Şimdi Ara

Filament saklama koşulları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba selamlar. 3d yazıcı işine yeni girmiş biri olarak yazıyorum. Yaklaşık 1 haftadır Bambulab A1 Mini ile baskı alıyorum. Başlangıç için 3 tane PLA filament aldım. Bazılarınıza az gelebilir :)

Neyse bu filamentleri saklamak için vakumlu torba seti vs. de aldım. İlk başlarda her gün baskı sonu torbanın içine filamenti ve silika jeli koyup vakumluyordum. Ancak daha yeni olmasının getirdiği heyecanla her gün baskı alıyorum. Her gün vakumlu torbaya koymak torbayı da eskitti. Hatta biri patladı. Sizce nasıl saklamam gerekiyor ? Yaptığım doğru mu ?

Ayrıca TPU, PET, ABS gibi filamentlerde durum değişiyor mu onu da söylerseniz sevinirim.

Uzmanlar toplansın. Hem de yeni başlayanlara rehber olur :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seabigeyes -- 5 Şubat 2025; 8:20:22 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Merhaba,

çok tecrübeli olduğumu söyleyemeyeceğim ancak kendi deneyimimde düz pla'lar çok fazla etkilenmiyor, 1 ay içerisinde bitirdiğimde sorun yaşamadım hiç düz pla ile.

Wood pla çok fazla etkileniyor. Dokununca bile hissedebiliyorum, ilk kullanım öncesi kuruttuğumda sorun yaşamadım 2 gün açıkta kaldıktan sonra yapışmamaya ve dağılmaya başladı.

PETG ve TPU filamentleri yorum yapacak çok kullanmadım ancak internette özellikle PETG'nin çabuk nem topladığı yazıyor. Şu anda o filamentlerim için bir sebze kurutucudan filament kurutucu modifiyesi yapma aşamasındayım.

Ben de A1 kullanıcısı olarak, yazıcı ABS ile uyumlu olmadığı için denemedim hiç yorum yapamayacağım.

• n_mert N kullanıcısına yanıt
    Yorumunuz için çok teşekkürler. Bir sorum daha olacak. Uzun süredir istediğim bir hobi olduğu için filamet işini biraz abartmışım. 7 tane 1 kiloluk pla filamet aldım. Hiç açmadıklarım var tabi ki. Bu hiç açmadıklarım kutu içinde bozulma yapar mı ? Bilginiz varsa çok sevinirim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Seabigeyes S kullanıcısına yanıt

PLA için sıkıntı güneş ışığı ve fazla neme maruz kalma. Vakumlu poşetinde doğrudan güneş/uv ışığı almayan ortamda zarar göreceğini düşünmüyorum. Nem olarak %60 nem üstü sıkıntılı nitelendiriliyor, vakumlu silikalı poşette zaten sıkıntı olmaz ama poşeti delinse bile çok rutubetli odada saklamıyorsanız sıkıntı olacağını sanmam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.