Şimdi Ara

İMPLANT DİŞ YAPTIRANLAR LÜTFEN İÇERİİ..!!! (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
4.318
Cevap
189
Favori
1.751.917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: seF[o]

    quote:

    Orijinalden alıntı: kenex


    quote:

    Orjinalden alıntı: samsunlu.gelin

    Annem implant diş yaptıracak cok kıorkuyoo daha genç 45 yaşlarında falan . aranızda implant diş yaptıran varmı?memnunmusunuz ve yaptırırken cok acı cektiniz mi?lütfen yardımcı olun ya .. annemden cok ben korkuyorum:(((( değerli yorumlarınızı bekliyorum


    Daha 21 yaşımdayım. Allaha şükür hastane yüzü görmüş değilim. Gayet sağlıklıyım. Fakat dişlerim resmen kum gibi. 16 tane porselen 4 tane dolgu var. İnanmazsınız geçen ekmek yerken dişim kırıldı. 30uma kadar bekleyecem. Sonra tüm dişlerimi çektirip 6 tane alta 6 tane üste implant olmak üzere hayatım boyunca sorun yaşatmayacak bir çözüm düşünüyorum. Bence annenizin yaşı gayet iyi. Acı konusuna gelirsek, 1 gün içerisinde 2 diş çektirmiş, 2 tane diş şekil verilmiş(porselen için) biri olarak artık hiçbirşey beni korkutamaz.

    Hangi dişlerine porselen yaptırdın hocam ve memnunmusun porselenlerinden ?

    Ön alt 4 diş, Üst Sol enbaştan sağ 14e kadar. Tam açıklayamadım ama böyle. Oldukça memnunum. Şuan elmayı ısırarak yiyebiliyorum. Bir süre sonra zaten dişlerin yapma olduğunu da unutuyor insan. En zor kısmı, dilin yeni ağız yapısına alışması. Yaptırdıktan sonra ilk 1-2 hafta ağıza alışma süreci var. Onu aştıktan sonra güzel :) Aman diyeyim ucuz yere yaptırmayın. Paraya kıyın ama yine de işinin ehli birine yaptırın. Daha önce yapılan 2 porselen dişim vardı. Yeni doktorum "böyle bir dişçi var olamaz. Bu dişçilik değil" demişti.




  • bu sitede bilgi verenlerin hepsine teşekkür ederim benim durumum dişlerim kötü ve devamlı ağrıvar..ne yapacağımı bilmiyorum.üst çene ön hariç yanlar gidik.öğretmenim maddi durumum da maaş masraflara gidiyor.kocaeline yakın yaptıran arkadaşlar varsa tavsiye edebilecekleri uygun iyi yer...ne b,leyim durumum kötü yardımcı olanlara şimdiden ALLAH razı olsun...teşekkürler
  • lütfen ya dişleri baya kötü bilgi verebilecek olan varsa çok makbule geçer
  • arkadaşlar merhaba ben denizlide oturuyorum denizlide implant yapan en iyi doktorlar'ı tavsiye edebilirmisiniz denizlide bir vatandaş yaptırmış kendisinden duymadım başkasından duydum ağzında hiç diş yokmuş 12 tane implant koymuşlar sonra dişlerini dişlerin hepsi 12 bin avro'ya yaptırdığını duydum fiyat bana biraz abartılı geldi denizlideki fiyatları verebilen arkadaşlar varmı
  • Hala bazı arkadaşlar 45 günde yaptırdıklarına dair idiiaları var.Yaptırdıkları işin takiplerini çok merak etmiyorum. çünkü biliyorum ki sonuç belli.Kanmayınız 3 aydan önce implant özellikle üst çenede bitirilemez.

    Bir de ilgimi çeken bu konu açıldığından beri son yazan kişilerin hepsinin er olması çoğunun kendini başka isim altında gösterip pazarlamasıdır sanırım.özellikle doktorlara yönlendiren arkadaşlar ilgi çekici doğrusu.aslında kendilerine hasta çekmeye çalışıyorlar sanırım. madem bu kadar üstatlar buralarda hasta aramalarına gerke olmaması gerekmez mi :)
  • Forumda farklı konular için gezinirken başlık ilgimi çekti. ben de birşeyler yazmak istedim. Diş hekimliğinde implant uygulamaları 1975'li yıllarda başlamış ve yıllar geçtikçe artmıştır. Diş implantları titanyum ham maddeden üretilmektedir. Titanyum vücutta yan etkilerin görülmediği(yalnızca birkaç vakada yan etki görülmüştür) dünyanın en değerli metallerindendir. Diş implantlarının pahalı olmalarının sebebi de titanyumdan yapılmalarıdır. Yıllar geçtikçe implantların yapımında farklı aşamalar görülmüş, özellikleri arttırılmıştır. Günümüzde implantların gelişimdeki ana hedef implant- çene kemiği bağlantısının hızlı sağlanabilmesi ve böylelikle hastanın hızlı dişlenebilmesidir.
    Kısa bir açıklamadan sonra gelelim ana konuya. Nasıl uygulanıyor ve ameliyat nasıl? İnanın arkadaşlar ameliyatın ağırlığı farklı değişkenler ile ilgilidir. Öncelikle yapılacak implant sayısı, implant uygulanan bölge, uygulama esnasında ya da çenelerin implanta hazırlanması aşamasında gerekli olan ek tedaviler(yetersiz kemik boyutlarının artırılması işlemleri gibi), hastanın genel sağlık durumu ve yaşı, hastanın ameliyata korkarak girmesi gibi... Yeterli kemik seviyesine sahip tek implant uygulaması yapılacak genç ve rahat bir hastada 15 dk içerisinde bitirilebilecek bir işlemdir. Ameliyat gecesi ağrı kesiciler ile geçebilecek bir ağrı ve hafif bir şişlik ile kendini hissetirir. Ancak alt ve üst çenesinde diş bulunmayan, yeterli kemik boyutlarını sahip olmayan yaşlı bir hastada siz de takdir edersiniz ki yapımı uzun, hem hasta hem de doktor için meşakatli bir uygulamadır. Ancak tam dişsizken, sabit dişleri olan ve elmayı ısırarak yiyebilmeye başlandığında, tüm hastalar inanın çektikleri cefayı unutmaktadır.
    Hangi doktoru seçelim? sorusuna cevap 1. bu konuda yeterli tecrübeye sahip2. mümkünse ağız cerrahisi alanında uzmanlaşmış olmasıdır. Komplike vakalarda zaten diş doktorunuz bir çene cerrahı ile çalışacaktır.
    Hangi implant? sorusunun cevabı ise gerçekten zor. yüzlerce marka bulunmaktadır ve çoğunluğu aynı standartlardadır. Ancak çok iyi olan ve referans olma değeri taşıyan bir kaç firmayı ayrı tutacak olursak, ürünün menşei dikkate alınmalı. İçinizi rahatlacak bir durumda şudur. Hiç bir hekim düşebilecek bir implantı yapmak istemez.
    laf açılmışken düşme ihtimaline değinecek olursak. İmplantların başarı oranları %90 ların üzerindedir. Ancak hastaya ve uygulamaya bağlı faktörler bu ihtimali azaltıp çoğaltabilir. Öncelikle doktorunuzdan bu ihtimalleri sorup ona göre hareket etmelisiniz.
    son olarak implant uygulamaları size yeni bir diş kazandıran uygulamalardır. Sağlıksız olduğuna dair yapılan dedikodulara aldırış etmeyin. Bırakın Türkiyeyi Amerikada milyonlarca kullanıcısı vardır. İsterseniz amerika avrupa sağlık sitelerinden araştırabilirsiniz.




  • Yukarda yazan arkadaşın söyledikleri de doğrudur. Alt ve üst çenede dişsizliği olan bir hastada 45 günde implant üsterinin yapılıp dişlendirilmesine dair herhangi bir uygulama ben okumadım. belki yeni bir teknik vardır o da benim cahilliğimdir. Ama kısa bir bilgi veriyim. Üst çene için en az 3, alt çene için en az 2-3 ay beklenmelidir. nedeni ise ancak bu süreler içerisinde implantın kemiğe bağlanabilmesidir. Ancak belirli durumlarda örnek olarak üst ön bölgede tek diş eksikliği olan sağlıklı genç bireylerde 40-45 gün sonrasında porselen dişler yapılabilir.
  • bende şu an araştırmaya başladım 5 tane dişim için 4 tanesi azı diş gelişmeleri buradan bildirecegim şu an araştırma safhasındayım şimdilik yaptıran arkadaşların tecrübelerini okuyorum
  • benimde annem implat diş yaptırdı, son dişi taktıklarında yanılmıyorsam ödem oluştu, bir kaç gün konuşamadı ve ödemin oluştuğu yerden ara ara şırınga ile kan aldılar. doktoru bir gece bizde kaldı çünkü inanılmaz ağrılar çekiyordu ve ağrı kesiciler çare olmuyordu bu durumda doktoru yanlış hatırlamıyorsam yine narkoz veriyordu yada ona benzer birşey o zaman biraz rahatlıyordu, bu yaklaşık 1 hafta sürdü ve 1000 de 1 olan birşeymiş genelde buda annemin şansına denk geldi,

    ödem oluşmasını ise implant takılacak dişin yanındaki yanındaki dişimi çekmişler yoksa implant takılacak dişi çekip sonra implantmı ne taktıklarından olmuş, yara tam kapanmadan takılmazmış ama implant takacak olan dr bunu düşünmemiş bile.

    bunları korkmanız için yazmadım öncesinde bilginiz olsun diyerekten yazdım, ben bazı şeylerde kesin birşey yazamadım bunun sebebide bana anlattılar aklımda kalanlar bunlar.

    üst ve alt çeneye toplamda 6 yada 7 implant takıldı yaklaşık olarakta 3 ay gibi bir süre aldı.


    annenize geçmiş olsun.




  • evet bende devlet hastanesine gidecegim galiba hem tecrübe hemde özele göre daha ucuz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 06_ankara_06

    sayın cantanem.ben ankarada ikamet eden medikal firmasıyım eğer burada iseniz veya yakın ilde iseniz yardımcı olabilirim.implant fiyatımız sadece 250$.

    üst yapı dahilmi fiyata yoksa sadece implant fiyatımı 300 $
  • ALINTI: "Hala bazı arkadaşlar 45 günde yaptırdıklarına dair idiiaları var.Yaptırdıkları işin takiplerini çok merak etmiyorum. çünkü biliyorum ki sonuç belli.Kanmayınız 3 aydan önce implant özellikle üst çenede bitirilemez. "

    Bunu diyen arkadaş Straumann'ın SLActive implantini incelemesini öneririm.. 4 hafta yani 30 gunde yukleme imkani sunuyor.. Litaraturleri de mevcuttur..
  • Arkadaşlar implant yaptırmam gerekiyo, ankarada ards diye bi firma implant başına her şey dahil(protezi,hekim ücreti vs.) 480$ fiyat verdiler.özel bi klinikte yapılacakmış ameliyat.sizce nasıl ?
  • Fiyat normal..
  • Arkadaşla 1000 avro gibi bi rakam aldım.. Biraz pahalı geldi.. KDV olayı filan dahil midir?

    İşim anadolu yakasında kartal ev avrupa yakasında (Sarıyer) ..
    iki bölgede de bildiğiniz yer var mı?

    Bir de hastane türü bir yer mi yoksa özel poliklinik mi tavsiye edersiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yyusa

    benimde annem implat diş yaptırdı, son dişi taktıklarında yanılmıyorsam ödem oluştu, bir kaç gün konuşamadı ve ödemin oluştuğu yerden ara ara şırınga ile kan aldılar. doktoru bir gece bizde kaldı çünkü inanılmaz ağrılar çekiyordu ve ağrı kesiciler çare olmuyordu bu durumda doktoru yanlış hatırlamıyorsam yine narkoz veriyordu yada ona benzer birşey o zaman biraz rahatlıyordu, bu yaklaşık 1 hafta sürdü ve 1000 de 1 olan birşeymiş genelde buda annemin şansına denk geldi,

    ödem oluşmasını ise implant takılacak dişin yanındaki yanındaki dişimi çekmişler yoksa implant takılacak dişi çekip sonra implantmı ne taktıklarından olmuş, yara tam kapanmadan takılmazmış ama implant takacak olan dr bunu düşünmemiş bile.

    bunları korkmanız için yazmadım öncesinde bilginiz olsun diyerekten yazdım, ben bazı şeylerde kesin birşey yazamadım bunun sebebide bana anlattılar aklımda kalanlar bunlar.

    üst ve alt çeneye toplamda 6 yada 7 implant takıldı yaklaşık olarakta 3 ay gibi bir süre aldı.


    annenize geçmiş olsun.

    ödem oluşmasını ise implant takılacak dişin yanındaki yanındaki dişimi çekmişler yoksa implant takılacak dişi çekip sonra implantmı ne taktıklarından olmuş, yara tam kapanmadan takılmazmış ama implant takacak olan dr bunu düşünmemiş bile.

    Bugün gittiğim doktor "dişi çekip hemen platini takarız" dedi..
    Bu uygulama riskli midir?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: furatmke

    Arkadaşla 1000 avro gibi bi rakam aldım.. Biraz pahalı geldi.. KDV olayı filan dahil midir?

    İşim anadolu yakasında kartal ev avrupa yakasında (Sarıyer) ..
    iki bölgede de bildiğiniz yer var mı?

    Bir de hastane türü bir yer mi yoksa özel poliklinik mi tavsiye edersiniz?

    bi arkadaşım için istanbul'da yaptırabilme şansımızı sormuştum anlaştığım firmayla. istersen sen de bi ara konuş adamlarla. 0212 542 56 56
  • quote:

    Orijinalden alıntı: furatmke

    Arkadaşla 1000 avro gibi bi rakam aldım.. Biraz pahalı geldi.. KDV olayı filan dahil midir?

    İşim anadolu yakasında kartal ev avrupa yakasında (Sarıyer) ..
    iki bölgede de bildiğiniz yer var mı?

    Bir de hastane türü bir yer mi yoksa özel poliklinik mi tavsiye edersiniz?

    formun önceki sayfalarını okursanız her türlü bilgiye ulaşabilirsiniz
  • BEN 2 YIL OLDU YATIRALI.NE YAPTIRIRKRN NE DE SONRASINDA HİÇ BİR ZORLUK YAŞAMADIM.ÖYLE 1000 AVROYA DA YAPTIRMADIM.HEM DE EN BİLİNDİK AMERİKAN MARKASI.AMA BENİM DOKTOR SÜPERDİ.
  • ben de 2 yıl önce implant yaptırdım.1000 avro gibi bi fiyata felan değil.nişantaşında amerikan markası çok bilindik bi marka yapıldı hem de.ne ağrı ne sızı hiç bi şikayetim olmadı.3 ay sonra dişim de takıldı.kimse ayırdedemiyor o dişimin yapma olduğunu.ama benim doktor süperdi.dişi çekip hemen implantı koydu.benden sonra arkadaşım da gitti.aynı fiyata saydı.telefonunu vereyim.doktor pınar hanım 0212 219 66 10 .irem hanımdan aldım telefonunuzu dersen sana da aynı fiyattan sayar bence.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.