< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seabigeyes -- 5 Şubat 2025; 8:20:22 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Filament saklama koşulları

-
-
Merhaba,
çok tecrübeli olduğumu söyleyemeyeceğim ancak kendi deneyimimde düz pla'lar çok fazla etkilenmiyor, 1 ay içerisinde bitirdiğimde sorun yaşamadım hiç düz pla ile.
Wood pla çok fazla etkileniyor. Dokununca bile hissedebiliyorum, ilk kullanım öncesi kuruttuğumda sorun yaşamadım 2 gün açıkta kaldıktan sonra yapışmamaya ve dağılmaya başladı.
PETG ve TPU filamentleri yorum yapacak çok kullanmadım ancak internette özellikle PETG'nin çabuk nem topladığı yazıyor. Şu anda o filamentlerim için bir sebze kurutucudan filament kurutucu modifiyesi yapma aşamasındayım.
Ben de A1 kullanıcısı olarak, yazıcı ABS ile uyumlu olmadığı için denemedim hiç yorum yapamayacağım.
-
Yorumunuz için çok teşekkürler. Bir sorum daha olacak. Uzun süredir istediğim bir hobi olduğu için filamet işini biraz abartmışım. 7 tane 1 kiloluk pla filamet aldım. Hiç açmadıklarım var tabi ki. Bu hiç açmadıklarım kutu içinde bozulma yapar mı ? Bilginiz varsa çok sevinirim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
PLA için sıkıntı güneş ışığı ve fazla neme maruz kalma. Vakumlu poşetinde doğrudan güneş/uv ışığı almayan ortamda zarar göreceğini düşünmüyorum. Nem olarak %60 nem üstü sıkıntılı nitelendiriliyor, vakumlu silikalı poşette zaten sıkıntı olmaz ama poşeti delinse bile çok rutubetli odada saklamıyorsanız sıkıntı olacağını sanmam.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X