ikisinin arasındaki fark biri içinden gelir diğerini söylemek zorunda olduğun için söylersin mesela
bu topic çok hoş olmuş (ne kadar naziğim)
quote:
Orjinalden alıntı: BRKYPNR bütün mevzumuz bu mudur.
Sorun nedir?
quote:
Orjinalden alıntı: vozer Kadeş eğer benim fikrimi soruyorsan sorulduğu taktirde söylenmeli ama kırıcı olmadan. Örneğin bir yemekte ev sahibine durup dururken "Ben bu yemeyi beğenmedim" demek olmaz. Soruluyorsa bile "hayatımda yediğim en kötü yemek" ya da "Çok kötü bu yaaa, ne biçim yapmışsın" demek olmaz. "Açık konuşmak gerekirse pek beğenmedim, bilmem nesi eksik olmuş" Ya da "Keşke tuzunu biraz daha az koysaymışsınız" denebilir.
Yine bir kız arkadaşınız fikrinizi sorduğunda "Çok kötü olmuş saçın, kendini ne hale çevirmişsin yazık" demek yerine "Sarıya boyatsaydın" ya da "Biraz daha kısaltsaydın daha güzel olurdu" şeklinde fikir belirtmek uygun olur. Ama beğenmediğim bir şeyi sırf kibarlık olsun diye beğendiğimi hayatım boyunca hiç söylemedim hiç de söylemem.
Kız arkadaşım bu yüzden bana 2 ay yemek yapmadı. Ama şuan bile hala beğenmedimse derim.
Anlıyorum. Teşekkür Ederim.
quote:
Orjinalden alıntı: speed need iltifat neden yalan olsunki.siz hiç bir insana içinizden geldiği için bugün çok güzelsin demedinizmi bu noktada neden yalan söylemiş olmanız veya bir amaca göre hareket etmeniz veya bunu ona yaranmak için söylemeniz gereksinki.aslında bence gerçekte iltifat dürüstlük ve erdemdir..çünkü çoğu kişi karşısındaki insanı kendisinden sürekli küçük görmeye alışmıştır bir arkadaşına çok iyisin dediğinde sanki kendini insan ezik durumuna sokmuş gibi olur veya bir sevgiliye çok güzelsin dediğinde ilişkideki üstünlüğü ona bırakmış gibi olursun (başka bir tabirle g*tünü kaldırırsın) bence sorun iltifat edenlerde değil böyle düşünenlerde..böyle düşünenler olduğu sürecede bunun tam tersini yapanlar yani iltifatın b*kunu çıkarıp bir çıkar uğruna vs iltifat edenlerde var olacaktır..ben çoğu kişiye sırf içimden geldiği için öyle hissettiğim için çok güzelsin,çok iyi birisin,gözlerin çok güzel derim.bunun yalanla ne alakası var.bence iltifat ile yalan arasında bir ilişki kurabiliyorsanız kendi değerlerinizi yeniden gözden geçirmelisiniz..siz şimdiye kadar hayatınızda hep zorla veya çıkar içinmi iltifat etmek zorunda kaldınız??
Bu ithamlarınızın tamamı bana yönelikse ben yukarıda açıklamıştım; tüm konuya göz atmanızı rica ederim.
"Burada iltifat gibi değerlerin değersizleşmesinin, sıradanlaşmasının etkisinden söz edemez miyiz?
Arz talep ilişkisi olabilir belki ama menfaatler için araç olarak kullanılan ve de sıradanlaştırılan takdirler, onaylar, beğeniler vb. bizi bu şekilde düşünmeye mecbur kılmıyor mu?" demiştim.
Önemli olan masum duygularla yapılanlarla menfaat için yapılanlar arasındaki fark.
Selam ile...
quote:
Orjinalden alıntı: ss2ss ikisinin arasındaki fark biri içinden gelir diğerini söylemek zorunda olduğun için söylersin mesela
bu topic çok hoş olmuş (ne kadar naziğim)
Örnek budur. Arkadaşımızın içinden mi geldi acaba?
eğer karşındaki kişiyi seviyorsan iyi bir arkadaşın akraban veya başka biriyse nezaketen söylersin ama diğer türlü söylersen bence yalakalığa girer
quote:
Orjinalden alıntı: Ömer
quote:
Orjinalden alıntı: BRKYPNR bütün mevzumuz bu mudur.
Sorun nedir?
sorun değilde detaylarla çok uğraşıyoruz ömercim o sadece beni düşündüren.
hani bi laf var
diyorki
övgü ile yergi aynı şey birş o yüzden derimki sana sölenen olmlu şey ile olumsuz şey arasında bir fark yoktur.bana kötüsün denmesiyle iyisin denmesi benim kendi hakkımdaki kararımı değiştirecekse ...
quote:
Orjinalden alıntı: BRKYPNR sorun değilde detaylarla çok uğraşıyoruz ömercim o sadece beni düşündüren. hani bi laf var diyorki övgü ile yergi aynı şey birş o yüzden derimki sana sölenen olmlu şey ile olumsuz şey arasında bir fark yoktur.bana kötüsün denmesiyle iyisin denmesi benim kendi hakkımdaki kararımı değiştirecekse ...
Bölümdeki diğer arkadaşlara ve onların dünya görüşlerine saygım var ama ben burada daha farklı kavramlar ve olgular üzerine konuşmaktan haz duyuyorum.
Bölüm içerisindeki iletilerime bakarsanız sanırım bir nebze de olsa fikir sahibi olabilirsiniz.
Bunu ayrıntı tabanında düşünerek dile getirmemiştim. Burada kültürel bir yozlaşmayı konuşmak istemiştim.
İçerideki yorumlara göz atarsanız zaten her biri farklı birer algılayışı ifade ediyor. Seviye ise gayet muntazam sanırım.
Siz de kimsenin ifade etmediği bir noktaya değindiniz.
İyi Geceler.
Ömer bey bir yana dünya bir yana
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: BRKYPNR sorun değilde detaylarla çok uğraşıyoruz ömercim o sadece beni düşündüren. hani bi laf var diyorki övgü ile yergi aynı şey birş o yüzden derimki sana sölenen olmlu şey ile olumsuz şey arasında bir fark yoktur.bana kötüsün denmesiyle iyisin denmesi benim kendi hakkımdaki kararımı değiştirecekse ...
Bölümdeki diğer arkadaşlara ve onların dünya görüşlerine saygım var ama ben burada daha farklı kavramlar ve olgular üzerine konuşmaktan haz duyuyorum.
Bölüm içerisindeki iletilerime bakarsanız sanırım bir nebze de olsa fikir sahibi olabilirsiniz.
Bunu ayrıntı tabanında düşünerek dile getirmemiştim. Burada kültürel bir yozlaşmayı konuşmak istemiştim.
İçerideki yorumlara göz atarsanız zaten her biri farklı birer algılayışı ifade ediyor. Seviye ise gayet muntazam sanırım.
Siz de kimsenin ifade etmediği bir noktaya değindiniz.
İyi Geceler.
Seviye tavan farkındayım. Benim fikrim de budur. Kültürel yozlaşma dedimiz şey küreselleşen dünyaya karışmamız. Bunuda artık kabullenmemiz gerekiyor. Artık bir world wide web dediğimizde kültür etkileşimi yaşıyoruz. Bunu yapmayı yabancılardan mı öğrendik... Asla! Eleştiriyi kaldırabilmek yada kaldıramamak buna bağlıdır.
(eleştiri olumluda olabilir olumsuzda kimisi sadece olumsuz algılar)
İltifat yalan ne farkeder Atamın dediği gibi Yapamayacaksın diyecekler sen aldırmayacaksın. Yapınca helal olsun diyenlere gülüp geçeceksin... Atamın dediği gibi Türk milleti çalışkandır! Sizede iyi geceler.
@BRKYPNR, @dartagnan, Çizilmeden özel ileti gönderseniz bari...
quote:
@BRKYPNR, @dartagnan, Çizilmeden özel ileti gönderseniz bari...
@Ömer
Ben zarif görüneceğim diye karşımadki insana görmediğim bir şeyi söylemem, söyleyemem...Yaratılışımda böyle birşey yok.Karşımdakini kim olduğu hiç önemli değil, ne görüyorsam, ne biliyorsam onu söylerim.
Zaten nezaket olsun diye sahte cümleler kuran kişilerde, en azından benim için, çok renk veriyorlar..
konuyla alakası var mı bilmiyorum ama
TÜRK YALANLARI... Kalsaydınız bişeyler yerdik... Vallaha sarıda geçtim memur bey... Kazanmak önemli diil mühim olan yarışmaya katılmaktı... Dünya ahiret bacımsın... Şuan 65 milyon bizi izliyor... Bu son sigaram... Bütün kadınlar güzeldir... İki saat kapıda bekledim, açan olmadı... Seni düşünmekten bütün gece gözüme uyku girmedi... Sen bi de beni gençliğimde görecektin... Ağlamıyorum... Gözüme bişey kaçtı... Yemezsen arkandan ağlar... Seni leylekler getirdi yavrum... Akşama erken gelicem... Bu aldığım en güzel hediye... Bi oturuşta iki büyük devirirm... Hepimiz birimiz, birimiz hepimiz için... Ağzıma sigara sürmedim... Ben almiyim rejimdeyim... Eee ne zaman gidiyoruz içmeye?... Kadınlar en çok kel erkeklerden hoşlanır... İşim bitsin ben seni ararım... Bir kez olsun yüzüm gülmedi... Hayatımda hiç ilaç almadım... İhraç fazlası bunlar... O elinizdeki tek kaldı, başka yok...
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: speed need iltifat neden yalan olsunki.siz hiç bir insana içinizden geldiği için bugün çok güzelsin demedinizmi bu noktada neden yalan söylemiş olmanız veya bir amaca göre hareket etmeniz veya bunu ona yaranmak için söylemeniz gereksinki.aslında bence gerçekte iltifat dürüstlük ve erdemdir..çünkü çoğu kişi karşısındaki insanı kendisinden sürekli küçük görmeye alışmıştır bir arkadaşına çok iyisin dediğinde sanki kendini insan ezik durumuna sokmuş gibi olur veya bir sevgiliye çok güzelsin dediğinde ilişkideki üstünlüğü ona bırakmış gibi olursun (başka bir tabirle g*tünü kaldırırsın) bence sorun iltifat edenlerde değil böyle düşünenlerde..böyle düşünenler olduğu sürecede bunun tam tersini yapanlar yani iltifatın b*kunu çıkarıp bir çıkar uğruna vs iltifat edenlerde var olacaktır..ben çoğu kişiye sırf içimden geldiği için öyle hissettiğim için çok güzelsin,çok iyi birisin,gözlerin çok güzel derim.bunun yalanla ne alakası var.bence iltifat ile yalan arasında bir ilişki kurabiliyorsanız kendi değerlerinizi yeniden gözden geçirmelisiniz..siz şimdiye kadar hayatınızda hep zorla veya çıkar içinmi iltifat etmek zorunda kaldınız??
Bu ithamlarınızın tamamı bana yönelikse ben yukarıda açıklamıştım; tüm konuya göz atmanızı rica ederim.
"Burada iltifat gibi değerlerin değersizleşmesinin, sıradanlaşmasının etkisinden söz edemez miyiz?
Arz talep ilişkisi olabilir belki ama menfaatler için araç olarak kullanılan ve de sıradanlaştırılan takdirler, onaylar, beğeniler vb. bizi bu şekilde düşünmeye mecbur kılmıyor mu?" demiştim.
Önemli olan masum duygularla yapılanlarla menfaat için yapılanlar arasındaki fark.
Selam ile...
hayır hayır yanlış anlamayın bu ithamlarım kimseye karşı değil..zaten yazılanları doğru dürüst okumadım bile siz nerde ne yazdınız bilmiyorum.ben sadece iltifatın hep yalan olması gerektiği gibi bir hava sezdim genel olarak o yüzden yazdım..yoksa sizin düşünceleriniz yanlış değil
Güzel konuydu...
insan olandan biraz nezaket beklemek lazım. yoksa dünya sadece hödüklerden ibaret olacak.
Yorumlara Baktımda Çok Güzel Noktalara Değinilmiş.
İltifat İnsanların Çoğu Zaman Menfaatleri Olduğunda Ya da Nezaketen Söyledikleri Güzel Sözcükler...
-İnsanlar Karşılarındakinin Hevesini Kırmamak İçin Küçük Beyaz Yalanlar Söylerler Bunları Nezaket Olarak Adlandırırlar.Nezaket Demek Karşındaki Kişiyi Kırmadan İstediği Konudaki Yorumu Yapmaktır Yukarıdada Belirli Örnekler Verilmiş Zaten
Nezakettende olsa asla öyle şeyler söylüyemiyorum malesef .. Söylesemde içim rahat etmiyor . Mesela arkadaşım bana bir şey gösteriyor kendi yaptığı birşeyi nasıl olmuş diyor ben hoş değilse hoş olmuş diyorum şuralarını şuralarını düzeltsen daha iyi olacak sanki diyorum yada beğenmedim diyebiliyorum .
Bazen insanlara itici gibi gelebilir yada nasıl desem odun damgası yesemde beni tanıyan böyle tanıyor dürüstlüğümede güveniyorlar. "Kötü olmuş" deyince üzülüyorlarmı hayır . Çünkü gerçekleri duymak için bana geliyorlar.
Ama tanımadığım yada pek sohbetim olmayan birisi gelse deseki şu nasıl bende kendimi hoş olmuş demek zorunda hissederim .
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme