Şimdi Ara

Inception (2010) (135. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.852
Cevap
3
Favori
120.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 133134135136137
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • filmde tutarsızlık olmadığını düşünüyorum, 4.izleyişimde aklıma takılan soruları çözdüm, bu konudaki yorumlara da baktım, tavsiyem filmin en az 2 kere izlenmesidir ama o da yetmeyebilir
  • Filmin sonu ile ilgili tartışılacak birşey yok bence. Tamamen gerçek hayat ve artık rüyada değil. Nolan bir hinlik yapıp sonunu bilmediğini söylüyor. Aslında söylediği bir yerde mantıklı çünkü hala MEMENTO filmide olduğu gibi insanlar deli gibi alternatif sonlar üretiyor. Ama devam filmi gelmeyecektir... Yüzük teorisi %100 doğrudur ve son sahnede elinde yüzük olduğunu idda edenler yanılmaktadır. Filmde rüyada olmadığı sahnelerde Leonardo yüzük kullanmıyor (Sol eline bakınız...). Kare kare izlediğim için eminim. Leonardo gerçek hayatta iken sadece Mall'un intahar ettiği sahnede camın önünde parmağında yüzük olduğunu görebilirsiniz ki buda Mall ile hala birlikte olduğu içindir. İntaharından sonra yüzüğü çıkartıyor ve sadece rüyalarında parmağında yüzük oluyor.
    Mahsende de parmağında yüzük yok ve mahzendeki rüyadan çıkınca da. Yani leonardo filmin sonunda gerçek hayatta. Filmin başında çocuklarının hayalini gördüğünde kızın ayakkabısına bakın filmin sonunda farklı bir ayakkabı var. Yani hayal değil. Sadece kafa karıştırmak için bol montajlı bir film...
    Bilim, pisikoloji ve akıl oyunları ile arası çok iyi olan Nolan taaa ilk filmlerinden bu yana bu 3 faktöre gönderme yapmakta (Following,memento,prestij ve inception). Filmlerinde bilim insanlarından replikler kullanmakta ve bir bilge kişilik kahramanlarına yol göstermekte. Bunu genelde Michael Caine ile götürmekte ama TESLA ya da rol vermekte. BATMAN serisini ayrı tutmak ve bazen milyoner olmak için yapması gerekir diye düşünüyorum. Insomnia da yine akıl kurcalayan fakat yeniden düzenlemesini yaptığı ve çektiği eski bir film.
    Kısaca şanslı bir nesilizi ve zeki bir adamın filmleri ile zihnimizle oynasına izin veriyoruz. Yani önyargısız izliyoruz ve mutlaka bizi merak ettirecektir diye hazırlanıp izliyoruz filmlerini. Bence bukadar...

• Umarım, bir gün buradaki Inception hayranlarını da Oscar jürisine çağırırlar da, tüm Oscar ödüllerini Inception'a verirler. Ama şundan eminim ki, Christopher Nolan Oscar jirisinde olsaydı, Inception'a "en iyi film" ödülünü asla vermezdi. Çünkü yine eminim ki, her ne kadar popüler kültüre uygun düşen ve iyi gişe yapan filmler yapıyor olsa da, Nolan sanattan anlayan bir insan. Inception'a "en iyi film" ödülü vermek, sanatın içine tükürmek demektir yahu.
  • Nasıl izlemedim böyle bir mükemmel filmi kaçırmışım nolan'dan çıkan hangi film kötü be abi
  • Arkadaşlar filmin sonunu anlatabilecek olan var mı

• 2.bölümde Yusuf'un rüyası-Arthur'un rüyası-Eames'in rüyası yazıyo ya hani yandada Fitcher's mind yazıyo şimdi ilk baş yusufun rüyasına giriyolar sonra arthurun sonra da eamesin rüyasına.Ama amaçları Fitcher'ın babasının şirketini yok etmesi.Eee o zaman Fitchera girmeleri gerekmiyo mu?Fitchers mind nedir?Yani fitcherın rüyasına giriyolar ama rüyanın mimarları 1.rüyanın mimarı yusuf 2.nin arthur 3.nün eames mi?O zaman o kızın(domun babasının okulundan aldığı) işi ne?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi power 90 -- 17 Mayıs 2013; 21:54:08 >
  • Biride demiyorki niye herkes cobb'u kurtarmak için canını tehlikeye atıyor?
  • Filmi ilk defa izledim Daha önceden izlenmesi gerekirdi ama şimdi anlayabildim.Sonunda çevirdiği dalganın dönmeye devam etmesi ya 2. seri old.nu gösteriyor ya trajik bir son (çünkü hala rüya görmeye devam eden bir kahraman var) yada bu biraz düşük ihtimal ama o şey tam duracakken filmi bilerek kestiler
  • Beyler tekrar izledim fikrim yine değişti. Bana tam olarak acıklayaacak biri varsa? Burada yine tartışalım.
  • Up
  • rüyaları anlamlı hale getiren gerçeklerle hayaller arasında sıkı bağlantı kuran bir film
  • 2010 ne güzeldi shutter island inception

şimdi nerde
  • quote:

Orijinalden alıntı: azazel61

2010 ne güzeldi shutter island inception

şimdi nerde

tamda bunun benzeri bişey yazacakdım şimdi böyle flimler çıkmıyor çıkkıyor ama nedüğü belirsiz oyundalar hiç geçmişinde başarı olmayan yönetmenler yapımcılar la çekiyorlar onuda zaten izlenmiyor keşke çıksa güzel bişey lerde izlesek
  • Nolan'a da sordular rüyada mı değil mi diye. Nolan'da şöyle cevap verdi:
    ''Ben de bilmiyorum.'' dedi. Bence filmin sonu bizlere bırakılmış kimlere göre rüya kimlere göre değil.
    Önemli olan şudur:
    ''Hayat saten bir rüyadır.''
    Hatta filmde şöyle bir replik vardı.
    -Demek uyumak için buraya geliyorlar.
    -Hayır uyanmak için buraya geliyorlar. Rüyalar onların tek gerçeği.
  • Ben hala sonda ki, topaç'ın halini merak ediyorum... Vurucu noktaların dan en üst seviyesi o kısımdı... 2 yıldır aklım da o topaç var
  • Mükemmel bir filmdi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5. kez izledim hala sıkmıyor tavsiye ederim mükemmel bir film
  • 2 cikarmi acaba

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk kez bugün izledim,şuana kadar izlediğim en iyi film.
  • Bir kere izledim, harika bir filmdi. Tekrar izlemek istiyorum ama en doğru anı bulmam lazım
  • 
Sayfa: önceki 133134135136137
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.