Vallahi 8-9'un üstünde oy almış bir sürü filme rastlamıştım ben fakat en yüksek hangisi bilmiyorum.Oylama sisteminde de sanırım oyların dağılımına bakıyorlar tek bir lokalden geliyorsa bütün oylar Top 250'ye giremiyor diye biliyorum.Durum böyle oluncada Türkiye'den özellikle Yeşilçam'dan filmlerin listeye girme olasılığı pek kalmıyor.Sistem gene Amerika'nın elinde yani
Bunlar var, yalnızca Türklerin oylamadığı ve dünyaca ünlü olan. Fatih Akın'ın filmlerini bir türlü izleyemedim ya, kendimden utanıyorum
Ama mesela bunlar da var ama bu filmlerin yalnızca Türkler tarafından oylandığı aşikâr;
(Bunu özellikle izleyin. Bir zamanların yasaklı filmlerinden-miş)
eşkıya bir dönem top 250 ye girmişti
quote:
Orijinalden alıntı: Thomas Anderson
Sadece Türkler tarafından oylanan bir film nasıl 250 listesine girebiliyor? Herhalde yabancıların çok da tercih edeceği bir film değil Eşkiya.
quote:
Orijinalden alıntı: diminishedtriad
quote:
Sadece Türkler tarafından oylanan bir film nasıl 250 listesine girebiliyor? Herhalde yabancıların çok da tercih edeceği bir film değil Eşkiya.
yalan mı söylüyoruz kardeş.. üç dört yıl önce 245. sırada mı neydi.. başka da top 250 ye giren türk filmi görmedim ben.
yalan mı söylüyoruz kardeş.. üç dört yıl önce 245. sırada mı neydi.. başka da top 250 ye giren türk filmi görmedim ben.
Görmüş olabilirsin. O zaman bu 250 listesinin hazırlanmasındaki kıstaslar bambaşka. O listeye sokan yanlışlıkla sokmuştur belki
top 500 de olan bir film
quote:
quote:
Görmüş olabilirsin. O zaman bu 250 listesinin hazırlanmasındaki kıstaslar bambaşka. O listeye sokan yanlışlıkla sokmuştur belki
Onun Türklük'le bir alakası yok. IMDB'de Top 250 için gerekli olan şey IMDBPro kullanıcıları gibi nitelikli kişilerin yüksek puan vermesi ve oy çokluğunun belli düzeye ulaşmasıdır. Thomas Anderson arkadaşımız doğru söylüyor bir aralar oradaydı.
Seksenlerde Türkiye'de yasaklanmış, bir şeyler anlatma derdinde olan önemli filmler dururken, Süt Kardeşler gibi amaçsız bir film mi girmiş 500'e. Ve bir ara liste 250'ye duygu sömürüsü niteliğini aşamayan Eşkiya mı girmiş yani. Ve bu listeleri oluşturanlar, nitelikli izleyiciler mi imiş? Peki o zaman.
quote:
quote:
quote:
süt kardeşler de girdi o dönem çok iyi hatırlıyorum. hatta o olaylardan sonra imdb nin puan sistemi değişmişti bizim yüzümüzden şu anki sisteme geçiş yaptılar.. eskiden şöyle bin, iki bin kişi falan bi filme yüklenince giriyordu 250 ye..
Top 250 girip çıkmış filmlerden.
şöyle top250de kalıcı bi film olsa
bir zamanlar anadoluda nasıl o puanı alıyo anlamıyom.Film hiç hoşu gitmedi benm.
quote:
Orijinalden alıntı: Forrest Gump
bir zamanlar anadoluda nasıl o puanı alıyo anlamıyom.Film hiç hoşu gitmedi benm.
Benim hoşuma gitti,nasıl izlediğine bağlı.
quote:
Orijinalden alıntı: Smokin That Weed
süt kardeşler de girdi o dönem çok iyi hatırlıyorum. hatta o olaylardan sonra imdb nin puan sistemi değişmişti bizim yüzümüzden şu anki sisteme geçiş yaptılar.. eskiden şöyle bin, iki bin kişi falan bi filme yüklenince giriyordu 250 ye..
Listeye giren filmlere bak. İyi de yeni sistemi getirmişler. Yoksa bizim Türkler duygu sömürüsü yapan filmleri ya da anlamsız komedi filmlerini bu listeye sokmasını bilir. Türk'ü dünyaya tanıtır. Bak Fetih 1453'e. Bütün Türkler seferber oldu.
Bu arada gerçekten Türk milletinin şu duygu sömürüsü yapan filmlere tav olup(Eşkiya, Babam ve Oğlum, Kabadayı, Yeşilçam komedi ve dramları), Demirkubuz, Şerif Gören, Reha Erdem, Yılmaz Güney gibi yönetmenlerin filmlerine burun kıvırmalarına ne demeli. Ne kadar da sanattan anlayan bir milletiz. Bu anlayış yüzünden yönetmenlerin film yönelimleri hep aynı yönde.