Şimdi Ara

iman ve inkar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
212
Cevap
0
Favori
4.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    o tartışmalar tanrının varlığına inandıktan sonra olacak şeyler. inanıyor musun inanmıyor musun? ilk yaratmadan itibaren tanrı tek. ana konular (iman, tevhid, kıyamet, hesap)aynı şekilde devam ederken insan ihtiyaçları değiştikçe tali meseleler devre uygun şekilde değiştirildi. ayrıca diğer dinlerle islamın ayrıldığı nokta tanrının tek olması hristyanlar 3leme yaparken yahudiler de bazı peygamberlere tanrının oğlu diyorlar vs ayrıca hz ademle başlayıp muhammed (sav)sona eren tebliğ içindeki dinlerin tamamı islamdır. her gelen hak nebi son peygamberi tanıtır ve ona iman edilmesini ister. ve bu islam sürecinin tamamında namaz, oruç, zekat gibi ibadetler farzdır. yani dediğin gibi ibadet şekilleri çok da değişmemiştir. insanları öldürün ayetini iyi oku. önünü arkasını iyi anla işine geleni alıp inkara dayanak yapma. öldürmek belli şartlara bağlı değil mi? cariye yapılıp tecavüz etme cümlesi kendi içinde çelişiyor. cariye zaten kadın köle demek ve hak olarak verilenin yapılması tecavüz olmaz. neden cariye veya insanın köleliğine izin veriyor denilirse kölelik kavramı kavram olarak kalksa da gerçek manada devam etmektedir. fabrikada çalışan işçinin o zamandaki köleden farkı akşam evine gidebilmesidir cariyelik kalktı metres hayatı geldi hangisi kadını daha çok aşağılıyor.
    ateşle korkutma da meseleyi baştan öğrenmek gerekiyor. zira ruh yaratılıp bedene üflenmeden kendilerinden söz alınıyor bu söz neticesinde sonuçlarını bildirmek tekrar ve tekrar uyarmak hata mı
    namazla alaklı kuranda bilgi var. ayrıca peygamber size ne emrediyorsa yapın neyi yasaklıyorsa terkedin ayeti sünnetin ne olduğunu gayet güzel ifade ediyor. neyi yapıp neyi yapmayacağını sana soracak olsaydı tanrı sen olurdun. kuranı koruması bana göre bir daha peygamber gelmeyeceği içindir. ama tek güç sahibi olan Allah'a birşey sorabilmek için en azından verdiklerinin ücretini ödememiz gerekir değil mi?
    kuranı ilk dinleyecek olanlar araptı kuran arapça indirildi. sonra da her dile tercümesi yapıldı
    ihtiyaç tanrı için değil kullar için yani peygamber daha kolay anlasınlar diye Allahın insanlara bir lutfu
    insan neyin terbiyesini alırsa onu hayatına tatbik eder.marangozun yanında yetişenden doktor olmasını bekleyemezsin amerikada doğanın cehennemde yanacağını kim söylüyor. coğrafi ayırım nerede var. iman - inkar ayırımı var. müslümanların cennete gitmesi ilk baştan verdikleri sözü yerine getirmeleri şartına bağlı.
    kuranı anlamak için okuyorum. fikir alıverişi yapabildiğimiz sürece her yerde fikir beyan edilir forum sayfası vs özgürlük noktasında bir şey demedim. Allah'ın merhametinin yanında gazabı da var. uyrısı da sakın şeytan sizleri Allah'ın merhametiyle aldatmasın!

• sen inamadın diye tanrı yok olmuyor. madem muhtaç değilsin soluma Allah'ın yarattığı havayı bakalım ne oluyor.

Orijinalden alıntı: mhmt042

sen inamadın diye tanrı yok olmuyor. madem muhtaç değilsin soluma Allah'ın yarattığı havayı bakalım ne oluyor.

Allah'ı havayı yaratırken gördün mü ? 15 yaşında çocuğun vereceği cevaplar bunlar.

o tartışmalar tanrının varlığına inandıktan sonra olacak şeyler. inanıyor musun inanmıyor musun? ilk yaratmadan itibaren tanrı tek. ana konular (iman, tevhid, kıyamet, hesap)aynı şekilde devam ederken insan ihtiyaçları değiştikçe tali meseleler devre uygun şekilde değiştirildi. ayrıca diğer dinlerle islamın ayrıldığı nokta tanrının tek olması hristyanlar 3leme yaparken yahudiler de bazı peygamberlere tanrının oğlu diyorlar vs ayrıca hz ademle başlayıp muhammed (sav)sona eren tebliğ içindeki dinlerin tamamı islamdır. her gelen hak nebi son peygamberi tanıtır ve ona iman edilmesini ister. ve bu islam sürecinin tamamında namaz, oruç, zekat gibi ibadetler farzdır. yani dediğin gibi ibadet şekilleri çok da değişmemiştir. insanları öldürün ayetini iyi oku. önünü arkasını iyi anla işine geleni alıp inkara dayanak yapma. öldürmek belli şartlara bağlı değil mi? cariye yapılıp tecavüz etme cümlesi kendi içinde çelişiyor. cariye zaten kadın köle demek ve hak olarak verilenin yapılması tecavüz olmaz. neden cariye veya insanın köleliğine izin veriyor denilirse kölelik kavramı kavram olarak kalksa da gerçek manada devam etmektedir. fabrikada çalışan işçinin o zamandaki köleden farkı akşam evine gidebilmesidir cariyelik kalktı metres hayatı geldi hangisi kadını daha çok aşağılıyor.
    ateşle korkutma da meseleyi baştan öğrenmek gerekiyor. zira ruh yaratılıp bedene üflenmeden kendilerinden söz alınıyor bu söz neticesinde sonuçlarını bildirmek tekrar ve tekrar uyarmak hata mı
    namazla alaklı kuranda bilgi var. ayrıca peygamber size ne emrediyorsa yapın neyi yasaklıyorsa terkedin ayeti sünnetin ne olduğunu gayet güzel ifade ediyor. neyi yapıp neyi yapmayacağını sana soracak olsaydı tanrı sen olurdun. kuranı koruması bana göre bir daha peygamber gelmeyeceği içindir. ama tek güç sahibi olan Allah'a birşey sorabilmek için en azından verdiklerinin ücretini ödememiz gerekir değil mi?
    kuranı ilk dinleyecek olanlar araptı kuran arapça indirildi. sonra da her dile tercümesi yapıldı
    ihtiyaç tanrı için değil kullar için yani peygamber daha kolay anlasınlar diye Allahın insanlara bir lutfu
    insan neyin terbiyesini alırsa onu hayatına tatbik eder.marangozun yanında yetişenden doktor olmasını bekleyemezsin amerikada doğanın cehennemde yanacağını kim söylüyor. coğrafi ayırım nerede var. iman - inkar ayırımı var. müslümanların cennete gitmesi ilk baştan verdikleri sözü yerine getirmeleri şartına bağlı.
    kuranı anlamak için okuyorum. fikir alıverişi yapabildiğimiz sürece her yerde fikir beyan edilir forum sayfası vs özgürlük noktasında bir şey demedim. Allah'ın merhametinin yanında gazabı da var. uyrısı da sakın şeytan sizleri Allah'ın merhametiyle aldatmasın!

Yok artık sorduğu soruya bak; "Birisinin özgürlüğüne alı koymak mı yani cariye olmak mı kadını aşağılıyor yoksa metres olmak mı? " Bir defa insanların işini seçme şansı var bunun kölelikle bi alakası yok. "cariye zaten kadın köle demek ve hak olarak verilenin yapılması tecavüz olmaz." Fabrikada kimseye bunun yapıldığını görmedim.
    Sen cidden 15 yaşındasın ve facebooktan falan okuyup gaza gelip buraya konu açmışsın daha ne dediğini bilmiyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C36D8071F -- 23 Şubat 2018; 21:47:4 >

• Mephalay M kullanıcısına yanıt
    muhtaç değilsen yaşaman gerekenleri kendin yaratsana. Allah belli zamana kadar ne yaparsan yap seni yaşatma sözü vermiş. onun için yaşıyorsun. muhtaç olduğu gerçeğini dahi itiraf edemezken senden bir şeye inanmanı beklemek abesle iştigal. kaldı ki diyerek başladığın cümle zaten muhtaç değilim ifadesini yalanlıyor.
    muhtaç olmak daha güçlü bir varlığın ispatıdır. yaratıcı derken zaten muhtaçlığı ortadan kaldırıyoruz. muhtaç olan yaratamaz. yaratamayan tanrı olamaz.
    neden tanrıya muhtaç olduğumu düşünüyorum muhtacım çünkü bütün isteklerimi karşılayabilecek tek kudret onda var. tanrı yok dediğinde gündelik hayat için gerekli olanları nereden aldığına bak. tek örnek üzerinden gitmeye çalışacağım. onun için havadan başka birşey bilmiyorsun gibi banallıklara girmezsin umarım. evet havayı yarat bak yarat diyorum yoktan var edeceksin onu ondan ayrıştırdım al sana hava veya oksijen gibi ..... lere girme ondan sonra bi daha düşünelim.

• quote:

Orijinalden alıntı: vamparf

gerçek sen ne? geçmiş mi? oguz.tr öncelerde kafayı çeken biriymiş ama. öyleyse inançlı halin gerçek sen değil. oguz.tr de yavaş yavaş, "malum tayfa"nın "malum tayfa" diye isimlendireceği birine dönüşmüş. yani şu an ben yalan turkish power'la muhatapım, özündeki "zayıf iman" güzelliğinden okudukları yoluyla alıkoyulmuş, beyni yıkanmış, zor anında sarıldığı din uyuşturucusunda şifa bulduğunu zannederek kendi kendisini aldatan (ve kendisini aldattığının farkında olamayan ama farkında olduğunu zanneden) bir turkish power. woww ne biçim de faydalı ve güzel şeymiş yahu kendine göre birisinin kişiliğini yargılamak..

insanlar hep değişiyor, dönüşüyor. birini kendince gözleyip "gerçek sen" gibi kelimelerle, gülen emojilerle karakter tahliline girişmek, kendini hâlâ ne kadar tepeden gördüğünü ele verebilir sadece bir insanın.

Ben önceleri kafayı çektiğimi inkar etmiyorum ki. Muhtemelen başka biyerde yazmışımdır ordan görmüşsündür. Tekilanın tadı hala damadığımdadır mesela ama naparsın işte içmiyoruz artık.

Ben şuan baktığım yerden, bana çok pis gelen bir ortamda yetiştim. Ben babamla içiyor ve babamla bile her muhabbeti yapıyordum. Beni zinaya da teşvik ediyordu. Aslanım kaplanım edebiyatıyla. Benim için kaç kez hatun ayarladı mesela. Ye iç gez eğlen hayatını yaşa oğlum diyordu. Türkiyede kaç kişinin babası oğluna böyle fena işlere önayak olur?

Ailemdeki neredeyse herkes bu mantıktaydı. Bizim bir apartımız var memlekette. Amcam, babam ve kuzenlerimin götürdüğü üniversiteli kızların haddi hesabı yoktur. Şuradan sana sosyal medya hesaplarını göstersem olayı net olarak anlarsın. Rezillik diz boyudur. Bu mudur hayat?

Biz böyle bir ortamda büyüdük. Haliyle bazı değerlere karşı gözlerimiz kör olarak yetiştik. Bazı konularda aydınlanmak zaman aldı. Çünkü insanı genel olarak ailesi şekillendirir. Baba ve annedir evladını dizayn eden. Genelliklede o dizaynla bitirir hayatını.

Ben bundan suçluluk duymuyorum. Daha önce yaptıklarım benim günahım değildir. Vebali babamın ve beni böyle yetiştiren amcalarımın boynunadır. O halden de gördüğün üzere çıkmasını bilmişim. Geriye değil ben ileriye bakarım hep. Zira o yolda yürüyorum. Geçmiş geçmişte kalmıştır.

Ailemden nefret etmiyorum tabi. Ailedir sonuçta değiştiremezsin, olduğu gibi kabullenirsin. Atadır gider ellerini öper hal hatır sorar dertlerini çözmeye çalışırım. Ama muhteşem bi sevgim yok tabi o hallerini gördükçe.

Üniversiteyi ben İstanbulda okudum memleketimden uzakta. Bitincede temelli yerleştim istanbula. İşte istanbula geldiğimde biraz arayış ve değişim hasıl oldu. Aileden, çocukluk arkadaşlarından uzak kalınca esas ne olduğum ortaya çıktı. En nihayetinde şuan durduğumuz yere geldik. Zor anımda dine sarılmadım. "Zor an" diye bir "an"ı ben hiç yaşamadım. Sadece ruhumun derinliklerine bişeyin dokunduğunu hissettim içine girdikçe. Beni çeken bu oldu. Ruhumu boş bıraktığımı farkettim.

Zamanla ve büyük bir emekle bu konularda bilgim arttı. Farkındalığımın farkına vardığım an fikirlerimi ifade etmeye karar verdim. Olan biten bu.

Ben hep buydum. Değişmedim.

Senin durumun farklı değil mi bundan? Mesele senin inançlıyken inançsız olmandan ziyade, öncesinde de aynı şüphelere sahip olmana rağmen saygılıydın, yardımseverdin. Şimdi bundan önceki son mesajında hoş olmayan bir üslupla dalga geçiyorsun.

Bu yüzden onlara benzemeye başladın dedim. Zira ben seni hala onlardan kabul etmiyorum.

Sen bana ister kibirli de ister tepeden bakıyorsun de. Bana göre ben, basit bir spermden yaratılan, karnında dışkı taşıyan, birgün geberip gidecek olan ve geberdiğinde bu muhteşem vücudu haşerat tarafından yerle yeksan edilecek olan aciz bir canlıyım.

Bunu asla unutma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TURKISH POWER -- 23 Şubat 2018; 22:14:57 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Erwin Rommel

• peki nereden geliyor hava şurdan şurdan .......işte en son varacağın nokta Allah
    koşalım dedik emziğiyle karşıma dikildi kusura bakma ya
  • tekrardan senin görmemiş olman onun olmadığını göstermez. birincisi ne ben ne Allah kölelik var olsun diyoruz. köleliğin ortadan kalkması için nasıl bir mükafatla tekrar tekrar hatırlatıldğını kuranı okursan anlarsın
    ben köleliğin ortadan kalkamayacağını söylüyorum. yaşanan tarih bunun açık kanıtı. bir fabrikaya bir makinayı çalıştırmak için giresin. daha çoçuk olarak makinanın işi olmadığında patronun tarlasının yolunu tutarsın çünkü sana aylık veriyordur. asgari ücretin yarısı kölelik değil de bakalım yerse ve o çocuk direk köle olarak yaşasa daha sağlam bir psikolojisi olur. ölünceye kadar sürünmez diğeri gibi yığınla sekreter var metres hayatı yaşayan inkar edebilir misin
    başta yazdım aklı başında hiç kimse bunları tasvip etmez. ama hayatın gerçeklerini değiştiremezsin.
    tanrı bunun neresinde Allah her ihtiyacını sana verir. yol ayırımına peygamberi koyar. iki yol var. birisi cennete çıkar birisi cehenneme bunu sana güzelce açıklar. isteğine binaen yaratma eylemini gerçekleştirir. yolun sonuda ateşi görünce kaçacak delik ararsın veya zevkten dört köşe olursun. ama yolun sonunda seçim işi bitmiştir. onun için kabir kapısına gelmeden seçimini doğrudan yana kullan.

• Allah herşeyin kaynağı bırak 7 kat evreni bana kendi kendine olan bir çadır göstersene hani derme çatma ormandan kütüklr uçuşsun falan bir çadır olsun kendi kendineymiş. yazdkların iki bölüm oluyor sonraki öncekini yalanlıyor farkındasın değil mi yoksa yazdıklarına kendin de mi inanmıyorsun
    ben sana Allahı anlatayım sen bana zeusu ha varmısın

tekrardan senin görmemiş olman onun olmadığını göstermez. birincisi ne ben ne Allah kölelik var olsun diyoruz. köleliğin ortadan kalkması için nasıl bir mükafatla tekrar tekrar hatırlatıldğını kuranı okursan anlarsın
    ben köleliğin ortadan kalkamayacağını söylüyorum. yaşanan tarih bunun açık kanıtı. bir fabrikaya bir makinayı çalıştırmak için giresin. daha çoçuk olarak makinanın işi olmadığında patronun tarlasının yolunu tutarsın çünkü sana aylık veriyordur. asgari ücretin yarısı kölelik değil de bakalım yerse ve o çocuk direk köle olarak yaşasa daha sağlam bir psikolojisi olur. ölünceye kadar sürünmez diğeri gibi yığınla sekreter var metres hayatı yaşayan inkar edebilir misin
    başta yazdım aklı başında hiç kimse bunları tasvip etmez. ama hayatın gerçeklerini değiştiremezsin.
    tanrı bunun neresinde Allah her ihtiyacını sana verir. yol ayırımına peygamberi koyar. iki yol var. birisi cennete çıkar birisi cehenneme bunu sana güzelce açıklar. isteğine binaen yaratma eylemini gerçekleştirir. yolun sonuda ateşi görünce kaçacak delik ararsın veya zevkten dört köşe olursun. ama yolun sonunda seçim işi bitmiştir. onun için kabir kapısına gelmeden seçimini doğrudan yana kullan.

Sana göre Allah vardır, bana göre yoktur. Kendince inanırsın saydı duyarım.
    Köleliği baya legalleştirmek için ekstrem ve saçma sapan örnekler veriyorsun. Bir defa çocuk işçi yasaktır. Bir işten aylık alıyorsun diye köle olduğunu mu iddia ediyorsun ? Bir insan özgürlüğü elinden alınınca nasıl daha sağlam psikolojisi olur ? Çalışan insan sürünmez zaten. Ayrıca sekreterlerin hepsi affedersin ama o.... mu ? Metres hayatı yaşamaz ama efendisinin sex oyuncağı olur. Sana göre çok onurlu bir şey bu herhalde.
    Şu yazdıklarını kendin okuyor musun ya ? Çok iyi ve adaletli olması gereken bir dini tanıttığını zannediyorsun ama dediklerin "özgürlüğün alınması, tecavüz edilmesi helal ve onurludur"a getiriyorsun lafı...

• quote:

Orijinalden alıntı: vamparf

ister spermden gelelim ister elmastan, şu an neysek oyuz, nasılsak öyleyiz. ister ölünce altından tahta geçecek olalım ister çöplükte çürüyecek olalım, her nasılsak öyleyiz şu an. ben bunları acizlik, değersizlik kıstası olarak kabul etmiyorum. karşısındakini tüm hatlarıyla çözebildiğine inanacak kadar, değişkenlerin çokluğunu hesaba katmayacak kadar gözleri kararabiliyorsa birisinin, hele ki bunu konuşmasında çekinmeden belli ediyorsa, bence o kişi kendini bariz üstün görmektedir. ki bu her zaman yanlış olmak zorunda da değil, üstün olunabilir bazı konularda. yeter ki söylenenler dayanaklı ve anlamlı olsun.

Off gandalff off. Zor adamsın vesselam. Kafam güzelde değil hani anlamsız şeyler söyleyeyim. Konunun başından beri herkes bişeylere dayanıyor zaten. Hani bir dayama ve dayanakta yok değil.

Ben seni yargılamıyorum güzel kardeşim. O üslup yakışmaz sana diyorum. Sen kendine yakıştırıyorsan bilemem. Wildboys gibi yazma, bence tabi. Yemin ediyorum mesajı okuyunca wildboys heralde nick değiştirmiş sandım, o derece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TURKISH POWER -- 23 Şubat 2018; 22:42:02 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Erwin Rommel

• quote:

Allah herşeyin kaynağı bırak 7 kat evreni bana kendi kendine olan bir çadır göstersene hani derme çatma ormandan kütüklr uçuşsun falan bir çadır olsun kendi kendineymiş. yazdkların iki bölüm oluyor sonraki öncekini yalanlıyor farkındasın değil mi yoksa yazdıklarına kendin de mi inanmıyorsun
    ben sana Allahı anlatayım sen bana zeusu ha varmısın

Yazdıklarım öncekini mi yalanlıyor ? Yuh ama! Varsayalım dedim. Varsaymak nasıl yalanlıyormuş ? Milyarlarca süreden bahsediyoruz ve olan olmuş işte insan var ama masa yok.
    Kölelik yok zaten. Saçma sapan bir benzetme yapmaya çalışıyorsunuz. Farklarını zaten yazdım. Sırf inançlı olduğun için ve inancınla bir şekilde çeliştiği için olsa gerek kabullenemiyorsun.
    Varsaymak şüphe değildir. Nasıl şüphe oluyormuş ?
  • esasında inkar özellikle günümüzde imkansız. ama neye inandığının farkında olmayan insan bin dereden su getiirir ve kendini dinsiz olduğna inandırır. mesele hayatına yön veren nedir hangi kıstaslara göre yaşıyorsan senin tanrın odur bu bağlamda dinsizlik diye bir şey yok şirk var onun için herkes tanrısını tanısın gelsin

yok veya var dersin ama dediğin zaman zıddı olma ihtimaline göz kırparsın

"hadi yaratıcı varMIŞ GİBİ kabul edelim." Çünkü yaratıcının kesin olarak Allah olduğunu nereden biliyorsun demek istedim. Ama artık köleliği ve tecavüzü savunan biriyle tartışmanın gerek olmadığını düşünüyorum.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.