Şimdi Ara

İnanmak ya da İnanmamak neden?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
1.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sizce İnsan neden bir durum ve ya bir olaya inanmak istemez?Ya da sorgusuz sualsiz inanır?Neden duyduğuna karşı gelmek;Kendi dünyasıyla çatışmaya girerek duyduğuna zorla inanmamak?Neden, doğruluğu başkalarına göre şüphe götürücü bir durum mevcutken ve kendisi de bu duruma inanacak, kabul edecek yapıya sahipken inanmaz?Acaba inanmamayı farklılık olarak mı görür?Kafamda bir soru var bunla ilgili, ama açıklayamıyorum.Mümkün olduğunca kafamda olan soruyu açtım umarım ki anlarsınız.Dökemedim yazıya fazla...

NOT:İşin içine din katmayın ben dini katmadım genel düşünün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lightyeaR -- 13 Ocak 2013; 21:03:34 >

• ayılar müzik calınca niye oynar...çünkü şartlandırılmıstır.her müzik caldığında ayağının altına kızgın demir değdirilir.o da ayağa kalkar... sonra bu kızgın demir olmasa bile hayvan müziği duyduğunda aynı tepkiyi veriri..bizim için de din siyaset ideoloji falan aynı seydir..bizi sartlandırır..basit şeyleri sınamamızı zorlaştırır..işletim sistemine virüs girmiş gibi olur yani... konu acıldıkca yorumlara göre yeni yorumlar eklerim...
  • İnsanların pek çoğu inanmak istediği şeye inanır. İnanmak isteyip istemediğine ise inandığı ya da inanmadığı zaman kendini nasıl hissedeceğini düşünerek karar verir. İnsanların pek azı ise birşeye inanmak için gerçekliği düşünür, zihninde tartar ve sonuç ne kadar acı verici olsa bile gerçeğe inanır. Bazı durumlarda gerçeği bulmak mümkün değildir. O zaman da fikrine değer verdiği insanların neye inandığına göre karar verir. Bu insan genelde babası olur. Çocukluğunuzdan beri babanızın inandığı şeye inanarak gelmek ve inandığınız bu şeyi artık tartabilecek yetiye sahip olduğunuzda ise bildiğinizi sandığınız herşeyi sorgulamak irade ister. İnsanın dünyası alt üst olabilir. Dolayısı ile daha yolun başında pek çoğu da sorgulamaktan korkarak hayatlarına olduğu gibi devam ederler. Bu döngüyü kıran insan sayısı arttıkça insanların inançları evrim geçirecek ve artık yüzyıllar önce herkesin inandığı şeyler artık hurafe olarak tarihte yerini alacak..

İnsanoğlu 300bin yıldır Dünyada varlığını sürdürüyor. 2000 yıl önce putlara, güneşe, yağmura, denize inanan insanlar şu anda ise hiç görmediği bir yaratıcıya inanıyor. Bundan 100bin yıl önce ise nelere inanıyor olabileceği ya da 100bin yıl sonra nelere inanacağını konusunda tahmin yürütmek bir hayli güç.

• insanlar genelde inanmak istediğine daha kolay inanır,
  • Soran iyi niyetli olsa da dine her fırsatta çakarak rahatlamayı marifet sayan bazı internet gençliği doluşur birazdan. Nitekim emareleri belirmeye başlamış bile.

İnsan önce kendini sorgulamalı. İnançlarının temelinde ne var diye.

Kimin dediklerine inanıyor, kimlerin propagandalarına kanıyor, kimleri ilah ediniyor, asıl bu önemli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sosyalsol, bence dinimizi eleştirmekte sorun yok. Bilakis, bizim kitabımızda şeytan'ın ve hatta en azılı zalim din düşmanlarının sözleri bile var.

Kaldı ki şeytan diğerlerine nazaran daha dürüst ve rabbini biliyor. Kitabında "Onlara günahları süslü göstereceğim.", "Size yalan vaatlerde bulundum." diyen bir dinin eleştiriye kapalı olduğu düşünülmemeli. Ama "Onların taptıklarıyla alay etmeyin ki onlar da cahillik edip Allah'la alay etmesinler." de denmekte.

İsteyen, beni evrim yarattı, yok beni uzaylılar yarattı, diyebilir, hatta bu küfür ve şirkin daha ötesine de gidebilir. Topluma zarar vermedikten sonra sorun yok.

Sorun olan şey, insanları köle yapmakta olan hasta ruhlu küresel çete var. Bu propagandalarına kanıp taşeronluğuna soyunmak insanı çok kötü bir sonuca götürebilir.

Gerçi köleliği seçmek de bir inançtır elbette.

Usturuplu olunacaksa güzel bir konu olabilir. Takip.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sosyal-Sol

quote:

Orijinalden alıntı: Cattivo-gmr

Sildim Hocam Mesajlarımı Sizle Aynı Dilden Konuşamıyoruz , Konuyu Baltalamayayım.
    Sizde Silin.

tamam ben de sildim teşekkür ediyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ne kadar garip insanlar var
    8 yıl önce açıldı
    BU NE DEMEK
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Temel ihtiyactir inanmak...

• quote:

Orijinalden alıntı: sgrafik

Hocam Gel Biz Özelden Münakaşa Edelim.
    Ne Dersin?

@Cattivo-gmr
    Rica Ederim , İyi Forumlar.
  • koşullara göre çok farklı cevapları var bu soruların.

mutluluk, haz, maddi zorluklar, zorunluluklar, can sıkıntısı ilk aklıma gelenler.

size aşık olmadığını ve hatta sizi kullandığını hissetseniz bile bir insana duyduğunuz aşktan vazgeçer misiniz? çoğu durumda hayır. yalan da olsa mutlusunuzdur çünkü, en azından sizin duygunuz gerçektir. kaçınılmaz sona gelene kadar da gerçeği hasır altı etmeye devam edersiniz.
  • Çevremizde ya da başka çevrelerde, çoğu insan için inanıp inanmamak bir tercih değildir. Zaten inanmama durumu, inancın tercih olduğu gerçeği görülünce ve manevi korkulardan uzaklaşınca ortaya çıkar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kabuska

Çevremizde ya da başka çevrelerde, çoğu insan için inanıp inanmamak bir tercih değildir. Zaten inanmama durumu, inancın tercih olduğu gerçeği görülünce ve manevi korkulardan uzaklaşınca ortaya çıkar.

Bende sizin gibi dusunuyorum
    Peki o asamadan sonraki gorusleriniz neler.

İnsanin rahatlayip baski gormeyen bir ortamda uzun sure yasadiktan sonra olusan bu duygu dogru olan seymidir sizce

• quote:

Orijinalden alıntı: IExpectedBetterFromYou

yani farklı olmak için mi?inanmadığın şey herneyse neden inanmadığını biliyormusun, neden inanmaman gerektiğini ya da şunu sorayım inanmadığın şeyi her şeyiyle biliyormusun?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Cattivo-gmr

quote:

yani farklı olmak için mi?

Bir bakıma

peki buna farklı olmak için kendini kandırma denilebilir mi eğer ki inanmadığın şeyi tam bilmiyorsan
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • e hani din konusuna girilmeyeckti. bildiğin din konuşuluyor burada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zeen

quote:

Orijinalden alıntı: Kabuska

Çevremizde ya da başka çevrelerde, çoğu insan için inanıp inanmamak bir tercih değildir. Zaten inanmama durumu, inancın tercih olduğu gerçeği görülünce ve manevi korkulardan uzaklaşınca ortaya çıkar.

Bende sizin gibi dusunuyorum
    Peki o asamadan sonraki gorusleriniz neler.

İnsanin rahatlayip baski gormeyen bir ortamda uzun sure yasadiktan sonra olusan bu duygu dogru olan seymidir sizce

Bana sorarsanız insanın -inancından tamamen bağımsız olan- vicdanı rahat olduğu sürece aldığı kararlar doğrudur. Çünkü doğruluk göreceli bir kavramdır çoğu kez ve insana huzur veren eylemler o insan için doğrudur.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Timurlénk

e hani din konusuna girilmeyeckti. bildiğin din konuşuluyor burada.

Yaw hacı dinlere hakaret etmiyorum ki

konuyu açan arkadaşın ricası din konuşulmamasıydı, o açıdan yani. yoksa şimdilik gayet güzel konuşuluyor.
  • inanmayanlar acaba sorgulayarakmı inanmamayı tercih ediyor yoksa bazı sınırlamalar onlara ağır geldiği için yada bazı isteklerine karşı koyamadıkları için inanmamayı tercih ediyorlar orası önemli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bobo.1903

inanmayanlar acaba sorgulayarakmı inanmamayı tercih ediyor yoksa bazı sınırlamalar onlara ağır geldiği için yada bazı isteklerine karşı koyamadıkları için inanmamayı tercih ediyorlar orası önemli.

Kesinlikle sorgulayarak inanmamayı seçiyoruz.
    Ebedi cehennem tehdidine rağmen özgür düşünmeye çalışıyoruz,

inanmak kolay olanı...
  • quote:

Bence karşılıklı tartışma yaratmadan herkes niye inanıp niye inanmadığı söylesin güzel olmazmı?

Ya soru herhangi bir dine inanmak ya da inanmamak değil cevapların biraz absürd geldi.Soruya dini katmayın lütfen!İnanma meselesini neden bir dine inanmak olarak değerlendiriyorsunuz ki sadece.Yazılan yorumları okursan diğer forum üyelerinin inanmak ya da inanmamak ve inanmanın temelinde ne olduğunu dile getirdiklerini göreceksin...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.