Şimdi Ara

İMPLANT DİŞ YAPTIRANLAR LÜTFEN İÇERİİ..!!! (83. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
4.636
Cevap
208
Favori
1.803.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8182838485
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İzmir'de yaşıyorum,sağlı sollu üst dişlerime 2 implant yaptırmayı düşünüyorum.Forumdan okuduğum kadarıyla malzeme,uygulayacak hekim çok önemli.Maalesef çok yüksek meblağlar alıpta iyi iş yapmayan hekimde çok.
    Doğru yerde dükkan açan ve kendini iyi tanıtan(pazarlayan) ve bu yüzden çok fazla para isteyen doktorlar çok.
    Örnek veriyorum burnuma estetik bir operasyon yaptırdım tabiki burnum istediğim gibi olmadı.maddi durumum çok fazla müsait olmadığı için ve yeni halinin eski halinden daha iyi olduğu için ikinci bir operasyona gerek duymadım.Verdiğim para zamanında 2500tl idi.
    Yine bir arkadaşım burnuna estetik operasyon yaptırdı.İlk müdahaleden memnun kalmadı ikinci bir müdahele sonucu ideal burun şekline ulaştı.Ameliyat 7000tl.
    Doktor parayı baştan peşin aldı,memnun kalmazsa ikinci operasyonda ücret istemeyeceğini söylemişti.Arkadaşımda iknici bir operasyon için ödeme yapmadı.
    Bende paramı ayarlasam ve ikinci bir operasyona girsem benimde burnum istediğim gibi olacaktı.Asıl demek istediğim şu para ile alakalı bir durum değil ikisininde ilk ameliyatta elde ettiği sonuç aynı.
    Bende kesinlikle İzmir'de uygun fiyata implant yapan doktor tavsiyesi istiyorum.
    Şimdiden teşekkür ederim.

• Merhaba,

İstanbul'da implant yaptıracağım. 2 tane implant çakılıp üzerine 4 tane porselen diş yapılacak. Doktorumuz implant olarak ICX marka kullandıklarını Alman malı olduğu söyledi ve implantlar için 750$ (toplamda 1500$) olduğunu kaplamayı da hediye olarak yapacağını söyledi.

İnternette arıyorum ICX ile ilgili pek fazla bilgi yok. Bileniniz var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecevik -- 9 Kasım 2013; 18:02:28 >
  • Yeni implant yaptırmaya karar verdim. Doktorum NTA marka implant kullanacağını söyledi. İsveç malıymış. Kalitesi ve fiyatı hakkında fikri olan var mı acaba? Şimdiden tşk.ler.
  • İyi günler,

Bilir kişilere sormak istiyorum. 21 yaşımdayım, alt çenede 1 azı dişimi çektirmek zorunda kaldım. İmplant yaptırmak istiyorum. Özel bir hastanede 1 ay sonra yaptıracağım hayırlısıyla. Straumann marka düşünüyorum. Fakat bir kaç sorum var, aklımı kemiriyor resmen.
    internette nereye baksam herkes implantından şikayetçi. bütün yabancı sitelerde günlerce okuma yaptım, içime bir korku düştü. Yaptıranların çoğu implant üstündeki protezin sürekli düşmesinden şikayetçi. Bu kadar kolay mı çıkıyor bu meret? İmplant yapan en uzun süreli hasta 10 yıllık gördüğüm kadarıyla. 10 yıl sonunda da problemler çıkarmış bayağı. Hani ömür boyu garantili idi bunlar? Çenesi kırılanlar, kemiği eriyenler... yeminle içime sıkıntı doldu. Ben şimdi implant yapsam, ölene kadar kullanmak istiyorum bunu. 40 yaşımda falan dişsiz gezmek istemiyorum.

Birisi çıkıp ''abi ben 40 sene önce yaptırdım, hâlâ duruyor'' dese içim rahatlayacak. Ağzımda kırık bir diş daha var, dolgu yapılamazsa bu hafta sanırım o da çekilecek. Etti 2 implant. 20 yaş dişlerim zaten yamuk ve çürük çıkmıştı, onları da çektireceğim. 28 diş kalacak, ikisi implant. Bilir kişiler lütfen implantın dayanıklılığı konusunda bilgi versinler.

• Hekimin de onayladıysa implant marka seçimin yerinde. Maddi açıdan sıkıntı yoksa implant en iyi çözüm. Doğal dişinin başına gelebilecek herşey implantında başına gelebilir. Göktaşı düşmesinden korkup sokağa çıkmamaya benzer senin durumun. Hiç tereddüt etme yaptır implantını...
  • ÖZELLİKLE BÜYÜK YAZIYORUM YANLIŞ ANLAŞILMASIN------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

--------------------SİTE ÜZERİNDEN HASTA ALAMAYACAK KADAR DA UZAKTAYIM SADECE BİLGİ VERMEK İSTEDİM ÇOK KARIŞMIŞ ORTALIK--------------------------------------

ÇENE CERRAHİSİNİN HEMEN HER TÜRÜNÜ YAPIYORUM ÇENE CERRAHİSİ UZMANI DEĞİLİM

İMPLANT BAŞARI ORANIM %97 NİN ÜZERİNDE -KAYIT TUTUYORUM-

İMPLANT YAPTIRMAYI DÜŞÜNENLER

1- O MARKA BU MARKA ŞU PARA BU PARA ARAŞTIRMAYI BIRAKIN, SİZE EN YAKINDA BULUNAN GÜVENİLİR BİR HEKİME YAPTIRIN, İMPLANT MUCİZE DEĞİL, ALLAH IN YARATTIĞI DİŞLER NE HALE GELİYOR, İMPLANT YAPTIRINCA DERTLER BİTMEZ....EMİN OLUN YILLAR İÇİNDE AZ ÇOK MUTLAKA SORUN YAŞAYACAKSINIZ. EĞER YAKININIZDA BİR HEKİME YAPTIRIRSANIZ ARADA GİDER BİR ÇAY İÇERSİNİZ, KONTROLÜNÜZÜ YAPTIRIR DÖNERSİNİZ, SORUN OLUŞMADAN ÖNLENİR. BAŞTAN 3-5 FAZLA VERSENİZ DE, EMİN OLUN KAZANAN SİZ OLURSUNUZ

2-FAKÜLTE VE BÜYÜK MERKEZLERDE YAPTIRIRSANIZ, SORUN ÇIKTIĞINDA HER ZAMAN (!) MUHATAP BULAMAZSINIZ, BULSANIZ DA EMİN OLUN TAM ÇÖZÜME KAVUŞAMAZ İLK ETAPTA ETTİĞİNİZ KARIN(!) ÇOK DAHA FAZLASINI ÖZEL HEKİMLERE ÖDERSİNİZ..ÇEKTİĞİNİZ ÇİLE VE ZAMAN KAYBI DA YANINIZA KAR KALIR...BÖYLE YERLERDE SÜREKLİ HEKİMLER DEĞİŞİR, TAYİN OLUR VS VS..SİGORTANIN GEÇTİĞİ DİŞ HASTANELERİNDE YAPTIRANLAR SORUN ÇIKTIĞINDA ÇOK DAHA FAZLASINI ÖDÜYORLAR DIŞARIDA..AMA EMİN OLUN, ESKİSİ GİBİ OLMUYOR HİÇ..BAŞTAN İŞİ SAĞLAMA ALIN, İMPLANT SORUNLARINI ÇÖZMEK KOLAY İŞ DEĞİLDİR..

3-BURADA YAZAN FİRMA TEMSİLCİLERİ. ONLAR HAKLI OLARAK MALLARINI SATMAYA BAKARLAR, HEPSİ BU.. ÇOK UCUZA İŞ YAPAN HEKİMLER HER YERDE VAR, BAZILARININ BAZILARIYLA ARASI İYİDİR, İMPLANTINIZI YAPTIKTAN SONRA AYNI İLGİYİ GÖREMEZSENİZ ÜZÜLMEYİN..SİZ KAŞINDINIZ ÇÜNKÜ..ONA BUNA SORMAYIN, GİDİN KONUŞUN DOKTORLA, FİYATINA EN SON BAKIN, DİŞ BİR ORGANDIR, VE SİZ BİR ORGAN NAKLİ YAPTIRDIĞINIZI DÜŞÜNÜN..KOMİK Mİ? İYİ GÜLÜN O ZAMAN AMA, YAPILAN İŞ 5 SENE SONRA SALLANMAYA BAŞLADIĞINDA HATIRLAYIN OKUDUKLARINIZI...

4-HEKİMLİKTE TECRUBE EN PAHALI ŞEYDİR..SADECE İMPLANTA DEĞİL, TECRUBEYE, BİLGİYE PARA ÖDEYİN, KARŞILIĞINI ALIRSINIZ..HER YAŞLI HEKİM TECRUBELİ DEĞİLDİR, ÖNCE İNSAN SONRA HEKİM, KENDİNİ DE GELİŞTİRMİŞ BİRİ OLMALI, NE DİŞ HEKİMLERİ TANIYORUM, DEĞME CENE CERRAHLARI ELİNE SU DÖKEMEZ.. BU İŞ BİRAZ DA BECERİDİR..

5- PİYASADA ŞU AN BULUNAN HER İMPLANT AZ ÇOK İŞİNİZİ GÖRÜR..ARABA LASTİĞİ GİBİ DÜŞÜNÜN.. DÜZ YOLDA İYİ GİDER HEPSİ, VİRAJDA UÇABİLİRSİNİZ AMA..HER İMPLANTIN SORUNLARLA BAŞETME KAPASİTESİ FARKLIDIR.. ÖNEMLİ OLAN ÜZERİNE YAPILACAK OLAN PROTEZDİR, BU YÜZDEN ÇOK İYİ BİR PLANLAMA İLE YAPILMALIDIR..

6- ÇOK ARAŞTIRIRSANIZ KAFANIZ KARIŞIR.. DOKTORA BIÇAK PARASI VERİRSİNİZ GÖZÜNÜZE BATMAZ, AVUKATA IVIRA ZIVIRA AMA İŞ DİŞE GELDİ Mİ İNCİK CİNCİK KURCALARSINIZ.. BIRAKIN İNTERNET CANAVARLIĞINI.. BİZ HEKİMLER HER DURUMDA KAZANIRIZ, SİZ İYİ HEKİM BULMAYA ÇALIŞIN.. ALMAN MALI DERLER AMA, NEREDE YAPILDIĞI BELLİ DEĞİLDİR, NELER GÖRÜYORUZ BİZ........

BAKIN, İMPLANTIN İLK YERLEŞTİĞİ YER EN ÖNEMLİ HUSUSTUR..DOGRU YERLEŞİM YAPILMAMIŞSA GEÇMİŞ OLSUN ENİNDE SONUNDA PATLAR.. HASTANELERDE PROTEZİ İHALEYİ EN UCUZA ALAN LABORATUVARLAR YAPAR, İMPLANT İYİ BİLE OLSA PROTEZDEN DOLAYI KAYBEDERSİNİZ BİRKAÇ SENE İÇERİSİNDE....ÜNİVERSİTEDE İŞİ YAPANA GÖRE DEĞİŞEN SONUÇLAR ELDE EDERSİNİZ, AMA GENE DİYORUM Kİ, SORUN ÇIKTIĞINDA ÇOK BEKLERSİNİZ YA DA MUHATAP BULAMAYABİLİRSİNİZ...

SONUÇ

YAKININIZDA İYİ BİR HEKİM BULUN, MUAYENEHANE YA DA BİRKAÇ KİŞİLİK POLİKLİNİK..ÖNEMLİ OLAN, O HEKİM ORADA SABİT OLSUN, MARKAYA DA BAKMAYIN, GÜVENİN VE DOKTORA GÜVENDİĞİNİZİ HİSSETTİRİN..BİZİM İÇİN EN BÜYÜK MOTİVASYON SİZİN GÜVENİNİZ VE SAYGINIZDIR..

AMA..BÖYLE İNCE HESAPLARA GİRERSENİZ, KAYBEDEN SİZ OLURSUNUZ..İNANMAYIN HERKESİN ŞÖYLE MEMNUNUM BÖYLE MEMNUNUM YAZDIĞINA, BİZ GÖRÜYORUZ KONGRELERDE MİLLETİN AĞZININ NE HALE GELDİĞİNİ....

ORTA VE ÜSTÜ KALİTEDE HER İMPLANT TUTAR..KEMİĞE VE YAPILACAK İŞE GÖRE, HEMEN DİŞ DE YAPILABİLİR ÜZERİNE, AYLARCA SÜREBİLİR DE, TAMAMEN SİZİN AĞIZ VE KEMİK YAPINIZA GÖRE DEĞİŞİR... YAPILACAK PROTEZE,, SEÇİLEN İMPLANTA GÖRE DEĞİŞİR.... İŞİ BİLEN BİR DİŞ HEKİMİ SEÇİN, EMEĞİNİN KARŞILIĞINI ÖDEYİN, 6 AYDA BİR KONTROLE GİDİN, ÖDEDİĞİNİZ FAZLA ÜCRETİ DE SİGORTA GİBİ DÜŞÜNÜN...

BENDEN AÇIKÇA ANLATMASI, HEPİNİZE GEÇMİŞ OLSUN...

DİŞ HEKİMİ

EMİN TAMER MOLLA

• arkadaşlar merhabalar.benim sorum şu şekilde olacak.ideal olan sayıda implant üst ve alt çenede kaç adet olmalıdır.biz hekimlere danıştığımızda 8 üst-6 alt diyen de oldu.8 üst 8 alt da.6 üst 4 alt.sabit protez için kastım.all on four diye bir teknik de varmış.4 üst 4 alt şeklinde.ne olursa olsun yabancı bir cisim giriyo vücuda mümkün olan en az sayıda yapılınması mantıklı ve tercih sebebi değilmidir.bu çelişkili rakamlar neden.diyelim ki bütcesi kısıtlı bi insan en azından bir tarafı(alt yada üst çene kastım)sabit diğerini hareketli yaptırmak istese hangisi sabit olmalıdır.muhakkak ki muayene şart diyeceksiniz biliyorum ama kabaca öğrenmek istedim.son derece külfetli bir işlem çünkü.ve bir de samimi cevap verebilecek bir hekim arkadaştan ricam şu olacak,küçük yerde olduğumuzdan mı nedir burda alternatif az malum,danıştığımız hekimler,1 adet implanta da misal 1000 dolar diyo,12 veya 14 de olsa sayı 1000 le çarpıyor.tamam el emeği ve sanatı eyvallah da neticede kullandığın organik bir malzeme hiç mi fiyatta bir amiyane tabirle kampanya olmaz.veya oluyor mu.teşekkürler

• jamush J kullanıcısına yanıt
    Ağızda hiç diş kalmamışsa, kişiden kişiye değişmekle birlikte üst 8, alt 6 toplam 14 idealdir. Unutmayın ki öncesinde 32 diş vardı. -Teşbihte hata olmazmış- 5 parmağınızı yitirip az yaptıracam diye 4 parmak yaptırmak akılcı olmaz. All on four; yeter sayıda implant yerleştirilecek kadar kemik dokusu olmayanlarda seçenektir, kemiğiniz elverişli ise daha fazla sayıda yapılmasında fayda var.

Bütçeniz elvermiyorsa herikisini de hareketli yaptırın. Sırf bütçe nedeniyle bir çene sabit bir çene hareketli mantıklı değil. Çok ısrarcı iseniz tercihen alt çene sabit olsun. İmplant sayısı fazla olacak ise hekiminize danışın mutlaka yardımcı olacaktır fiyat hususunda, ama 10-15 tane yaptıracam diye büyük yüzdelerde indirim beklemeyin. Diğer hekim arkadaşın belirttiği ve benim önceden yazdığım gibi seçmeniz, düşünmeniz, kıyaslamanız gereken esas unsur hekimdir. Sayı ve tür konusunda hekiminizin en çok desteklediği ve tavsiye ettiği seçenekler üzerine yoğunlaşın.

• @molare

Diyelim ki implant yapıldıktan sonra çok iyi bakıldı. Sürekli kontrole gittik, sigara içmiyoruz. Çene kemiğinde erime vs... yok ise implantın ömür boyu kullanılabileceği söylenebilir mi ? 15-20 sene dayanır garantisi veriyor pek çok yabancı site. Peki bu 15-20 seneden sonra ne oluyor? Kimse bunu yazmamış. İmplant çeneyi mi kırıyor? Kemiği mi eziyor? Ağızdan mı düşüyor? Kalıcı bir hasar mı veriyor dişe? Sadece bu kadar dayanır diye belirtilmiş hep. 15 sene sonrasında neler olacağını yazan yok.

Böyle konuşunca insanlar ''ee dişini fırçalasaydın, bu dertleri hiç çekmezdin aga'' diyor. Ulan belki kazada kırıldı, ya da bir şey yerken. Olan olmuş, insanların moralini bozup onlara laf atmaya ne gerek var? İş işten geçmiş, çözüm arıyor insanlar.
  • daha önce kanal tedavisi olan dişimde iltihap oluştu ve doktor artık kurtaramayacagını acılen alnması gerektıgını soyledı ve dısımı gecen cuma aldı :( ilk eksik dişim :( gercekten bır travma oldu benım ıcın sag tarafımı hıc kullanmıyorum neredeyse.sanırım oraya ımplant yaptırmam gerekecek. teyzem yaptırmıs on ust dıslerıne (4 - 5 dişine) ve sadece 350tl vermıs bu kadar ucuz olması benı endıselendırdı acıkcası.
  • --

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lukanka -- 14 Kasım 2013; 17:08:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kakitome

@molare

Diyelim ki implant yapıldıktan sonra çok iyi bakıldı. Sürekli kontrole gittik, sigara içmiyoruz. Çene kemiğinde erime vs... yok ise implantın ömür boyu kullanılabileceği söylenebilir mi ? 15-20 sene dayanır garantisi veriyor pek çok yabancı site. Peki bu 15-20 seneden sonra ne oluyor? Kimse bunu yazmamış. İmplant çeneyi mi kırıyor? Kemiği mi eziyor? Ağızdan mı düşüyor? Kalıcı bir hasar mı veriyor dişe? Sadece bu kadar dayanır diye belirtilmiş hep. 15 sene sonrasında neler olacağını yazan yok.

Böyle konuşunca insanlar ''ee dişini fırçalasaydın, bu dertleri hiç çekmezdin aga'' diyor. Ulan belki kazada kırıldı, ya da bir şey yerken. Olan olmuş, insanların moralini bozup onlara laf atmaya ne gerek var? İş işten geçmiş, çözüm arıyor insanlar.

İmplant yapıldıktan sonra çok iyi ağız bakımı altın kuraldır. İmplant yapıldıktan sonra her yıl implantın çevresindeki kemikte erime görülür. Ağız bakımı ne kadar iyi ise erime o kadar az görülür... Bu erime miktarı her bireyde

aynı miktarda değildir.. Yıllar sonra implant çevresindeki erimeye bağlı olarak implantın kemikle olan bütünleşmesi ortadan kalkabilir. Bu durumda implant sallanmaya başlar yerinden rahatlıkla çıkarılabilir.. Kemikte implantın

boşluğu oluşur 6 ay içerisinde burası kemikle dolar.. Bazen greft uygulaması gerekebilir. Aynı bireye uygulanan implantlardan; çenenin farklı bölgelerine göre bir implantın ömrü değişiklik gösterir. Aşırı erime bulunan yapay

yöntemlerle elde edilmiş kemiğe yapılan implant ile mineralizasyonu iyi genişlik ve yüksekliği yeterli bir kemiğe yapılan implantın ömrü aynı olamaz..

• dishekimi D kullanıcısına yanıt
    Bu tehditvari mesajın sebebi nedir Umut bey?
  • quote:

Orijinalden alıntı: murrade

Bu tehditvari mesajın sebebi nedir Umut bey?

TABABET VE ŞUABATI SAN`ATLARININ TARZI İCRASINA
    DAİR KANUN
    Madde 24 – İcrayı sanat eden tabipler hasta kabul ettikleri mahal ile muayene saatlerini ve ihtısaslarını bildiren ilanlar tertibine mezun olup diğer suretlerle ilan, reklam ve saire yapmaları memnudur.
    Madde 25 – (Değişik: 23/1/2008-5728/22 md.)
    Diploması olmadığı hâlde, menfaat temin etmek amacına yönelik olmasa bile, hasta tedavi eden veya tabip unvanını takınan şahıs iki yıldan beş yıla kadar hapis ve bin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır.
    Madde 40 – İcrayı sanat eden diş tabipleri ve dişçiler hasta kabul ettikleri mahal ile muayene saatlerini bildiren ilanlar tertibine mezun olup diğer suretlerle reklam ve saire yapmaları memnudur.
    Madde 41 – (Değişik: 23/1/2008-5728/26 md.)
    Kişisel çıkar amacı olmasa bile diplomasız olarak diş hekimliği mesleğine ilişkin herhangi bir muayene veya müdahale yapan, diş hekimliği klinik hizmetleri ile ilgili işyeri açanların meslek icraları durdurulur. Bu kimseler hakkında üç yıldan beş yıla kadar hapis ve bin güne kadar adlî para cezasına hükmolunur.
    Ek Madde 4 – (Ek: 14.6.1989 - 3575/2 md.)
    Diş protez teknisyenliği, diş hekimi eliyle hastadan elde edilen ölçü, model ve kayıtlar üzerinde, meslek bilgisinin gerektirdiği kurallara bağlı kalarak ve diş hekiminin vereceği bilgilerle istekler dikkate alınarak, ağız protezleri, çene yüz protezleri, ortodontik aygıtlar yapmak ve gerektiğinde yapılmış protezlerle aygıtları onarmak işlemleri ile sınırlıdır.
    Ek Madde 7 – (Ek: 14.6.1989 - 3575/2 md.;Değişik:2/6/2004-5181/2 md.)
    Diş protez teknisyenleri; sahip oldukları diploma veya belgelerin hak kazandırdığı unvanlardan başkalarını kullanamazlar, hastalarla doğrudan doğruya meslekî ilişkiye giremezler, laboratuvarlarında münhasıran diş hekimliği mesleğini icra etmekte kullanılan araç ve gereçleri bulunduramazlar, ek 4 üncü maddenin belirlediği sınırlar dışında herhangi bir çalışma yapamazlar, tavsiyede bulunamazlar.
    (Değişik ikinci fıkra: 23/1/2008-5728/40 md.) Yukarıdaki fıkra hükmüne aykırı hareket eden diş protez teknisyenleri, 41 inci madde hükümlerine göre cezalandırılır.

TIBBİ DEONTOLOJİ NİZAMNAMESİ
    Madde - 8. Tabiplik ve diş tabipliği mesleklerine ve tedavi müesseselerine, ticari bir veche verilemez. Tabip ve diş tabibi, yapacağı yayınlardan tababet mesleğinin şerefini üstün tutmaya mecbur olup, her ne suretle olursa olsun, yazılarında kendi reklamını yapamaz. Tabip ve diş tabibi, gazetelerde ve diğer neşir vasıtalarında, reklam mahiyetinde teşekkür ilanları yazdıramaz.
    Madde - 12. Tabip ve diş tabiplerinin:
    A) Hastalara, herhangi bir suretle olursa olsun, haksız bir menfaat temini istihdaf eden fiil ve hareketlerde bulunmaları;
    B) Birbirlerine, muayene ve tedavi için hasta göndermeleri mukabilinde ücret alıp vermeleri;
    C) Kendilerine hasta temini maksadıyla, eczacı, yardımcı tabbi personel ve diğer herhangi bir şahsa tavassut ücreti ödemeleri;
    D) Şahsi bir menfaat düşüncesi veya gayrimeşru bir gaye ile ilaç, tıbbi alet veya vasıtalar tavsiye etmeleri yahut sağlık müeşseselerine hasta sevk etmeleri veya yatırmaları;
    E) Muayene ve tedavi ücretinin tesbiti ve bunun ödenmesi hususunda, üçüncü şahısların tavassutunu kabul etmeleri caiz değildir.
    Madde - 39. Tabip ve diş tabibi, meslektaşlarının hastalarını elde etmeye matuf hareket ve teşebbüslerde bulunamaz.

TÜRK DİŞ HEKİMLERİ BİRLİĞİ KANUNU
    Aracı kullanmak, aracılık yapmak ve yetkisiz meslek icrası

Madde 45 – (Değişik birinci fıkra : 23/1/2008-5728/442 md.) Hastalar ile diş hekimleri arasında herhangi bir menfaat karşılığında aracılık yapanlar veya bu kişileri aracı olarak kullanan diş hekimleri üç aydan bir yıla kadar hapis ve adlî para cezası ile cezalandırılır.

Meslek diplomasını herhangi bir menfaat karşılığı diş hekimliği mesleğini uygulama yetkisine sahip olmayan kişi veya kişilere kullandıranlar veya kendisine ait olmayan diplomayı kullanarak menfaat sağlayanlar veya yargı mercilerince ya da Oda veya Birlik Disiplin Kurulları tarafından haklarında, serbest meslek uygulamasından geçici veya sürekli alıkonma cezası verilenlerden serbest meslek uygulamasına devam edenler, fiilleri daha ağır bir cezayı gerektirmediği takdirde birinci fıkra hükümleri uyarınca cezalandır

• dishekimi D kullanıcısına yanıt
    keşke önce bunu söyleseydiniz. haberim yoktu. admin'den silmesini rica edeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lukanka -- 14 Kasım 2013; 17:07:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kenex

quote:

Orjinalden alıntı: samsunlu.gelin

Annem implant diş yaptıracak cok kıorkuyoo daha genç 45 yaşlarında falan . aranızda implant diş yaptıran varmı?memnunmusunuz ve yaptırırken cok acı cektiniz mi?lütfen yardımcı olun ya .. annemden cok ben korkuyorum:(((( değerli yorumlarınızı bekliyorum

Daha 21 yaşımdayım. Allaha şükür hastane yüzü görmüş değilim. Gayet sağlıklıyım. Fakat dişlerim resmen kum gibi. 16 tane porselen 4 tane dolgu var. İnanmazsınız geçen ekmek yerken dişim kırıldı. 30uma kadar bekleyecem. Sonra tüm dişlerimi çektirip 6 tane alta 6 tane üste implant olmak üzere hayatım boyunca sorun yaşatmayacak bir çözüm düşünüyorum. Bence annenizin yaşı gayet iyi. Acı konusuna gelirsek, 1 gün içerisinde 2 diş çektirmiş, 2 tane diş şekil verilmiş(porselen için) biri olarak artık hiçbirşey beni korkutamaz.

bu yaşta dişler sakatsa ilerde başka kemik sorunlarında çıkabilir haaa....!

• @aslanturki

Dün implant için görüşmeye gittim ve daha önce çekilen dişin altındaki kemiğin iltihap yüzünden belli bir miktar eridiği göründü röntgende. Oraya implant yapılması için kemik nakli gerekiyor denildi. Kemiği çenenin problem yaratmayan bir yerinden alacaklarını söylediler. Bu tür kemik naklinden sonra iyileşme süreci ve implantın sağlamlığı nedir? Kemik direk benden alındığı için ve yapay malzeme olmadığı için sağlam olur iyi kaynar dedi doktor.

Ayrıca ülkemizde ototransplantasyon yani var olan dişi başka bir yere nakletme operasyonu yapan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kakitome -- 16 Kasım 2013; 14:34:15 >
  • Kakitome K kullanıcısına yanıt
    bildiğim kadarıyla Erdem Bey yapıyor ama diş yine sizden alınmak kaydıyla... İsterseniz bilgilerini verebilirim.
  • arkadaşlar benim ön dişim kırıldı ve implant düşünüyorum ama bu beni çok korkutuyor
    ama bu şekilde bir görüntü yüzünden 1 haftadır evden çıkmıyorum :(((
    ankarada imp yaptırabileceğim güvenilir bir yer var mı?
    fiyatlar nedir bilgisi olan benimle paylaşabilir miiiiiiiiiiii ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: molare

ÖZELLİKLE BÜYÜK YAZIYORUM YANLIŞ ANLAŞILMASIN------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

--------------------SİTE ÜZERİNDEN HASTA ALAMAYACAK KADAR DA UZAKTAYIM SADECE BİLGİ VERMEK İSTEDİM ÇOK KARIŞMIŞ ORTALIK--------------------------------------

ÇENE CERRAHİSİNİN HEMEN HER TÜRÜNÜ YAPIYORUM ÇENE CERRAHİSİ UZMANI DEĞİLİM

İMPLANT BAŞARI ORANIM %97 NİN ÜZERİNDE -KAYIT TUTUYORUM-

İMPLANT YAPTIRMAYI DÜŞÜNENLER

1- O MARKA BU MARKA ŞU PARA BU PARA ARAŞTIRMAYI BIRAKIN, SİZE EN YAKINDA BULUNAN GÜVENİLİR BİR HEKİME YAPTIRIN, İMPLANT MUCİZE DEĞİL, ALLAH IN YARATTIĞI DİŞLER NE HALE GELİYOR, İMPLANT YAPTIRINCA DERTLER BİTMEZ....EMİN OLUN YILLAR İÇİNDE AZ ÇOK MUTLAKA SORUN YAŞAYACAKSINIZ. EĞER YAKININIZDA BİR HEKİME YAPTIRIRSANIZ ARADA GİDER BİR ÇAY İÇERSİNİZ, KONTROLÜNÜZÜ YAPTIRIR DÖNERSİNİZ, SORUN OLUŞMADAN ÖNLENİR. BAŞTAN 3-5 FAZLA VERSENİZ DE, EMİN OLUN KAZANAN SİZ OLURSUNUZ

2-FAKÜLTE VE BÜYÜK MERKEZLERDE YAPTIRIRSANIZ, SORUN ÇIKTIĞINDA HER ZAMAN (!) MUHATAP BULAMAZSINIZ, BULSANIZ DA EMİN OLUN TAM ÇÖZÜME KAVUŞAMAZ İLK ETAPTA ETTİĞİNİZ KARIN(!) ÇOK DAHA FAZLASINI ÖZEL HEKİMLERE ÖDERSİNİZ..ÇEKTİĞİNİZ ÇİLE VE ZAMAN KAYBI DA YANINIZA KAR KALIR...BÖYLE YERLERDE SÜREKLİ HEKİMLER DEĞİŞİR, TAYİN OLUR VS VS..SİGORTANIN GEÇTİĞİ DİŞ HASTANELERİNDE YAPTIRANLAR SORUN ÇIKTIĞINDA ÇOK DAHA FAZLASINI ÖDÜYORLAR DIŞARIDA..AMA EMİN OLUN, ESKİSİ GİBİ OLMUYOR HİÇ..BAŞTAN İŞİ SAĞLAMA ALIN, İMPLANT SORUNLARINI ÇÖZMEK KOLAY İŞ DEĞİLDİR..

3-BURADA YAZAN FİRMA TEMSİLCİLERİ. ONLAR HAKLI OLARAK MALLARINI SATMAYA BAKARLAR, HEPSİ BU.. ÇOK UCUZA İŞ YAPAN HEKİMLER HER YERDE VAR, BAZILARININ BAZILARIYLA ARASI İYİDİR, İMPLANTINIZI YAPTIKTAN SONRA AYNI İLGİYİ GÖREMEZSENİZ ÜZÜLMEYİN..SİZ KAŞINDINIZ ÇÜNKÜ..ONA BUNA SORMAYIN, GİDİN KONUŞUN DOKTORLA, FİYATINA EN SON BAKIN, DİŞ BİR ORGANDIR, VE SİZ BİR ORGAN NAKLİ YAPTIRDIĞINIZI DÜŞÜNÜN..KOMİK Mİ? İYİ GÜLÜN O ZAMAN AMA, YAPILAN İŞ 5 SENE SONRA SALLANMAYA BAŞLADIĞINDA HATIRLAYIN OKUDUKLARINIZI...

4-HEKİMLİKTE TECRUBE EN PAHALI ŞEYDİR..SADECE İMPLANTA DEĞİL, TECRUBEYE, BİLGİYE PARA ÖDEYİN, KARŞILIĞINI ALIRSINIZ..HER YAŞLI HEKİM TECRUBELİ DEĞİLDİR, ÖNCE İNSAN SONRA HEKİM, KENDİNİ DE GELİŞTİRMİŞ BİRİ OLMALI, NE DİŞ HEKİMLERİ TANIYORUM, DEĞME CENE CERRAHLARI ELİNE SU DÖKEMEZ.. BU İŞ BİRAZ DA BECERİDİR..

5- PİYASADA ŞU AN BULUNAN HER İMPLANT AZ ÇOK İŞİNİZİ GÖRÜR..ARABA LASTİĞİ GİBİ DÜŞÜNÜN.. DÜZ YOLDA İYİ GİDER HEPSİ, VİRAJDA UÇABİLİRSİNİZ AMA..HER İMPLANTIN SORUNLARLA BAŞETME KAPASİTESİ FARKLIDIR.. ÖNEMLİ OLAN ÜZERİNE YAPILACAK OLAN PROTEZDİR, BU YÜZDEN ÇOK İYİ BİR PLANLAMA İLE YAPILMALIDIR..

6- ÇOK ARAŞTIRIRSANIZ KAFANIZ KARIŞIR.. DOKTORA BIÇAK PARASI VERİRSİNİZ GÖZÜNÜZE BATMAZ, AVUKATA IVIRA ZIVIRA AMA İŞ DİŞE GELDİ Mİ İNCİK CİNCİK KURCALARSINIZ.. BIRAKIN İNTERNET CANAVARLIĞINI.. BİZ HEKİMLER HER DURUMDA KAZANIRIZ, SİZ İYİ HEKİM BULMAYA ÇALIŞIN.. ALMAN MALI DERLER AMA, NEREDE YAPILDIĞI BELLİ DEĞİLDİR, NELER GÖRÜYORUZ BİZ........

BAKIN, İMPLANTIN İLK YERLEŞTİĞİ YER EN ÖNEMLİ HUSUSTUR..DOGRU YERLEŞİM YAPILMAMIŞSA GEÇMİŞ OLSUN ENİNDE SONUNDA PATLAR.. HASTANELERDE PROTEZİ İHALEYİ EN UCUZA ALAN LABORATUVARLAR YAPAR, İMPLANT İYİ BİLE OLSA PROTEZDEN DOLAYI KAYBEDERSİNİZ BİRKAÇ SENE İÇERİSİNDE....ÜNİVERSİTEDE İŞİ YAPANA GÖRE DEĞİŞEN SONUÇLAR ELDE EDERSİNİZ, AMA GENE DİYORUM Kİ, SORUN ÇIKTIĞINDA ÇOK BEKLERSİNİZ YA DA MUHATAP BULAMAYABİLİRSİNİZ...

SONUÇ

YAKININIZDA İYİ BİR HEKİM BULUN, MUAYENEHANE YA DA BİRKAÇ KİŞİLİK POLİKLİNİK..ÖNEMLİ OLAN, O HEKİM ORADA SABİT OLSUN, MARKAYA DA BAKMAYIN, GÜVENİN VE DOKTORA GÜVENDİĞİNİZİ HİSSETTİRİN..BİZİM İÇİN EN BÜYÜK MOTİVASYON SİZİN GÜVENİNİZ VE SAYGINIZDIR..

AMA..BÖYLE İNCE HESAPLARA GİRERSENİZ, KAYBEDEN SİZ OLURSUNUZ..İNANMAYIN HERKESİN ŞÖYLE MEMNUNUM BÖYLE MEMNUNUM YAZDIĞINA, BİZ GÖRÜYORUZ KONGRELERDE MİLLETİN AĞZININ NE HALE GELDİĞİNİ....

ORTA VE ÜSTÜ KALİTEDE HER İMPLANT TUTAR..KEMİĞE VE YAPILACAK İŞE GÖRE, HEMEN DİŞ DE YAPILABİLİR ÜZERİNE, AYLARCA SÜREBİLİR DE, TAMAMEN SİZİN AĞIZ VE KEMİK YAPINIZA GÖRE DEĞİŞİR... YAPILACAK PROTEZE,, SEÇİLEN İMPLANTA GÖRE DEĞİŞİR.... İŞİ BİLEN BİR DİŞ HEKİMİ SEÇİN, EMEĞİNİN KARŞILIĞINI ÖDEYİN, 6 AYDA BİR KONTROLE GİDİN, ÖDEDİĞİNİZ FAZLA ÜCRETİ DE SİGORTA GİBİ DÜŞÜNÜN...

BENDEN AÇIKÇA ANLATMASI, HEPİNİZE GEÇMİŞ OLSUN...

DİŞ HEKİMİ

EMİN TAMER MOLLA

ÇOK ÇOK GÜZEL YAZMIŞSINIZ.... İNŞALLAH BU YAZDIKLARINIZ OKUNUR VE ANLAŞILIR...

AİLEM, AKRABALARIM VE ARKADAŞLARIM İÇİNDE SON 2-3 SENEDİR CİDDİ MİKTARDA İMPLANT YAPTIRAN OLDU..
    BENİM DE İMPLANT İLGİM OLDUĞUNDAN BU İNSANLAR İLE SOHBETLERİM VE ARAŞTIRMALARIM OLDU...

ANLADIM Kİ SONUÇTA İŞİN ÖZÜ "İNSAN".... YANİ ÖNEMLİ OLAN "DOKTOR" GERİSİ BOŞŞŞŞ....

İMPLANT İŞİNİ İYİ BİLEN VE SAYICA ÇOK FAZLA İMPLANT YAPMIŞ YANİ "TECRÜBELİ" BİR DİŞ HEKİMİ VEYA ÇENE CERRAHI EN ÖNEMLİ KONU..
    İMPLANTIN NE MARKA OLDUĞU HANGİ ÜLKENİN MALI OLDUĞU CİDDEN ÇOK ÖNEMSİZ VE ÜZERİNDE DURULMASI GEREKSİZ...
    İYİ BİR DOKTOR BULURSANIZ ZATEN O SİZE ÇOK BERBAT, ÇOK KALİTESİZ BİR İMPLANT TAKMAYACAKTIR.... İMPLANT NEYMİŞ BUNU KAFAYA TAKMANIZ GEREKSİZ... DOKTORUNUZA GÜVENİYORSANIZ MESELE YOK... AMA DOKTORUNUZ DANDİK İSE DURUM VAHİM... O ZAMAN KAFAYI İMPLANT KONUSUNDA BİLGİLİ TECRÜBELİ VE GÜVENEBİLECEĞİNİZ BİR DOKTOR BULMAYA TAKMANIZ GEREKİYOR... İMPLANTA DEĞİL...

BİLGİLİ, TECRÜBELİ VE GÜVENİLİR BİR DOKTOR BULDUKTAN SONRA GERİSİ HİKAYEEEEEEEEEEEEE......................

• 
Sayfa: önceki 8182838485
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.