Şimdi Ara

İllegal yazılım kullanmanın zararları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayar yazılımlarını, Serial - Warez - --- içeren sitelerden elde edilen yöntemlerle kullanmak doğru bir davranış olmadığı gibi sisteminizin güvenliğinide son derece tehlikeye sokacaktır.

Bu sitelerinden gelen şifreler ile birçok pahalı programın demo sürümü tam sürüme dönüştürülebiliyor. İşte bu noktada hiçbirşeyin karşılıksız olmadığını düşünmeniz gerekiyor, bilgisayarımıza daha bu tarz sitelere girerken bile bulaşan zararlılar sayesinde sisteminiz bir bot-ağının parçası haline gelir ve böylece spam dağıtıcı pozisyonuna geçer; tarayıcı casusları sizi yanlış sitelere yönlendirmeye başlar, casus yazılımlar da bilgisayarınızdaki verileri toplayarak bilmediğiniz 3. şahıslara göndermeye başlar.

Ayrıca Serial - Warez - --- içeren sitelerden bulaşan zararlılar, anti-virüs yazılımınızı kapatıyor, daha fazla eklentiyi sisteminize kuruyor, reklamlar gösteriyor, sabit diskinizde dolaşıp şifre, kredi kartı numarası ve önemli verileri arıyor ve çalıyor.

Bunun neticesinde bilgisayarınızdaki bilgi güvenliği ortadan kalkmış oluyor. Dolayısıyla her ne olursa olsun sistemimizde yasal ve lisanslı yazılım kullanmak bu noktada çok önem kazanıyor.

Yine başka bir nokta indirdiğimiz yazılımları, indirme sitelerinden yada rapidshare gibi paylaşım linklerinden kesinlikle indirmememiz gerekiyor, mutlaka yazılımın orijinal sitesini kullanmak doğru ve güvenli olandır.

Alıntı: www.pckoruma.net

• telif hakları konusu, bu doğrultuda yazılımların illegal yollarla edinilmesi konusu, bir ükede emek-sermaye ilişkisinden bağımsız olarak ele alınamaz. 1 milyar insanın günlük 1 dolarla geçinmeye çalıştığı bir dünyada, telif hakları savunuculuğu yapmak, DTÖ veya Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü gibi uluslararası sermayeye yaslanan kuruluşların işidir. Afrikanın yerli halklarının geleneksel öğelerini kendi telifleri altına alıp, bütün çevre ülkelere ihraç eden kaç Batı şirketinin olduğunu bir araştırmak lazım. En nihayetinde, telif hakkı, yani telife konu olan bir ürün yaratmış bir kişiye maddi ve manevi hak iadesi -ki söz konusu edilen aslında maddidir-, ancak yoksulluğun olmadığı bir dünyada mümkün olabilir.
    Ama tabii, bundan bağımsız olarak, güvenliğe de -bilgi güvenliği vs.- dikkat etmek gerekir.
  • kaç kişi kullandığı her programı satın alabilir ? ayrıca 700-800 bin üyeye sahip warez siteleri var, sanmıyorum bu kadar çok insanın bahsettiğiniz durumlara düşeceğini.
  • Kaç kişi kullandığı crackli programın güvenli olduğunu sanıyor?Crackli,patchli güvenlik yazılımı kullananlar tehlikededir.İstisna olan 1-2 warez sitesi vardır elbet ancak bu sitelerde verilen crackli güvenlik programları tehlike saçıyor.Mantıklı olalım.Siz güvenlik yazılımını tehlikelerden korunmak için kuruyorsunuz ancak başka bir programla güvenlik yazılımını delik deşik ediyorsunuz ve bunun sonucunda güvenli bir bilgisayar kullandığınızı sanıyorsunuz.Bundaki mantığı bana birisi açıklasın.Yazılımı deldiniz,hemde başkasının yaptığı bir program ile.E hani siz bunlardan korunuyordunuz.Ama yazılımın içine başka birşey ile müdahale ettiniz.Serial kullananlara lafım yok tehlikeli sitelere uğramadan elde ettikleri sürece(lafım yok derken illegal kullanımı onaylamıyorum elbette.Durumu müsait olmayanlar için söylüyorum).Şu sıra güvenlik yazılımlarının fiyatları düşmüşken,kampanyalar varken ve ücretsiz olarak ek yazılımlar varken insanların hala crack le uğraşmalarına sadece gülüyorum ve acıyorum.Güvende olduklarını sandıklarından acıyorum,boş işlerle uğraştıkları için gülüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Midgardian -- 10 Aralık 2008; 15:25:18 >

• korsan kullanmamak için GNU/Linux kullanın.
  • Güvenlik programlarını ayrı tutalım bence. Crack ve seri numara farklı tabiki.
  • Tamam güvenlik yazılımlarını ayrı tutalım da yine de crack işinden uzak durmaya gayret edelim.Belli gruplar var genelde herkes bu grupları kullanıyor sorun çıkarmıyor çünkü.Şimdi ismini vermek istemiyorum o grupların.Ama yine de mümkün olduğunca serial kullanmaya çalışın.Crack lerin %90 ından fazlası zararlıdır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: BrooklynZU

Tamam güvenlik yazılımlarını ayrı tutalım da yine de crack işinden uzak durmaya gayret edelim.Belli gruplar var genelde herkes bu grupları kullanıyor sorun çıkarmıyor çünkü.Şimdi ismini vermek istemiyorum o grupların.Ama yine de mümkün olduğunca serial kullanmaya çalışın.Crack lerin %90 ından fazlası zararlıdır.

Ben de elimden geldiğince bedava programları tercih etmeye çalışıyorum, bilgisayarımda kullandığım çoğu programıwww.filehippo.com'dan indiririm. Antivirüs programım da Aviradır, kampanyaları sayesinde yasal bir şekilde kullanıyorum.

• Orjinal programların fiyatları belli Türkiyedeki çalışanların aldığı ücretlerde belli. Normal standart bilgisarda windows + office + antivirüs + diğer programlar hepsinin lisansı alınsa her halde fiyatı 1000 doların üzerinde olur. Hele bide asgari ücretli zar zor borçlanarak aldığı blgisyara bide bu yazılımların parasınıu nasıl ödesin.

İşin adaletsiz tarafı bu programlar için dolar milyoneri veya dolar milyarderleride aynı parayo ödüyor asgari ücretlide. Tabiki asgari veya dar gelirli ödemiyo korsdan program kullanıyor.
  • warezlerden indirilen yazılımların çoğunda kendi gizli spyları var çok dikkatli olmak gerekir
  • korsan yazılım kullanmak bir tercih değil;zorunluluktur..çünkü kimse,temel yazılımlar bile toplam 700 dolar tutarken bu parayı veremez...
  • artık forum sitelerinde herşeyin full versiyonu üyelere sunuluyor,
    warez/serial içerikli görünen tehlikeli sitelere girip çıkmaya bile gerek kalmadı
  • quote:

Orjinalden alıntı: inanpolat

korsan yazılım kullanmak bir tercih değil;zorunluluktur..çünkü kimse,temel yazılımlar bile toplam 700 dolar tutarken bu parayı veremez...

Hayır, kesinlikle yanlış bir düşünce, zorunluluk değildir, ücretli yazılım satın alamıyorsan en az onlar kadar kaliteli ve aynı işi gören ücretsiz yazılımlar mevcut, örenk vermek gerekirse Microsoft Ofis ürününü alamıyorsan Open Ofis kullanabilirsin, gayet başarılı, Photoshop satın alamıyorsan Gimp kullanabilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.