Şimdi Ara

İnadına inanmak, siz ciddi misiniz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
1
Favori
5.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sen burada inadına inanmak diyerek inadına inanmamayı destekliyorsun ve böyle empoze edici bir tavırla inadına inananlardan farkın kalmıyor.

    Mesela zaman ve başlangıç kavramları hakkında yorum yaparken "inanıyorum" diyorsun. Başka da birşey diyemezsin çünkü şuanki şartlar ile daha ötesini insanlık göremez. Belki ileride çözülürse yorum yapılabilinir. İnanlarda senin inanıyorum dediğin başsız ve sonsuz zamana inanmıyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kaotika

    Dünyada canlığa ait birkaç milyar yıldan önce hiç bir kanıt ve fosil yok. Ancak canlılığu oluşturan bütün unsurlar dünyada mevcut. Hatta ilkel atmosfer ve doğa koşullarında aminoasitlerin kendiliğinden oluştuğu biliniyor. Hal böyle iken ben şahsen yaşam dünyada başladı demekte hiç bir sakınca göremiyorum.


    hangi amino asitler kendiliginden oluşmuş nasıl ,nerde, ne zaman ,şimdi yapabilirmi yada oluşabilirmi bunları kesin olarak bilmedende evrime kesin olarak inanmak yanlış olur..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: wineleven

    kim neye inanırsa inanır bunda özgür. yaratıcı buna izin verdi ise bize kabulden başka bişey düşmez. bana saygılı olması yeterli. biz inanan olarak buna mecburuz. çünkü bu bize emir.

    konuya dönersek. birinin neden hertürlü serbestiye karışmak varken bunu bazı çerçevelere koymayı neden ister? düşünmek lazım. neden en zengin olma hayali ile yaşamak varken, "hele sen bu görüşünden vaz geç sana istediğin şeyleri verelim" isteğine red!
    birinin daha fazla şey vaad etmesi gerekli öyle değil mi? veya birinin onlardan daha fazla şey ile korkutmuş olması ve bunun idrakinde olması.
    işte inanışta buradan kaynaklanıyor.
    zaten senin pc başında bu konuyu açma isteği elekrtik pc internetin seninle birleşmesi bu konuyu açmana sebep olan inanış değilmiydi. elektrik olmasa bu konuyu açacağına inanabilirmiydin? veya internet olmasa!

    bizlerde kendi benliğimizde bunları oluşturabildiğimiz için varlığın bir başka varlık tarafından yaratıldığına inanıyoruz.




    Anlıyorum seni. Ama başını açıklayamadığın birşeye nasıl inanıyorsun? Kavrayamadığım tek şey bu inanın. Yoksa kimseyle bir sorunum yok.

    Anlamadığım tek şey:

    Herşeyin başı vardır felsefesini savunan bir inanışın mensublarının, iş inandığı şeye gelince o vardı demeleri.

    Beni çılgına çeviren de bu sadece. Anlamıyorum arkadaşlar. Biri bana anlatsın bunu. Neler oluyor 1000 küsür yıldır?




  • quote:

    Orjinalden alıntı: bdfyobgsougt

    Anlıyorum seni. Ama başını açıklayamadığın birşeye nasıl inanıyorsun? Kavrayamadığım tek şey bu inanın. Yoksa kimseyle bir sorunum yok.

    Anlamadığım tek şey:

    Herşeyin başı vardır felsefesini savunan bir inanışın mensublarının, iş inandığı şeye gelince o vardı demeleri.

    Beni çılgına çeviren de bu sadece. Anlamıyorum arkadaşlar. Biri bana anlatsın bunu. Neler oluyor 1000 küsür yıldır?

    inan bizde bu işi nasıl yaptığını bilmiyoruz. lakin eğer bir zamana sığsa o zaman ilah olabilir mi? sorusu geliyor aklıma. sonra hayır bunun dışında olması gerekli diyorum! sonra peki evveli nasıl var diyorum senin anlamadığın! yine sonra e o zaman zamanın içinde olması gerekli. zamanıın içinde değilse bu da doğal değil mi? bir de 0 (sıfır) gibi basit birşeyin evveli yokken onun evvelinin olmaması doğal değil mi?
    bunlar bişeyler anlatıyor mu?




  • Sıfır sayısı bizim yarattığımız bir kavram bence. İnsan zekası öncesini kavrayamayacak kadar yetersizde ondan. 0 ın öncesini kavrayamadığından başlangıç vardı diyorlar.
    Bense 0 ın başı olamaz mı? Ya varsa? gibi şeyler sorarak onları afallatmaya ve mantık yürütmeye itiyorum sadece kendimce. Kimseye birşey enpoze ettiğim yok yani sonuçta...
  • şuan için yok evet sıfırdan önce bir rakam. zaman onu göstereceği gibi diğerini de gösterecektir. dolayısıyla zaman herşeyin ilacı sözü kabullendiğimiz bişey olsa gerek. o kadar zamanım yok dersen, varlığın manevi yönü konusu açmıştım. inan nefsi mutmainneye gelirsen sana köle olacak meleklerin varlığını hissedeceksin. dolayısıyla diğerini de. o kadar da zamanım yok dersen bu gece müslüman ol. gerçek inançla! nasıl yapacaksan artık. bir fatiha 11 kevser suresini oku. sabah namazına kalkmazsam melekler vebali üzerinize de! istersen kalkma! buda bilimsel olsun.
  • Zaman yaratılmıştır Yaratan yaratılana sığmaz Sadece yaratılanda kendi belirtilerini gösterir

    peki O nasıl oluştu sorusuna cevap bulmak Şu an için beyin gücümüz yeterli değildir Mantıklı düşünmek yeterlidir Lokomotif gibi, Var olma isteği gibi

    Evet Var olma isteği; Size tek dilek verildiğinde herşeyin hakimi olmak kaçınılmaz istektir bence. Peki bu var olma isteği birşeyi oluşturmuş olamazmı:Kendi istediğini ,İstediği şeyi ..

    Bunlar cevap mahiyetinde değildir sadece mantıklı düşünürseniz Sizde bunun gibi cevapları kendinize veriyor olursunuz zaten
  • bak bdfyobgsougt arkadaşım. inadına inanamak diye bişey yoktur. inanç inançtır.

    hem sende inandına inançsızsın söyle bakiyim tanrının olmadığını ne biliyon? tüm evreni dolandında bir tanrı bulamadın diyemi inançsızsın. sen tanrı yerine uzaylılara inanırsın. ya da herhangi bişeye. ama bunların hepsi inadına olur. bi kanıtın yok nede olsa. hayata tutunmak için bi sürrü hayalin var kafanın içinde. sen aileni ve yakınlarını seviyomusun? peki söyle bakiyim sevgi nerede. göster onu. bence sevgi diye bişey yok. sen uydurdun bunu. inadına inadına bu hayata anlam veriyon. herşeyi böyle düşünsek tımarhaneden çıkamayız.
  • İnadınamı yoksa öylesinemi inanılır bilmem ama

    bence insanların çoğu birşeyler inanmalarının sebebi

    Ölüm
    ve
    Hayatta oldukları süre içersinde yanlız kalma korkusu.


    bence eğer insanlar ölmeyeceklerini bilseler, ve güçlü olsalar hiç bir dine inanmazlar, allaha inanmazlar.

    kalan küçün bölümüde bölersek

    İnasanların bazılarıda aptal oldukları için neden inandıklarını bilmeden inanırlar sırf öyle gelmiş diğerleri inanıyor diye........

    İnsaların bazılarında ölümden korkmaz, yanlızlıktan korkmaz. onun için inanmazlar. tanrının din kitaplarındaki gibi tanımlarını okudukça "şaka bu heralde" diye bilirler..........

    İnsanların çok küçük bölümüde inanmadıkları halde büyük bir çoğunluğun bu korkularının kullanma yolunu bularak hayatları boyunca zenginlik refah içinde yaşarlar......

    sorarım size [B]X hoca[/B] gibi din adamları refah içinde yaşamıyorlarmı, hala bu asırda etraflarında cariyeler kızlar karılar yokmu, müritleri gecekondularda yaşarken onlar sarayları andıran konaklarda yaşamıyorlarmı. müritleri onları zengin yapmadımı. ve sizca daha sonra eğer bu hocaların bazıları iyilik emsali olarak çok meşhur olurlarsa (örnekleri çok var) 100 yıllar geçtikten sonra onları ilahi bir varlık olarak görmeyecekmiyiz onlar için anıtlar yapmıyacakmıyız. ..... (yaşarsak) göreceğiz...... aynen bugün geçmişte yaşamış hocalar gibi.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: NewVatoo

    bence insanların çoğu birşeyler inanmalarının sebebi

    Ölüm
    ve
    Hayatta oldukları süre içersinde yanlız kalma korkusu.




    bu nası bi mantık böyle. böyle bi sözün doğru olduğunu kanıtlayamazsın. o zaman inanmayanların hiçbiri ne ölümden korkuyor ne de yanlız kalmaktan. sen böyle iddia etmişsin. bana göre yanılıyorsun. sen böyle bir şey düşünüyorsan saygı duyarım tabi. ama her insan bi şekilde ölümden ve yanlızlıktan korkar. bu doğamızda var. korkmuyorum diyenin korkmadığını nasıl ispatlayacağız hem?
  • ölümden deyil ama yanlız kalmaktan son iki üç yıldır korkuyorum.çünkü yanlız kalmak sürekli rahtsız eden düşünceler biriktiriyor insanın kafasında.yinde bu tanrıya inanmak için geçerlli bir sebep deyil.ölümden korkmakta öyle.ama genleneksel biçimde inanan kesimde gözlenebilir bu.hayatlarında hiç sorgulamadan inanç ve ibadet konusunda uç noktalara yalşayan insanlar var ortalıkta.
  • Bence düşünerek inanmamam mantığımın bir ürünü.

    Peki ya düşünmeden inananlar? Sorgulamadan? Körükörüne, nedensiz...

    Sence hangisi daha ilginç?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bdfyobgsougt -- 20 Ocak 2007; 21:25:58 >
  • kimse nedensiz inanmaz bi nedeni varki düşünmeye bile gerek duymuyolar ama böle insanlar azdır bence.ben düşnüyorum düşünüyorum sonuçta bi yaratıcı olması gerektiğine inanıyorum ama sen uzaylıların torunuyuz diyorsun o uzaylıların geldiği yer neresi gene uzaylılar mı bumu mantıgın bence bu ilginç
  • Evet onlarınkilerde başkaları, ve başkaları, ve başkaları...

    Başlangıcı bilmediğimiz için kısaca yok dememiz gerektiğini savunuyoruz. Çünkü var deyip, ama O' nun başı yok demek bana saçma geliyor...

    Bu sanki işine geldiği gibi inanmak gibi...

    Cevap veremeyince o zaten vardı hep demek...

    Bir kaçış bu...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bdfyobgsougt -- 20 Ocak 2007; 21:43:04 >
  • Neye istersen ona inan. Ben ( ya da biz ) bdfyobgsougt' ye inanıyoruz. Ben buna inanın gibi birşey dediğimi hatırlamıyorum. Yalnızca bir teorim var. Teorime destek verip vermeyeceğinizi, yorumlarınızı merak ediyorum. NAsıl beni kimse O' nun varlığına sonsuza dek asla inandıramazsa, ben de teorimi kimseye benimsetemem. Sadece mantık yürütmeli diyorum insanlara. Bu inanan olsun, inanmayan olsun farketmez.

    NOT: Gördüğün gibi ben de bir inananım ayrıca. bdfyobgsougt' ye inanıyorum. İnançsız ( Ateist ) değilim gördüğün gibi. Ama dayatlmalarlada yaşamıyorum ve kimseyi de yaşatmam. Dışarıda kiminle sohbet etsem de bu konuyu açtığımda uzunuzun konuşmak istiyorlar. 1 saat içinde mutlaka biri özel mesaj yollayarak konu hakkında ayrıntılı konuşmamızı istiyorsa sence bu benim insanlara bir dayatmam mı? Yoksa cidden içlerinde ki arayışı sembolize eden bir isteğin sonucu mu?

    Dediğim gibi kimin ne dine mensub olduğu umurumda olmadı asla. Kime ne ki? Bana ne? Sana ne? Yalnızca ortada bir kesinlik yok diye yazıyorum yüzlerce internet sitesinde hepsi bu... Bunun kime ne zararı var ki?




  • quote:

    Orjinalden alıntı: bdfyobgsougt




    quote:


    O derken Allah'tan bahsediyorsan biz onu Kur'an da yazdığı gibi biliyoruz bundan ötesi yok.Bu kaçış değildir neyden kaçıyor muşuz senin gibi uzaylıdan geldiğimizemi inanalım ortada Kur'an varken


    Neyden kaçıldığına gelince...

    Açıklayamamanın verdiği kötü duygu olmasın? Madem açıklayamıyorum köküne kadar inanayımda cidden var olduğu zannedilsin durumu yani...

    hiç bir kötü duygu yok içimde bahsettiğin durumda yok.Ettiğim çoğu dua kabul olan bi insan olarak Allah ı illada açıklıcam diye bi sıkıntım yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krayt_dragon -- 20 Ocak 2007; 22:11:08 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: krayt_dragon

    bilim herşeye cevap veremediği için bilime göre yaşayan insanların arayışı olabilir ayrıca madem kimin hangi dine mensub oldugu umrunda deil neden böle bi topic açtın ? sanane Allah'tan madem inanmıcaksın ?


    İnanmıyorum ama ezan sesi dinlemek, her yerde camiler görmek zorunda değilim. Bayramlarda yapılan katliyamı seyretmemek için evimden dışarı çıkamamak zorunda hiç değilim. Havaalanında deve kesildi inanç uğruna dünya seyretti. Siz kim oluyorsunuzda zavallı bir hayvanın canına inancınız uğuna kıyıyorsunuz dünyanın gözü önünde??? Bu nedir? Buna da '' _ Hoşuna gitmiyorsa, yaşama o zaman burada! '' mı diyeceksin? Bu kadar zalim değilsindir artık herhalde, senin hoşuna mı gidiyor böyle şeyler?

    Malesef herkes inancını dilediği gibi yaşayamıyor. Bunlardan bir tanesi de benim. Bu bir başkaldırıştır yalnızca. Bu forum herkese açık. Şu anda bu forumda belki de kaç satanist geldi geçti kendini en ağırından Müslüman sayıp sonrada beyin yıkamaya çalışan. Farkında mısın?

    Demk istediğim konu artık gereksiz bir hal almaya başladı. Farkındaysn tartışıp duruyoruz. Bence senin inandığın şey bana göre BOŞ! Benimki de sana göre BOŞ! Olay bitmiştir. Topic kapanmalı bence. Çünkü bir yere varılmıyor bu şekilde. Sen kendi inancını savun, ben kendiminki. Ne gereği var buradan tartışıyoruz ki.

    SON MESAJIMDIR BYEBYE...

    Bu arada bir bdfyobgsougt, diğerini tetiklemeye devam edecek nokta




  • quote:

    Orjinalden alıntı: bdfyobgsougt


    quote:

    Orjinalden alıntı: krayt_dragon

    bilim herşeye cevap veremediği için bilime göre yaşayan insanların arayışı olabilir ayrıca madem kimin hangi dine mensub oldugu umrunda deil neden böle bi topic açtın ? sanane Allah'tan madem inanmıcaksın ?


    İnanmıyorum ama ezan sesi dinlemek, her yerde camiler görmek zorunda değilim. Bayramlarda yapılan katliyamı seyretmemek için evimden dışarı çıkamamak zorunda hiç değilim. Havaalanında deve kesildi inanç uğruna dünya seyretti. Siz kim oluyorsunuzda zavallı bir hayvanın canına inancınız uğuna kıyıyorsunuz dünyanın gözü önünde??? Bu nedir? Buna da '' _ Hoşuna gitmiyorsa, yaşama o zaman burada! '' mı diyeceksin? Bu kadar zalim değilsindir artık herhalde, senin hoşuna mı gidiyor böyle şeyler?



    eğer o kurbanlar fakirlere bağışlanacaksa evet çok hemde çok hoşuma gidiyor senin inandıgın gibi olsa herkes senin inandıgın gibi inansa kim kime yardım eder eğer Allah bu Kur'an ı bu peygamberleri göndermese kim kime yardım ederdi kim bi fakire para verirdi bi amacı olmadan




  • şimdi birader sen bu bsffdghsdf midir ne dir buna inanıon bu da insanların uzaylılardan geldii savunuluyo ee şimdi bu uzaylıları kim yarattı o zaman sen demişin inadına inanıyosunuz diye sen de gördün mü bu uzaylıları canlı canlı görmediysen sende bizimle aynı durumdasın o zaman yanlışmıyım

    not:ben dünya dışı yaşam fonksiyonları olduguna inanıyorum bu bysfggfhsdt mıdır nedir buna inanmıyorum uzaylılar vardır bence ve bunları Allah yaratmıştır her kez kendi düşüncesine bırakın o putperest biz Müslüman
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Darth Revan

    şimdi birader sen bu bsffdghsdf midir ne dir buna inanıon bu da insanların uzaylılardan geldii savunuluyo ee şimdi bu uzaylıları kim yarattı o zaman sen demişin inadına inanıyosunuz diye sen de gördün mü bu uzaylıları canlı canlı görmediysen sende bizimle aynı durumdasın o zaman yanlışmıyım

    not:ben dünya dışı yaşam fonksiyonları olduguna inanıyorum bu bysfggfhsdt mıdır nedir buna inanmıyorum uzaylılar vardır bence ve bunları Allah yaratmıştır her kez kendi düşüncesine bırakın o putperest biz Müslüman


    Uzaylıları da başka canlılar yarattı zamanında. Ayrıca yaratmaktan kasdım baştan yaratmak değil. tohumlar salmak gezegene. Tıpkı bizim marsa gitmek isteyip orada koloni kurmak istememiz gibi. Zamanında aynısını istemiş olamazlar mı sence? İşte bu yüzden bdfyobgsougt zamanın başlangıcı yoktur der. Çünkü bilinmiyor... Direk var ve böyle başladı demeye bilmemesine rağmen asla cesaret edemez. bu arada bysfggfhsdt bilmemde değil, bdfyobgsougt...

    İmzam' da bile yazıyor...




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.