Şimdi Ara

İMPLANT DİŞ YAPTIRANLAR LÜTFEN İÇERİİ..!!! (81. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
4.315
Cevap
189
Favori
1.751.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aslanturki

    Arkadaşlar Lütfen fiyat odaklı hekim tercihi yapmayınız.. Seçtiğiniz bir implant markasını yaptıracaksınız diye en uygun fiyata yapacak olan hekim arayışına düşerseniz bu yanlış bir yaklaşım olur.. Fiyat aralığını kimse belirleyemez ki Google da search edip karşınıza çıkacak olan 100 lerce kliniği arayarak istediğiniz markanın uygulama ücretini öğrenebilirsiniz.. A markası ya da B markası implantın fiyat aralığı olamaz ki.. Her hekim istediği fiyatı kendisi belirler.. 5000TL ye implant yapan hocalarımız var aynı implantı 1500 TL ye yapan meslektaşımızda var..

    İmplant uygulaması tek diş eksikliği gibi minör bir cerrahi olabildiği gibi İleri cerrahi gerektiren çene kemiğindeki yetersizlikleri tamamlayan cerrahilerde uygulanmaktadır.. İleri cerrahi gerektiren selektif vakaları çene cerrahının yapması gerekmektedir.. Çünkü hassas teknik ve tecrübe ister.. Yeterli kemik genişliği ve yüksekliği olan ileri cerrahi gerektirmeyen durumlarda İmplant uygulaması bir diş çekiminden daha az travmatik olabilmektedir.. Bu durumda Dİş hekimleri implant uygulaması yapabilmektedir..

    Kayseri implant firmasında arkadaşın paylaştığı literatür vakalarına bakarak genelleme yapmak yanlış olur.. 3 hafta bekleyip üzerine protez yapılıp başarılı olmuş vakalar olabilir.. Ama bu her durumda olmaz.. Birçok implant markasında immediat loading ve protez yapılmış vakalar vardır literatürde.. D4 tip kemik bulunan bir çeneye siz bahsi geçen implantı uygularsanız ya da yeni çekilmiş bir çekim soketine uygularsanız, primer stabiliteyi yeteri kadar hissetmemişseniz 3 hafta bekleyerek yapılacak protezde başarı şansının düşeceği aşikardır.. Bizim markayı yaptırın 3 haftada bu iş tamam gibi bir yaklaşıma girmeyiniz lütfen.. süreyi implant değil Cerrahi belirler.. 6 hafta az bekleyeceksiniz diye risk almaya gerek yoktur..

    doğru söylüyorsunuzda bir dişi 1700 tl yaptırmak varken afedersinizde insanlar enayi gibi neden aynı marka implanta 2500 tl versin ki forumda birsürü implant yatıran var yorumlarını okuyoruz 1000 tl yaptıranda çok memnun daha fazla bilinmedik markaları yaptıranlarda öyle demeyin fiyatta bir yerden sonra önemli sonuçta tek dişe az para verilmiyor bazı diş hekimleri fiyatı çok fazla şişiriyor bu gerçek fazlaca işçilik parası alıyor herşeyi geçtim bunu yapacak diş hekimini bulmakta kolay degil mesela ben sakaryada yaşıyorum burda çene cerrahı neredeyse yok diyebilirim kardeşim geçen yıl 2 tane 20 lik diş operasyonu geçirdi burada bir klinikte yapıldı ama hekim ankaradan özel olarak geldi şimdi ben arayış içindeyim parayı bir tarafa geçtim iyi bir hekim bulmam lazım bu işte tecrübesi olan sonradan sıkıntı yaşamamak için mesela bir tane buldum sizler iyi bilirsiniz siteye yaptıgı operasyonun videolarını eklemiş sizce nasıldır özellikle çene cerrahı olan varsa aramızda yorum bekliyorum
    http://www.platindisklinigi.com/default.asp?sayfa=urunler&tkid=2




  • quote:

    Orijinalden alıntı: oeste

    2 ay gibi bir süreç geçmişti, gerçekten bu markaya değer sonuçta yıllarca kullanılacak bir şey için kesinlikle parasını hakediyor.

    HOCAM O DOKTORA NASIL ULAŞABİLİRİZ
  • berrakk B kullanıcısına yanıt
    2 ay gibi bir süreç sonra tedaviniz başlayabilirmiş. Yaptıracağınız bir muaynenene ise doktorunuza güvenmeniz yeterli, fazla dikkat edilecek bir durum söz konusu değil.

    Bu fiyatlara hakiki alman mali implant yaptirmaniz ve ust yapi dahil olmasi imkansiza yakin bilgbilginiz olsun



    katılıyorum.

    Orijinalden alıntı: berrakk

    bir şeyi yaptırmadan önce iyi araştırmak lazım sonra pişman olmamak için ben genelde böyleyimdir şimdi anladıgım kadarıyla yanlışsam lütfen beni düzeltin biraz bu konuda internette araştırmada yaptım çok fazla implant üreten firma var hatta bunun 400-500 oldugu söyleniyor ama bunların içinde tabiki kalitesiyle öne çıkanlar var en azından insanlara daha çok güven veriyor o yüzden bukadar marka oldugu için hepsini araştırmak çok zor o yüzden bende 2-3 tane marka üstünde yogunlaşıyorum bunlardan iki tanesi herkesin genelde övdügü diyeyim stramuan ve astra stramuan kalitesi ortada ama astra sizce nasıldır bunun yanına önerebileceginiz bir iki tane daha marka var mı ama şu var forumlarda araştırdıgıma göre herkes stramuan çok çok iyi oldugunu söylüyor benim asıl merak ettigim konu şu bu söyledigim markalar ve bunun yanına sizin önereceginiz bir iki tane marka daha genel olarak fiyatları nasıl çünkü bu markayı biri 1700 yaptırıyor digeri 1500 genel olarak yaptıranlarda daha bu konuda bilgi sahibi olanlardan cevap bekliyorum hangi fiyat aralıgı bu markalar için normaldir çünkü bir klinige gideriz hekim aynı markaya 2000 tl der digeri 1500 bu konuda yorum bekliyorum birazda yapan hekime bağlı birisi işçilige çok fazla para alır digeri biraz daha az fiyatların doktordan doktora degişmesinin sebebi anladıgım kadarıyla bu birde hekim nekadar önemli her diş hekimi implant yapabiliyor mu illa ki çene cerrahına mı yaptırmalı


    Benim bildiğim bir çok kişi bu iş için çene cerrahı ile çalışıyor. O yüzden diş hekimine giderseniz o çene cerrahı ile beraber işinizi halleder, üst yapısnı da o sırada orada olan doktor yapacağından daha başarılı olunur. Ama hekimin kendisine biçtiği değer de önemli tabi... Benim yukarıda yazdığım herkese yüksek gelen fiyatlar Kadıköy'de çene cerrahı olmayan bir diş hekiminden alınmış fiyatlardır ve bu arkadaş implantı kendisi yapmaktadır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perSNN -- 14 Ekim 2013; 21:29:51 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kastore

    @ aslanturki ye %100 katılıyorum, benim sattığım implantı 1000 TL'ye yapanda var ve para kazanıyor, 600€ ki yaklaşık 1600TL ediyor satanda var, bu kliniğin konumu ve doktorun yaptığı işe biçtiği fiyat olarakda değerlendirilebilir. Cerrahlar ameliyatlardan 100$ veya 100€ arası implant başı para alırlar, tecrübeli çok implant yapmış birçok iyi dişhekimide var, bunlar cerrahide ödemedikleri için o parada direk kar yazar, kar diyorum yanlış anlaşılmasın cerrahın veya hekimin yaptığı işe biçtiği bedeli kendi belirler, tercih size kalmış, hekimlerin implantı aldığı fiyatları söyliyim size 100€-330€(israil grubu AB falan 120$ civarı) aralığı, en iyi implant denilen straumann üst yapısı abutmentla 330€ hekime girişi, kaça satıyolar en az 800€, aradaki fark nedir, yaklaşık 500€, ne var bunun içinde işçilik ve porselen, porselen dişçiye maliyeti en kralı 70-80 TL, zirkon demesin kimse zaten o ayrı bi konu 2 firma var zirkon yapan, maliyet çok çok iyisi 150€, custom abutment diye bişey çıkardılar o zaten komedi, neyse alın buyrun size fiyatlar. herkes bütçesine göre davransın, işlevleri aynı bunların isteyen mercedes bmw'ye audiye biner isteyen bentleye biner isteyen renoya biner arkadaşlar, bütçenize göre davranın, ve doktora bakın, çok implant yapan doktor tercih edin tabii ticari olarak bu yola başvurmadığından emin olmak kaydı ile, implant zaten tutar %95, klinik başarı oranı bu, bende implant var üst çeneyi 3 ayda yüklettim alt çeneyi 7 ayda, akıllı olan iyice kaynaşmayı bekler, hekimde buna teşvik eder zaten. immediate loading falan yapıyolar agresif veya yarı agresif implantlarla başarı oranı düşer, riskleri bilin ona göre davranın. kimse ile tartışmak değil amacım kendi markamıda ön plana çıkarmayı falanda çalışmıyorum. herkese kolay gelsin.

    Benim bildiğim hiç bir cerrah implant başı 300 dolardan aşağı almaz, 100 dolara implant yapmayı yeni öğrenmiş kişiler ya da doktora öğrencileri olur ancak... Ayrıca bence kişinin kendi işine biçtiği fiyat da önemlidir. Adam kendi işçiliğine bile güvenemeyip az fiyat biçiyorsa... anladınız siz onu... Kliniğin konumu fiyatları arttırıyor, benim yukarıda verdiğim fiyatlar Kadıköy'de bir hekim arkadaştan aldığım fiyatlardı. Ama bence kliniğin konumu o kadar önemli değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perSNN -- 14 Ekim 2013; 21:35:41 >




  • ben olanı söyledim fiyatlar bunlar, hiçte yeni mezun falan değil söylediğim rakamlara gelen kişiler, bir klinik şefide var aralarında, ben şahsen çalışıyorum bu fiyatlara hekimlerle, haa doçent prof değiller tabii. şu ana kadar sorun yaşamadım mı, yaşadım, ama adam bana bu tutmayabilir dedi filme ve tomografiye baktığında, hastayada riski söylendi, hasta ısrar etti, taktık tutumadı, tutumayan implant zaten olur ama cerrah genelde bilir durumu ve paylaşır.
  • bana istanbulda implant yaptıracagım iyi bir klinik ismi verebilir misiniz çene cerrahı olan işinin ehli olsun çünkü piyasada 1-2 kere implant yapmış çokca diş hekimi mevcut sakaryada da yapan var ama nedense güvenemiyorum burada iyi diş hekimiyim diye geçinenler bile çok kötü diyebilirim özelden yazarsanız sevinirim burada reklam olmaması için kendi reklamını yapanlar lütfen yazmasın özellikle implant yaptırıp memnun kalmış arkadaşlar yazarsa sevinirim
  • straumann sl active impilant yapan biyer varmı istanbul içi
  • s



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kayseriimplant -- 14 Kasım 2013; 11:15:24 >
  • Peki nerde yaptirabilirim bunu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki yapılan implant dişe yamuk girdiğinde neler yapılıyor acaba? Dr'a haftaya gideceğim bir ay oldu yaptıralı implantın vida gibi olan tepe kısmı ust dislere degilde direk ağız içine doğru bakıyor sanki kemikle kaynaşma olmadan sormak istedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • berrakk B kullanıcısına yanıt
    Zaten ımplantın ısmı cısmı hangı belgelere sahıb ımplantın saklandığı sıse ce kalıtesıne uygunmu her sey vardır uzerınde



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kayseriimplant -- 20 Ekim 2013; 16:39:14 >

  • arkadaşlar implant yaptırırken doğru karar verin yada çok sorun değilse hiç bulasmayın benim branşımda anestezi hergün akc kanseri ameliyatlarına girsemde bu diş olayı apayrı birsey cok aşırı sıkıntı çıkarabilecek komplikasyonları var.Eger ileride üstteki videoda olan benzer durumlar ile karşılaşacak olursanız durum baya kötü.

    Mesela ben en merak ettiğim konu diz veya kalça protezleri takilirken mümkün olduğu kadar en geç yaşlarda 55yas üzerinde takılıyorki çok uzun ömürlü olmadığı için genellikle böyle bir yol tercih ediliyor diş implantlarina takılan malzemelere bu kadar güven verilmesinin nedeni nedir acaba?

    Şahsen kendim tek implant yaptırmak zorunda kaldım çiğneme dişi oldugundan yoksa hiç girmezdim açıkçası.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • implantlar titanyum esaslıdır ve titanyum doğru işlendiğinde ve özellikle yüzeyi biyoaktif materyallerle modifiye edildiğinde inanılmaz derecede dokuya ve kemiğe uyumludur. düşününki vücudunuz bunu kendinden bir parça olarak görmekte ve kemikle bağlantı kurmasına izin vermektedir. hastanın hem genel sağlık durumu hem de fiziki durumu elverişli olursa işlem minimal travmatik olduğu için her yaşta yapılabileceği kabul edilmektedir.
    kendi hastalarımdan örnek vermek gerekirse bir çenede hiç dişi olmayan diğer çenede kısmi dişsizliği bulunan 10 implant yaptığım 68 yaşında bir hastam ve 4 implant yerleştirdiğim 69 yaşında başka bir hastam bulunmakta ve bunlar hayatlarına oldukça mutlu devam etmektedir. işlem doğru planlanıp doğru yapıldığında bu bahsettiğiniz implant çıkarılmasına gerek kalmaz :)
  • unleashed99 U kullanıcısına yanıt
    Peki hocam sizce yerli implantlarda yine titanium kullanılıyor mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet yuzde 95 butun implantlar titanyumdur
  • illaki kullanılıyor yerli deyince insanların kafasında direk ucuz düşük maliyet kalitesiz gibi imajlar oluşması bizim ülkede normaldir fakat belirli bir standarda uyması gereken ve belirli izinleri alması gereken malzemeler bunlar. ben şahsen henüz yerli implantları kullanmam çünkü bizim şüpheyle yaklaşma sebebimiz bu firmaların malzemelerini yeni üretmeye başlaması ve uzun dönem takipli (5 yıl 10 yıl 20 yıl) çalışma olmaması veya çok az sayıda olmasıdır. belki tasarım çok iyi ve ömür boyu sıkıntı çıkarmayacak belki yapıldıktan sonra 10. yıldan sonra sıkıntıları çıkıcak bunlarla ilgili kanıta dayalı veriler gerekiyor.
  • jh



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kayseriimplant -- 14 Kasım 2013; 11:18:16 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: isa_tr


    arkadaşlar implant yaptırırken doğru karar verin yada çok sorun değilse hiç bulasmayın benim branşımda anestezi hergün akc kanseri ameliyatlarına girsemde bu diş olayı apayrı birsey cok aşırı sıkıntı çıkarabilecek komplikasyonları var.Eger ileride üstteki videoda olan benzer durumlar ile karşılaşacak olursanız durum baya kötü.

    Mesela ben en merak ettiğim konu diz veya kalça protezleri takilirken mümkün olduğu kadar en geç yaşlarda 55yas üzerinde takılıyorki çok uzun ömürlü olmadığı için genellikle böyle bir yol tercih ediliyor diş implantlarina takılan malzemelere bu kadar güven verilmesinin nedeni nedir acaba?

    Şahsen kendim tek implant yaptırmak zorunda kaldım çiğneme dişi oldugundan yoksa hiç girmezdim açıkçası.

    Bu tarz fail implant videolarını içeren görüntülerden Youtube da 100 lerce var.. Bu videodaki kullanılan implantlar Blade implant ve mini implantttır.. Günümüzde bu Blade implantlar tercih edilmemektedir.. Bu hastanın implantlarının muhtemelen 15-20 yıllık bir geçmişi vardır... İmplanların ilk uygulamada fail oranı %3-5 10 yıllık takipte fail oranı %7-10 civarında olabilmektedir.. yani her yapılan 20 implanttan bir tanesi çene kemiğiyle kaynaşmayabiliyor.. Bu tedavinin olası bir komplikasyonudur.. İmplanta hiç bulaşmayın diyorsunuz... Tüm dişlerinizi çektirdiğinizi ya da artık sabit köprü yapılamayacak durumda dişlerinizin olduğunu düşünün.. Ağızda büyük hacim kaplayan, sürekli hareket eden, hoş olmayan kokulara sebep olan hareketli bir protezi yıllarca kullanmak ister misiniz? 25-30 lu yaşlarında tüm dişlerini kaybetmiş, ya da kısmi diş eksikliği olup sağlam dişlerinin kesilmesini istemeyen çok sayıda hasta mevcut.. İmplant Diş hekimliği bilimine çağ atlatan dişsiz hastalara ana dişinin rahatlığını ve estetiğini verebilen bir uygulamadır... Komplikasyon tıbbın bütün branşlarında olasıdır.. Komplikasyon olabilir diye hiç bulaşmayın derseniz.. Dİş hekimlerinin Kanal tedavisi, Dolgu diş çekimi gibi uygulamaları bile yapmaması gerekir..




  • aslanturki kullanıcısına yanıt
    Şuan yapılan implantların durumuda belli değil (Tabi sorun çıkacak anlamında diyemiyorum ) üstte dediğim gibi 50-60bin euroluk total diz protezleri yapılıyor hastalara mümkün olduğu kadar geç yaşlarda yapıyorlar idare edin diye çoğu hasta geri gönderiliyor dediğim gibi.

    implanata gerek yok ise bulaşmayın diyorum..Sizin dediğiniz durumlar zorunlu durumlar tabiki başka çare yok..
    Mesela ben implant tercih ederken yan dişlerimin kesilmesini de göze alamadım çünkü dişlerim sağlıklı ufak bir diş kırılması sonucu kanal tedavisi yaparken pulpaya kadar girince diş çöp oldu. çiğneme dişi olduğundan mecbur kaldım..

    İmplant uygulaması teknik olarak son derece mantıklı bir çözüm ama olası komplikasyonlar kemik ile bütünleştiği için gibi çok büyük sorunlara neden oluyor.Kanal tedavisi,dolgu ile kıyaslanamayacaktır..



    Birgün ameliyatta başımdan geçen bir olayı anlatayım total diz protezi yapıyoruz hastaya spinal anestezi falan yaptık, sonra hastaya diz protezi işlemi yapılırken diz uygun şekilde kesildi üzerine protez konuldu,protez yerleşsin diye altına sement konulup çekiç ile vurulmasıyla(uygulama normalde hep böyle) devlet tarafından 45bintlye alınan protez tuz,buz oldu..Titanyum falan diye anlatıyordu firma çalışanı..

    Umarım uzun yıllar hiç sorun çıkarmayacak implant standartları sağlanır..Şuan sağlık bakanlığında bunun denetimleri arttırıldı..Geçen hafta ilk defa seri numaralarına kadar denetimlerin yapılacağına kadar Sağlık hizmetleri genel müdürlüğü ,denetim değerlendirme daire başkanlığına yazılmış olan yazıyı okudum..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldboy83tr -- 24 Ekim 2013; 11:59:29 >




  • yaklaşık 3 yıl önce implant yaptırdım tek dişime üst sağ arkadan üçüncü dişime, dişimi çekmesi implantı yapması yüklemesi 10 gün bile sürmedi, sonrasında hiç memnun kalmadım, sürekli o bölge ağrıyor, özellikle alkol aldığımda ertesi gün baş ağrısından duramıyorum, haftada en az üç gün ağrı yapıyor, genelde hep o bölge ağrıyor, öncelikle bu ağrının sebebi ne olabilir, bu kadar kısa sürede 10 gün içinde implant yüklemesi vs. normalmi, (tekrar yeniden implantı söküp yapmak gerekirmi, arasıra üst protez oynama yapıyor, çok azda olsa dilimle hissediyorum) ankarada yaşıyorum, özellikle tavsiye edeceğiniz bir yer varmı (özelden de yazabilirsiniz), konuyla ilgili hekim arkadaşlardan da yardım bekliyorum... teşekkür ederim..
  • 
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.