Değerli arkadaşlar ofisimdeki PC ye devamlı bağlı olan WD 500 GB FAT32 harici diskim ne olduğunu bilmiyorum ama sabah sorunsuz çalışırken akşam üstü tekrar geldiğimde BİLGİSAYARIM penceresinde sürücü WD logosu yerine tanımlanmayan âÇ0îÈϹ.ì│ GİBİ karakterler olarak görünüyordu.HDD MİN içindeki dosya ve klasörlerde aynı şeklide *?£#$½& gibi görünüyordu. USB çekip tekrar takınca da win restart yapıncada değişmedi.Bende Disk Yönetiminden sürücü harfi değiştirerek tanıyıp tanıyamayacağına denediğimde sürücü Yerel disk olarak görülüyor ama içinde tek bir dosya oda âÇ0îÈϹ.ì│ şeklinde görünüyor.Hata denetimi yapdıysamda düzgün çalışıyor görünüyor.TuneUp yazılımı ilede kontrol ettim düzgün görünüyor.HDD 465 gb dolu 5 gb boş şeklinde ama içinde hiç birşey yok görünmüyor.DOS dan sürücüye girip DIR komutu verincede Sürücü etiketi bulunamadı seri no ...... şeklinde uyarı alıyorum.Denemek için Sürücü içinde yeni klasör açtım bir tek yeni açtığım klasör görünüyor. diğer hiç bir dosyaya ulaşamıyorum.HDD sorunlu değil fakat bir sorun olusdu sadece klasör ve dosyalara ulaşamıyorum.Diğer pc lerde takınca olay aynı-Güvenli kip dede.Çok önemli belgelerim bu HDD de ve Format harici bir yöntemle nasıl kurtarabilirm yada ne yapmalıyım lütfen yardım edin.Bu arada TuneUp proğramı bazen otomatik hata düzeltme modunda hdd lerde birleştirme yapabiliyor belkide böyle bir işlem sonrası bu sorun oluşmuş olabilir.Birde sorunu anlamanız için yardımcı olacaksada NOD ile virüs taraması yaparken scan edilen dosyaların adlarına FOUND 000/FİLE 1071.CHK - ve bazende şu an ulaşamadığım dosyalarım orjinal ismlerini görüyorm ama genelede error opening şeklindede uyarı alıyorum virus taratırken
VİRUS TARAMASI YAPARKEN ALDIĞIM HATA MESAJLARIDA BUNLAR
I:\┴4! - error opening I:\âÇ0îÈϹ.ì│ - error opening I:\FOUND.000\FILE0955.CHK » RAR » Stargate.Atlantis.S01E16.WS.DVDrip-SAiNTS.avi - next archive volume not found I:\FOUND.000\FILE1071.CHK » 7ZIP » Data/0A72FAFE.cab » CAB » CDI_VCD335C15F1.CFG » MIME - is OK (internal scanning not performed) I:\FOUND.000\FILE1071.CHK » 7ZIP » Data/E4060BF5.cab » CAB » rootFEAA0A71.img » GZIP » - archive damaged I:\FOUND.000\FILE1656.CHK » MIME - is OK (internal scanning not performed) I:\FOUND.000\FILE2579.CHK » ZIP » Redist/mfc42.dll - incorrect CRC checksum, the file may be damaged I:\FOUND.000\FILE2579.CHK » ZIP » SM_Panel/Sys/Arabic/SMaxFAQ.htm - archive damaged - the file could not be extracted. I:\FOUND.000\FILE2579.CHK » ZIP » SM_Panel/Sys/Brazil/SMaxFAQ.htm - archive damaged - the file could not be extracted. I:\FOUND.000\FILE2579.CHK » ZIP » SM_Panel/Sys/Danish/SMaxFAQ.htm - archive damaged - the file could not be extracted. I:\FOUND.000\FILE2579.CHK » ZIP » SM_Panel/Sys/Dutch/SMaxFAQ.htm - archive damaged - the file could not be extracted. I:\FOUND.000\FILE2579.CHK » ZIP » SM_Panel/Sys/English/SMaxFAQ.htm - archive damaged - the file could not be extracted. I:\FOUND.000\FILE2579.CHK » ZIP » SM_Panel/Sys/Finnish/SMaxFAQ.htm - archive damaged - the file could not be extracted. I:\FOUND.000\FILE2579.CHK » ZIP » SM_Panel/Sys/French/SMaxFAQ.htm - archive damaged - the file could not be extracted. I:\FOUND.000\FILE2579.CHK » ZIP » SM_Panel/Sys/German/SMaxFAQ.htm - archive damaged - the file could not be extracted. I:\FOUND.000\FILE2579.CHK » ZIP » SM_Panel/Sys/Hebrew/SMaxFAQ.htm - archive damaged - the file could not be extracted. I:\FOUND.000\FILE2579.CHK » ZIP » SM_Panel/Sys/Italian/SMaxFAQ.htm - archive damaged - the file could not be extracted. I:\FOUND.000\FILE2579.CHK » ZIP » SM_Panel/Sys/Japanese/SMaxFAQ.htm - archive damaged - the file could not be extracted. I:\FOUND.000\FILE2579.CHK » ZIP » SM_Panel/Sys/Korean/SMaxFAQ.htm - archive damaged - the file could not be extracted. I:\FOUND.000\FILE2579.CHK » ZIP » SM_Panel/Sys/Norwegan/SMaxFAQ.htm - archive damaged - the file could not be extracted. I:\FOUND.000\FILE2579.CHK » ZIP » SM_Panel/Sys/Russian/SMaxFAQ.htm - archive damaged - the file could not be extracted. I:\FOUND.000\FILE2579.CHK » ZIP » SM_Panel/Sys/SMAgent.exe - archive damaged - the file could not be extracted. I:\FOUND.000\FILE2579.CHK » ZIP » SM_Panel/Sys/SMAgentI.exe - archive damaged - the file could not be extracted. I:\FOUND.000\FILE2579.CHK » ZIP » SM_Panel/Sys/SMAgentX.exe - archive damaged - the file could not be extracted. I:\FOUND.000\FILE2579.CHK » ZIP » SM_Panel/Sys/SMMedia.dll - archive damaged - the file could not be extracted. I:\FOUND.000\FILE2579.CHK » ZIP » SM_Panel/Sys/SMTray.exe - archive damaged - the file could not be extracted. I:\FOUND.000\FILE2579.CHK » ZIP » SM_Panel/Sys/SMax3CP.cpl - archive damaged - the file could not be extracted. I:\FOUND.000\FILE2579.CHK » ZIP » SM_Panel/Sys/SMaxCP.mnf - archive damaged - the file could not be extracted. I:\FOUND.000\FILE2579.CHK » ZIP » SM_Panel/Sys/SimpChin/SMaxFAQ.htm - archive damaged - the file could not be extracted. I:\FOUND.000\FILE2579.CHK » ZIP » SM_Panel/Sys/Spanish/SMaxFAQ.htm - archive damaged - the file could not be extracted. I:\FOUND.000\FILE2579.CHK » ZIP » SM_Panel/Sys/Swedish/SMaxFAQ.htm - archive damaged - the file could not be extracted. I:\FOUND.000\FILE2579.CHK » ZIP » SM_Panel/Sys/Thai/SMaxFAQ.htm - archive damaged - the file could not be extracted. I:\FOUND.000\FILE2579.CHK » ZIP » SM_Panel/Sys/TradChin/SMaxFAQ.htm - archive damaged - the file could not be extracted. I:\FOUND.000\FILE2579.CHK » ZIP » SM_Panel/Sys/wdmioctl.dll - archive damaged - the file could not be extracted. I:\FOUND.000\FILE2579.CHK » ZIP » SM_Sensa/Panel/ListEnv.dll - archive damaged - the file could not be extracted. I:\FOUND.000\FILE2579.CHK » ZIP » SM_Sensa/Sys/Adult.sfd - archive damaged - the file could not be extracted. I:\FOUND.000\FILE2579.CHK » ZIP » SM_Sensa/Sys/Audio3d.dll - archive damaged - the file could not be extracted.
sil.bat http://kahtametem.meb.k12.tr/sil.rar Linkteki dosyayı indirip çalıştırın. işlem bitinceye kadar yaklaşık 3 dakika bekleyin. bilgisayarı kapatıp açın.
kesinlikle virüs, autorun.inf combofix en iyi çözüm.
nod32 ile tarat autorun.inf temizlesin.
üstünden uzun zaman geçmiş ama bilgi olsun diye yazayım bazı virüsler klasörlerinizi ve dosyalarınızı gizli hale getirebiliyor araçlar sekmesinden klasör seçeneklerine gelin buradan gizli dosyaları gösteri işaretleyin az altta korunan işletim sistemi dosyalarını gizle yazısının yanındaki tiki kaldırın uygula deyip tamam değin dosyalarınız artık görünüyor olacaktır :) autorun.inf dosyasını dilin klasörlerinizi görünebilir yapın bu kadar :),
sağlam bir antivirüs programı ile taratmayı unutmayın