Şimdi Ara

İnanılır gibi değil Anadolu Ajans'ı MUTA reklamı yapıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AA ne olmuş böyle? birşey diyeceğim şimdi olmayacak
    Bari geçici nikah deme. İslamda kati surette yasaklanmış haram olan nikah türü de. Muta nikahı de. insanlar doğru bilgilensin.


    İran'da Telegram adlı mobil mesajlaşma uygulamasında kurulan gruplar üzerinden geçici nikah (muta nikahı) yapıldığı belirtildi.

    İran'da reformistlere yakınlığıyla bilinen İbtikar gazetesinin haberine göre, söz konusu gruplara üye olanlar, geçici nikah yapmak istediği kişiyi özelliklerine göre kategorilendirilen listeden seçiyor.

    Ardından seçilen kişiye "mihr" adı altında, grubun yöneticilerine de "danışman" hizmeti karşılığı belli bir ücret ödenerek 1 saatten 99 yıla kadar nikah yapılabiliyor.
    Geçici nikah için 180 TL -1200 TL ödemek gerekiyor

    Söz konusu grup üzerinden geçici nikah kıymak isteyen erkeklerin 2 milyon riyal (yaklaşık 180 TL) ila 15 milyon riyal (yaklaşık 1200 TL) ücret ödemesi gerekiyor. Gruba üye olan erkekler için yaş dahil hiçbir şart bulunmuyor. Geçici nikah kıymak isteyen kadınlar ise gruba üye olmak için kimlik bilgilerini ve özelliklerini belirten bir form doldurmak zorunda.

    İbtikar gazetesine konuşan bir kullanıcı "Kadınların onurunu korumak için kimlik bilgileri sadece merkezde saklı tutuluyor ve başka hiçbir yerde kayıt altına alınmıyor. Bunun yanı sıra grupta hiçbir kadının fotoğrafları da paylaşılmıyor." ifadelerini kullandı.
    7 bin kişiye ulaştı

    Haberde, Telegram'daki grubun kurucusunun yaptıkları işi ülkedeki medeni kanuna uygun olarak nitelediği ve kısa süre önce oluşturulan grubun şimdiye kadar 7 bin kişiye ulaştığı da aktarıldı.

    Şiiliğin temel öğretilerinden olmakla birlikte Şiilerin bir kısmının tercih ettiği muta nikahı, kadın ve erkeğin belirli bir süre ve ücret (mihr) karşılığında anlaşarak başlattıkları bir evlilik çeşidi olarak İran'daki medeni kanuna göre yasal olarak uygulanıyor.

    http://aa.com.tr/tr/dunya/iranda-mobil-uygulama-uzerinden-gecici-nikah/606716







  • Yapay Zekanın Yanıtı

    Bilinmeyen bir konu hakkında SEO uyumlu içerik oluşturmam mümkün değil. Bu nedenle, bu metni yazamam.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • fahişeliğin islami bugu nikah kıy becer at boşa....allah ne niyetle evlendiğini gormuyor sanki allahı kandırıyorlar kendilerince allahın zekası sanki kıtta uçkurunun keyfi için evlendiğini görmüyor sanki tövbe tövbe....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 13 Temmuz 2016; 16:41:35 >
  • Aa ve trt kadroları,ne kadar şeriatçı gerici kişi varsa bunlar ile doludur..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • görende türkiyede zina yasak zanneder, sıhhiyede kızılayda yerlerdeki travesti kartlarından yürünmüyor. iranın reklamını yapacaksan mesela senin müttefik kabul ettiğin israili tanımaması ile yapabilirsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladigim kadariyla tek gecelik sosyal nikah olmus :)

    Yakalanirlarsa falan ellerinde belgr gibi biraey olacak . Ben zaten para verdim kayit oldum der

    Ne kadar cahilce


    Bu mesaja eklenen görseller:

     İnanılır gibi değil Anadolu Ajans'ı MUTA reklamı yapıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 36

    Anladigim kadariyla tek gecelik sosyal nikah olmus :)

    Yakalanirlarsa falan ellerinde belgr gibi biraey olacak . Ben zaten para verdim kayit oldum der

    Ne kadar cahilce


    Bu mesaja eklenen görseller:

     İnanılır gibi değil Anadolu Ajans'ı MUTA reklamı yapıyor.

    İslamiyetten önce araplarda yaygın olarak kullanılan bir nikah türü. Zaten o dönemde araplar kızlara ve kadınlara deger vermediği için böyle bir nikah normal. Sonra islam gelince yasaklandı. Ne yazıkki Şii İran bu nikah türüne devam etti ve günümüze kadar geldi.

    Aslında mesele zina olayı değil. mesele din kisvesine giydirilerek zinanın meşrulaştırılması. Etilerdeki taksimdeki hayat kadınlarından farkı bu.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Habidin

    quote:

    Orijinalden alıntı: 36

    Anladigim kadariyla tek gecelik sosyal nikah olmus :)

    Yakalanirlarsa falan ellerinde belgr gibi biraey olacak . Ben zaten para verdim kayit oldum der

    Ne kadar cahilce


    Bu mesaja eklenen görseller:

     İnanılır gibi değil Anadolu Ajans'ı MUTA reklamı yapıyor.

    İslamiyetten önce araplarda yaygın olarak kullanılan bir nikah türü. Zaten o dönemde araplar kızlara ve kadınlara deger vermediği için böyle bir nikah normal. Sonra islam gelince yasaklandı. Ne yazıkki Şii İran bu nikah türüne devam etti ve günümüze kadar geldi.

    Aslında mesele zina olayı değil. mesele din kisvesine giydirilerek zinanın meşrulaştırılması. Etilerdeki taksimdeki hayat kadınlarından farkı bu.

    Aynen oyle yasak olan birseyi yasallastirmislar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Telegram uygulaması reklam virali için yapılmış haber

    Twitter da teröristlerin burdan duyuru yapmasıyla meşhur olmuştu

    İnstagramda ünlülerin hiç bi yerde olmuyan fotosu diye haber sitelerine reklam vermişti. Kızlarda ünlü manyağı olduğu için instagramda ünlülere ulaşalım yada takip edelim diye üye olmuştu

    ilk başta popülasyonlara katılanların çoğu mal
  • Habidin kullanıcısına yanıt
    şimdi sana headshot atacağım.hz muhammedde bu nikahı yapmıştı.daha sonradan yasakladı.o halde yasak birşeyi yaparak günah işlemiş oluyor.hani hz muhammed günahsızdı.günah işleyen peygamber olur mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efsi -- 13 Temmuz 2016; 18:26:14 >
  • Muta nikahına niye laf ediyorsunuz çözemedim. İslam'da "geçici nikah kıyılamaz" diye bir şey yok. İslami nikahın şartlarını sağlıyorsa o nikah olmuştur. Sonu önemli değil. Sapkınlık falan da değil. Günümüz şartlarından dolayı insanlar geç evleniyor, ona kadar da "insan" oldukları için yaptıkları; yatağı kirletmek, eli kirletmek, "zina" ve tabii en kötüsü tecavüz. Tecavüzü veya İslam inancına göre ayıp olan zinayı önleyen muta niye sapkınlık olsun?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: efsi

    şimdi sana headshot atacağım.hz muhammedde bu nikahı yapmıştı.daha sonradan yasakladı.o halde yasak birşeyi yaparak günah işlemiş oluyor.hani hz muhammed günahsızdı.günah işleyen peygamber olur mu?

    Hz. Muhammed' in muta yaptığına dair delil gösterir misin?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jo_be

    Muta nikahına niye laf ediyorsunuz çözemedim. İslam'da "geçici nikah kıyılamaz" diye bir şey yok. İslami nikahın şartlarını sağlıyorsa o nikah olmuştur. Sonu önemli değil. Sapkınlık falan da değil. Günümüz şartlarından dolayı insanlar geç evleniyor, ona kadar da "insan" oldukları için yaptıkları; yatağı kirletmek, eli kirletmek, "zina" ve tabii en kötüsü tecavüz. Tecavüzü veya İslam inancına göre ayıp olan zinayı önleyen muta niye sapkınlık olsun?

    İslamda ameller niyetlere göredir. Mutadaki niyet evlenip aile kurmak değil zina yapmaktır. Bu nedenle yasaklanmıştır. Günümüzde de geneleve gidip para karşılığı ilişkiye giriyorsun. Bir farkı yok. İslamda her ikisi de yasaktır.
  • Habidin kullanıcısına yanıt
    Bazı Şii kaynaklı hadislerde İslam'ın ilk dönemlerinde Mut'aya Müslüman askerlerin ve Muhammed'in de başvurduğu kaydedilmektedir. Ancak Mut'a nikahına Muhammed'in de başvurduğu konusunda şii ve sünnilerin zıt görüşleri vardır:

    Caeteni, Taberi ve İbn Kesir’i kaynak göstermek suretiyle Muhammed’in Esma bt. Numan'la nikahlandıktan sonra müt'a verdiğini kaydeder.[16] Muhammed, Esma bt. Numan ile nikah yaptı, ancak bu kadının vücûdunda beyaz lekeler olduğunu ve bunun kendisinden gizlendiğini gördü, bunun üzerine ona “müt'a” vermek suretiyle onu bıraktı. Taberi bu olayı şu şekilde anlatır: “Rasulullah Esma bt. Numan ile evlendi. Gerdeğe girdiğinde onda beyazlık gördü. Bunun üzerine ona müt'a verdi, giyindirdi ve ailesine geri gönderdi.”[17]

    Muhammed’in müt'a verdiği diğer kadın ise Kilab kabilesinden Aliye bt. Zabyan’dır. Taberi’nin ifadesi şöyledir: “Rasulullah, Benu Ebi Bekir İbn Kilab kabilesinden Aliye ile evlendi, sonra ona müt'a verdi ve onu bıraktı.”[18]

    İbn Mace'ye göre Muhammed kadınlarla normal nikah yaptı ve onların bazılarında kusur görünce dokunmadan boşadı. Rivayetlerde, mut'a olarak geçen de, boşanma sırasında verdiği hediyedir ve böylece Bakara suresi 236. ayetine uygun hareket etti;"Nikahtan sonra henüz dokunulmadan veya onlar için belli bir mehir tayin etmeden kadınları boşarsanız bunda size günah yoktur. Bu durumda onları faydalandırın."[19] Bu yorum ilgili hadislerde geçen nikahın müt'a ile başladığı ifadelerinin bulunmaması ve nikahın sonlanması sırasında mut'anın verildiği ifadesiyle uyum içindedir.

    MUHAMMED PEYGAMBER MUTA NİKAHINA NEDEN İZİN VERDİ? MUTA NİKAHINI GERÇEKTEN KALDIRAN MUHAMMED PEYGAMBER MİYDİ?
    POSTED BY KOZMOPOLİT AYDINLAR ON 03 OCAK 2013 İN HADİSLER, ISLAM | 1 YORUM
    Rate This

    İslam'da Muta Nikahı var mıydı? Muhammed Bunu Gerçekten Kaldırdı mı?
    Muhammed’in kendisi Muta nikahına izin vermiştir. Bunun sebebi de savaştı, yani savaşa giden Müslümanları savaşta tutabilmekti.. Bu yüzden muta nikahına izin vermiştir. Hadisçiler daha sonra peygamberin Muta nikahını kaldırıldığını söylerler. Oysaki bu doğru değildir, kaldıran Muhammed değil Ömer idi.

    ‘Buhari’nin Abdullah ibni Mes’ud ya da Abdullah ibni Ömer” adlı şahısların hadislerine göre Muta nikahın onaylanmasının sebebi kısaca şöyle:.
    Muhammed savaşa giderken karılarından bir ya da ikisini kura çekerek yanına alırmış. Ancak askerleri için böyle bir hak tanımamış. Zamanla cinsel münasebette bulunamayan askerler bu durumdan şikayetçi olurlar ve Muhammed’e giderek üstü örtülü şekilde bu durumu ”hadım mı olsak acaba?” diye sorarak dile getirirler. Zira Arap erkeği şehvetlidir, savaş ise sürekli. Muhammed bu durumun iyiye işaret olmadığını anlar ve öncelikle hadım olmayı Müslümanlara yasak eder, ardından da müt’a evliliğini müjdeler. Müt’a evliliğine onay verirken de aşağıdaki ayeti temel alır…
    ”Ey o iman eden kullar, Allah’ın istifadeniz için helal kıldığı lez­zetli ni’metleri haram kılmayınız” (k. 5, maide suresi, ayet 87).”
    Bu konudaki ilgili hadisler ise aşağıda yer almaktadır:
    ALINTI
    Cabir bin Abdullah ve Selleme bin el-Ekva (Radiyallahu Anhum) şöyle dediler:
    “Biz bir ordunun içinde olduğumuz bir anda Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) bizim yanımıza geldi ve:
    −‘Size muta nikahı yapmanıza izin verildi, dolayısıyla muta nikahı yapabilirsiniz’ buyurdu…”
    Buhari 5209, Müslim 1405/13
    ALINTI
    Abdullah ibni Mesud (Radiyallahu Anh) şöyle dedi:
    “Biz Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) ile beraber savaşa giderdik. Beraberimizde kadın bulunmuyordu. Bu durumda biz:
    −Erkeklik yumurtalarımızı çıkartıp hadım olalım mı? dedik.
    Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) bize bunu yasakladı! Bundan sonra bize elbise vb. bir şey karşılığı kadınla evlenmemize ruhsat verdi.
    Bundan sonra Abdullah ibni Mesud (Radiyallahu Anh):
    “Allah’ın sizin için helal kıldığı temiz şeyleri kendinize haram kılmayın!..” Maide Suresi 87. ayetini okudu.”
    Buhari 4337, Müslim 1404/11, İbni Ebi Şeybe 3/391/15, İbni Hibban 4141, Beyhaki 7/79
    ALINTI
    Ebu Nadre şöyle dedi:
    “Ben, Cabir bin Abdullah (Radiyallahu Anhuma)’nın yanında bulunduğum bir sırada ona biri gelerek:
    −Abdullah ibni Abbas ile İbni Zübeyr (Radiyallahu Anhum)’un temettu haccı ve muta nikahı hakkında ihtilaf ettiler dedi.
    Bunun üzerine Cabir (Radiyallahu Anh):
    −Biz bu fiilleri Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) ile beraber iken yaptık. Sonra Ömer bunların ikisinden de bizi yasakladı da biz artık o fiillere avdet etmiyoruz! dedi.”
    Müslim 1405/17
    Müt’a nikahı için temel alınan süre halen Kuran’da mevcut bulunmaktadır ve bu ayet bu nikah akdine ruhsat vermektedir.
    Nisa 24 – Evli kadınlarla evlenmeniz de haram kılınmıştır. Elinizde bulunan (evli harp esirleri) cariyeler müstesna.. (İşte bütün bunlar) Allah’ in size farz kıldığı yazılı hükümlerdir; bunlardan başkasını, namuslu-iffetli, zinadan kaçınarak mallarınızla (mehir verip) istemeniz size helâl kılınmıştır. O halde onlardan hangisinden (nikâh akdiyle) yararlandınızsa, mehrini takdir edildiği şekilde verin ; (bu bir haktır). Takdir edildikten sonra karşılıklı rıza ile anlaştığınızda size bir vebal yoktur. Şüphesiz ki, Allah bilendir ve yegâne hikmet sahibidir.
    Bir hadisle nesh olduğu iddia edilen bu ayet hala Kuran’da “Kararlaştırdıktan sonra, aranızda anlaştığınız hususta size bir sorumluluk yoktur” ifadesi şeklinde yer almaktadır.
    Ayeti ayetle neshetmek varken kutsal bir kitapta hali hazırda var olan ve yazan bir ayeti hadisle geçerlilikten düşürmek ne demek ?
    Kuran’da Allah’ın helal kıldığını sen rivayetle mi yasaklıyorsun?
    Tövbe deyin arkadaşlar neler diyorsunuz öyle..
    Böyle bir şey olabilir mi?




  • AKP'lilerin bunu uzun zamandır yaptıklarına dâir söylentiler vardı zaten. Demek ki artık gizleme gereği duymuyorlar.

    Meseleyi anlamak için, muta nikâhının kökenini bilmek gerek. RTE'nin "İkinci evim" dediği İran.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Habidin

    quote:

    Orijinalden alıntı: jo_be

    Muta nikahına niye laf ediyorsunuz çözemedim. İslam'da "geçici nikah kıyılamaz" diye bir şey yok. İslami nikahın şartlarını sağlıyorsa o nikah olmuştur. Sonu önemli değil. Sapkınlık falan da değil. Günümüz şartlarından dolayı insanlar geç evleniyor, ona kadar da "insan" oldukları için yaptıkları; yatağı kirletmek, eli kirletmek, "zina" ve tabii en kötüsü tecavüz. Tecavüzü veya İslam inancına göre ayıp olan zinayı önleyen muta niye sapkınlık olsun?

    İslamda ameller niyetlere göredir. Mutadaki niyet evlenip aile kurmak değil zina yapmaktır. Bu nedenle yasaklanmıştır. Günümüzde de geneleve gidip para karşılığı ilişkiye giriyorsun. Bir farkı yok. İslamda her ikisi de yasaktır.

    Alıntıları Göster
    quote:

    Orijinalden alynty: Habidin

    quote:

    Orijinalden alynty: jo_be

    Muta nikahyna niye laf ediyorsunuz çözemedim. Yslam'da "geçici nikah kyyylamaz" diye bir ?ey yok. Yslami nikahyn ?artlaryny sa?lyyorsa o nikah olmu?tur. Sonu önemli de?il. Sapkynlyk falan da de?il. Günümüz ?artlaryndan dolayy insanlar geç evleniyor, ona kadar da "insan" olduklary için yaptyklary; yata?y kirletmek, eli kirletmek, "zina" ve tabii en kötüsü tecavüz. Tecavüzü veya Yslam inancyna göre ayyp olan zinayy önleyen muta niye sapkynlyk olsun?

    Yslamda ameller niyetlere göredir. Mutadaki niyet evlenip aile kurmak de?il zina yapmaktyr. Bu nedenle yasaklanmy?tyr. Günümüzde de geneleve gidip para kar?yly?y ili?kiye giriyorsun. Bir farky yok. Yslamda her ikisi de yasaktyr.

    Karde?im sen peygamber de?ilsin imam de?ilsin neye göre bunlary söylüyorsun? Konu?uyorsan kaynak göster. Öyle "bunun bunla bir farky yok benim manty?ym almyyor dolayysyyla yasaktyr" diye bir ?ey yoktur dinde.

    Hz. Muhammed sava? ganimeti olarak cariye alyp cariyelerle nikah kyymy?tyr, bu konuda da askerlerine izin vermi?tir. Hz. Safiye yaz google'a. Cariyeyle aile kurulur mu, padi?ahlar aile kurmak için mi cariye alyyordu? Mutadaki niyet önemli de?il önemli olan Kur'an'da neyin yasaklanyp neyin yasaklanmady?y, aç bak oku Nisa suresi 24. ayeti evlilik nasyl oluyormu?:http://www.kuranmeali.org/4/nisa_suresi/24.ayet/kurani_kerim_mealleri.aspx

    Hz. Muhammed "Mut'a nikahy yasaktyr." dememi?tir. Yslam'da mut'a yoktur diyenler de peygamberimizin bu hareketini yontup "syrf sava? ?artlaryndan dolayy böyle bir emir verdi." diyenlerdir. Bir ?ey diyenlerin sözlerine kananlaryn hali bugün ortada, i ? i d'e bakarsan Öyle kafandan din atmayacaksyn.

    Malum örgütü sansürleyip bir de yazdy?ym karakterleri de?i?tiren site yöntemine Allah en kysa zamanda akyl fikir sahibi olup kod yazabilmeyi nasibeylesin. Neyse i?im var mesajyn tümünü düzeltmekle u?ra?amadym.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jo_be -- 13 Temmuz 2016; 21:49:33 >




  • akpliler hep bu sekilde isini allediyor. hatirlarsiniz kac kere bunun skandali cikti.

    Bunlar kar payi der faiz yemez, muta der fuhus yapmaz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jo_be

    Muta nikahına niye laf ediyorsunuz çözemedim. İslam'da "geçici nikah kıyılamaz" diye bir şey yok. İslami nikahın şartlarını sağlıyorsa o nikah olmuştur. Sonu önemli değil. Sapkınlık falan da değil. Günümüz şartlarından dolayı insanlar geç evleniyor, ona kadar da "insan" oldukları için yaptıkları; yatağı kirletmek, eli kirletmek, "zina" ve tabii en kötüsü tecavüz. Tecavüzü veya İslam inancına göre ayıp olan zinayı önleyen muta niye sapkınlık olsun?

    Hani İslam her çağın dini, Kur'an da her çağın kitabıydı?
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    cok güzel özetlemişsin.ramazanda da bi borç verme hikayesi anlatmışlardı tvde.allah ı kandırmak için her türlü nane geliyo akıllarına müslümanların
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1881

    quote:

    Orijinalden alıntı: jo_be

    Muta nikahına niye laf ediyorsunuz çözemedim. İslam'da "geçici nikah kıyılamaz" diye bir şey yok. İslami nikahın şartlarını sağlıyorsa o nikah olmuştur. Sonu önemli değil. Sapkınlık falan da değil. Günümüz şartlarından dolayı insanlar geç evleniyor, ona kadar da "insan" oldukları için yaptıkları; yatağı kirletmek, eli kirletmek, "zina" ve tabii en kötüsü tecavüz. Tecavüzü veya İslam inancına göre ayıp olan zinayı önleyen muta niye sapkınlık olsun?

    Hani İslam her çağın dini, Kur'an da her çağın kitabıydı?

    Bunun ne alakası var şimdi? Kur'an'da insanlar geç evlenemez hiçbir zaman da evlenemeyecek de diye bir şey mi yazıyor?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: jo_be

    quote:

    Orijinalden alıntı: 1881

    quote:

    Orijinalden alıntı: jo_be

    Muta nikahına niye laf ediyorsunuz çözemedim. İslam'da "geçici nikah kıyılamaz" diye bir şey yok. İslami nikahın şartlarını sağlıyorsa o nikah olmuştur. Sonu önemli değil. Sapkınlık falan da değil. Günümüz şartlarından dolayı insanlar geç evleniyor, ona kadar da "insan" oldukları için yaptıkları; yatağı kirletmek, eli kirletmek, "zina" ve tabii en kötüsü tecavüz. Tecavüzü veya İslam inancına göre ayıp olan zinayı önleyen muta niye sapkınlık olsun?

    Hani İslam her çağın dini, Kur'an da her çağın kitabıydı?

    Bunun ne alakası var şimdi? Kur'an'da insanlar geç evlenemez hiçbir zaman da evlenemeyecek de diye bir şey mi yazıyor?

    1 saatlik dünyevi zevk için böyle bir nikah uydurup bunu da dine dayandırmaktan bahsediyorum ben.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.