Şimdi Ara

İncir sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaş incir kuruyunca ağırlığının %40 ı kadar fire veriyor

kilosu 3 tl den alınan yaş incir kurutulduğunda kuru incirin kilosu kaç TL olur ?

• ağırlığı 100x olsun. kuruyunca 60x kalır. kilosunu 3 TL den almışız. yani 300x TL vermişiz. bundan sonrası yok. soru eksik olmalı

edit: yanlış okumuşum pardon

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stam -- 9 Ocak 2015; 16:57:11 >
  • 5 tl mi ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10kilo incir aldim. 3liradan 30tl. yuzde 40 fire verdi kaldi elimde 6 kilo. 6.x =30 x=5tl.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: stam

ağırlığı 100x olsun. kuruyunca 60x kalır. kilosunu 3 TL den almışız. yani 300x TL vermişiz. bundan sonrası yok. soru eksik olmalı

hocam bana da bir tuhaf geldi,ama kitaptaki soru bu şekilde
    mantıken ağırlık azalacağı için,paranın daha az olması lazım,soruda bize kağr falan da dememiş
  • 5 lira olur
  • Hocam işlemsel olarak kilosuna 100 x dersek kuruyunca bize 60 x kalıyor 60 x i 3 tl ise kuru halinin 100x i a liradır de (100x.3)/60xden = 5 tl cıkar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Piramit sorusu
    5 ay önce açıldı
    tyt 2020 şişe-balon sorusu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Syntax 1907

Hocam işlemsel olarak kilosuna 100 x dersek kuruyunca bize 60 x kalıyor 60 x i 3 tl ise kuru halinin 100x i a liradır de (100x.3)/60xden = 5 tl cıkar

hocam kurumuş halinin kilosu daha az oluyor,kilosu azalınca para tam tersi niye artıyor,soruda kağr falan da dememiş
    Galiba soruya gizlemiş uyanıklar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oksygen -- 9 Ocak 2015; 16:17:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oksygen

quote:

Hocam işlemsel olarak kilosuna 100 x dersek kuruyunca bize 60 x kalıyor 60 x i 3 tl ise kuru halinin 100x i a liradır de (100x.3)/60xden = 5 tl cıkar

hocam kurumuş halinin kilosu daha az oluyor,kilosu azalınca para tam tersi niye artıyor,soruda kağr falan da dememiş
    Galiba soruya gizlemiş uyanıklar

Hocam aldıgımız para sabit kalıyor kilo azalırsa incirin kilo parası artar kar 2 tl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Syntax 1907 -- 9 Ocak 2015; 16:20:13 >
  • Syntax 1907 kullanıcısına yanıt
    neye göre yaptınız .''Zarar edilmemesi koşuluyla en az kaç lira olmalıdır'' mı diyor soruda?
  • quote:

neye göre yaptınız .''Zarar edilmemesi koşuluyla en az kaç lira olmalıdır'' mı diyor soruda?

kaça satılırsa zarar edilmez deseydi ben de o yöntemden yapacaktım da,soru hiç bir şey dememiş
  • quote:

Hocam ben 1 kg yaş incir alsam incire 3 tl ödeyeceğim kurutunca 0,6 kg kalıyor zarar etmemek için 3 tl= 0.6 x a
    A burdan 5 tl cıkar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Syntax 1907 -- 9 Ocak 2015; 16:24:38 >
  • quote:

quote:

Hocam ben 1 kg yaş incir alsam incire 3 tl ödeyeceğim kurutunca 0,6 kg kalıyor zarar etmemek için 3 tl= 0.6 x a
    A burdan 5 tl cıkar

uyanıklar soruya gizlemişler
  • quote:

Pardon hocam yorumunuzu eksik okumuşum bence zararla ilgisi yok

Sorunun türkçesi kuru incirin 0.6kgsi 3 tl ise 1 kgsi nedir

Ben böyle düşündüm

• quote:

quote:

Pardon hocam yorumunuzu eksik okumuşum bence zararla ilgisi yok

Sorunun türkçesi kuru incirin 0.6kgsi 3 tl ise 1 kgsi nedir

Ben böyle düşündüm

doğru düşünmüşsün ben yanlış okumuşum soruyu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.