Şimdi Ara

Inception (2010) (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.852
Cevap
3
Favori
120.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Katıksız Manyak!

quote:

Orijinalden alıntı: aQua~MaDooR`

quote:

Orijinalden alıntı: gyükseltürk

quote:

Orijinalden alıntı: aQua~MaDooR`

quote:

Orijinalden alıntı: smd

İstinye Park 11 seasına aldım biletimi. İstanbuldaki ilk seans.

Bende Antalya cinebonus.

Hocam avatarını çalıyorum hemen

Herşeyimi çaldılar zaten onu da çalın. (şaka tabiki canın sağolsun)

bende çalıyorum avatarı

bir şeyden de çıkma be birader

ulan ne güzel şimdiye izlemiş olacaktık niye 30una çektiler

• quote:

Orijinalden alıntı: slicer

Arkadaşlar ben de filmi bugün izledim. Konusuyla, işlenişiyle çok güzel bir film olmuş lakin öyle devrim niteliğinde falan da değil. Imdb puanı da biraz yüksek gibi geldi bana. Beklentilerinizi çok çok yukarı çekmeyin derim. Bunun gibi iş içinde iş olan, kafı karıştırıcı senaryoya sahip filmleri sevip izleyenler için takip etmesi rahat bir film. 10/10 gibi yüksek puanların ise bu türe pek aşina olmayıp senaryonun karışıklığı, işlenişi ve görsel efektlerinin verdiği hayretle karışık afallama duygusunu yaşayan kişiler tarafından verildiğine inanıyorum.

Hasılı, izlenmesi gerektiğine ve izlenildiğinde zevk alınacağına inandığım bir yapım.

İndiremiyorum ki beklentilerimi. Benim kuzen izlemiş Amerka'da sonunu pek anlamamış. Gerçi sonra sakin kafayla analiz ettikten ssonra anlamış. Çok beğenmişti ama...

• ben nedense nolanın çok abartıldığını düşünüyorum.dark nightıda çok beğenmemiştim.neden bu kadar abartıldı anlayamıyorum...
  • Çok kötü bir durum. Filmi 2 Ağustos'ta izleyebilcem. Bu yüzden 30 Temmuz - 2 Ağustos arası foruma girmeyeyim .
  • quote:

Orijinalden alıntı: ax

ben nedense nolanın çok abartıldığını düşünüyorum.dark nightıda çok beğenmemiştim.neden bu kadar abartıldı anlayamıyorum...

Son 12 yılda yaptığı 7 filmin hiçbirin vasat olmayıp 4-5'inin çok iyi olmasından olabilir mi?

The Dark Knight'ı savunmayacağım konuyu da uzatmayacağımda nesi eksik mesela o filmin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnuR -- 24 Temmuz 2010; 13:34:00 >
  • quote:

ben nedense nolanın çok abartıldığını düşünüyorum.dark nightıda çok beğenmemiştim.neden bu kadar abartıldı anlayamıyorum...

Onur'un da dediği gibi neresini beğenmedin The Dark Knight'ın? Ayrıca Nolan kendini Memento ve The Prestige gibi filmlerle kanıtlamış bir insan. Hem yaptığı filler boş olmuyor. Her detayını takip etmen gerekiyor(Saydığım 2 filmde bu daha fazla)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Repercussion -- 24 Temmuz 2010; 15:09:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Repercussion

quote:

Onur'un da dediği gibi neresini beğenmedin The Dark Knight'ın? Ayrıca Nolan kendini Memento ve The Prestige gibi filmlerle kanıtlamış bir insan. Hem yaptığı filler boş olmuyor. Her detayını takip etmen gerekiyor(Saydığım 2 filmde bu daha fazla)

Beğenmeyen beğenmesin biz beğeniriz. Adam zaten kendini fazlasıyla kanıtlamış bir yönetmen.
  • şimdi bütün sahneleri aklıma gelmiyor ama özellikle başta ki soygun sahnesi ile hastane sahnesi pek inandırıcı değildi.mesela soygun sahnesinde ki planın tam tamına işlemesi inandırıcı değildi.adamların birbirini öldürmesi ve kendisine silah çeken adamın içeri giren otobüs tarafından etkisiz hale gelmesi ve diğer otobüslerin arasına karışıp ortadan kaybolması.koskoca şehirde soygunun farkedilmemesi falan filan.bunlar çoğu seyirciye hoş gelebilir ama beni filmden soğutan detaylar.
  • Bu Joker farkıdır.Eğer söylediğin gibi detaylara takılırsan eğer olmaz bu iş.
    Joker,Batman çizgiromanında çok zeki,kurnaz ve işleri her zaman tıkırında yürüyen bir adam olarak bilinir.
  • Konu başındaki Dicaprio nun arkası dönük olan afisi her gördüğümde Dark Knight geliyo aklıma.
  • Filmle ilgili ilginç ayrıntılar var.

Warner Bros dağıtımının başındaki Dan Fellman: “Yaz için yapılan bütün filmlerin yazın şimdiye kadarki kısmını yürütmelerine izin verdik. Artık yazın geri kalanı bizim bu orijinal filmimizin elinde.”

Nolan, filmdeki rüya alemini gerçekçi kılabilmek için 6 farklı ülkede kurulan setlerden yararlanmış.

Ben daha fazlasını okumadım spoiler içeriyor galiba.

Daha ayrıntılı bilgiler için link

Dikkat: Spoiler içerebilir!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyyorlamam bu kadar -- 24 Temmuz 2010; 19:21:10 >

• IMDB'de son durumu oylar 65.000 küsüre yükselmiş ve puanını koruyor...

1029 kişi filme 1 puan vermiş
  • Ünlü blog yazarı Flying Dutchman filmi izlemiş ve yorumlamış.(Nasıl izledi lan? diyecekler için kendisi Hollanda'da yaşıyor.)

Öncelikle yazının başında belirteyim bu yazı filmle ilgili hiçbir şeyi açığa vurmayacak merak etmeyin. Gazetelerde okuduğunuz ana hatlarıyla anlatılan senaryonun dışına çıkmadan, ayrıntıya girmeden sadece görmeye hazır olmanız gerekenler hakkında birkaç ipucu vereceğim o kadar. Film Türkiye'de gösterime girdip izlendiğinde ayrıntılı analiz ederiz.

21. yüzyılda artık kitleleri harekete geçirmek, bir amaca yöneltmek, "kafalara bir fikir yerleştirmek", onları yönetmek için medya çok önemli bir güç. "Promosyon" denen şey bu akımın bir sonucu olrak ortaya çıktı ve sinema sektörüne de yansıdı tabii ki. Birçok film daha gösterime girmeden beklenti yaratıyor, bir kısım izleyicide beğeniyi yükseltirken bir kısımda da topluluk psikolojisi gereği olumlu bir önyargı yaratıyor. Dark Knight, Avatar gibi filmler bu akımın son öncüleriydi. Onların daha minör olanlarını Harry Potter ve Twilight serileri kullanıyor. Incception da böyle bir film oldu. Daha kendisinden önce efsanesi geldi kulaklara. Bu efsaneye inanmak isteyeceğimiz çok şey vardı filmde Christopher Nolan, özgün bir senaryo, yıldız bir oyuncu kadrosu ve çok özgün işler çıkarılabilecek bir hikaye. Rüyalarla ilgili bir film olacaktı işte ötesi var mı?

Öncelikle söyleyeyim filmdeki bazı koreografiler akıllara Matrix'i getirdi ve ben de bu filmde izler taşıyacağını düşünmüştüm ama bu film bambaşka bir kategoride. Aslında ikisinde de yaşadığımız dünya ile ilgili iddia edilen şey benzeşiyor ama onu ayrıntılandırmaya gelince bana göre ilk planda zikredilmesi gereken film Japon animesi Paprika...Filmde bu animeden birçok tat bulacaksınız.

Bir başka nokta filmin anlaşılırlıığ ile ilgili. Leonardo di Caprio'nun senaryoyu ilk okuduğunda filmi anlamadığı söylentileri üzerine filmi bütün zihin kanallarımı dikkatle açarak izledim ama buna hiç gerek olmadığını gördüm. Siz de "ya bir şey anlamazsam" gibi bir şüphe ile girmeyin salona zira filmde olan her şey bir karakter tarafından diğerine anlatılıyor ve seyirciye bırakılmış ucu açık hiçbir şey yok nerede ise. Bir sahne dışında ki onu da zaten göreceksiniz. Dolayısıyla bizim Leo senaryoyu okurken ya kafası iyiydi ya yataktan yeni kalkmıştı.

Oyuncu performanslarının hiçbirinin aksamadığı şiir gibi işleyen, ne gereğinden kısa ne gereğinden uzun, sağlam bir film var karşımızda. Yine belirtelim Imdb'de ilk 10'a girecek bir film mi? Hayır. Bana göre Nolan filmografisinin tepesinde halen Memento oturuyor. Ama Inception da The Prestige ile birlikte ikinci sırayı işgal edebilir. Fimin işleyişinde benim beğenmediğim bir tek unsur vardı onu da yine herkes izledikten sonra konuşuruz.

Son olarak iyi film, sağlam film, özgün film, tadında film. Gidilesi film...Ama filme kendinizi alıştırmak istiyorsanız öncesinde bahsettiğim Paprika'ya bir göz atabilirsiniz. Ama belirteyim o Inception'dan daha zorlar izleyiciyi...

Umarım çok şeyi açık etmedim...

• arkadaşlar biletler satışa çıktımı ben cinebonus un sitesinden bakıyorum daha biletler satışa çıkmamıştır yazıyor, mybilette de ist anadolu yakasında sadece 5 6 sinema satıyor ne zaman satışa çıkacağını bilen varmı ?
  • Ben Türkiye'de çok ilgi olacağını düşünmüyorum. En azından salonları ağzına kadar dolduracak kadar bir ilgiyi. Umarım yanılırım tabii.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARKRUSE -- 24 Temmuz 2010; 20:24:41 >
  • Oyuncu performanslarının hiçbirinin aksamadığı şiir gibi işleyen, ne gereğinden kısa ne gereğinden uzun, sağlam bir film var karşımızda. Yine belirtelim Imdb'de ilk 10'a girecek bir film mi? Hayır. Bana göre Nolan filmografisinin tepesinde halen Memento oturuyor. Ama Inception da The Prestige ile birlikte ikinci sırayı işgal edebilir. Fimin işleyişinde benim beğenmediğim bir tek unsur vardı onu da yine herkes izledikten sonra konuşuruz.

Son olarak iyi film, sağlam film, özgün film, tadında film. Gidilesi film...Ama filme kendinizi alıştırmak istiyorsanız öncesinde bahsettiğim Paprika'ya bir göz atabilirsiniz. Ama belirteyim o Inception'dan daha zorlar izleyiciyi...

Nolan'dan yeni bir efsane daha geliyor bu gün gibi ortada. Dört gözle beklemedeyiz.
    Şu anda tek dileğim buradaki sinemalara dublajlı değil de orijinal dilde gelmesi. Dublaj gelmez umarım.

• Dublaj gelirse '' ÇÜŞ '' derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PHI

Şu anda tek dileğim buradaki sinemalara dublajlı değil de orijinal dilde gelmesi. Dublaj gelmez umarım.

Yabancı bir filmin dublaj gelmesi için 3 neden vardır. Uyarlama bir filmdir (Twilight, The Dark Knight), piyasa filmidir (2012), animasyondur. (Toy Story 3) Bunların dışında dublaj geldiği pek görülmüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wrigoo

quote:

Yabancı bir filmin dublaj gelmesi için 3 neden vardır. Uyarlama bir filmdir (Twilight, The Dark Knight), piyasa filmidir (2012), animasyondur. (Toy Story 3) Bunların dışında dublaj geldiği pek görülmüyor.

İş Avşar sinema Konya olunca temkinli yaklaşıyorum doğrusu. Gittiğim filmlerin çoğu dublaj idi, sonra dvd'den orijinal dilde bir kez daha izledim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: wrigoo

quote:

Gittiğim filmlerin çoğu dublaj idi, sonra dvd'den orijinal dilde bir kez daha izledim.

Aynen bizim burayada beklediğim tüm filmler dublaj geliyor.. Çoğuna gitmiyorum o yüzden ya da uzağa başka bir sinemaya gidiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Lanaya- -- 24 Temmuz 2010; 22:05:44 >

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.