Şimdi Ara

İndirme hızı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konuyu doğru yerde mi açtım bilmiyorum ama internet sorunu hakkında başka bir bölüm bulamadığım için burada açmak istedim. Benim sorunum son birkaç gündür internetimin yavaş olması. gerek speedtest olsun gerek modemin arayüzü olsun 8Mbps hızı görmeme rağmen bunu gerçekte görememem. Sörf yaparken olsun video izlerken ve oyun indirirken olsun bu sorunla karşılaşıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim..
     İndirme hızı sorunu İndirme hızı sorunu

• Birkaç saat interneti kullandıktan sonra farkettim ki oyunu yüklerken ilkten 700-800 lere çıkıyor daha sonra 100-200 seviyelerine iniyor.Yani ilk başlarda internette sorun yokken sonradan birşey hızı etkiliyor.Bunun sebebini bilen var mı?
  • Shelton1392 kullanıcısına yanıt
    ttnet mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lasvegaswings

ttnet mi?

Hayır. Biri net ile vodafone ortak kampanya yürütüyorlar ama vodafone olarak gözüküyor.
     İndirme hızı sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shelton1392 -- 10 Eylül 2014; 18:54:09 >
  • Speedtest te böyle bir sonuç elde ederken neden bunu gerçekte göremiyorum.En çok splitterdan şüpheleniyorum ama 6.72Mbps yi bulduğuna göre modeme kadar internet kesintisiz geldiği için splitterda da sorun olmayabilir de sorun nerede hala bulamadım
    ilginç sorunmuş, bir şey indirirken olsa torrent falan engelliyorlar derdim ama sörf yaparkende aynı diyosun.

akk dolmadan dimi bu değerler.. dolunca düşürüyolar 3mbite
  • quote:

ilginç sorunmuş, bir şey indirirken olsa torrent falan engelliyorlar derdim ama sörf yaparkende aynı diyosun.

akk dolmadan dimi bu değerler.. dolunca düşürüyolar 3mbite

yok hesap bilgilerine baktım daha 18.8gb dolmuş benim anlaşma 50gb
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Düzelmeyen internet hızı!
    10 yıl önce açıldı
    TTNET hız ve ping sorunu
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Speedtestte hep ortalama 6.50-7.20 arası sonuç veriyor. modemde ise 8192Kbps hız gösteriyor ama gel gelelim tarayıcılardan sitelere girerken geç yükleniyor bazen siteleri açmayıp veri alınamadı uyarısı alıyorum anca 2-3 defa yeniledikten sonra girebiliyorum.
    peki başka bilgisayardan falan denedin mi wi-fi üzerinden telefon falanda olur.

bilgisayarında olabilir sorun. hat temiz gibi görünüyor.
  • quote:

peki başka bilgisayardan falan denedin mi wi-fi üzerinden telefon falanda olur.

bilgisayarında olabilir sorun. hat temiz gibi görünüyor.

dizüstü bilgisayarımda da hız yavaşladı.Ama şöyle birşey var.Ben ne kadar çok video izlersem hız o kadar artıyor.Aynı anda 3-4 tane 720p video açtım kasmadan hepsini oynattı ama rutin sörf yaparken yavaşlıyor nasıl bir sistemle çalışıyorsa artık Birde benim kablolu modemi taktım ama o modemin arayüzüne giremedim.Normalde 192.168.2.1 veya 192.168.1.1 yazınca arayüz çıkması gerekirken hiçbirşey göstermiyor.
    hocam sana öyle geliyor belki benimde çok hızlı açmıyor sayfaları.. trafik yogunluğuna bağlı olarak bile değişir sayfası açmasının süresi.

öbür modemi kabloylamı bağlıyosun bilgisayara wifi ile mi.. 1.1 veya 2.1 le girmesi lazım. usb modemse onun arayüzü yok yazılımla şifresini falan giriyosun.
  • quote:

hocam sana öyle geliyor belki benimde çok hızlı açmıyor sayfaları.. trafik yogunluğuna bağlı olarak bile değişir sayfası açmasının süresi.

öbür modemi kabloylamı bağlıyosun bilgisayara wifi ile mi.. 1.1 veya 2.1 le girmesi lazım. usb modemse onun arayüzü yok yazılımla şifresini falan giriyosun.

Yok hocam cat5 kabloyla bağlıyorum.Eskiden kullandığım sağlam modemi tekrardan denemek için takayım dedim tüm ışıkları yeşil yanıyordu ama onda eski üyelik bilgileri kayıtlı olduğu için güncellemek amacıyla arayüze girmek istedim ama banamısın demedi. ne 2.1 ne 1.1 nede 2.254 1.254 te girmedi.Bu arada yavaş olduğu zamanlarıda bilirim ama 1 hafta boyunca siteler çok yavaş açılır mı hocam bazen siteyi 10 defa yenilesem bile girmiyor o sekmeleri kapatıp farklı sekme ile girince hemen açılıyor

• Bunu az önce yaptım ve arka planda da 2 sekme ve radyo çalışıyordu buna rağmen hızda düşüş yok ama yavaşlık hala devam ediyor
     İndirme hızı sorunu
    ne bilem :) bide farklı tarayıcıyla dene bakalım bilgisayarda sorun hattın sağlam olması daha iyi bence bilgisayar halledilir bi şekilde.
  • quote:

ne bilem :) bide farklı tarayıcıyla dene bakalım bilgisayarda sorun hattın sağlam olması daha iyi bence bilgisayar halledilir bi şekilde.

Bence benim tahminime göre modemde sorun var. Çünkü dizüstü bilgisayarında da yavaş.Bu sorunu ilk defa ben yaşıyorum galiba
    modemde sorun olsa hız testinde o sonucu alamazdın bence...
  • quote:

modemde sorun olsa hız testinde o sonucu alamazdın bence...

O konuda haklısın hocam da bilgisayarda sorun olsa dizüstü bilgisayarda da aynı sorunu yaşamamam gerekmez mi. Ama ben her iki bilgisayarda da aynı sorunu Yaşıyorum. İnternet sağlayıcısında sorun olsa testlerde 6-7mbps hıza çıkmazdı. Kafam iyice karıştı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    hocam yüklediğin birşey bozuyor olabilir.. 2 bilgisayarda da yüklü olan.. tarayıcı eklentisi bile geciktiriyor olabilir. o yüzden telefon falan varsa onda dene bi.

modem ayarlarından da olabilir diycem ama o zaman test sonucunda 7 çıkmazdı.. wifi kanalı falan değiştirebilirsin boş olan kanallarda performans artar belki..

bunlar geliyor aklıma.
  • quote:

hocam yüklediğin birşey bozuyor olabilir.. 2 bilgisayarda da yüklü olan.. tarayıcı eklentisi bile geciktiriyor olabilir. o yüzden telefon falan varsa onda dene bi.

modem ayarlarından da olabilir diycem ama o zaman test sonucunda 7 çıkmazdı.. wifi kanalı falan değiştirebilirsin boş olan kanallarda performans artar belki..

bunlar geliyor aklıma.

O kanal işi hiç aklıma gelmemişti onu denerim. Tavsiyelerin için çok saol. Birde o dediğin şeydende kaynaklanıyor olabilir. Nede olsa artık günümüzde tarayıcılardan nereye girsek yada ne indirsek casus yazılım geliyor belki dediğin gibi iki bilgisayarda da aynı yazılım olduğu için internet hızını düşürüyor olabilir. Dizüstü bilgisayarını formatlamak kısa sürerde masaüstü için dvd bulmam gerekecek. Onuda en yakın zamanda temin edip bilgisayarları kökünden temizlemem gerek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

sayfa açarken tarayıcının hata vermesi tarayıcı sorunuda olabilir, hiç o işlere kalkışmadan önce başka bir tarayıcı kullan düzelir belki.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.