Şimdi Ara

!!İNCELEME!! Yeni Goodyear EfficientGrip Performance Lastikleri (48. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.434
Cevap
33
Favori
279.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Cevabınız için teşekkür ederim.

Demekki egp kötü bir lastik değil. Sessizlik ıslak zemin performansı ve düşük yuvarlanma direnci gözönüne alındığında tercih edilebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: brava 34

Bi önceki sayfada Resimleri attım bu lastigin 4 kanallı ve 3 kanallı olanı var. 4 kanallı A ve B Etiket değeri var. 3 kanallı olanın C ve A değeri var. Yorumlarin geneli 4 Kanal üzerine 3 kanallı gönderdiler bana. Bilginiz olsun. Haa 3 Kanal kötü demek değil tabiki de o da nokian line ile ayni değerlere sahip sessiz bi lastik.
    Karadeniz de Islak zeminde A Etiket li lastik daha iyi olur.

bende hb. aldım 3 kanal geldi kulanilacak bolgeye gore 3 yada 4 kanalli uretiyorlar tercihide siz yapiyorsunuz biri yakıtta iyi biri ıslak zeminde
    muthis sessiz bir lastik continaltenden sonra cok sessiz bir lastik özellikle döseme yollarda eskisi gibi ses yapmiyor arac 308 frenleme icin bir sey diyemem 2 gun oldu 10 km kullandım ama ses gerecekten kesildi

• m_kucukaksoy kullanıcısına yanıt
    Bende yeni taktırdım biraz kullanım bakim belli olur

• Bu lastiği mazda 626 ya takcam sizce uygunmu

• O araç üzerinde gördüm ben. Konuştuğum kişide mazda aracı vardı. Memnun olduğunu söylemişti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatal_hand

quote:

Orijinalden alıntı: pdr tecnics

Arkadaslar virajda ve ruzgarda guvensiz lik yasatiyor hissi veriyor diyorsunuzz..

Aslinda sorun lastigin yuvarlanma direcinin dusuklugu ve sportif kabiliyetlere yatkin olma ozelligi ile alakali....

Ben bu lastikten iki takim eskittim suanda golf 5 aracimda tsi 140 gibi cift turbolu yuksek performansli bir aracta muthis bir guvenle kullaniyoru..
    Ayrica takilali 30 bin km yol yaptim lastigi gorseniz sanki bir ay once takilmis gibi hic eskimiyor..

Yol tutusu muthis olan bu lastik tabiri yerindeyse biraz dilinden anlamaniz gerekiyor...

On takim ve yanal ruzgar direnci dusuk olan araclar biraz etkilenebilir cunku lastigin biraz yapisiyla alakali yuvarlanma ve yanal direcleri dusuk olan bir lastik..
    Ayrica yanaklarida incedir..
    Bu tip sorun olan arkadaslar 2 bar fazla hava basabilir..
    Ayrica lastik ebat olarak herkes cok farkli ebatta kullaniyor 65 yanaktan tutta 45 40 yanak kullananda var..

Ozellikle 55 yanak ve alti olanlar taban 215 ve uzeri olanlar kolay kolay lastigin eksi olan bu olayini pek hissetmezler..

Aksine ben 205 55 16 ebat kullaniyorum..
    180 190 civari girdigim sert virajlarda bile lastigin ne cevap verecegini bildigimden tereddutsuz giriyorum hizli virajlara..
    Asiri zorlandiginda bircok lastik bi anda kaymayi baslatmak yerine...
    Yerinde mudahelerle kolayca araca yon veriyor...
    Bu arada yuksek hizlarda virajda limitlerde dondugunuzde bircok lastik gibi bir anda kopmayip yavas yavas kaymaya basladiginizi hissettiyor bu esnada korkmayin...
    Yerinde mudahlelerle kolayca izine giriyor...

Birde ne hikmetse islak yolda kuru yolda gittigibden daha fazla guven veriyor..
    Yagmurda millet ortadan sagdan 80 100 giderken ben kapatip gidiyorum...
    Hic bir sekilde guven sorunu yasatmiyor aksine islak zemindede guzel yapisiyor yere..

On numara lastik alin pisman etmez ozellille buyuk ebatlar...

Bu lastiklerim testlerden ve forumlardaki yorumlardan dolayı taktım aracıma. 205/55/16 ebatlarında 4 lastik değişiminden sonra araç çok yumuşadı ve gerçekten lastik sesi çok düştü. Yalnız ben işim gereği çok fazla uzun yol yapıyorum ve aracı yüksek süratlerde kullanırım. Rüzgarlı, yağmurlu, sisli, 40 derece üstü vb şartlarda kullandım aracı.

Lastikleri 35 psi hava bastırdım, ilk başta bunu belirtmek istiyorum. Sorun olarak diyebileceğim ilk şikayetim ankara-istanbul otobanında meydana geldi. Daha önce aracımda takılı olan toyo lastiklerle hiç tedirginlik yaşamadan döndüğüm virajların ortasında yoldan çıkacakmış gibi hissettim ve esp'yi devreye soktu. Anlık bir kayma olarak düşündüm. Lastik basınçlarını 38 yaptım fakat virajlardaki tedirgin etme ve kayma sorunum çözülmedi.

Daha sonra önde babam arkada ben giderken hızımız 150 civarı olan bir yolda aniden yan rüzgarın esmesi sonucu kendimi birden sağ şeritte buldum. Bu hareket yavaş yavaş gerçekleşmedi. Sanki sağa 45 derece direksiyon kırmışım gibi gerçekleşti. Bu arada babam farklı marka lastiklerin takılı olduğu arabasıyla hız kesmeden giderken ben hızımı 80'e kadar düşürmek zorunda kaldım. Hızımı arttırdığımda ise düz gitmek için direksiyonu sola kırıp gitmem gerektiğini gördüm.

Bu sorunlar için sorunları hep aracımda aradım. Servise 3-4 kere gittim ve aracımı haftalık olarak servise bıraktım. Ancak servis ve rot balanscıların ortak görüşü olarak araçta herhangi bir sorun olmadığı tespit edildi ve lastiklerimi değiştirmem gerektiği söylendi.

2 hafta önce daha lastiklerim 10 bin kmdeyken aracıma continental premium contact 5 lastikleri taktım. Yaptığım hız ve viraj denemelerinde bir lastiğin ne kadar önemli olduğunu anlamış oldum. Goodyeardan çok daha sesli bir lastik fakat yolda verdiği güven ve kararlılık çok farklı.

Bu lastiğin size bu sorunları yaşatmayacağı ebatları vardır. Fakat kendi tecrübe ettiğim 205/55/16 ebatlarında eğer agresif bir kullanıcıysanız kesinlikle önermiyorum. Ama genelde şehir içinde kullanan biriyseniz çok memnun kalırsınız.

Şunu da söylemek istiyorum o yavaş yavaş kayıyor dediğiniz yollarda başka bir lastik denerseniz aracın kaymadığını hatta size güven verdiğini göreceksiniz. Ben lastiği kötülemek için yazmadım bunları. Her kullanıcının farklı bir sürüş karakteri vardır. Foruma 2 lastiği de test etmiş ve aracı hızlı kullanan biri olarak, kendi lastik tercihimde bulamadığım bir kullanıcı yorumu eklemek istedim.

Bu lastik ölçüleri için 35 ve daha üstü yüklü ağırlık değerleridir. Siz tek başınıza yolculuk ediyorsanız bu değerler yüksek, aracın yol tutmaması normal. 2008 Passat'ta 205/55/16 ölçülerine 2.1 Bar (31 PSI) basıyordum, herhangi bir sorun yaşamadım. 4 kişi ve bağaj dolu önler 2.3 bar, arkadalar. 2.6 bar yapardım uzun yol için.

Aracın klavuzuna yada kapı içlerine bakıp değerleri ona göre ayarlayın.

• 3 bin km oldu taktıralı.bayiden 195 65 15 ebatını 650tl ye almıştım ve iyiki almışım diyorum.ses olayı sıfır.çukurlardan geçişler cok yumuşak oldu.frenleme mesafesi kuruda çok iyi.havalar kurak gittigi için ıslak zeminde deneyemedim.
    Şiddetle tavsiye ederim.boş yere michelin e fazla paralar dökmeye gerek yok

• Biraz daha alttaki yorumları okursanız gerekli açıklamaları yapmıştım. Tekrar söylüyorum. Normal kullanıcı için sorun yaratacak bir lastik değil, aksine çok konforlu ve sessiz. Ancak yüksek hızlarda seyahat eden, aracı neredeyse limitlerde kullanan biri için tercih edilmemesi gereken bir lastik.
  • quote:

Biraz daha alttaki yorumları okursanız gerekli açıklamaları yapmıştım. Tekrar söylüyorum. Normal kullanıcı için sorun yaratacak bir lastik değil, aksine çok konforlu ve sessiz. Ancak yüksek hızlarda seyahat eden, aracı neredeyse limitlerde kullanan biri için tercih edilmemesi gereken bir lastik.

Çok yüksek hızlarda araç kullanıyorsanız o zaman sport tipi lastık alacaksınız ki bu tip sorunları yaşamayın. Bu lastiklerin amacı zaten yakıt ekonomisi ve sessizlik.
  • Lastiklerin bence 1. görevi güvenlik olmalı. Ben 160 km/h ile giderken bir rüzgar beni sağ şeride atabiliyorsa yakıt ekonomisinin ve sessizliğin çok önemi kalmıyor. Sport tipi lastik almadım. Ancak aynı koşullarda aynı yolda çok daha güvenli gidiyorum artık.
  • andios kullanıcısına yanıt
    Sagol hocam ama yumusak lastik oldugu icin balon vs yapmasin istanbulun yollarinda

• O konuda birşey diyemeyeceğim. Hem bu lastiği henüz alıp kullanmadım hemde istanbulun yollarını bilmiyorum.
  • quote:

Lastiklerin bence 1. görevi güvenlik olmalı. Ben 160 km/h ile giderken bir rüzgar beni sağ şeride atabiliyorsa yakıt ekonomisinin ve sessizliğin çok önemi kalmıyor. Sport tipi lastik almadım. Ancak aynı koşullarda aynı yolda çok daha güvenli gidiyorum artık.

Elbette öyle ama belki size sorunlu lastikte denk gelmiş olabilir. Herneyse bir kaza vs. yapmadan durumu atlatmışsınız. Geçmiş olsun diyelim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: prisonbrk

quote:

Lastiklerin bence 1. görevi güvenlik olmalı. Ben 160 km/h ile giderken bir rüzgar beni sağ şeride atabiliyorsa yakıt ekonomisinin ve sessizliğin çok önemi kalmıyor. Sport tipi lastik almadım. Ancak aynı koşullarda aynı yolda çok daha güvenli gidiyorum artık.

Elbette öyle ama belki size sorunlu lastikte denk gelmiş olabilir. Herneyse bir kaza vs. yapmadan durumu atlatmışsınız. Geçmiş olsun diyelim.

Sağolun. Lastiği aldığım goodyear bayiine test ettirdim. Herhangi bir sorun bulamadılar.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: prisonbrk

quote:

Sağolun. Lastiği aldığım goodyear bayiine test ettirdim. Herhangi bir sorun bulamadılar.

Belkide sorun araçtan kaynaklanıyordur?

160 km ile ben aracıma Çin malı lastik taksam da şerit değiştirmez diye düşünüyorum :)

• Hocam şu yazdığım mesajların hepsini okuduktan sonra bir şey yazın. Herkese aynı şeyleri açıklamak zorunda kalıyorum. Araçta sorun yok 3-4 kere gittim servise. Lastikleri değiştirdim sorun kalmadı. Dunlop marka lastikle gelen leonlar da yandan rüzgar estiği zaman yön değiştiriyor, michelin kullanan passatlar da yolda giderken rüzgardan etkileniyor. Ben de tecrübe etmeden düşünmezdim bazı şeyleri ama tecrübe etmek gerekiyor.
  • fatal_hand kullanıcısına yanıt
    Kusura bakmayın gözden kaçıyor bazen.
    Yine yazdıysanız bilmiyorum ancak hangi lastik sorununuzu çözdü?

• Continental premium contact 5 aldım. Aslında şuan arada başka farklar da görüyorum ama biraz daha km yaptıktan sonra yorum yapmak daha mantıklı olur diye düşünüyorum.
  • fatal_hand kullanıcısına yanıt
    Aynı lastiği kullanıyorum bende şuan. 3 yılı aştı yaklaşık 15 bin km yaptım. Hiç sıkıntı yaşamadım daha pc5 ile. Ama 72db ve yakıt verimliliği c sınıfı. Çok iyi değerler değil..

• Ben yakıt tüketimi b olsun diye güvenliğimden vazgeçmezdim. Ama goodyear düzgün asfaltta çok daha sessiz bir lastik. Ancak mıcırlı asfaltta hemen hemen aynı sesi yapıyorlar.
  • 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.