Şimdi Ara

İndirilen Dosyaların Hatalı Olması / Güncelleme Sorunları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Çok uzun süredir Superonline Fiber kullanıcısıyım ve son zamanlarda yaşamaya başladığım ve çözemediğim bir sıkıntı var. Yapmış olduğum bazı indirmelerde dosyaların bozuk indiğini düşünüyorum.

Özellikle büyük Windows güncellemelerinde (Creators update v.b) Windows'un güncelleyicisi dosyaları indirdikten sonra doğrulama yaptığında hata vererek güncellemeyi yapamıyor ve dosyaları baştan indiriyor. Sonsuza kadar bu şekilde devam ediyor.
    Oyun güncellemelerinde (Uplay) yine güncelleme indikten sonra dosya doğrulamada hata veriyor ve tekrar indirmeye başlıyor. Yine bu şekilde devam ediyor.

Bu hataları şu anda VPN açarak ve indirmeleri VPN üzerinden yaparak çözüyorum. Belli ki bağlantı ile ilgili bir sıkıntı var. Acaba routerdan ötürü olabilir mi?

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZeneX -- 10 Nisan 2018; 9:22:36 >

• İşlemci ve bellek testleri yapmanızda fayda var. Memtest86 ve prime95 deneyin.
    Router veya internet erişiminizden kaynaklanma olasılığı çok düşük, vpn kullanırken düzelmesi vpn protokolünün hataları bulup düzeltmesi veya RAM'in bozuk olmayan kısımlarını kullanması olabilir.

Benim de başıma gelmişti, oyunlarım bozuluyordu sürekli update ve verify yapıp duruyordum ama nafile. RAM'in bir tanesi bozuk çıktı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: poopsy

İşlemci ve bellek testleri yapmanızda fayda var. Memtest86 ve prime95 deneyin.
    Router veya internet erişiminizden kaynaklanma olasılığı çok düşük, vpn kullanırken düzelmesi vpn protokolünün hataları bulup düzeltmesi veya RAM'in bozuk olmayan kısımlarını kullanması olabilir.

Benim de başıma gelmişti, oyunlarım bozuluyordu sürekli update ve verify yapıp duruyordum ama nafile. RAM'in bir tanesi bozuk çıktı.
    Cevap için teşekkürler!

Yalnız ben bu sorunu evdeki bütün cihazlarda yaşıyorum. 3 farklı cihazda creators updatei yapamamıştım. Hatta Cumartesi günü sıfır bir Surface Laptop aldım, Windows güncellemesi yapmak istedi ancak orada da verifying kısmında bilinmeyen bir hata verdi. Cihazı şirkete getirip güncellemeyi yapabildim. Dolayısıyla donanımsal bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum.

Bana sanki deep packet inspection yaparken paketleri bozuyorlar gibi geliyor ama emin de değilim açıkçası.

• ZeneX Z kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi dpi sebebiyle inen dosyalarda bozulmalar yaşanabilir, dpi aşma yöntemi ile deneyin birde, düzelirse sorun burdan kaynaklanıyordur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ZeneX Z kullanıcısına yanıt
    okudugum en tatsiz konulardan biri. dpi dan olabilir mi diye dusunuyordum sonra da ortaligi velveleye vermeyeyim dedim ama sen de dusunmussun. cok tatsiz. hangi ildesin merak ettim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok ilginç bir durum çünkü internetten veri aldığımızda bir çok çeşit hata düzelten yerden geçiyor.
    TCP'nin kendisinde var. IPV4'un içinde var. Ethernet'in içinde CRC32 de var. ARQ FEC CRC...
    Dpi'dan olacağını sanmıyorum, yaptıkları şey veriyi okumak kaydetmek vs...

Transparent proxy diye birşey varmış internet sağlayıcı bunu yapıyorsa bozulabiliyor diyorlar.

https://www.maxcdn.com/one/visual-glossary/transparent-proxy/
  • @poopsy
    Transparent proxy testi buldum bir kaç tane, onları yaptım ve temiz çıktı. Tabi ne kadar sağlıklı olduğu tartışılır.

@R41NM4K3R
    İstanbul dayım.

Düşünürken aklıma geldi, geçenlerde Discord isimli program da update yaparken böyle bir döngüye girmişti ve yine VPN ile çözmüştüm. Nedense indirdiği dosyaları verify eden çoğu mekanizmada bu yaşanıyor gibi. Bir daha böyle bir şey yaşadığımda kullandığım anti virüs yazılımını ve routerın firewallunu kapatıp deneyerek durumda bir değişiklik var mı diye gözlemlemeye çalışacağım. Ancak VPN ile bu durumun düzeliyor olması bu iki unsurun da bu konuda etkili olmadığına inandırıyor beni.

Son zamanlarda malum, VPN yasakları, internetin tamamen kontrol altına alınması gibi şeyler bayağı aleni ve şiddetli bir şekilde gerçekleşiyor. Dolayısıyla aklıma ISP'nin gelen datayı bozduğu yönünde bir durum geldi. Artık bakacağız ne olacak. Bu durumu yaşayan başkaları da çıkarsa asıl velvele o zaman başlayacak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZeneX -- 9 Nisan 2018; 19:24:22 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bunun donanımla, işletim sistemiyle alakası yok. Mac bilgisayarda Photoshop güncellemesi yaparken de, Windows bilgisayarda 10 güncellemesi indirirken de aynı nane. Onların modemlerini de kullanmıyorum.

Çözümü ya turkcell 4g kullanip indiriyorum, ya ssh tunnel kullanınca dosyalar saglam iniyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nofearl

Bunun donanımla, işletim sistemiyle alakası yok. Mac bilgisayarda Photoshop güncellemesi yaparken de, Windows bilgisayarda 10 güncellemesi indirirken de aynı nane. Onların modemlerini de kullanmıyorum.

Çözümü ya turkcell 4g kullanip indiriyorum, ya ssh tunnel kullanınca dosyalar saglam iniyor.
    Aynı sıkıntıyı yaşayan başka kullanıcılar da görmek bir yandan rahatlattı, bir yandan da rahatsız etti açıkçası. :) Onların routerını kullanmadığınıza göre demek ki bu olay routerın da ötesinde, ISP kaynaklı bir olay.

Hangi konfigurasyonlarımız ortak bunları eşleştirelim derim. Belki bir fikir verir. Mesela farklı bir DNS ayarınız var mı? Ben bir süre önce Google DNS kullanıyordum, şimdi CloudFlare'a geçtim. Gördüğüm kadarıyla internet performansını ciddi derecede etkiliyor. Superonline DNS lerini kullandığımda performans iyi ancak başka DNS ler kullandığımda çeşitli sıkıntılar başlıyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.