Şimdi Ara

INDESIT Çamaşır Makinası GERÇEK KULLANICI İNCELEMESİ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
3
Favori
37.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: efemre5059

bugün olmazsa yarın koyarım

• quote:

Orijinalden alıntı: El-Diablo

Gecenlerde kazan olcusune gore hesaplayip benim makinanin 71lt oldugunu ifade etmisti bir arkadas

Ölçüleri buraya yazabilir misiniz hesaplayalım?
  • bu videolardaki sesleri karşılaştırmanız anlamsız. zira aynı cihazla kaydedilmemiş. aynı ortamda kaydedilmemiş. dolayısıyla burda körler sağırlar birbirini ağırlar durumu olmuş. yazmayım dedim ama özellikle, bosch kullananlara, para verenlere acıyorum gibi bir cümle görünce dayanamadım. eleştiri yapılır elbet. ama biraz seviye lütfen. ha siz en azından aynı kamera ile kaydedip benzer/aynı çamaşırları yıkarsınız/sıkarsınız o zaman haklısınız. bir makine fırçalı motorlu diğeri fırçasız ya da kayışsız iken bunları kıyaslamak da anlamsız. zira fırçalı bir motorun sessizlik konusunda iddiası olamaz zaten.
    burası ürün inceleme yeri değil, artık küçük çocukların birbirlerine yeni alınmış oyuncaklarını göstererek kıskandırmaya çalıştığı, sonra da kavga ettiği bir yer olmaya başlamış... benim makinem seninkini döver, benimkisi dahaa sessiz hem de ucuz, seninkisi pahalı ama dandik; ooo sen aldığın dandik makineye bak, uzanamadığın ciğere mundar, ezik vs...ye varacak nerdeyse..
    herkes cihazını güle güle kullansın. kimisi bosch alır memnun kalır kimisi indesit, kimisi arçelik...alanlar cihazlarının hayrını görsün...
    lakin; herkes bütçesine göre de hareket etmek zorundadır.

ama; tıpkı benim 7bin liralık miele ile boschu, electroluxu yarıştırmaya kalkamayacağım gibi, 2 bin liralık LG,samsung ya da boschu 600-700 liralık makinelerle kıyaslamak ancak komiklik olur....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 6 Ağustos 2012; 19:48:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: emrahsnr

bu videolardaki sesleri karşılaştırmanız anlamsız. zira aynı cihazla kaydedilmemiş. aynı ortamda kaydedilmemiş. dolayısıyla burda körler sağırlar birbirini ağırlar durumu olmuş. yazmayım dedim ama özellikle, bosch kullananlara, para verenlere acıyorum gibi bir cümle görünce dayanamadım. eleştiri yapılır elbet. ama biraz seviye lütfen.
    burası ürün inceleme yeri değil, artık küçük çocukların birbirlerine yeni alınmış oyuncaklarını göstererek kıskandırmaya çalıştığı, sonra da kavga ettiği bir yer olmaya başlamış... benim makinem seninkini döver, benimkisi dahaa sessiz hem de ucuz, seninkisi pahalı ama dandik; ooo sen aldığın dandik makineye bak, uzanamadığın ciğere mundar, ezik vs...ye varacak nerdeyse..
    herkes cihazını güle güle kullansın. kimisi bosch alır memnun kalır kimisi indesit, kimisi arçelik...alanlar cihazlarının hayrını görsün...

ama; tıpkı benim 7bin liralık miele ile boschu, electroluxu yarıştırmaya kalkamayacağım gibi, 2 bin liralık LG,samsung ya da boschu 600-700 liralık makinelerle kıyaslamak ancak komiklik olur....

İşte bizim insanımız böyle her zaman pahalı olana daha kaliteli gözüyle bakar yukarda mesajımda bir cümle kullanmıştım siz de o cümlemi aynen doğladınız, teşekkür ediyorum. Cümlemi yazıyorum: ''Ben Bosch'un fırçalı motorunun dünyadan çıkan sesini biliyorum ama koysana lütfen ön yargılı pahalı marka fanatikleri bakalım ne diyecek''

Ayrıca bütce konusuna değinmişsiniz hak veriyorum size ama bizim de durumumuzun iyi olmasına rağmen özellik olarak işlevsellik olarak bana hangisi iyi gelirse onu alırım ucuz-pahalı farketmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: batu25

quote:

bu videolardaki sesleri karşılaştırmanız anlamsız. zira aynı cihazla kaydedilmemiş. aynı ortamda kaydedilmemiş. dolayısıyla burda körler sağırlar birbirini ağırlar durumu olmuş. yazmayım dedim ama özellikle, bosch kullananlara, para verenlere acıyorum gibi bir cümle görünce dayanamadım. eleştiri yapılır elbet. ama biraz seviye lütfen.

İşte bizim insanımız böyle her zaman pahalı olana daha kaliteli gözüyle bakar yukarda mesajımda bir cümle kullanmıştım siz de o cümlemi aynen doğladınız, teşekkür ediyorum. Cümlemi yazıyorum: ''Ben Bosch'un fırçalı motorunun dünyadan çıkan sesini biliyorum ama koysana lütfen ön yargılı pahalı marka fanatikleri bakalım ne diyecek''

Ayrıca bütce konusuna değinmişsiniz hak veriyorum size ama bizim de durumumuzun iyi olmasına rağmen özellik olarak işlevsellik olarak bana hangisi iyi gelirse onu alırım ucuz-pahalı farketmez.

rica ederim.,siz de beni haklı çıkartmış oldunuz zaten gerek bu gerekse önceki yorumlarınızla...size de teşekkürler. pahalı marka fanatiği gibi asılsız ithamınızı ise hiç üzerime alınmıyorum. çünkü evimde hemen hemen her markanın ürünü var. özellik/kalite olarak hangisi bana mantıklı geldiyse onu satın alırım...

bu da yeni moda oldu..bizim insanımız şöyle böyle diyerek kendini daha farklı/üstün/akıllı gördüğünü ifade etmenin dolaylı yolu oldu bu...

• quote:

quote:

quote:

rica ederim.,siz de beni haklı çıkartmış oldunuz zaten gerek bu gerekse önceki yorumlarınızla...size de teşekkürler. pahalı marka fanatiği gibi asılsız ithamınızı ise hiç üzerime alınmıyorum. çünkü evimde hemen hemen her markanın ürünü var. özellik/kalite olarak hangisi bana mantıklı geldiyse onu satın alırım...

bu da yeni moda oldu..bizim insanımız şöyle böyle diyerek kendini daha farklı/üstün/akıllı gördüğünü ifade etmenin dolaylı yolu oldu bu...

Ben kendimi kimseden üstün görmüyorum, üstün göstermeye de çalışmıyorum, sadece doğruları söylüyorum. Siz yukardaki üç videoyu da izleyip hala pahalı olanın kaliteli olduğunu iddia ediyorsanız ben daha size bir şey diyemem herkesin kişisel tercihidir saygı duyarım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

ama gerçekten bu marka fanatikleri canımı sıkmaya başladı ben evime sokmasamda başkasına aldırtmam burdaki dh insanı öyle yapmıyor direk arçelik hotpoint alma bosch al diyince insanın kafasında soru işareti bırakır bende aristonu bende önermesemde alana mani olamassınki bak arkadaş memnun kalmış başkası alır memnun kalmaz ben arçelik aldım memnunum teyzem aldı hiç memnun değil bunun gibi daha neler neler

• arkadaşlar tamam marka fanatikleri abartıyor olabilir ama sonuçta bosch un idosuyla bu ürünün kalitesini bir tutmamak lazım değilmi.Bunu alan arkadaşlarımızda fiyat performans açısından çok iyi olduğu için alıyorlar..Sonuçta kalkıp boschun bazı modellerinden daha iyi diye almıyorlar...
  • yahu elbette kimse kimseye bişeyi zorla aldırtamaz... almasın da zaten...kişi kendi araştırsın, beğensin, aklına ne yatıyorsa onu alsın... kaldı ki bence de bu başlıktaki ürün, 599 TLye gelmiş ve f/p olarak gayet ideal görünüyor. kullanan da memnun kalmış. benim buna ne itirazım olabilir ki? zaten de yok....ayrıca ne diye itiaaz edeyim...ben yara ya da zarar görmüyorum ki? ben, itirazım olan konuyu, bugün yazdığım ilk mesajda belirttim. olay artık ürün incelemesinden çıktı ve başka boyutlara girdi.. benim mikrodalga fırınım ve lcd LG, buzdolabım electrlux, çm ve bm bosch, süpürgem ise nilfisk....kaldı ki bosch bulaşık makinemin kurutmasından hiç memnun olmadığımı defalarca belirttim....dolayısıyla ne pahalı marka fanatiğiyim ne de fanatikliği yapıyorum.... ama farklı kameralarla, üstelik de cep telefonuyla çekilmiş görüntüleri kıyaslayarak ben gerçekleri yazıyorum demek bana mantıklı gelmiyor....objektif bir karşılaştırma olmadığını söylüyorum...herkesin görüşü kendine haklı gelir elbette...ama kendi görüşünü gerçekleri yazıyorum diye belirtmek doğru bir yaklaşım değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: ShadowOfSpirit

arkadaşlar tamam marka fanatikleri abartıyor olabilir ama sonuçta bosch un idosuyla bu ürünün kalitesini bir tutmamak lazım değilmi.Bunu alan arkadaşlarımızda fiyat performans açısından çok iyi olduğu için alıyorlar..Sonuçta kalkıp boschun bazı modellerinden daha iyi diye almıyorlar...

Zaten kesinlikle aynı olamaz ama insanlar özellikle forumdakilerin çoğu pahalı olanın daha kaliteli olduğunu savunuyorlar ama kendileriyle de çelişiyorlar, mesela fiyat/performans ürününden bahsediyorlar gidip iki bin liralık çamaşır makinesini gösteriyorlar bu ne perhiz bu ne lahana turşusu derim ben buna, yani bir makineye 2bin tl verirseniz fiyat/performans ürünü almış olmazsınız sadece performans ürünü almış olursunuz. Ben bunu bu forumdaki fanatiklere malesef anlatamadım. Bu arkadaşın aldığı makinenin fiyatı ucuz programı bol ve arkadaş da memnunluğunu belirtmiş işte bu hem fiyat hem performans ürünüdür. Yani bir makinenin beklentileri karşılaması için pahalı olması gerekmiyor bunu anlatmaya çalışıyorum ama anlayan yok ki.

Tamam İndesit'in de ucuz olmasının bir sebebi vardır elbet bir noktada kaliteyi düşük tutumuşlardır ona göre de makinenin ömrü belirlenir yani Bosch 20 yıl giderse İndesit de 10 yıl gider aradaki tek fark budur bence. Yani bu da doğal bir farktır çünkü birine 2bin lira verirken birine o paranın neredeyse çeyreğini ödüyorsunuz;ama fiyat performans ürünü almış oluyorsunuz ki bence önemli olan da bu. Fakat forumdaki arkadaşların çoğu dediğim gibi fiyat/performans ürününün ne demek olduğunu karıştırıyorlar.

• @emrahsnr

çok haklısın yani cep telefonuyla çekilenle bir dijital makineyle çekilen bir olmaz elbette

zaten kimse sizin için marka fanatiği diye birşey söylemedi ki o bulaşık makinesi maceranızı bende hatırlıyorum ama gerçekten bu ürünü arkadaş tam f/p olarak güzel yakalamış bende olsam düşünebilirdim mantık kolay bozulursa yaptırırım kullanırım ama bende bosch i-dos alsam ben değil ailem kullanamaz bizdeki arçeliği zor kullanıyorlar
  • quote:

@emrahsnr

çok haklısın yani cep telefonuyla çekilenle bir dijital makineyle çekilen bir olmaz elbette

zaten kimse sizin için marka fanatiği diye birşey söylemedi ki o bulaşık makinesi maceranızı bende hatırlıyorum ama gerçekten bu ürünü arkadaş tam f/p olarak güzel yakalamış bende olsam düşünebilirdim mantık kolay bozulursa yaptırırım kullanırım ama bende bosch i-dos alsam ben değil ailem kullanamaz bizdeki arçeliği zor kullanıyorlar

aynen...benim annem de kullanamaz idosu...gerek dokunmatik tuşları, gerekse deterjan dozajlama falan yapamazlar... ama ben hem merak ettiğimden, bekar olduğumdan (anne ve eş faktörü yok ) hem de kullanacağıma inandığımdan ki kullanıyorum da, ön araştırma da yaparak aldım..zaten kuruluma gelen servisteki arkadaşlar benden daha az bilgiye sahipti
    beklentiler ise kişiden kişiye göre değiştiği için bir makinenin neleri karşılayıp neleri karşılayamacağı da kişiden kişiye göre değişir. kimisi için F/P oranı yüksek bir ürün beklentileri karşılarken, bir başkası için sadece fiyat, başkası içinse sadece performans beklentileri karşılar. dolayısıylla bu ürün beklentileri karşılamaktadır demek de kişiseldir...
    herneyse....ama aklımın bir köşesinde miele hep oldu...olacak da...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 6 Ağustos 2012; 22:29:59 >

• quote:

quote:

@emrahsnr

aynen...benim annem de kullanamaz idosu...gerek dokunmatik tuşları, gerekse deterjan dozajlama falan yapamazlar... ama ben hem merak ettiğimden, bekar olduğumdan (anne ve eş faktörü yok ) hem de kullanacağıma inandığımdan ki kullanıyorum da, ön araştırma da yaparak aldım..zaten kuruluma gelen servisteki arkadaşlar benden daha az bilgiye sahipti ama aklımın bir köşesinde miele hep oldu...olacak da...

annem şey diyor şuanda çalışmıyorum ama işe yeniden gir diyo bana mekanik bir makine al diyor kullanımı kolay olsun diyor 42 yaşında hatun nasıl kullanamz anlamıyorum istese pilot olurdu

• quote:

yahu elbette kimse kimseye bişeyi zorla aldırtamaz... almasın da zaten...kişi kendi araştırsın, beğensin, aklına ne yatıyorsa onu alsın... kaldı ki bence de bu başlıktaki ürün, 599 TLye gelmiş ve f/p olarak gayet ideal görünüyor. kullanan da memnun kalmış. benim buna ne itirazım olabilir ki? zaten de yok....ayrıca ne diye itiaaz edeyim...ben yara ya da zarar görmüyorum ki? ben, itirazım olan konuyu, bugün yazdığım ilk mesajda belirttim. olay artık ürün incelemesinden çıktı ve başka boyutlara girdi.. benim mikrodalga fırınım ve lcd LG, buzdolabım electrlux, çm ve bm bosch, süpürgem ise nilfisk....kaldı ki bosch bulaşık makinemin kurutmasından hiç memnun olmadığımı defalarca belirttim....dolayısıyla ne pahalı marka fanatiğiyim ne de fanatikliği yapıyorum.... ama farklı kameralarla, üstelik de cep telefonuyla çekilmiş görüntüleri kıyaslayarak ben gerçekleri yazıyorum demek bana mantıklı gelmiyor....objektif bir karşılaştırma olmadığını söylüyorum...herkesin görüşü kendine haklı gelir elbette...ama kendi görüşünü gerçekleri yazıyorum diye belirtmek doğru bir yaklaşım değil.

Haklısınız farklı kameralarla çekilmiş videolar ve bu durumda ses yüksekliklerini işin içinden çıkarıyorum evet o konuda hatalı davrandım özür diliyorum ses yüksekliğini kıyaslamak yanlış oldu ama makinelerin seslerini dikkatli dinleyin arkadaşın makinesinde ses düz geliyor yani tıkırdama sesi filan yok yalnız Bosch'lara bakın ses düz gelmiyor vuruntulu tıkırtılı geliyor bu şekilde bir karşılaştırmanın daha mantıklı olduğunu düşündüğüm için böyle yazdım.

Bu arada ben de evimde Bosch'un elektrikli süpürgesini kullanıyorum Alman üretimi formula hygienixx ve çok memnunuz gerçekten kaliteli bir ürün bir daha süpürge alacak olsam yine aynı marka alırım.

Marka fanatikliği konusunda da ben sizin bana yazdığınız ilk mesajı göz önünde bulundurarak cevap yazdım.

• quote:

quote:

yahu elbette kimse kimseye bişeyi zorla aldırtamaz... almasın da zaten...kişi kendi araştırsın, beğensin, aklına ne yatıyorsa onu alsın... kaldı ki bence de bu başlıktaki ürün, 599 TLye gelmiş ve f/p olarak gayet ideal görünüyor. kullanan da memnun kalmış. benim buna ne itirazım olabilir ki? zaten de yok....ayrıca ne diye itiaaz edeyim...ben yara ya da zarar görmüyorum ki? ben, itirazım olan konuyu, bugün yazdığım ilk mesajda belirttim. olay artık ürün incelemesinden çıktı ve başka boyutlara girdi.. benim mikrodalga fırınım ve lcd LG, buzdolabım electrlux, çm ve bm bosch, süpürgem ise nilfisk....kaldı ki bosch bulaşık makinemin kurutmasından hiç memnun olmadığımı defalarca belirttim....dolayısıyla ne pahalı marka fanatiğiyim ne de fanatikliği yapıyorum.... ama farklı kameralarla, üstelik de cep telefonuyla çekilmiş görüntüleri kıyaslayarak ben gerçekleri yazıyorum demek bana mantıklı gelmiyor....objektif bir karşılaştırma olmadığını söylüyorum...herkesin görüşü kendine haklı gelir elbette...ama kendi görüşünü gerçekleri yazıyorum diye belirtmek doğru bir yaklaşım değil.

Haklısınız farklı kameralarla çekilmiş videolar ve bu durumda ses yüksekliklerini işin içinden çıkarıyorum evet o konuda hatalı davrandım özür diliyorum ses yüksekliğini kıyaslamak yanlış oldu ama makinelerin seslerini dikkatli dinleyin arkadaşın makinesinde ses düz geliyor yani tıkırdama sesi filan yok yalnız Bosch'lara bakın ses düz gelmiyor vuruntulu tıkırtılı geliyor bu şekilde bir karşılaştırmanın daha mantıklı olduğunu düşündüğüm için böyle yazdım.

Bu arada ben de evimde Bosch'un elektrikli süpürgesini kullanıyorum Alman üretimi formula hygienixx ve çok memnunuz gerçekten kaliteli bir ürün bir daha süpürge alacak olsam yine aynı marka alırım.

Marka fanatikliği konusunda da ben sizin bana yazdığınız ilk mesajı göz önünde bulundurarak cevap yazdım.

işte o yüzden yazdım ya aynı çamaşırlar yıkanmalı karşılatırma yapmak için diye. makinelerin içinde ne yıkandığını bilmiyoruz. belki sizin o vuruntu-tıkırtıı dediğiniz şey, tamburun içindeki çamaşırn kumaş cinsinden, çamaşır adedinden (birinde küçüük ebatlı birçok çamaşır diğerinde büyük parçalı ama adet olarak daha az çamaşır vb) kaynaklanmakta....bunu bilmiyoruz....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 6 Ağustos 2012; 22:37:54 >

• Haklı olabilirsiniz özür dilerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: El-Diablo

Agresor nickli arkadas vermisdi linki birazdan gelir basliga verir olculeri

Mrb dostum ben Hotpoint-Ariston AQ93F29EU modelin ölçülerini vermistim Senin ürünün ölçülerini bilmiyorum ama sanırım 65 civarı dır yarın bi ara denk düşersem bakayım sonra yazarım. Keske 2 ürünüde aynı sartlarda inceleyebilme sansımız olsaydı ben indesitin O modelinin cok sessiz oldugunu biliyorum. eminim boschta diablonun aldıgının 2 katı fiyatlara alınan modellerle yarısır ve gecer hem sessizligi hem temizligiyle. burada F/P ürünleri diye Fiyat yüksek/Performans ürünleri tavsiye ediliyor. Benim mantıgımda piyasanın 2 katına boschu alıp 10 yılsonra sorun cıkardıgında fais fiyata almanın acısı ile TAMİRCİ olacagıma uygun fiyata iyi ürün alırım arızasındada degistiriveririm. 30 yılı düşünerek beyaz esya alma zamanı bitti 10 yıl sonra bu ürünler gözüne hortlak gibi gorunur insanın

• Aristonun dengelemesine laf atanlar şu videoyu bi izlesinler. Çok eski olmasa da eski bir model ama yine de dengelemesi çok başarılı. Ve en önemli nokta banyoda olmasına karşın hiç bir yerinde pas yok.
  • quote:

Aristonun dengelemesine laf atanlar şu videoyu bi izlesinler. Çok eski olmasa da eski bir model ama yine de dengelemesi çok başarılı. Ve en önemli nokta banyoda olmasına karşın hiç bir yerinde pas yok.

amortisörler gel beni değiştir diyor ben aristonun bu tipteki serisini pek beyenmiyorum çok itici aqualtisten sonra tipinde düzelme oldu zaten ama hatları yine yuvarlak

• Yok ya sağlam bunun amortisörleri ben sana amortisörü bozuk lv71 videosu izletsem ağzın açık kalır
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.