Şimdi Ara

İncehesap SSD indirim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
7.233
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: what_tha

affınıza sığınarak birşey sormak istiyorum. Bu SSD lere işletim sisteminizi kurup diğer sata disklerinizi mi kullanıyorsunuz program-oyun-datalarınız için? yoksa genel kullanım için mi kullanıyorsunuz zira 60 gb çok düşük değil mi :S

sadece sistem ve belli hızlı çalışmasına ihtiyaç duyduğunuz program lar mesela photosop freehand veya flash hangisine ihtiyaç varsa onu kuruyorsunuz ,bence hayati bir önemi yok bu programların ama kimisi için vakit nakitir akıcı iş olmasını ister alır kurar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: geberit

quote:

Orijinalden alıntı: what_tha

affınıza sığınarak birşey sormak istiyorum. Bu SSD lere işletim sisteminizi kurup diğer sata disklerinizi mi kullanıyorsunuz program-oyun-datalarınız için? yoksa genel kullanım için mi kullanıyorsunuz zira 60 gb çok düşük değil mi :S

sadece sistem ve belli hızlı çalışmasına ihtiyaç duyduğunuz program lar mesela photosop freehand veya flash hangisine ihtiyaç varsa onu kuruyorsunuz ,bence hayati bir önemi yok bu programların ama kimisi için vakit nakitir akıcı iş olmasını ister alır kurar.

günlük ev kullanımı veya oyunlarda bir getirisi yok o zaman sanırım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: geberit

quote:

Orijinalden alıntı: murdocklawless

quote:

Orijinalden alıntı: orhanyor

neydüğü belirsiz olan bu marka synchronous NAND kullanmis, corsair force 3 asynchronous NAND kullandigindan karsilastirilamaz bile, ancak onun bir buyuk abisi force gt gelirse bu neydüğü belirsiz olan ssd ile karsilastirilabilir

neydüğü belirsiz ssd'nin neler yapabildiğine bir bak istersen:

http://forum.donanimhaber.com/m_56351817/mpage_1//tm.htm#56842688

ne idüğü belirli olsa ne olur hepsi bazı aşamalarda fason iş yaptırıyolar birbirlerine kimi zaman biri öbürüne ,öbürüde ötekine yaptırtıyo ,işin gerçeğini anca üretici söyleyebilir.

zaten chipler , flash tipi vs ayni olduktan sonra ayni tip urun uzerinde firmalar farkli olsa dahi performansta bence gozle gorulur bir degisiklik olmaz. fark yaratan tek sey belkide firmalarin cikarttiklari firmware ler olur. ah kacirdim kampanyayi yoksa neydüğü belirsiz olan ssd den alicaktim.

• ayni urun yeniden kampanyada, son 14 urun kaldi.http://www.incehesap.com/memoright_120_gb_ftm-882-21468.html
  • Senkron yonga 240GB içinde geçerlimi acaba? 240GB olanı tweaktown incelemesinde sağlam benchmark almış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diamondx -- 27 Ocak 2012; 0:33:31 >
  • asus p5 k-se anakartım var buna uygun ssd olur mu? yardımlarınız için teşekkürler.

ANAKART ÖZELLİKLERİ

CPU Intel Socket 775 Core™2 Quad/Core™2 Extreme/Core™2 Duo/Pentium® Extreme/Pentium® D/Pentium® 4 Processors
    Compatible with Intel® 05B/05A/06 processors
    Support Intel® 45nm CPU
    * Please update the latest BIOS to support Intel 45nm CPU

Chipset Intel P35
    Intel ICH9
    Intel Fast Memory Access Technology

Front Side Bus 1600/1333/1066/800 MHz
    Memory 4 x DIMM, Max. 8 GB, DDR 1066*/800/667 Non-ECC,Un-buffered Memory
    Dual Channel memory architecture
    *The chipset officially supports the memory frequency up to DDR2 800MHz. Tuned by ASUS Super Memspeed Technology, this motherboard natively supports up to DDR2 1066MHz
    Please refer towww.asus.com or user manual for Memory QVL.
    **When installing total memory of 4GB capacity or more, Windows® 32-bit operation system may only recognize less than 3GB. Hence, a total installed memory of less than 3GB is recommended.
    Expansion Slots 1 x PCIe x16
    3 x PCIe x1
    2 x PCI

Storage Southbridge
    4 xSATA 3 Gb/s ports
    Marvell 88SE6111
    1 xUltraDMA 133/100/66 for up to 2 PATA devices
    1 xExternal SATA Gb/s port (SATA On the Go)

LAN PCIe Gigabit LAN controller featuring AI NET 2

Audio Realtek ALC 883 8 -Channel High Definition Audio CODEC
    Coaxial / Optical S/PDIF out ports at back I/O
    ASUS Noise Filter
    Support Jack-Sensing, Enumeration, Multi-streaming

USB 12 USB 2.0 ports (6 ports at mid-board, 6ports at back panel)
    ASUS Unique Features ASUS Quiet Thermal Solution
    - ASUS AI Gear 2
    - ASUS AI Nap
    - ASUS Q-Fan 2

ASUS Crystal Sound
    - ASUS Noise Filter
    ASUS EZ DIY
    - ASUS Q-Connector
    - ASUS O.C. Profile
    - ASUS CrashFree BIOS 3
    - ASUS EZ Flash 2

Other Features ASUS MyLogo 2
    Overclocking Features Intelligent overclocking tools
    - ASUS AI Booster Utility
    Precision Tweaker
    - vDIMM: 17 -step DRAM voltage control
    - vCore: Adjustable CPU voltage at 0.0125V increment
    SFS (Stepless Frequency Selection)
    - FSB tuning from 200MHz up to 800MHz at 1MHz increment
    - DDR2 Memory tuning from 667MHz up to 1333MHz
    - PCI Express frequency tuning from 100MHz up to 150MHz at 1MHz increment
    Overclocking Protection
    - ASUS C.P.R.(CPU Parameter Recall)

Back Panel I/O Ports 1 x PS/2 Keyboard
    1 x External SATA
    1 x S/PDIF Out
    1 x LAN(RJ45) port
    6 x USB 2.0/1.1
    8 -Channel Audio I/O

Internal I/O Connectors 3 x USB connectors support additional 6 USB ports
    1 x Floppy disk drive connector
    1 x IDE connector
    4 x SATA connectors
    1 x CPU Fan connector
    1 x Chassis Fan connector
    1 x Power Fan connector
    1 x S/PDIF Out connector
    1 x4-pin ATX 12V Power connector
    24-pin Power connector
    Front panel audio connector
    COM connector
    CD/AUX audio in
    System Panel

BIOS 8 Mb Flash ROM
    DMI 2.0
    AMI BIOS
    PnP
    WfM 2.0
    SM BIOS 2.3
    ACPI 2.0a
    ASUS EZ Flash 2
    ASUS CrashFree BIOS 3
    Manageability WfM 2.0,DMI 2.0,WOL by PME,WOR by PME,PXE
    O/S Compatibility Windows Vista
    Windows XP

Accessories UltraDMA 133/100/66 cable
    FDD cable
    2 x Serial ATA cables
    1 x 2-port Serial ATA power cable
    I/O Shield
    User's manual
    2 in 1 Q-connector
    Support Disc Drivers
    ASUS PC Probe ||
    ASUS AI Suite
    Anti-virus software (OEM version)
    ASUS Update

Form Factor ATX Form Factor

• quote:

Orijinalden alıntı: keb@nlı23

asus p5 k-se anakartım var buna uygun ssd olur mu? yardımlarınız için teşekkürler.

ANAKART ÖZELLİKLERİ

CPU Intel Socket 775 Core™2 Quad/Core™2 Extreme/Core™2 Duo/Pentium® Extreme/Pentium® D/Pentium® 4 Processors
    Compatible with Intel® 05B/05A/06 processors
    Support Intel® 45nm CPU
    * Please update the latest BIOS to support Intel 45nm CPU

Chipset Intel P35
    Intel ICH9
    Intel Fast Memory Access Technology

Front Side Bus 1600/1333/1066/800 MHz
    Memory 4 x DIMM, Max. 8 GB, DDR 1066*/800/667 Non-ECC,Un-buffered Memory
    Dual Channel memory architecture
    *The chipset officially supports the memory frequency up to DDR2 800MHz. Tuned by ASUS Super Memspeed Technology, this motherboard natively supports up to DDR2 1066MHz
    Please refer towww.asus.com or user manual for Memory QVL.
    **When installing total memory of 4GB capacity or more, Windows® 32-bit operation system may only recognize less than 3GB. Hence, a total installed memory of less than 3GB is recommended.
    Expansion Slots 1 x PCIe x16
    3 x PCIe x1
    2 x PCI

Storage Southbridge
    4 xSATA 3 Gb/s ports
    Marvell 88SE6111
    1 xUltraDMA 133/100/66 for up to 2 PATA devices
    1 xExternal SATA Gb/s port (SATA On the Go)

LAN PCIe Gigabit LAN controller featuring AI NET 2

Audio Realtek ALC 883 8 -Channel High Definition Audio CODEC
    Coaxial / Optical S/PDIF out ports at back I/O
    ASUS Noise Filter
    Support Jack-Sensing, Enumeration, Multi-streaming

USB 12 USB 2.0 ports (6 ports at mid-board, 6ports at back panel)
    ASUS Unique Features ASUS Quiet Thermal Solution
    - ASUS AI Gear 2
    - ASUS AI Nap
    - ASUS Q-Fan 2

ASUS Crystal Sound
    - ASUS Noise Filter
    ASUS EZ DIY
    - ASUS Q-Connector
    - ASUS O.C. Profile
    - ASUS CrashFree BIOS 3
    - ASUS EZ Flash 2

Other Features ASUS MyLogo 2
    Overclocking Features Intelligent overclocking tools
    - ASUS AI Booster Utility
    Precision Tweaker
    - vDIMM: 17 -step DRAM voltage control
    - vCore: Adjustable CPU voltage at 0.0125V increment
    SFS (Stepless Frequency Selection)
    - FSB tuning from 200MHz up to 800MHz at 1MHz increment
    - DDR2 Memory tuning from 667MHz up to 1333MHz
    - PCI Express frequency tuning from 100MHz up to 150MHz at 1MHz increment
    Overclocking Protection
    - ASUS C.P.R.(CPU Parameter Recall)

Back Panel I/O Ports 1 x PS/2 Keyboard
    1 x External SATA
    1 x S/PDIF Out
    1 x LAN(RJ45) port
    6 x USB 2.0/1.1
    8 -Channel Audio I/O

Internal I/O Connectors 3 x USB connectors support additional 6 USB ports
    1 x Floppy disk drive connector
    1 x IDE connector
    4 x SATA connectors
    1 x CPU Fan connector
    1 x Chassis Fan connector
    1 x Power Fan connector
    1 x S/PDIF Out connector
    1 x4-pin ATX 12V Power connector
    24-pin Power connector
    Front panel audio connector
    COM connector
    CD/AUX audio in
    System Panel

BIOS 8 Mb Flash ROM
    DMI 2.0
    AMI BIOS
    PnP
    WfM 2.0
    SM BIOS 2.3
    ACPI 2.0a
    ASUS EZ Flash 2
    ASUS CrashFree BIOS 3
    Manageability WfM 2.0,DMI 2.0,WOL by PME,WOR by PME,PXE
    O/S Compatibility Windows Vista
    Windows XP

Accessories UltraDMA 133/100/66 cable
    FDD cable
    2 x Serial ATA cables
    1 x 2-port Serial ATA power cable
    I/O Shield
    User's manual
    2 in 1 Q-connector
    Support Disc Drivers
    ASUS PC Probe ||
    ASUS AI Suite
    Anti-virus software (OEM version)
    ASUS Update

Form Factor ATX Form Factor

olur tabiiki ama gordugum kadariyla anakartin sata 2 ye kadar destekliyor. eger bu memoright i alirsan max verimle kullanamazsin(sata 3 u desteklediginden) ama anakarti gelecekte degistirdiginde uzerinde muhakkak sata 3 olacagindan, suan ssd alirsan sata 3 olmasinda fayda var diye dusunuyorum.

• evet sata2 desteği var sata2 olan model mi alsam çünkü işlemcim e8400 2-3 yıl değiştirmeyi düşünmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keb@nlı23 -- 27 Ocak 2012; 1:37:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: keb@nlı23

evet sata2 desteği var sata2 olan model mi alsam çünkü işlemcim e8400 2-3 yıl değiştirmeyi düşünmüyorum.

almak istedigin modelin sata 2 ve sata 3 olan versiyonlari arasindaki fiyat farkini goz onunde bulundurarak karar versen bence en sagliklisi olur. cunku sonucta sata 3 almak yinede bir avantaj, belki ilerde fikrin degisir seneye bilgisayari yenilemek istersin belli mi olur :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Diamondx

Senkron yonga 240GB içinde geçerlimi acaba? 240GB olanı tweaktown incelemesinde sağlam benchmark almış

evet geçerli elbette. o serinin tamamı senkron.
  • Arkadaşlar 120 gb ssd almak istiyorum. 2 ürün arasında kaldım. Hangisini tavsiye edersiniz?

Vatanın %25 kampanyası ile 169 usd + kdv CORSAIR 120GB FORCE 3 SERISI SATA 3.0 SSD (550MB OKUMA / 510MB YAZMA)
    incehesapın fiyatı 162 usd + kdv MEMORIGHT 120 GB FTM PLUS SSD DİSK (550MB OKUMA / 500MB YAZMA)
  • quote:

Orijinalden alıntı: REMDER

Arkadaşlar 120 gb ssd almak istiyorum. 2 ürün arasında kaldım. Hangisini tavsiye edersiniz?

Vatanın %25 kampanyası ile 169 usd + kdv CORSAIR 120GB FORCE 3 SERISI SATA 3.0 SSD (550MB OKUMA / 510MB YAZMA)
    incehesapın fiyatı 162 usd + kdv MEMORIGHT 120 GB FTM PLUS SSD DİSK (550MB OKUMA / 500MB YAZMA)

onemli bir detayi atlamissin. memoright senkron NAND corsair force 3 asenkron NAND kullanir. bu bile bence memoright i secmek icin yeterli bir sebep. fiyat karsilastirmasi yapmak istersen memoright ftm ile corsair force gt sata 3 fiyatlarini karislatirman gerekir.
  • quote:

quote:

Arkadaşlar 120 gb ssd almak istiyorum. 2 ürün arasında kaldım. Hangisini tavsiye edersiniz?

onemli bir detayi atlamissin. memoright senkron NAND corsair force 3 asenkron NAND kullanir. bu bile bence memoright i secmek icin yeterli bir sebep. fiyat karsilastirmasi yapmak istersen memoright ftm ile corsair force gt sata 3 fiyatlarini karislatirman gerekir.

Sizin dediğiniz ürün bu mu? CORSAIR 120GB FORCE 3 GT SERISI SATA 3.0 SSD (555MB OKUMA / 515MB YAZMA) 202 usd + kdv %25 hali.

• evet budur. bu corsair ile memoright ayni seviyede 2 urun. arada 106 lira fark var karar sizin. benim sahsi fikrim arada mesela 10 hadi max 20 lira farkla corsair daha pahali olsa ozaman alinabilirdi ama bence corsair bu aradaki 106 liralik farki gozden cikaracak kadar ekstra birsey kazandirmiyor.
  • Facebook sayfasını beğenince 20 lira veriyor. Tek alışverişte kullanırım diye sevinmiştim ama alışveriş başı 2 liraymış. :)

60 gb lık modelden 206 lira 5 taksit ile aldım. Kargo ücretsiz. Senkron ve SF-2281 kontrolcülü bir ürün için güzel fiyat bence. Hiç vatandaki ürünlere bakmaya gerek yok.
  • Max IOPS'ta kullanılan 2281 kontrolcü + ne kadar 5v ile çalışsada aşırı akım ve voltaj korumalarını ilk defa bu cihazda gördüm helal olsun diyorum
  • quote:

evet budur. bu corsair ile memoright ayni seviyede 2 urun. arada 106 lira fark var karar sizin. benim sahsi fikrim arada mesela 10 hadi max 20 lira farkla corsair daha pahali olsa ozaman alinabilirdi ama bence corsair bu aradaki 106 liralik farki gozden cikaracak kadar ekstra birsey kazandirmiyor.

Bilgi için teşekkürler. 120 gb sipariş ettim. Bir süredir ssd almayı planlıyordum. Fiyatların düşmesini bekliyordum. Bonus 6 taksit ve 2 tl lik facebook indirimiyle yaklaşık 157 usd + kdv ye geldi. Böyle bir fiyata 120 gb alacağımı hesap etmemiştim
    Bu gidişle biraz daha beklesem belki dahada düşecek ama artık ssdli makinalarla normal makinaların arasındaki farkı görünce dayanamadım
    Ürün geldikten sonra görüşlerimi yazmaya çalışacam

• bilgi için teşekkürler
  • quote:

quote:

evet budur. bu corsair ile memoright ayni seviyede 2 urun. arada 106 lira fark var karar sizin. benim sahsi fikrim arada mesela 10 hadi max 20 lira farkla corsair daha pahali olsa ozaman alinabilirdi ama bence corsair bu aradaki 106 liralik farki gozden cikaracak kadar ekstra birsey kazandirmiyor.

Bilgi için teşekkürler. 120 gb sipariş ettim. Bir süredir ssd almayı planlıyordum. Fiyatların düşmesini bekliyordum. Bonus 6 taksit ve 2 tl lik facebook indirimiyle yaklaşık 157 usd + kdv ye geldi. Böyle bir fiyata 120 gb alacağımı hesap etmemiştim
    Bu gidişle biraz daha beklesem belki dahada düşecek ama artık ssdli makinalarla normal makinaların arasındaki farkı görünce dayanamadım
    Ürün geldikten sonra görüşlerimi yazmaya çalışacam

fiyat gercekten super. ben ilk kampanyayi kacirdim biraz uzuldum daha sonra arastirdim en ucuz mecidiyekoyde bir bilgisayarcida 410 liraya buldum, ne sansliymisim ki dun aradim ellerinde yoktu yoksa direk gidip alicaktim. bugunde bu kampanya oldu. aslinda 120gb bile cok az ama isletim sistemi + hizli calismasini istedigin bir kac oyun ve programa hayli hayli yeter ve artar diye dusunuyorum. depolama amacli extra hdd ile muhtesem bir ikili olur.

• Yukarı taşıyorum, ihtiyacı olanlar değerlendirsinler çünkü GB başına 3 lira sınırının altına inmeye başlamışlar sağlam SSD'lerde. Vertex 2 aldığım zamanlarda SATA 6 Gbps'lerde böyle kampanyalar olsaydı düşünmeden alırdım. O zamanlar SATA 6 Gbps'lerde GB başına 5 lira seviyesinde seyrediyordu fiyatlar. Hele böyle kaliteli modellerde 6 lirayı rahat aşıyordu.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.