Şimdi Ara

*IMEI KAYDI hakkında bakınız.(ANA KONU) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
100
Cevap
5
Favori
57.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Celoogle

arkadaşlar benimde 5 gün önce telefonumu kapattılar. aradım aldıgım yere tamam kayıt yaptıracagız dediler. telefonun içine babannemin hattını takmıştım. kendi hattımıda başka telefona taktım. bu sabah cebimde titredi ve bi kaç bildirimim güncellemelerim falan geldi acıldı diye sevindim. babannemin turkcell hattını cıkartıp kendi avea hattımı taktım ama tık yok. turkcell hatta sıkıntı yok avea da var anlamış degilim. ve imei sorgulamada bende de

IMEI : ***************
    Durumu : IMEI numarası abone kayıt merkezince geçici olarak kayıt altına alınmış olup Kurum tarafından evrakları kontrol aşamasındadır
    Kaynak : Yolcu beraberi kaydedilen cihaz
    Üretici : Üretici: HTC Corp
    Pazar Adı: HTC PI39200 Model Bilgileri: HTC PI39200
    Sorgulama Tarihi 12.09.12

yazıyor.

ne zamandan beri "IMEI numarası abone kayıt merkezince geçici olarak kayıt altına alınmış olup Kurum tarafından evrakları kontrol aşamasındadır" yazıyor ? Genelde 2 günde açılır hattını takıp telefonu kapat aç

• quote:

Orijinalden alıntı: mhmtmmcu

quote:

arkadaşlar benimde 5 gün önce telefonumu kapattılar. aradım aldıgım yere tamam kayıt yaptıracagız dediler. telefonun içine babannemin hattını takmıştım. kendi hattımıda başka telefona taktım. bu sabah cebimde titredi ve bi kaç bildirimim güncellemelerim falan geldi acıldı diye sevindim. babannemin turkcell hattını cıkartıp kendi avea hattımı taktım ama tık yok. turkcell hatta sıkıntı yok avea da var anlamış degilim. ve imei sorgulamada bende de

IMEI : ***************
    Durumu : IMEI numarası abone kayıt merkezince geçici olarak kayıt altına alınmış olup Kurum tarafından evrakları kontrol aşamasındadır
    Üretici : Üretici: HTC Corp
    Pazar Adı: HTC PI39200 Model Bilgileri: HTC PI39200
    Sorgulama Tarihi 12.09.12

yazıyor.

ne zamandan beri "IMEI numarası abone kayıt merkezince geçici olarak kayıt altına alınmış olup Kurum tarafından evrakları kontrol aşamasındadır" yazıyor ? Genelde 2 günde açılır hattını takıp telefonu kapat aç

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar önce türkcell acılmıştı. avea nın acılmasıda 1 gün sonrasında oldu şu anda sorunum kalmadı. bu işler sıraylaymış meger :)

• quote:

Arkadaşlar önce türkcell acılmıştı. avea nın acılmasıda 1 gün sonrasında oldu şu anda sorunum kalmadı. bu işler sıraylaymış meger :)

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar, "Yolcu beraberi kaydedilen cihaz" demek, genelde yurt dışından turist veya gurbetçi şeklidne giriş yapan kişilere yapılan telefon kaydı demek sanırım.

bu tip kayıtlarda cihazların kullanım süresi 6 aydır ve pasaport kaydı yapıyorum diyen dolandırıcılar ve ihtal telefon şirket satan bir çok merdiven altı işletme hep bu yöntemle geçici kayıtlar yapıyorlar. bu tip kayıtta devlete ödenen birşey yoktur. Kapanınca arıyorsunuz tekrar bir kayıt yapıyorlar , yine 6 ay idare ediyorsunuz. Bazen onlar sizin haberimiz olmadan kaydı yeniliyorlar. Normalde 4 defa kayıt yapsa, 2 yıl eder ki siz zaten 2 yıl içinde telefonu değiştirmiş olursunuz genelde. Ancak bu tip kayıtları anlamanın çok kolay bir yolu daha var. Bu telefonlar başka bir telefon numarası ile çalışmazlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seferkilic -- 27 Eylül 2012; 17:59:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: seferkilic

Arkadaşlar, "Yolcu beraberi kaydedilen cihaz" demek, yurt dışından turist veya gurbetçi şeklidne giriş yapan kişilere yapılan telefon kaydı demektir. bu tip cihazların kullanım süresi 6 aydır ve pasaport kaydı yapıyorum diyen dolandırıcılar ve ihtal telefon şirket satan bir çok merdiven altı işletme hep bu yöntemle geçici kayıtlar yapıyorlar.

Geçici kayıt ile "yolcu bearberinde kaydedilen cihaz" yazması arasında bir bağlantı yok.
    Ben kendi pasaportuma kayıt yaptığım zaman da öyle yazıyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: signore

quote:

Orijinalden alıntı: seferkilic

Arkadaşlar, "Yolcu beraberi kaydedilen cihaz" demek, yurt dışından turist veya gurbetçi şeklidne giriş yapan kişilere yapılan telefon kaydı demektir. bu tip cihazların kullanım süresi 6 aydır ve pasaport kaydı yapıyorum diyen dolandırıcılar ve ihtal telefon şirket satan bir çok merdiven altı işletme hep bu yöntemle geçici kayıtlar yapıyorlar.

Geçici kayıt ile "yolcu bearberinde kaydedilen cihaz" yazması arasında bir bağlantı yok.
    Ben kendi pasaportuma kayıt yaptığım zaman da öyle yazıyordu.

Evet. Pasaportla yapılan her kayıtta "Yolcu beraberi kaydedilen cihaz" şeklinde ifade çıkıyor. Türkiyeden alınma telefonlarda "resmi ithalat yoluyla kaydedilen cihaz" gibisinden bişey yazar. Ayrıca onaylanma süreci 3 ay da olabilir 6 ayda belli olmaz. MCKS çalışanlarının evrakları kontrol edilmesindeki hızlarına bağlı.

• Aradaslar ben kayit tarihini unuttum. İki mi uc yil mi hatirlayamiyorum. İmei sorgu sayfasinda tarih belli degil.
    Nasil tam tarihi ogrenebilirim? Yeni telefon alacagim icin soruyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kujo

Aradaslar ben kayit tarihini unuttum. İki mi uc yil mi hatirlayamiyorum. İmei sorgu sayfasinda tarih belli degil.
    7 ay önce aldığım cihazı "pasaport kaydı yapılır" diyenlerden birine kaydettirmiştim daha sonra kayıt düştü 1 ay önce, söyledim 4 güne yeniledi kaydı ama o 4 gün mağdur oldum ciddi ciddi. Şimdi yurtdışından bir arkadaşım geldi ve cihaz yok onun üzerine herhangi bir ücret de istemiyor. sizce kaydettireyim mi? değer mi 100 tl ye. diğer kaydın tekrar düşmesi gibi bir ihtimal var mıdır?
  • quote:

Aradaslar ben kayit tarihini unuttum. İki mi uc yil mi hatirlayamiyorum. İmei sorgu sayfasinda tarih belli degil.

BTK müşteri hizmetlerini arayın, profesyonelce yardımcı oluyorlar :http://www.mcks.gov.tr/tr/Iletisim.php
  • quote:

Orijinalden alıntı: depeyi
    7 ay önce aldığım cihazı "pasaport kaydı yapılır" diyenlerden birine kaydettirmiştim daha sonra kayıt düştü 1 ay önce, söyledim 4 güne yeniledi kaydı ama o 4 gün mağdur oldum ciddi ciddi. Şimdi yurtdışından bir arkadaşım geldi ve cihaz yok onun üzerine herhangi bir ücret de istemiyor. sizce kaydettireyim mi? değer mi 100 tl ye. diğer kaydın tekrar düşmesi gibi bir ihtimal var mıdır?

Arkadaşınızın pasaportuna kayıt yaptırırsanız ve arkadaşını sonradan BTK'ya başvurup "benim haberim olmadan kayıt yapılmış" gibi bir ihbarda bulunmazsa (!) bu şekilde yapacağınız kayıt ömürlük olur.

Daha önce yaptırdığınız kaydın düşme sebebi turist pasaportu, eksik evrak vb. ile usulüne göre kayıt yapılmış olmaması.

Ayrıca arkadaşınız şimdi kayıt ettirse, 1 Ocak 2014'te yani 15 ay sonra pasaportunu yeniden kayıt için kullanabilir. 24 ayda değil, 2 takvim yılında bir kayıt yapılabiliyor.

• quote:

quote:

BTK müşteri hizmetlerini arayın, profesyonelce yardımcı oluyorlar :http://www.mcks.gov.tr/tr/Iletisim.php

Telefon ettim işe yaradı. Telefon kayıt yapabilirmişim. Teşekkürler. Pazar günü çalışması da takdire şayan

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Telefon ettim işe yaradı. Telefon kayıt yapabilirmişim. Teşekkürler. Pazar günü çalışması da takdire şayan

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar cahillihime verin bir sorum olacak yurtiçi kayıtlı demek ne demek? iphone almayı planlıyorum gördüğüm ilanların bazılarında bu ifade var yardım eder misinz?

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmt_13

Arkadaşlar cahillihime verin bir sorum olacak yurtiçi kayıtlı demek ne demek? iphone almayı planlıyorum gördüğüm ilanların bazılarında bu ifade var yardım eder misinz?

Alıntıları Göster
    Ben yurtdışı bir tel aldım. Sorgulattığımda "geçici kayıt1 sonucu veriyor. Evraklar kontrol ediliyormuş. Telefoncuya sordum, bir şey olmaz, olursa ben buradayım diyor.

1- Nasıl emin olabilirim bir şey olmayacağına?

2- Diyelim ki kayıt düştü ve aramaya kapandı. Tekrar açtırabiliyor muyum?

• quote:

Orijinalden alıntı: runoman

Ben yurtdışı bir tel aldım. Sorgulattığımda "geçici kayıt1 sonucu veriyor. Evraklar kontrol ediliyormuş. Telefoncuya sordum, bir şey olmaz, olursa ben buradayım diyor.

telefoncuya yaptırdıysan yüzde yüz sorun olur adım gibi eminim 3 veya 5 ay sonra kayıt düşer telefoncu yeniler düşer yeniler düşer yeniler böyle gider.
  • quote:

Orijinalden alıntı: #TheNightMare#

quote:

telefoncuya yaptırdıysan yüzde yüz sorun olur adım gibi eminim 3 veya 5 ay sonra kayıt düşer telefoncu yeniler düşer yeniler düşer yeniler böyle gider.

Yapabileceğim bir şey var mı? Mesela yurtdışından gelen bir arkadaşıma yeniden kayıt yaptırabilir miyim?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: #TheNightMare#

quote:

Yapabileceğim bir şey var mı? Mesela yurtdışından gelen bir arkadaşıma yeniden kayıt yaptırabilir miyim?

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar,sakın imei kaydı yapıyorum diyen insanlara inanmayın.Gerçi artık bu işin de önünü kapattılar.Artık 100TL yi devlet alıyor.

Daha öncede işlemi şu şekilde yapıyorlarmış ;Bir bayi çalışanı ile anlaşıp evraklar eksik bir şekilde BTK ya gönderiyorlar.
    Saolsun BTK incelemesi uzun bir süreyi bulduğu için (3-4 ay) o sırada telefonu kayıtlı gibi kullanıyorsunuz.Sonrasında sorun çıkarsa işlemi yeniliyorlar.
    Ama şimdi 100TL harç olduğundan bu işlemi yapamıyorlar ve eşime aldığım telefon kapandı,kaydı yaptırdığım kişiye de ulaşamıyorum.

Eğer kendi pasaportunuza ya da çok yakın birinin pasaportu olmadıkça,bu işi yaparım diyen kişilerden uzak durun !

• quote:

Orijinalden alıntı: depeyi

Alıntıları Göster
    Böyle bir imkan var ise kesinlikle düşünmeden yaptırmanı öneririm.İkide bir uğraşma ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: ademakif

Böyle bir imkan var ise kesinlikle düşünmeden yaptırmanı öneririm.İkide bir uğraşma ;)

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar telefonumu kullanabilmek pasaport bekliyordum. Pasaport gelince (30 kasım 2012) maliyeye 100 tl yatırdım ve turkcell iletişim merkezine gittim. Bu arada sim kartımı kestirip kayıt yaptıracağım telefona taktım ve turkcell hizmet aldığımı (hattın açık olduğunu) gördüm. Tim görevlisi maliyeden aldığım dekontu ayrıca pasaportu gördü ve BTK sistemine kaydı yaptırdı. Sorun şu resmi kayıt işlemlerine başladım ve Tim bu durumu sisteme iletti, bugün pazar (02.12.2012) sabah uyandım ve baktım ki hat kapanmış. Sorgulamada şu bilgiler

IMEI numarası abone kayıt merkezince geçici olarak kayıt altına alınmış olup Kurum tarafından evrakları kontrol aşamasındadır
    Üretici : Üretici: Samsung Korea
    Pazar Adı: Samsung GT-I9300 Model Bilgileri: Samsung GT-I9300

görünüyor.

Telefon neden kullanıma kapandı, ne zaman açılır?

Ben aslında e devlet sistemi üzerinden kayıt yaptırmak istiyordum ama pasaport sahibinin e devlet şifresi olması gerekiyormuş, bende hac dan gelen çok az tanıdığım bir teyzeyi pastaneye postaneye taşımayayım diye, lanet tim lere 30 tl bayılmak zorunda kaldım.

e devlet üzerinden kayıt en temizi bence.. bu konu ile ilgili şu bilgilere sahibim:

e-devlet üzerinden 1 kasım 2012 itibarı ile imei kayıt yapılabiliyor, boş yere Turkcell İletişim Merkezlerine 30 tl ödemeyin, şu saatten sonra bu bir soygun. Hem anlamadığım şu, devlet artık bunu ücretsiz yaptırıyorken neden özel kurumlara keyiflerine göre tarife uygulama serbestliği veriyor anlamadım.

e devlet üzerinden kayıt yaptırırken pasaport yeni ise türünü "çipli" olarak seçmelisin. Yeni pasaportlar çipli ve 8 hane numalaralı seri harf ve 8 hane numarayı birleşik olarak girip o şekilde kayıda devam edilmeli.

Önemli bir bilgi daha, maliyeye pasaport sahibi adına para yatırıldığından dolayı sisteme, onun(pasaport sahibi) tc nosu ve telefonun ime no su eşleştiriliyor. Bu bakımdan e devlet üzerinden işlem yapabilmek için pasaport sahibinin e devlet şifresi olması gerekiyor. Pasaport sahibine e devlet şifresi yok ise ptt ye o şahısla beraber gidip 1 tl karşılığında e devlet şifresi alıp, sonra e devlet sistemine girip solda "SORGULAMALAR" ın altında "BAŞVURULAR" girin sonra açılan menüde yine solda BAŞVURULARIN altında "Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu"başlığını göreceksini oraya da girdikten sonra "BTK İmei Kaydet" i göreceksiniz. Gerisi kolay..

Bilenler bilmeyenlere bu durumu iletsin, boş yere 2 lira posta parası ile aracılık yapan özel kurumlara 25-30 tl ler ödenmesin.

• quote:

Orijinalden alıntı: muammerme

Arkadaşlar telefonumu kullanabilmek pasaport bekliyordum. Pasaport gelince (30 kasım 2012) maliyeye 100 tl yatırdım ve turkcell iletişim merkezine gittim. Bu arada sim kartımı kestirip kayıt yaptıracağım telefona taktım ve turkcell hizmet aldığımı (hattın açık olduğunu) gördüm. Tim görevlisi maliyeden aldığım dekontu ayrıca pasaportu gördü ve BTK sistemine kaydı yaptırdı. Sorun şu resmi kayıt işlemlerine başladım ve Tim bu durumu sisteme iletti, bugün pazar (02.12.2012) sabah uyandım ve baktım ki hat kapanmış. Sorgulamada şu bilgiler

IMEI numarası abone kayıt merkezince geçici olarak kayıt altına alınmış olup Kurum tarafından evrakları kontrol aşamasındadır
    Üretici : Üretici: Samsung Korea
    Pazar Adı: Samsung GT-I9300 Model Bilgileri: Samsung GT-I9300

görünüyor.

Telefon neden kullanıma kapandı, ne zaman açılır?

Ben aslında e devlet sistemi üzerinden kayıt yaptırmak istiyordum ama pasaport sahibinin e devlet şifresi olması gerekiyormuş, bende hac dan gelen çok az tanıdığım bir teyzeyi pastaneye postaneye taşımayayım diye, lanet tim lere 30 tl bayılmak zorunda kaldım.

e devlet üzerinden kayıt en temizi bence.. bu konu ile ilgili şu bilgilere sahibim:

e-devlet üzerinden 1 kasım 2012 itibarı ile imei kayıt yapılabiliyor, boş yere Turkcell İletişim Merkezlerine 30 tl ödemeyin, şu saatten sonra bu bir soygun. Hem anlamadığım şu, devlet artık bunu ücretsiz yaptırıyorken neden özel kurumlara keyiflerine göre tarife uygulama serbestliği veriyor anlamadım.

e devlet üzerinden kayıt yaptırırken pasaport yeni ise türünü "çipli" olarak seçmelisin. Yeni pasaportlar çipli ve 8 hane numalaralı seri harf ve 8 hane numarayı birleşik olarak girip o şekilde kayıda devam edilmeli.

Önemli bir bilgi daha, maliyeye pasaport sahibi adına para yatırıldığından dolayı sisteme, onun(pasaport sahibi) tc nosu ve telefonun ime no su eşleştiriliyor. Bu bakımdan e devlet üzerinden işlem yapabilmek için pasaport sahibinin e devlet şifresi olması gerekiyor. Pasaport sahibine e devlet şifresi yok ise ptt ye o şahısla beraber gidip 1 tl karşılığında e devlet şifresi alıp, sonra e devlet sistemine girip solda "SORGULAMALAR" ın altında "BAŞVURULAR" girin sonra açılan menüde yine solda BAŞVURULARIN altında "Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu"başlığını göreceksini oraya da girdikten sonra "BTK İmei Kaydet" i göreceksiniz. Gerisi kolay..

Bilenler bilmeyenlere bu durumu iletsin, boş yere 2 lira posta parası ile aracılık yapan özel kurumlara 25-30 tl ler ödenmesin.

Alıntıları Göster
    telefonum 2.el olarak aldım.sorgulama yapınca şunlar yazıyor:
    BİREYSEL BAŞVURU SORGULAMA

Takip No IMEI Sonuç
    10XXXXXX 012XXXXXXXXXXXX Onaylandı

• quote:

Cipli pasaport da 8+8=16 haneli numara mi oluyor? Benim bildigim 1+8=9 haneli numara ve o sekilde yaptim ve sistem kabul etti...
    Heryere yazmissin birde...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi some_one -- 3 Aralık 2012; 23:19:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: some_one

quote:

Cipli pasaport da 8+8=16 haneli numara mi oluyor? Benim bildigim 1+8=9 haneli numara ve o sekilde yaptim ve sistem kabul etti...
    Heryere yazmissin birde...

Alıntıları Göster
    Buradan devam

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=49517202

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.