Şimdi Ara

İmdb'de en iyi oyu almış Türk filmi hangisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
6.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet beyler hangisi merak ettim bilen var mı?

• Vallahi 8-9'un üstünde oy almış bir sürü filme rastlamıştım ben fakat en yüksek hangisi bilmiyorum.Oylama sisteminde de sanırım oyların dağılımına bakıyorlar tek bir lokalden geliyorsa bütün oylar Top 250'ye giremiyor diye biliyorum.Durum böyle oluncada Türkiye'den özellikle Yeşilçam'dan filmlerin listeye girme olasılığı pek kalmıyor.Sistem gene Amerika'nın elinde yani

• Bunlar var, yalnızca Türklerin oylamadığı ve dünyaca ünlü olan. Fatih Akın'ın filmlerini bir türlü izleyemedim ya, kendimden utanıyorum
  • Ama mesela bunlar da var ama bu filmlerin yalnızca Türkler tarafından oylandığı aşikâr;

(Bunu özellikle izleyin. Bir zamanların yasaklı filmlerinden-miş)
  • eşkıya bir dönem top 250 ye girmişti
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thomas Anderson

eşkıya bir dönem top 250 ye girmişti

Sadece Türkler tarafından oylanan bir film nasıl 250 listesine girebiliyor? Herhalde yabancıların çok da tercih edeceği bir film değil Eşkiya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: diminishedtriad

quote:

Sadece Türkler tarafından oylanan bir film nasıl 250 listesine girebiliyor? Herhalde yabancıların çok da tercih edeceği bir film değil Eşkiya.

yalan mı söylüyoruz kardeş.. üç dört yıl önce 245. sırada mı neydi.. başka da top 250 ye giren türk filmi görmedim ben.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

yalan mı söylüyoruz kardeş.. üç dört yıl önce 245. sırada mı neydi.. başka da top 250 ye giren türk filmi görmedim ben.

Görmüş olabilirsin. O zaman bu 250 listesinin hazırlanmasındaki kıstaslar bambaşka. O listeye sokan yanlışlıkla sokmuştur belki
  • top 500 de olan bir film

• quote:

quote:

Görmüş olabilirsin. O zaman bu 250 listesinin hazırlanmasındaki kıstaslar bambaşka. O listeye sokan yanlışlıkla sokmuştur belki

Onun Türklük'le bir alakası yok. IMDB'de Top 250 için gerekli olan şey IMDBPro kullanıcıları gibi nitelikli kişilerin yüksek puan vermesi ve oy çokluğunun belli düzeye ulaşmasıdır. Thomas Anderson arkadaşımız doğru söylüyor bir aralar oradaydı.

• Seksenlerde Türkiye'de yasaklanmış, bir şeyler anlatma derdinde olan önemli filmler dururken, Süt Kardeşler gibi amaçsız bir film mi girmiş 500'e. Ve bir ara liste 250'ye duygu sömürüsü niteliğini aşamayan Eşkiya mı girmiş yani. Ve bu listeleri oluşturanlar, nitelikli izleyiciler mi imiş? Peki o zaman.

• quote:

quote:

quote:

süt kardeşler de girdi o dönem çok iyi hatırlıyorum. hatta o olaylardan sonra imdb nin puan sistemi değişmişti bizim yüzümüzden şu anki sisteme geçiş yaptılar.. eskiden şöyle bin, iki bin kişi falan bi filme yüklenince giriyordu 250 ye..

• Top 250 girip çıkmış filmlerden.
  • şöyle top250de kalıcı bi film olsa
  • bir zamanlar anadoluda nasıl o puanı alıyo anlamıyom.Film hiç hoşu gitmedi benm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Forrest Gump

bir zamanlar anadoluda nasıl o puanı alıyo anlamıyom.Film hiç hoşu gitmedi benm.

Benim hoşuma gitti,nasıl izlediğine bağlı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Smokin That Weed

süt kardeşler de girdi o dönem çok iyi hatırlıyorum. hatta o olaylardan sonra imdb nin puan sistemi değişmişti bizim yüzümüzden şu anki sisteme geçiş yaptılar.. eskiden şöyle bin, iki bin kişi falan bi filme yüklenince giriyordu 250 ye..

Listeye giren filmlere bak. İyi de yeni sistemi getirmişler. Yoksa bizim Türkler duygu sömürüsü yapan filmleri ya da anlamsız komedi filmlerini bu listeye sokmasını bilir. Türk'ü dünyaya tanıtır. Bak Fetih 1453'e. Bütün Türkler seferber oldu.

Bu arada gerçekten Türk milletinin şu duygu sömürüsü yapan filmlere tav olup(Eşkiya, Babam ve Oğlum, Kabadayı, Yeşilçam komedi ve dramları), Demirkubuz, Şerif Gören, Reha Erdem, Yılmaz Güney gibi yönetmenlerin filmlerine burun kıvırmalarına ne demeli. Ne kadar da sanattan anlayan bir milletiz. Bu anlayış yüzünden yönetmenlerin film yönelimleri hep aynı yönde.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.