, forget, try bunlar hem to hem ing alıyorlardı. şimdi ben çok iyi anlatamam ama arkadaşların tavsiye ettiği siteden bakman iyi olacaktır. diğerlerini ezberlemek te çok sorun değil bence. tabi sınavın yarınsa, cezanı çekersin şimdiye kadar başlamadıysan
  • quote:

Orijinalden alıntı: spawn26

ben senın hocanın yerinde olsam, gerund- infinitive konusundan, daha çok 2 şekilde de kullanılabilen verb leri sorardım. çok iyi hatırlamıyorum ama mesela remember, forget, try bunlar hem to hem ing alıyorlardı. şimdi ben çok iyi anlatamam ama arkadaşların tavsiye ettiği siteden bakman iyi olacaktır. diğerlerini ezberlemek te çok sorun değil bence. tabi sınavın yarınsa, cezanı çekersin şimdiye kadar başlamadıysan

Evet hoca bunları söyledi bize remember olanları felan.. Onları çalıştım.. Onlardan çıkar.. İnternette şöyle birşey buldum.. Sizce doğru mudur ?

" Gerund genellikle gerçek , somut ve tamamlanmış olaylarda kullanılır..

infinitives ise bir cümlede olaylar gerçekleştirilmemiş soyut ve gelecekle ilgili ise kullanılır.. "

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ` quaD. -- 3 Ocak 2010; 14:39:52 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.