Şimdi Ara

İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.800
Cevap
50
Favori
159.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam İzmit Fethiye Caddesinde 100 TL Yapıyorlar Orada Tek Bir Anahtarcı Var Zaten Bu İşlerle İlgilenen İzmitten Arkadaşlar Varsa Bilirler İmmobilizer'ı da Koyuyor
  • merhaba

2011 yılı haziran ayından itibaren 1999 nissan maxima 2.0 v6 otomatik full donanım sahibiyim.
    aracımdan çok memnunum bazı arızalar oldu özelliklede 6 ay kadar kimsenin bulamadığı bir arızayı kendim tespit edip buldum ilginçti.
    arıza ise rölanti dengesizliği aşırı yakış ve birden stop etmesi idi tüm yazdığınız temizlikler yapıldı yine olmadı en sonunda ise hava akış metreye giren soketin altındaki ince lastik contanın ezilmesi ile harici olarak hava alması sebebi ile yanlış ölçüm sebebi ile arıza yaptırması olduğunu tespit ettim.
    şamriyelden aynısını kesip yaptım taktım sorunsuz kullanıyorum lpg taktırmadım biraz yakışı şehir içinde fazladır uzun yolu konforu rahatlığı mükemmel bir araba hatta bir arkadaşım beğenip 2003 modelinden aldı çok memnun şimdi diğer doktor arkadaşımda 2004 var onuda bana alalım diyor etrafta bu aracı bilen çok az kişi var ancak binen kullanan bir daha bırakması zor görünüyor.
    sonuç olarak bu sayfayı hazırlayan herkese çok teşekkür ediyorum aracımın fotoğraflarınıda en kısa zamanda koymaya gayret ederim.

Saygılarımla

• Yine alamadım :) Aydın daki arabaya bakmaya gittim fakat araba söylenen gibi temiz değildi döşemeler falan. İçinde gaz kokusuna benze bir koku vardı. Rahatsız oldum, sıhhatli bir araçta böyle koku olmaz diye düşündüm. Şunu anladım ki fiyatları 13 bin civarında temiz araba yok. Sanırım en azından 15bin i geçmek gerekiyor. Hayırlısı olsun. Maxima hevesimizi bir sure erteleyeceğim artık...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizin dediğiniz yere baktım 150 tl ye yaparım dedi bana cok geldi bir iki yere daha baktım onlarda bizim anahtarın sustalıya dönüştürelemeyecegini dönüştürülse bile cok sıkıntı cıkaracagını söylediler şimdilik araştırmaya devam ediyorum.... işin ilginç olan yanı eger uysaydı ikinci gittim yerdeki fiyat 50 tl di sadece.... bizim kumadayı dönüştürecegi kumandanın üzrene tutup açma kapama tuşlarına basıp tanıtmaya çalıştı ama olmadı birtürlü bu konuyla ilgili bilgis olan varsa paylaşsın lütfen ..

birde merak ettiğim bir konuda antenin altında ucu açık bir hortum var neyin nesidir bilyorum bilen varmı acaba
  • aaaahmett A kullanıcısına yanıt
    Vay be 1 Senede Baya Zam Gelmiş.. Bize 100 TL Dedi 75 TL'e Yaptırdık. Ama Hakkını Yiyemem Gerçekten Çok Kaliteli , Anahtarda Hala Bir Hata Yok.
  • aaaahmett A kullanıcısına yanıt
    dediğiniz anten ucundaki hortumun bir fotosunu paylaşırsanız daha iyi olur....

görerek daha iyi yardımcı oluruz yoksa biraz sallama olur...
  • @gokay3406 hoşgeldiniz..umarım konu hoşunuza gitmiştir..@tolga70x beydede aşağı yukarı aynı sorun vardı..belki sizin yazdığınız yardımcı olabilir..tekrar hoşgeldiniz,fotoğrafları bekliyoruz..

@akemre kısmet değilmiş demekki..dediğiniz gibi doğru ayardaki bir araçta lpg kokusu olmamalı ve araç su atmalı..bana kalırsa acele etmeyin,sadece internetten değil çevredende soruşturun..çünkü öyle düzgün araçlar esnaf arasında kaybolabiliyor..eğer tanıdğınız varsa sanayide vs bir soruşturun..olmadı biraz bekleyin,almışken tam alın,uzun yıllar kullanın..

@aaaahmett merhabalar,zahmet olmassa bir fotoğraf gönderirseniz size hep birlikte yardımcı oluruz..:)
  • gökay bey sanırım sorunlarımız aynıymış sorunu tespit ettiğiniz yere en kısa zamanda bakacağım zaman bulamadım.Hem benz,nde hemde lpg de aşırı bir artış sözkonusu sizin aracınızda da benzin veya gaz yememe gibi bir sorunda varmıydı ?
  • evet doğrudur 16.5 litre uzun yolda yaktığım oldu bazen siyah duman atıyordu gaz yemiyor araba gitmiyordu çok tamirci gördü servisleri gezdi istanbulda yenibosna kuzey ve park otomotiv avcılar görkem çözüm bulamadı ancak oradaki mehmet usta en doğru teşhisi koydu rölanti dengesizliği değil arabanın sorunu normalden farklı bir yerden hava alıyor dedi bende hava filtresinden manifolda kadar kendi garajımda baştan aşağı söktüm tamirciler 1 kutu balata spreyi ile hepsini temizledi ben hava akışmetre rölanti dengeleme vs ne varsa manifolda kadar hepsini temizlemeye 3 kutu sprey harcadım tüm hepsi tertemiz oldu yerine tek tek taktım ve tekrar uzun yola çıktığımda 86km ortalama sürat ile yakışım 6.6 km oldu 100- km ortalama ile ise 7.2 oldu bir depo ile 850 km yaptım 800 km yi uzun yolda çok rahat devirebiliyor gittiğim uzun yol ise İstanbul-Ardeşen-İstanbul arasıdır Özellikle belirtmek istediğim konu ise şu mutlaka ama mutlaka hava filtreniz nissan servisinden olsun ve illaki bujileriniz 3 tırnak olsun büyük fark yaşatıyor. Hafta sonu aracımı görmeye gelecekler satmaya karar verip ilan verdim şu 2004 modeli almak için hayırlısı ile satarsam hemen 2004 için pazarlığa oturacağım. 215.000 orjinal km de asıl aradığım ve istediğim Türkiyeye çok az gelen 2006 model a34 kasa v6 2000cc motorlu olanlar ülkemizde 10 veya 15 tane var muhtemelen daha az bulmak çok zor sahibinden sitesinde bir defa çıktı saatler içinde satıldı.

Maxima bence sorunsuzluk ve konforun birleşimi ile yapılmış gayet kaliteli ve güzel bir araç bir arkadaşımızın söylediği gibi ''ben esnaf değilim esnaf olsam gider linea albea megan sümbül vs. alır ona binerim ben biniciyim kullanıcıyım o nedenle tabiiki tercihim bu araçlar olacaktır demişti'' netice itibarı ile elimizdeki araçlar şöyle özetleyebiliriz DİĞERLERİ ARABA İSE BİZDEKİLER OTOMOBİL.

saygılarımla.

• resimler biraz eski tarihli ama yinede ekleyeyim

İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR)

• bunlarda son hali arabanın ilandaki resimler

İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR)

• Gökay bey dediğiniz bütün yöntemleri sanayide uyguladık fakat sonuç olumsuz bulunduğum yerde nissan servisi yok ve dolayısıyla aracın bilgisayarla hatasınıda tespit edemiyoruz acaba akışmetrenin bozulup bozulmadığını nasıl anlayabiliriz tamircide yüzde 90 ihtimal verdi devir yükselmesi,gaz yememe ve aşırı yakıt tüketimi değerleri ( 1 tl gibi km'de)için problemin akışmetreden olabileceğine dair ...
  • tolga70x T kullanıcısına yanıt
    bence şunu bir deneyin aracı çalıştırın çalışır vaziyette mass air flow (akışmetre)bağlantısını çekin gaza bastığınızda devirin çok zor yükselmesi gaz yememe olması lazım ....eğer bir değişiklik yoksa hata akışmetrede diyebiliriz ...ben kendi aracımda denedim böyle tepki veriyor....

saygılar....
  • arkadaşlar dediklerinizi uyguladım akışmetre çıkarılıp temizlendi rolanti sensörü(aac valf) çıkarıp temizlendi fakat devir alçalıp yükselmesi sorunu hala devam etmekte başka tavsiyeniz varsa onlarıda denemek isterim ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolga70x

arkadaşlar dediklerinizi uyguladım akışmetre çıkarılıp temizlendi rolanti sensörü(aac valf) çıkarıp temizlendi fakat devir alçalıp yükselmesi sorunu hala devam etmekte başka tavsiyeniz varsa onlarıda denemek isterim ..

yukarıda gözden kaçtı sanırım..araç ile giderken durduğunuzda yükselip alçalması normaldir..bizim araçlardada mevcut..endişe etmenize gerek yok..onun dışında başka bir probleminiz varmı acaba ?
  • Aşırı yakıt tüketimi sorunu vardı ama daha ölçüm yapamadım bu hafta belli olur bakalım temizliklerden sonra bir değişim olacakmı.Bujilere baktırmadım dediğiniz gibi 3 tırnaklımı takmalıyım?Birde dönüşlerde aks kafalarından lokurtu geliyor sanırım onları değiştirmem gerek hesaplı parça satan yerleri söyleyebilirseniz sevinirim saygılar..
    Demek giderken durduğumuzda devrin 1500-2000 e çıkması ve sonra normale dönmesi normal diyorsunuz..
  • @tolga70x peki hala rölanti düşmesi ve stop etme durumu devam ediyormu ?..Eğer hala devam ediyorsa o problemi bulmaya bakın..daha sonra yakıt tüketimi konusuna geçerseniz sizin için daha iyi olur..
  • [simage]http://imageshack.com/a/img843/8224/qezma.jpg
    http://imageshack.com/a/img842/2115/04jk.jpg[/simage]

@kıllıoğlu antenin ucunda değil ..
    @C.Canky bahsettigim hortum bu anten motorunun hemen altındaki boşlukta ne oldugunu anlayamadım

@54mhl54 anahtarın bir fotosunu paylaşabilirmisiniz
     İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR)

• Bide arkadaşlar polen filtresi Hava filtresi yağ filtresini nerden temin ediyorsunuz poleni bulamadım bir türlü
  • @aaaahmettMerhabalar..açıkcası ilk defa görüyorum..bizim arka kısımda böyle birşey yok ama..belki oraya konulmuş bir hortum falandır..Filtrelerle ilgili İzmirde olsaydınız yardımcı olurdum..Bulunduğunuz yerde japon parçaları satan yokmu acaba ?
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.