Şimdi Ara

İltifatla yalan söylemek arasındaki fark...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Güzel değildir üstündeki hem de yakışmamıştır. Niçin nezaket adına "hoş olmuş" denilir?
    Hâlbuki hoş olmamıştır.

Bunun gibi örnekleri çoğaltabilmek mümkündür.

İltifat ve nezaket aldatmak mıdır?
    Değilse ...

Selam ile.

• Bu konuda son derece açık sözlüyümdür. Artık adım çıktığı için yemeye gittiğimiz evlerde nasılsa sen doğruyu söylüyorsun nasıl güzel olmuş mu diye direkt bana sorarlar çünkü beğenmedimse en resmi misafirlik bile olsa fikrim sorulduğunda yemeğin güzel olmadığını söylerim.

Aynı şekilde kuaförden yeni gelen kız arkadaşlarıma da saçlarını ziyan etmişsin inşallah bir de üstüne para vermedin diyebilecek cesaretim vardır...
  • gecemi güneş gibi aydınlattın

hadi len
  • bunu konu şikayet edilcektir(hatırladın mı)

nezaket göz oyamaktır yalan değildir,bir gayeye ulaşmak iç güdüsü vardır karşı taraf mutlu olduğunu sanır ama tınlamaz bile böle karşık duygular silsilesi
  • quote:

Orjinalden alıntı: vozer
    Bu konuda son derece açık sözlüyümdür. Artık adım çıktığı için yemeye gittiğimiz evlerde nasılsa sen doğruyu söylüyorsun nasıl güzel olmuş mu diye direkt bana sorarlar çünkü beğenmedimse en resmi misafirlik bile olsa fikrim sorulduğunda yemeğin güzel olmadığını söylerim.

Aynı şekilde kuaförden yeni gelen kız arkadaşlarıma da saçlarını ziyan etmişsin inşallah bir de üstüne para vermedin diyebilecek cesaretim vardır...

Sizce her doğru her yerde söylenir mi?
    Söylenmeli mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ömer

quote:

Bu konuda son derece açık sözlüyümdür. Artık adım çıktığı için yemeye gittiğimiz evlerde nasılsa sen doğruyu söylüyorsun nasıl güzel olmuş mu diye direkt bana sorarlar çünkü beğenmedimse en resmi misafirlik bile olsa fikrim sorulduğunda yemeğin güzel olmadığını söylerim.

Söylenmeli mi?

Çok güzel bir noktaya değindin.

• arasında fark yoktur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ya dobrayım diyen adam bile dobra olacağı yeri zamanı ve en önemlisi dobralığını iyi ayarlamalı
  • gerçekten yapılan iltifatlar bile düşündürüyor. acaba gerçekten mi söyledi yoksa nezaketen mi?? paranoyak olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz
  • quote:

Orjinalden alıntı: CWaRRioR
    gerçekten yapılan iltifatlar bile düşündürüyor. acaba gerçekten mi söyledi yoksa nezaketen mi?? paranoyak olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz

Burada iltifat gibi değerlerin değersizleşmesinin, sıradanlaşmasının etkisinden söz edemez miyiz?

Arz talep ilişkisi olabilir belki ama menfaatler için araç olarak kullanılan ve de sıradanlaştırılan takdirler, onaylar, beğeniler vb. bizi bu şekilde düşünmeye mecbur kılmıyor mu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ares

ya dobrayım diyen adam bile dobra olacağı yeri zamanı ve en önemlisi dobralığını iyi ayarlamalı

ares doğru demiş bu konuda
  • ben boş iltifatları hiç sevmem biri benim saçımı vs beğenmediyse bunu açıkca söylerse daha çok mutlu olurum. bende fikirlerimi açıkca söylerim söyleyemiyosam bile en azından yalan söylemem susarım.
  • her şey kararında iyidir..dobralık iyidir güzeldir ama fazlası patavatsızlığa girer..karşı tarafa olmamış beğenmedim demek yerine mesela saçın çok çirkin olmuş demek yerine.."şöyle iken daha iyiydi sanki,diğer türlü çok daha güzel oluyosun" vs. şeklinde doğru ama yapıcı eleştiri daha makbuldur.. bi hatası karşısında da olabilir bu çok daha etkilidir ve doğru olandır..yalnızca doğruları da söylemekte erdem değildir...önemli olan karşı taraf senin eleştirinden ya da doğruyu söylemenden ne çıkardı bu da önemlidir..bence böyle yani..doğrununda yeri,zamanı,üslubu vardır..eskiden marifet sanıp söylediğim bazı doğruları keşke farklı bi üslupla anlatsaydım dediğim oluyo..tabi yine doğrudan şaşmamalı ama biraz daha itinalı yaklaşılmalı olaya..

• quote:

Orjinalden alıntı: ZEUS__
    her şey kararında iyidir..dobralık iyidir güzeldir ama fazlası patavatsızlığa girer..karşı tarafa olmamış beğenmedim demek yerine mesela saçın çok çirkin olmuş demek yerine.."şöyle iken daha iyiydi sanki,diğer türlü çok daha güzel oluyosun" vs. şeklinde doğru ama yapıcı eleştiri daha makbuldur.. bi hatası karşısında da olabilir bu çok daha etkilidir ve doğru olandır..yalnızca doğruları da söylemekte erdem değildir...önemli olan karşı taraf senin eleştirinden ya da doğruyu söylemenden ne çıkardı bu da önemlidir..bence böyle yani..doğrununda yeri,zamanı,üslubu vardır..eskiden marifet sanıp söylediğim bazı doğruları keşke farklı bi üslupla anlatsaydım dediğim oluyo..tabi yine doğrudan şaşmamalı ama biraz daha itinalı yaklaşılmalı olaya..

Burada "Öz Saygı Geliştirici Dil" ön plana çıkıyor.

Öz Saygı Geliştirici Dil nedir?
    Bireyi suçlamadan istenmeyen bir durum ya da davranış ile ilgili ifade biçimidir.
    "Şişkolaşmışsın." yerine "Seni kilo almış gördüm." demek daha etkili bir dildir.

• quote:

Nezaket ve de yalan.

Güzel değildir üstündeki hem de yakışmamıştır. Niçin nezaket adına "hoş olmuş" denilir?
    Hâlbuki hoş olmamıştır.

Bunun gibi örnekleri çoğaltabilmek mümkündür.

İltifat ve nezaket aldatmak mıdır?
    Değilse ...

Selam ile.

ben küt diye söylerim yakışmamış yada bu yemek rezalet olmuş diye'ki bir dahaki sefere ya bana sormasın yada beni ciddiye alan biriyse kendini düzeltsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurcan1 -- 15 Nisan 2007; 1:23:22 >
  • Her doğru her yerde söylenmez, bazen insanların hevesini kırmamak için iltifat edilmeli.
  • Aklıma bi arkadas geldi şimdi gelip bir sey sorardı bana yüz ifademe bakıp olumsuz bir şey soyleyecegimi anlayınca aman kötü bişe deme begenmediysen de guzel de geçsin derdi.acık acık yalan soyle daha iyi hesabı bende bunu yapamadıgım için hep takısırdık

kişiliği ne olursa olsun her zaman doğru olanı soyleme taraftarıyım tabi bu konuda kullanacagın uslubunda cok onemi var
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: CWaRRioR
    gerçekten yapılan iltifatlar bile düşündürüyor. acaba gerçekten mi söyledi yoksa nezaketen mi?? paranoyak olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz

Burada iltifat gibi değerlerin değersizleşmesinin, sıradanlaşmasının etkisinden söz edemez miyiz?

Arz talep ilişkisi olabilir belki ama menfaatler için araç olarak kullanılan ve de sıradanlaştırılan takdirler, onaylar, beğeniler vb. bizi bu şekilde düşünmeye mecbur kılmıyor mu?

kesinlikle ben de benzeri birşey söylemeye çalışıyordum. iltifatlar pembe yalanlar şeklinde de kullanıldıklarından insanı mecburi olarak düşünmeye sevk ediyor. "acaba?" demeden geçemiyorum açıkçası...

• quote:

quote:

Söylenmeli mi?

Kadeş eğer benim fikrimi soruyorsan sorulduğu taktirde söylenmeli ama kırıcı olmadan. Örneğin bir yemekte ev sahibine durup dururken "Ben bu yemeyi beğenmedim" demek olmaz. Soruluyorsa bile "hayatımda yediğim en kötü yemek" ya da "Çok kötü bu yaaa, ne biçim yapmışsın" demek olmaz. "Açık konuşmak gerekirse pek beğenmedim, bilmem nesi eksik olmuş" Ya da "Keşke tuzunu biraz daha az koysaymışsınız" denebilir.

Yine bir kız arkadaşınız fikrinizi sorduğunda "Çok kötü olmuş saçın, kendini ne hale çevirmişsin yazık" demek yerine "Sarıya boyatsaydın" ya da "Biraz daha kısaltsaydın daha güzel olurdu" şeklinde fikir belirtmek uygun olur. Ama beğenmediğim bir şeyi sırf kibarlık olsun diye beğendiğimi hayatım boyunca hiç söylemedim hiç de söylemem.

Kız arkadaşım bu yüzden bana 2 ay yemek yapmadı. Ama şuan bile hala beğenmedimse derim.

• iltifat neden yalan olsunki.siz hiç bir insana içinizden geldiği için bugün çok güzelsin demedinizmi bu noktada neden yalan söylemiş olmanız veya bir amaca göre hareket etmeniz veya bunu ona yaranmak için söylemeniz gereksinki.aslında bence gerçekte iltifat dürüstlük ve erdemdir..çünkü çoğu kişi karşısındaki insanı kendisinden sürekli küçük görmeye alışmıştır bir arkadaşına çok iyisin dediğinde sanki kendini insan ezik durumuna sokmuş gibi olur veya bir sevgiliye çok güzelsin dediğinde ilişkideki üstünlüğü ona bırakmış gibi olursun (başka bir tabirle g*tünü kaldırırsın) bence sorun iltifat edenlerde değil böyle düşünenlerde..böyle düşünenler olduğu sürecede bunun tam tersini yapanlar yani iltifatın b*kunu çıkarıp bir çıkar uğruna vs iltifat edenlerde var olacaktır..ben çoğu kişiye sırf içimden geldiği için öyle hissettiğim için çok güzelsin,çok iyi birisin,gözlerin çok güzel derim.bunun yalanla ne alakası var.bence iltifat ile yalan arasında bir ilişki kurabiliyorsanız kendi değerlerinizi yeniden gözden geçirmelisiniz..siz şimdiye kadar hayatınızda hep zorla veya çıkar içinmi iltifat etmek zorunda kaldınız??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eski Günler -- 23 Nisan 2007; 23:31:12 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.