Şimdi Ara

İmar Barışı Yardımlaşma 2018 (52. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.538
Cevap
38
Favori
177.786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,



    Bir konuda bilginize ihtiyacım var. 20 yıl önce bir viyadüğün altına iki bağımsız bölüm olarak yapı inşa edip elektrik su doğalgaz vs bağlattık zamanla belde sınırları içinde yer alan yapımız ilçe belediyesinin kuruluşu ile işgal etiğimiz alan ihale ile tarafımıza 10 yıllık belediye kira sözleşmesi ile kiralandı. İmar barışı kapsamında iki bağımsız yapı için hak talep etmek istiyoruz fakat bu alan viyadük altı olduğu için parseli adası bulunmuyor. Başvuru için istenen bu arsa bilgilerine sahip değiliz bu konuda ne yapmamız gerekir? Yardımcı olabilirseniz memnun olurum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar merhaba,

    dedem ile babam arasında yarı hisseli arsa üstünde, 2 katlı ev var. bir kat dedemlerin diğer kat bizim. Evlere ait tapu veya resmi bi belge yok. sadece arsa tapusu var. 25 senedir hali hazırda kullanılan iskanı filan olan daireler.

    merak ettiğim imar barışının bize ne gibi yararı olabilir? kat tapusu alabilir miyiz? ayrıca sonuçta 2 kat var ve biz sadece üst kat için başvuru yapsak kabul görür mü?

    şimdiden yardımcı olacak arkadaşlara çook çook teşekkürler.
  • EmreShn kullanıcısına yanıt
    Yapı kayıt belgesini almanıza takiben kat mülkiyetli tapu alma imkanınız olacak.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1980 senesinden bina. Tapuda "tek katlı kargir bina" yazmakta.

    Bir önceki imar affından 2981 sayılı yasaya göre verilmiş belediye mühürlü inşaat ruhsatnamesi var. cilt no sahife no mevcut.

    Yapı kullanma izin belgesini bulamadık.

    Bu binaya sonradan zemin kat üzerine 2 kat daha çıkılmış. Toplam yapı alanı 286 m2.

    Yapının tamamı için mi başvurulması gerekiyor yoksa konut bağımsız birim için mi (sonradan çıkılan 2 kat), yardım eder misiniz ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi code-ShaRK -- 25 Ekim 2018; 18:32:30 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başvuruyu pazartesi günü yaptım ama hala ödeme yapabileceğime dair mesaj gelmedi
  • Dün başvuru yaptım ama e devlette hala başvuru bulunmamaktadır. Basvurduysaniz buraya eklenecek diyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2007 yılında 5 katlı bina tabandan 85 m2 civarında yani küçük olduğundan en altta 2 dükkan üstteki 4 kat ise 2 adet dubleks olarak başlanmış bina içerden dışardan sıvaları yapılmış camlar takılmış fakat kapılar içinin ince işcilikleri ıslak zeminler vs tamamlanamamış.inşaata ruhsatlı başlanmış olmasına rağmen süresi dolduğundan ruhsat geçirsiz sayılıyor.bu bina için 4 adet ayrı daire olacak şekilde kayıt belgesi alınırmı yada belediyeden proje değişikliği ilemi ruhsat almak mantıklı ?(bina hala bu şekilde yani tamamlanamamış durumda)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merat -- 25 Ekim 2018; 20:29:41 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaslar merhaba 3 katli bir evimiz var

    birinci katta iskan var

    2. katta elektrik su dogalgaz hersey var iskan yok

    3. katta sadece su var dogalgaz yok

    bizim tek derdimiz 3. kata dogalgaz baglatmak

    1. soru: sadece 3. kata basvuru yapabilir miyiz.

    2. soru: 2ye ve 3e ayri ayri basvuru yapabilir miyiz.

    3. soru: birinci katta iskan var diye bagimsiz bolum diye basvuru yapiyorum bagimsiz bolum numarasi diye bisey cikiyor 2 daire oldugu icin numara yazamiyorum. yapinin tamamina da basvurmaya gerek yok diye dusunuyorum ilk kat iskanli diye.

    4. soru: 1. katta iskansiz bir de dukkan var garaj olarak kullanıyoruz bunu ticari bagimsiz bolum olarak girsek bize vergi cikar mi belediyeden?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün saat 22:00 gibi başvurumu yaptım, 24 saat geçti henüz mesaj gelmedi. Normal mi?
    Başvurum, E-devlette de gözükmüyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scalper -- 26 Ekim 2018; 0:53:40 >
  • Sisteme cok sayida başvuru talebi olduğu icin kayittan 15-20 dk sonra düşüyor sisteme 24 ekim gunu yapilan kayitlar hala dusmedi yeni kayit acip eskisini dustugunde iptal edebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gneu1989 kullanıcısına yanıt
    Ilk katta yapi kullanma izin belgesi(iskan) var ise iskansiz olan her bir kat icin ayri ayri hem 2. Kattaki daireniz hemde 3. Kattaki daireniz icin bagimsiz bolum seceneginden basvuru yapabilirsiniz, sadece 3. Kata da basvurabilirsiniz ancak 2. Asamada kat mulkiyetine geciste 2. Kattaki dairenize yapi kayit belgesi almadiginiz icin tapuya isletemezsiniz, bagimsiz bolum numarasi olarak binada bodrum kat yok ise zeminden 1den sayarak artirarak belirlenir. 4. Soruyu anlamadim ilk sorunuzda 1. Katin iskanli oldugunu belirtmissiniz 4. Sorada 1. Katta iskansiz ticari alan var diye belirtmissiniz sanirim ilaveler olmus.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merat M kullanıcısına yanıt
    Kaba inşaatı bitmiş(kirış kolon döşeme duvar tamamlanmis) yapilar imar barisindan faydalanabilir, bu kapsamda yapi kayit belgesini aldiktan sonra inşaatın ince isleri tamamlababilir, daha sonra bu kapsamda imar kanunu gecici 16. Madde kapsaminda kat mulkiyetine gecis de saglanabilir ancak size onerim eger maddi durumunuz elverisliyse tadilat projesiyle binaniza yeni ruhsat alip daha sonra bina bitiminde imar kanununun ilgili maddeleri dogrultusunda iskan alip kat mulkiyetine gecmeniz daha saglikli.olur, cunku imar barisi yoluyla islemleri tamamlamaniz halinde kat mulkiyetine geciste tapuda kat mulkiyetibe gecisin gecici 16. Maddeye istinaden verildigi şerhi dusuluyor tapuya, arada sadece şerh farki var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • derbederxl D kullanıcısına yanıt
    Sisteme cok sayida basvuru oldugu icin kayitlar gec dusuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • code-ShaRK kullanıcısına yanıt
    86 affindan yararlanan cogu binaya ayni zamanda iskan da verildi, harclari eksik yatirildigi icin iskan alinamamis olabilir, o zamanlar bu belgeleri yeminli teknik bürolarin hazirladigi resmi senede istinaden veriliyordu, bir kopyasi belediyede veya tapuda bulunabilir arastirin derim, tapuda gecen tek katli kargir bina ifadesinden parselde cins degisikligi yapildigi anlasiliyor, iskaninin olma olasiligi yuksek, eger yapi kullanma izin belgesine ulasirsaniz diger 2 kat icin ayri ayri bagimsiz bolum kismindan 2 ayri basvuru yapmalisiniz, sayet zemin katin iskanina ulasamazsaniz binanin tamami icin basvuru yapabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EmreShn kullanıcısına yanıt
    Tapu uzerinde arsa yaziyorsa arsa uzerindeki bina tapuya islenmemis denektir, imar barisindan tum bina icin basvuru yapip yapi kayit belgesi ile evinizi tapuya isletmeniz durumunda b8naniz yasal hale gelecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zobnan Z kullanıcısına yanıt
    Viyadugun bulundugu guzergahda karayollari veya belediye((yuklenici kurum) nin kamulastirma veya irtifak hakki tesisi islemi yapip yapmadigini arastirdiktan sonra ilgili kadastro mudurlugune gidip yapilarinizin bulundugu alanin mulkiyet durumunu arastirmanizi oneririm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İmar Barışı Yardımlaşma 2018

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beatles33 B kullanıcısına yanıt
    bağımsız bölüm numarası daire numarası degilmi binada 4 kat var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 19 ekimde basvuru yaptım 23 ekimde ödendi yazısı yazıyordu 24 ekimde beyan değişikliği yaptım ama hala yapı kayıt belgesi çıkmadı gecikme olmasi normal mi yoksa bir sıkıntı mi var ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fatih- F kullanıcısına yanıt
    evet iç kapı numarası
  • 
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.