Şimdi Ara

İmamoğlu 1 Yılda İstanbul'a Ne Yaptı? İşte İmamoğlu'nun 1 Yıllık İcraatları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
3.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mazbatami verin 1 dk bile kAybedemeyiz diyen adam tatilden geri gelmedi.

Milyonlar vakiflara aktariliyor diyenler 1 senede hani nerde milyonlarin birikmesi lazimdi.

Beceriksizligin baskenti yapti istanbulu.

Bu balon bu kadar siser fazla sisirmeyin patlar.

• Video da 40 tane icraat gösterilmiş ama üsttekinin yazdığına bakın..

Tatilden gelemedi diyor... İnsan da biraz utanma olur ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 8 Ağustos 2020; 9:20:21 >
  • HIGHER kullanıcısına yanıt

İlk seçimde dürüstçe oyları çaldıklarını itiraf edip işi ehli olan Binali beye bırakmasını.

• ldr1907 kullanıcısına yanıt

yazık sesını duyurmak ıcın caldılar demek zorunda kalmısİmamoğlu 1 Yılda İstanbul'a Ne Yaptı? İşte İmamoğlu'nun 1 Yıllık İcraatları 

https://www.neohaber.net/binali-yildirim-caldilar-demeye-mecburdum-video,310.html

sizde çaldılar demeye devam edın dıger secımde fark 2m ustu olsunİmamoğlu 1 Yılda İstanbul'a Ne Yaptı? İşte İmamoğlu'nun 1 Yıllık İcraatları 

• quote:

Orijinalden alıntı: ldr1907

İlk seçimde dürüstçe oyları çaldıklarını itiraf edip işi ehli olan Binali beye bırakmasını.

Senin Binali Bey'in ve reisin PAŞA PAŞA seçimi kaybettiklerini kabul ettiler.

Devletin bütün imkanları Erdoğan'ın elinde. Seçimi de yenilediler. Tekrar tekrar saydılar.

Bilet 2.60'tan 3.50'ye çekilmiş ovvv! %35 zam hayın İmamoğlu!

Demiyorsun ki biletin 2.60 yapıldığı 30 Haziran 2017'de mazot fiyatı 4.50, biletin 3.50'ye çıktığı 7 Şubat 2020'de 6.67...

Hayırdır sana? Mazota %50'ye yakın zam gelmiş aynı sürede. Mazotu da İmamoğlu mu kontrol ediyor?

• Adamın İCRAATLARINI beğenmeyenler gitsin ilk seçimde çaldılar dedikleri oyları kim çaldıysa yargı önüne çıkarsın.

• Video o kadar uzun ki 4 yılda yaptı sanıyor insan, çalışmalara devam başarılar .

• bayram izinleri bitmiş bazılarının.

• quote:

Orijinalden alıntı: yusayus00

Artık mega projelere başlasın öyle oha diyeceğim bişey yapmadı

Bir belediye başkanını cumhurbaşkanı/başbakan yetkilerine sahip mi sanıyorsunuz acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: Artizt

Bir belediye başkanını cumhurbaşkanı/başbakan yetkilerine sahip mi sanıyorsunuz acaba?

Alıntıları Göster
    Bu nasıl bir bahane?? Yetkisi var ya da yok. Halkın yararına bir proje yapmak isterse pek ala yapabilir. Yetkim yok yapamam demiyor kendisi zaten. Mega projeler yapmazsa seçim falan kazanamaz. Halka İmamoğlu ne yaptı diye sor kimse bişey anlatamaz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Bu nasıl bir bahane?? Yetkisi var ya da yok. Halkın yararına bir proje yapmak isterse pek ala yapabilir. Yetkim yok yapamam demiyor kendisi zaten. Mega projeler yapmazsa seçim falan kazanamaz. Halka İmamoğlu ne yaptı diye sor kimse bişey anlatamaz

Alıntıları Göster

Bak sana anlayabileceğin bir şekilde anlatayım.

Cebinde 500 TL varsa, maaşın 2300TL ise; kredi kartının limiti de 5000TL ise, aylık sabit giderlerin de var iken gidip kendine iPhone 11 Pro Max satın alamazsın. Neden? Çünkü gücün yetmez.

Mega proje dediğin şeylerin mega maliyetleri vardır.

Örneği dünyada metro projelerini bile belediyeler değil, hükümetler yapar. Belediyelerin gücü yetmez.

Belediye ve hükümet tek elde iken hükümet belediyeyi besler.

Şu anki durumda ise Erdoğan açık açık hiç utanmadan Belediye icraatlarını keseceğini itiraf etti. (bkz. topal ördek)

Daha geçenlerde belediye meclisinde AK Parti zamanında durdurulmuş olan metro inşaatlarının devamı için alınacak krediye engel olundu.

Sen hala gelmiş burada Mega proje isterük diye sayıklıyorsun. Ver parasını, sonra yapıp yapmadıklarını değerlendirelim.

Yok sen bu işlerin parasız yürüdüğü bir dünyada yaşadığını düşünüyorsan söyle de herkes anlasın seni.

• Kusura bakma ben süt dağıtması, annelere ücretsiz kart vermesi için oy vermedim. Mega projeler için gayet de para var. İBB'nin bütçesini git bir araştır. Bu bütçe düzgün kullanıldığı takdirde çok uçuk karlar elde edilebilir. Ki geçen ay İmamoğlu'nun konferansında yıllar sonra ilk defa Gelirlerin giderden fazla olduğu (0.3) açıklandı. Para VAR hem de çok para var. Mega projelerden kastımın ne olduğunu anlayamamışsın. Daha yeşil bir İstanbul, Deprem sorununun tamamen ortadan kalktığı bir İstanbul, Akıllı şehir planlamalarının olduğu, rantın ortadan kalktığı (-ki hala yandaşlara ihale verme olayı devam ediyor. 3 günlük şirkete ihale verilmesi gibi....) Mega projelerden kastım budur. Oturup çalmıyor ama çalışmıyor demek yerine sesimizi çıkarırsak çalışırlar... Benim için hiçbir parti farketmiyor. Tabii daha bir sene oldu. Ben bu gibi projelere seçim önceleri başlanacağını düşünüyorum böyle bir stratejiye saygı da duyarım ancak en azından dile getirmeli.

Ha bu arada Erdoğan icraatlerini engelliyor falan demişsin yine söylüyorum böyle bir bahane olmaz. Tabii ki engelleyecek tayyip bu. Engelleyeceiğni, ona iş yaptırmayacağını sağır sultan da biliyordu. Önemli olan buna rağmen ortaya iyi işler çıkarabilmesi. Bu durum onun işine bile gelir. Bir şey mi yapacak meclise sunar akp hayır derse bakın ben yapıyordum ama engel oldular desin mağduriyet kassın. o boş bir bahane yapmak isteyen adam her türlü yapar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusayus00 -- 8 Ağustos 2020; 13:40:37 >

• quote:

Kusura bakma ben süt dağıtması, annelere ücretsiz kart vermesi için oy vermedim. Mega projeler için gayet de para var. İBB'nin bütçesini git bir araştır. Bu bütçe düzgün kullanıldığı takdirde çok uçuk karlar elde edilebilir. Ki geçen ay İmamoğlu'nun konferansında yıllar sonra ilk defa Gelirlerin giderden fazla olduğu (0.3) açıklandı. Para VAR hem de çok para var. Mega projelerden kastımın ne olduğunu anlayamamışsın. Daha yeşil bir İstanbul, Deprem sorununun tamamen ortadan kalktığı bir İstanbul, Akıllı şehir planlamalarının olduğu, rantın ortadan kalktığı (-ki hala yandaşlara ihale verme olayı devam ediyor. 3 günlük şirkete ihale verilmesi gibi....) Mega projelerden kastım budur. Oturup çalmıyor ama çalışmıyor demek yerine sesimizi çıkarırsak çalışırlar... Benim için hiçbir parti farketmiyor. Tabii daha bir sene oldu. Ben bu gibi projelere seçim önceleri başlanacağını düşünüyorum böyle bir stratejiye saygı da duyarım ancak en azından dile getirmeli.

Ha bu arada Erdoğan icraatlerini engelliyor falan demişsin yine söylüyorum böyle bir bahane olmaz. Tabii ki engelleyecek tayyip bu. Engelleyeceiğni, ona iş yaptırmayacağını sağır sultan da biliyordu. Önemli olan buna rağmen ortaya iyi işler çıkarabilmesi. Bu durum onun işine bile gelir. Bir şey mi yapacak meclise sunar akp hayır derse bakın ben yapıyordum ama engel oldular desin mağduriyet kassın. o boş bir bahane yapmak isteyen adam her türlü yapar

Mega proje için nerede bütçe var?

Projelerini gelirlerine göre oluşturduğunda gelir gider dengesi oluşur. Bak ortada daha "mega proje" yokken ancak kafa kafaya gelmiş bütçe.

İstanbul'un 2019 bütçesi topu topu 25 milyar 850 milyon, o da ilan edildiği tarihte 4.65 milyar dolar yapıyor. Şu anki kur ile ise 3.56 milyar dıolar yapıyor.

Sadece Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün ihale bedeli 3 milyar dolar. Hadi esas maliyeti bunun 3'te 1'i olsun. Tek bir mega proje bu. Avrasya Tüneli 4 milyar dolar. Bu paralar da İBB'nin değil Ulaştırma Bakanlığı'nın kasasından çıkıyor.

Belediyenin 2019'da İmamoğlu ile bütçesi 25.85 milyar TL. (4.65 milyar dolar)

Belediyenin 2018'deki AK Parti ile bütçesi 42.6 milyar TL (7.95 milyar dolar)

Belediyenin 2017'deki AK Parti ile bütçesi 42 milyar TL (10.85 milyar dolar)

Durmuş metro inşaatlarına tekrar devam edilmesi için gereken krediye belediye meclisindeki AK Partili ve MHPli üyeler engel oldu.

Öpücükle yürümüyor bu işler. Finansman olmadan sadece hayalden ibaret kalır projeler.

Devlet kendisi vermiyor, bulduğun finansmana da taş koyuyorsa yapamazsın.

Bu kadar engellemeye rağmen belediye işlerini aksatmadan yürütüyor. Bütçe yarıya indirilmesine rağmen aksama yok.

Fizibilitesi olmayan hayali vaadler vererek sadece hayal kırıklığı yaşatılır. Örnek verdiğin İstanbul'un deprem sorununun üstesinden gelmek için yıkılıp yeniden yapılması gereken milyonlarca konut var. 18 senede, hatta 1994'ten itibaren sayarsak 25 senede bir arpa boyu yol gidilememiş, hem de piyasada para bol, inşaat sektörü de en iyi günlerini yaşarken. Millet hala depremde kafasına yıkılacak konutların içerisinde yaşamaya mahkum durumda. İnşaat sektörü pert olmuş. Finansman yok, talep düşük. Daha ellerindeki stokları eritememişler. Vatandaşın cebinde zaten para yok.

Devletin bakanlıkları ayrım yapmasın, o bütçeyi önce 2018 ve öncesine getirsinler, sonra alınacak kredilere engel olmasınlar. Sonra ne yapılıyormuş ne yapılmıyormuş konuşalım.

Yarı bütçe ile aynı işler yapılıyorsa elbet daha fazlası da yapılır.

• quote:

Orijinalden alıntı: tekkral34

Corona döneminde gelirlerin muhteşem şekilde azalması ve hükumetin her türlü zorluk çıkarmasına rağmen iyi götürüyor.

Benim için kıymetli olan hortumları kesip malum kesimi hoplatması. Çivi çakmasa bile umrumda olmaz. Trollerin halini gördükçe keyifleniyorum benim için en büyük icraat budur.

Çıldırsınlar , kafayı yesinler , fıttırsınlar

• Elle tutulur birşey yok. Normal, rutin belediyecilik görevlerini yapmış.

Koruma kollama tayfası oooo, waaaaw demeye başlamış hemen.

• Birilerinin mamalarının kesilmesi kadar güzel haber başka nerede var. Hem İstanbul hem Ankara'da mamalananlar israfı rantı kendine hortumlayanların düştüğü durumları görmek gayet nefis.

• Bravo bazılarının fena zoruna gitse de adam devam ediyor. Kısaca it ürür kervan yürür.

Ancak bi eleştiri yapayım. Belediyeler sosyal yardımı bırakmalı. Daha çok şehrin alt-üst yapı projelerini yürütmeli. Genele hitap eden işler yapmalı. Ancak akp ile başlayan bu yardım furyası malesef artık bir seçim ve propaganda geleneği oldu.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.