Şimdi Ara

!!İNCELEME!! Yeni Goodyear EfficientGrip Performance Lastikleri (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.434
Cevap
33
Favori
279.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeni aldığım 2008 fiesta collection aracımın lastikleri hiç değiştirilmemiş durumda (195/50R15 bridgestone turanza er30 04.08 üretimi 45bin KM'de aracım)
    Diş derinliği baya azalmış durumda yanaklara doğru çatlaklar var. Aracı uygun aldığım için gözyumdum ama bana hiç güven vermiyor bu lastikler ayrıca yakıt tüketimini arttırıyorlar. Bu ay içerisinde de değiştirmeyi düşünüyorum.
    Kullandığım güzergahın ilk 60 km si mıcırlı asfalt kalan 90 km si de ankara izmir asfaltı. İlçenin içi de mıcırlı asfalt, izmirin asfaltını da bilirsiniz zaten. Arada bir piknik için topraklı taşlı yollara giriyorum.
    Birkaç model içinde kararsız kaldım. Efficientgrip performance, turanza t001, premium contact 5, pilot sport3

Michelin için balon yapıyor diyorlar, turanzalar uzun ömürlü fakat diğer özellikleri gariban kalıyor ( yakıt, gürültü, ıslak zemin), conitilerin de yazlık olanlarını pek beğenmiyorlar.
    Peki bu goodyear nasıldır. Testlerde ve etiketlerde en iyi olarak gözüküyor ama gerçek hayatta da böylemidir? Ömrü nasıldır? Balon malon yapar mı? Almaya değer mi? İlk lastik satın alışım olacağı için doğru kararı vermek istiyorum ve yardımlarınızı bekliyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaşlar efficent grip performance 2013 de cıkan güzel bir lastik ilk aldığımda lastik havaları 36 ydı yakıt tüketimi de %20 azalmıştı uzerınden cıkanlar mıchelın primacydi sonra 36 fazla gelınce 32 ye dusurdum konforu daha ıyı oldu yakıt tüketimi eskıye nazaran yıne daha az ancak cogu kısının bılmedıgı bır durum varkı goodyearlarda balans sorunu var yanı balans yapılsada duzgun olmuyo haberınız olsun ben 1 yıldır kullanıyorum canımı sıkıyo mıchelınde boyle seyler yoktu belkı teknık olarak cok az daha kotu ama konfor acısından can sıkıcı ınanmıyorsanız taktırın gorun yetkılı servısınde taktırıp balans yaptırdım 120 130 da tıtreme belırgın ve cok guvendıgım ustama balans yaptırıcaktım ancak onlar goodyear satmamalarının nedenını anlattı ve gerek yok dedı balansa para vermene durum bu kadar net bılmıyorum baskaları da aynı sorunu yasıyo mu ama genel olarak boyleymıs
  • quote:

Orijinalden alıntı: odakodak

Focus aracımda fabrika çıkışı Hankook ventus s1 evo lastikler araç daha 24000 km de olmasına rağmen taban kanallarından çatlamaya başlamış. 3,5 yıllık lastiklerin hala fren ve yol tutuş performansı ıslak ve kuru zeminde ilk günkü gibi mükemmel seviyede.
    Bu çatlaklar yüzünden lastikleri değişmeye karar verdim.
    Özellikle Goodyear Efficientgrip Performance, Michelin Primacy 3, Yokohama cdrive2 ve Contipremiumcontact 5 üzerinde yoğunlaştım.
    Etiket değerlerine göre sıralarsak;
    1. Goodyear
    2. Michelin
    3. Continental
    4. Yokohama

Özellikle sessiz ve konforlu lastik istediğim için Goodyear ağır basıyor.
    205/55/16 ebatında 91H ve 91V Polonya üretimi, 91W Almanya üretimi. H dan W ye doğru konfor azalır diye düşünürken W'nin yanaklarının H'dan daha yumuşak ve esnek olması beni şaşırttı.
    Michelin'in Goodyeardan daha sert bir yapısı var. Özellikle tabanı çok sert. Lastik deseni çok basit.
    Conti yi bulamadım
    Yokohama da da kauçuk olarak yumuşak olmasına rağmen yanakları kalın ve sert.

Şu anda 91w ye ihtiyaç olmasa da sırf Almanya üretimi olduğu için Goodyear Efficientgrip Performance 91w almaya karar verdim. Umarım doğru tercih olur.

Fiesta aracımın üzerinde gelen Hankook lastikler de aynen sizin bahsettiğiniz gibi taban kanallarından çatlamış. Ben de bu nedenle lastik değiştirmeyi düşünüyorum.

Siz Goodyear Efficientgrip Performance aldığınızı yazmıştınız. Bir yıllık tecrübeniz nasıl oldu? Konforu hala iyi mi? Yukarıda bir arkadaş bu lastikler balans yapar yazmış, sizin lastiklerinizde sıkıntılı bir durum oluştu mu?

İyi forumlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: nightmare35

arkadaşlar efficent grip performance 2013 de cıkan güzel bir lastik ilk aldığımda lastik havaları 36 ydı yakıt tüketimi de %20 azalmıştı uzerınden cıkanlar mıchelın primacydi sonra 36 fazla gelınce 32 ye dusurdum konforu daha ıyı oldu yakıt tüketimi eskıye nazaran yıne daha az ancak cogu kısının bılmedıgı bır durum varkı goodyearlarda balans sorunu var yanı balans yapılsada duzgun olmuyo haberınız olsun ben 1 yıldır kullanıyorum canımı sıkıyo mıchelınde boyle seyler yoktu belkı teknık olarak cok az daha kotu ama konfor acısından can sıkıcı ınanmıyorsanız taktırın gorun yetkılı servısınde taktırıp balans yaptırdım 120 130 da tıtreme belırgın ve cok guvendıgım ustama balans yaptırıcaktım ancak onlar goodyear satmamalarının nedenını anlattı ve gerek yok dedı balansa para vermene durum bu kadar net bılmıyorum baskaları da aynı sorunu yasıyo mu ama genel olarak boyleymıs

Ben Fabia aracım için 2 hafta önce conti prem. contact 5 almaya kesin karar vermişken bu forumda yazılan yorumları okuduktan ve kliksa'daki kampanyadan haberdar olduktan sonra (önceleri Goodyear markasına ciddi bir önyargım olmasına rağmen) 195-50-15 ebatlarında Goodyear Efficient Grip Performance lastiği aldım. İki hafta süresince Ankara-Kayseri-Ankara ve Ankara şehir içinde 1000 km civarı yol yaptım. Şu ana kadar hiçbir olumsuz durumla karşılaşmadım. Sizin söylediğinizin aksine özellikle balans ayarından çok memnunum. 150-160 km hızlarda bile hiç titreme yapmıyor. Tek sıkıntım -ki o da lastiğin suçu değil- yanak 50 ebat olduğundan çukurlarda ve tümseklerde araba önceki kullandığım 60 ebat lastiklere göre biraz daha fazla sarsıntıyı hissettiriyor. Şunu da belirteyim, yaptığım km arttıkça lastikler balon yapar mı, kalitesi düşer mi o konu hakkında birşey söyleyecek tecübede değilim. Beni bu endişeye sevk eden sebep ise lastiğin yanaklarının gerçekten çok yumuşak olması. Lastiği yumuşak yanaklı olmasına rağmen satın alma sebebim ise 50 ebat yanakta yanakları yumuşak olmayan lastiklerin konforunda aşırı sıkıntı olacağını okumuştum... Naçizane fikirlerimi ve tecrübelerimi

• quote:

Orijinalden alıntı: nightmare35

arkadaşlar efficent grip performance 2013 de cıkan güzel bir lastik ilk aldığımda lastik havaları 36 ydı yakıt tüketimi de %20 azalmıştı uzerınden cıkanlar mıchelın primacydi sonra 36 fazla gelınce 32 ye dusurdum konforu daha ıyı oldu yakıt tüketimi eskıye nazaran yıne daha az ancak cogu kısının bılmedıgı bır durum varkı goodyearlarda balans sorunu var yanı balans yapılsada duzgun olmuyo haberınız olsun ben 1 yıldır kullanıyorum canımı sıkıyo mıchelınde boyle seyler yoktu belkı teknık olarak cok az daha kotu ama konfor acısından can sıkıcı ınanmıyorsanız taktırın gorun yetkılı servısınde taktırıp balans yaptırdım 120 130 da tıtreme belırgın ve cok guvendıgım ustama balans yaptırıcaktım ancak onlar goodyear satmamalarının nedenını anlattı ve gerek yok dedı balansa para vermene durum bu kadar net bılmıyorum baskaları da aynı sorunu yasıyo mu ama genel olarak boyleymıs

o kadar kullanan kişi var, biride benim, otobana çıktımmı ben 150-190 bandında giderim, 190 da bile en ufak titreme yok , elini bırak araba kendi gitsin o derece yani ,,, ayrıca dile getirdiğiniz sorunu sizden başka kimseden duymadım,, böylesine güzel bir lastik hakkında kendi yaşadığınız münferit olayı baz alarak nasıl bir genelleme yapıyorsunuz hayret bişey,, good year ın bu lastiği çıktı çıkalı micheline bayileri kan ağlıyormuş diye duydum, nerden aklıma geldiyse

• @nightmare35 Jant ve on duzende sorun yoksa lastikleri aldiginiz yere goturup sorunu anlattiniz mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim aracım Opel Corsa d
    Orjinal lastik Ebadı 195 55 r16
    205 55 r16 nin bana yakıt dışında zararı olur mu? 195 Tabanlar ara üretim olduğu için lastik başı 50 ile 80 tl arası fark oluyor. 205 taban alsam uzun vadede zarar mi ederim bilemedim.
    Eğer 205 sıkıntı olmaz derseniz Goodyear egp yi en ucuz nerden bulabilirim?
    Herkese saygilar

• quote:

Orijinalden alıntı: emrahh88

Benim aracım Opel Corsa d
    205 55 r16 nin bana yakıt dışında zararı olur mu? 195 Tabanlar ara üretim olduğu için lastik başı 50 ile 80 tl arası fark oluyor. 205 taban alsam uzun vadede zarar mi ederim bilemedim.
    Herkese saygilar

hiçbişey olmaz, aksine yol tutuşun artar,,,, bulunduğun yerde lastik.vs bayisi varsa en ucuz ordan alırsın, üstelik kargo, sökme takma ve balans ücreti ödemezsin

• quote:

Orijinalden alıntı: hiroshi_nakamura

quote:

Herkese saygilar

hiçbişey olmaz, aksine yol tutuşun artar,,,, bulunduğun yerde lastik.vs bayisi varsa en ucuz ordan alırsın, üstelik kargo, sökme takma ve balans ücreti ödemezsin

Bulunduğum bölge Ankara. Bölge bayisini aradım. Sök tak dahil 200 tl den asagi olmaz dedi tanesi için. Sanırım Kliksa daha uygun olacak gibi

• quote:

quote:

quote:

Herkese saygilar

Bulunduğum bölge Ankara. Bölge bayisini aradım. Sök tak dahil 200 tl den asagi olmaz dedi tanesi için. Sanırım Kliksa daha uygun olacak gibi

Yakıtınız bir nebze artar kanaatindeyim. Aracın yere olan teması genişliyor çünkü. Ayrıca kliksada

Siparişiniz en geç 2 iş günü içerisinde kargoya teslim edilecektir. Not: İstanbul ve Ankara da ücretsiz montaj servisimiz bulunmaktadır. Ürünlerle size gelecek olan irsaliyede iletişim bilgileri bulunmaktadır.

Bende bugün ivedik tarafına gitmeyi düşünüyorum.

Geçen hafta İskitlerde Googyear için 195*65*15 145 tl fiyat almıştım.

• quote:

quote:

quote:

Herkese saygilar

Ben Ankara da tanesini 190 liradan aldım. Sökme takma balans dahil. Depolama HARİÇ. Aynı adamlardan kaç kişiye kış lastiği almıştık . O zaman depolama ücreti dahil yine en ucuzu onlar veriyordu. Bu sefer şok oldum. Lastikler takıldı benden fazladan para istediler depolama için. Üstelik sormama rağmen. İsteyenlere özelden firma ismini veririm. Aman dikkat edin yine de.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Sanırım en uygun kliksa. Montaj dahil yazısını görmemişim. Benim için Bonus oldu

• Bugün Ankara sasmazda goodyear ef. Perf. Lastikleri taktirdim. 195 60 15 ebat, tanesi 170TL. 2014 üretimi.

Araç Focus1. Ilk izlenimim lastiklerin çok sessiz ve konforlu olduklari oldu. Lastiklerle biraz şehir dışında trafiğin olmadığı yerlerde deneme sürüşü yaptım. Sert fren, sert viraja girme, vs. Lastikler gerçekten çok iyi, yol tutuş mükemmel.

• lastikleri aldığımdan beri 500 km ye yakın yol yaptım. yine tekrar ediyorum lastikler tek kelimeyle harika. öncelikle çok sessizler. 150-160 km hızlarda seyrederken bile içeriye ses vermiyorlar. bugün yaklaşık 30 km mıcırlı asfaltta kullandım. eski dunlop lar olsaydı arabanın içinde uğultudan durulmazdı ama goodyear larda böyle bir sorunla asla karşılaşmadım gayet sessizler. bunun yanında süspansiyon konforu bariz arttı diyebilirim. yumuşak yanaklı lastikler olduğu için darbe emişi çok başarılı ve çukurlardan sarsılmadan geçiyorsunuz. yol tutuşunu da en sonunda iki gün önce test etme fırsatım oldu. her zaman aracı denediğim boş bir kavşak var burada. önceden 40 km hızla sert direksiyon hamlesi yaptığımda araç önden kaymaya başlıyordu. geçen akşam daha yüksek bir hızda aynı kavşağa daldım ve kesinlikle önden kayma yaşamadım. araç stabil bir şekilde yoluna devam etti. aslında şaşırdım çünkü yanaklarının yumuşak olmasından dolayı yol tutuş hakkında kafamda soru işaretleri vardı ama bunların hepsi silindi diyebilirim. bir arkadaşımız balans sorunundan söz etmiş ama ben böyle bir sorunla karşılaşmadım. dediğim gibi 150-160 km hızlara da çıktım ama asla bir titreme ya da sarsıntı hissetmedim tam tersine araç gayet stabildi. almayı düşünen arkadaşlar gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. şu anda piyasada satılan lastikler arasında rahatlıkla zirveye oynayacak bir lastik. adac testleri ve diğer yapılan testlerde bu sonucu doğrular nitelikte zaten

• Bugün UG8 kışlıkları verip, egp lastikleri aldım. Geçen yıl michelin primacy kullanıyordum ancak artık ömrünü doldurduğunu düşündüğüm için değiştirdim. Araç 2011 focus, 205/55/16 ebatları var. Lastiklerin verdiği ilk izlenim, sessiz olduğudur. Özellikle kışlıklardan sonra çok farketti, üzerinde 68 db olduğu yazıyordu. Diğer lastiklerin değerine göre düşük mü yüksek mi bilmiyorum ama micheline göre daha sessiz olduğunu söyleyebilirim. Michelin'den de memnundum aslında ancak kışlıkları aldığım bayiden devam etmek istedim. Fiyatı da uygun olduğu için uğraşmak istemedim, 8 taksit 4 lastiği 680 TL'ye aldım. Bu fiyatı tanıdık olduğu için aldım, fikir vermesi açısından sizlerle paylaşıyorum. Ancak ben alırken duyduğum fiyatlar da sanki çok farklı değil gibiydi, bilmiyorum fiyat iyi diye düşünüyorum...

Biraz da yazlıkta goodyear deneyelim bakalım, Allah herkese kazasız belasız sürüşler nasip etsin...

• 2 hafta önce taktırdığım lastiklerimden sol ön taraftaki 80km civarı hızla düştüğüm lanet bir çukur yüzünden balon yaptı Yol üstünde lastikçiye uğrayıp bana sorun çıkarıp çıkarmıycağını sorduğumda bişey söyleyemyeceğini çelik tellerin yıprandığnı her an patlama riskinin olduğunu söyledi.Mecbur yedek lastiği takıtık bakalım garantiden değiştirme şansım olacak mı yoksa kullanıcı hatası deyip işin içinden çıkarlar mı.
  • asker_ilbey A kullanıcısına yanıt
    Hocam çok geçmiş olsun. GY içi en büyük tehlike balon. Lakin o hızlarda keskin kenarlı çukurlar her lastik için balon riski oluşturuyor. Özellikle 17 jant varsa. Arkadaşımın da yakın zamanda bridgestone lastiğinde balon oluştu. Yanaktaki balon risklidir. Sakın o şekilde kullanmayın.
  • Bu lastiği kullananlardan ricam, lastik üzerinde yazan Treadwear değeri ve lastiğin üretim yeri hakkında bilgi almak istiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 07 note

Bu lastiği kullananlardan ricam, lastik üzerinde yazan Treadwear değeri ve lastiğin üretim yeri hakkında bilgi almak istiyorum.

Üretim yeri Polonya.

• Anchowy61, teşekkürler...

195-60-15 ebatında adet olarak aldığım fiyatlar,

Continental premium contact5 ve Goodyear Efficientgrip performans lastikleri 180 TL.

Toyo Proxes Cf2 170 TL

Bu fiyatlarda performansına göre Goodyear biraz ağır basıyor.Lastikte aradığım öncelikli özellik konfor olduğu için 70 db ses etiketi olmasına rağmen Automotorsport lastik testinde, Toyo en sessiz ve konforlu lastik seçilmiş.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.