Şimdi Ara

İndeksler?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2 çeşit indeks var. Non-Clustered ve clustered. Clustered için eskiden kullanılan rehberler örnek veriliyor. Ben d harfine gitceksem dnin olduğu yere gidip içerde arama yapıyorum. Sıralı bir küme şeklinde tutuluyor. Non-Clustered ise verilerin adresleri tutuluyor. 2 sininde yapısı ağaç. Anlamadığım nokta clusteredde ben davutu arıcaksam d ye gidiyor. Non clusteredde ben davutu arıyorsam dyemi gidiyor direk davutamı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Clustered index primary key'e denk geliyor. Rehber ornegi gibi dusunme. Rehberde kayitli olan "unique" kayit, her kullanici icin farkli olan kayit clustered index olur. Ornegin telefon numarasi. Sen X telefon numarasina sahip kayiti sorguladiginda mysql clustered index kullanarak ilgili kayda ulasir.

    Secondary index de ( non clustered ) , query lerde kullanacagin ve primary index'ten daha fazla yer tutan bir indexleme bicimi. Bu da senin "D" orneginde verdigine denk geliyor. Isimlere denk gelen clustered index'ler mysql'de tutulur.

    Yani ornek vermek gerekirse, isimlerin bas harfini non-clustered index yaptiysan; mysql "D" ye denk gelen primary key'leri indexler boylece D ile baslayan kayitlara hizlica ulasirsin.

    Non-clustered da "D" diye arattiginda , ki bunu zaten clustered da arayamazsin unique olmadigi icin, D'nin altindaki clustered indexler arasinda arar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.